Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Czy masz może link do tej Mszy? Kiedyś szukałam i nie znalazlam.
    Wpisz na fb modlitwa o potomstwo tam jest transmitowana na zywo msza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 14:02

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Wpisz na fb modlitwa o potomstwo tam jest transmitowana na zywo msza
    Dziękuje, znalazłam. 😘

Misiaa lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Misia czyli coś w tym musi być skoro przy nowennie takie nie chciane sytuacje się pojawiają..Ja częściej w dodatku Sie denerwuje ii czuje taki niepokój w sobie... wytrwam do końca 17 października koniec nowenny. Jutro jedziemy na msze dla małżeństw starających się o potomstwo doMikorzyna do św. Idziego. A 8 października mamy zamówioną msze w Matemblewie 🙏
    Kochana napewno tak się stanie i będziesz tulić w ramionach swoje ukochane maleństwo 🙏 ❤️ ściskam cie mocno 🤗
    My też dziś jedziemy, ale do Świdnicy :)

Lili❤️ lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka, przepraszam że tak wpadam na wątek, ale gdzie w Świdnicy jest ta masz? 😊 co prawda mam do Świdnicy kawałek, ale odczuwam potrzebę żeby gdzieś pojechać

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Zagadka, przepraszam że tak wpadam na wątek, ale gdzie w Świdnicy jest ta masz? 😊 co prawda mam do Świdnicy kawałek, ale odczuwam potrzebę żeby gdzieś pojechać
    Hej, witamy 😊 My mamy do Świdnicy ok 50 km. Niestety chwilowo nie mamy samochodu i zdecydowaliśmy się na wycieczkę pociągiem. I niestety musieliśmy wyjść w połowie Nabożeństwa, żeby zdążyć na ostatni pociąg i już wracamy 😭 nie było to doprecyzowane, jak rozmawialiśmy telefonicznie. Także jeśli będziesz się wybierać to przygotuj się na to, że jest msza o 18:30 i dopiero po niej o 19:30 Nabożeństwo do Świętego Józefa z Modlitwą o Potomstwo. A to ten Kościół: https://swidnica.paulini.pl/liturgia/msze-swiete-i-nabozenstwa/msza-sw-z-modlitwa-o-potomstwo/

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczynki ja znowóż podczas nowenny czuję się bardzo spokojnie i mam wrażenie, że lepiej dogaduję się z mężem. 🙂

Obecnie mam 15 dzień części błagalnej w intencji zdrowia Mojej małej fasolki. Podejrzewam że kończę 6 tydzień, za tydzień 11go mam pierwsze usg. I gdyby nie modlitwa byłoby mi ciężko 🙏
    To Moja pierwsza ciąża, tymbardziej wszystko jest nowe i strasznie boję się o 💛 małego człowieczka.

Ale ufam że będzie dobrze. 🙏

Trzymam kciuki za każdą z Was, za II i za zdrowie fasolek. 💛

Odmawiając nowennę pompejańska mam Właśnie tak jak Ty Ano☺️ jestem dużo bardziej spokojna, czuje w sobie większą moc, wiarę,ale moja koleżanka właśnie ma Jak niektóre z Was,niepokój, kłótnie, złe rzeczy dzieją się wokół niej.
    Mój mąż też jest wierzący,ale nie odnawiam z nim nowenny,bo on nie jest tak wytrwały w modlitwie, chociaż do snu razem się modlimy ☺️
    Mam nadzieję, że nasze prośby o 👶 zostaną szybko wysłuchane ☺️
    A Wam,moje Drogie l,które są już zafasolkowane, że ciąża przebiegnie bezproblemowo🙌☺️

Ana.Ta, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Hej, witamy 😊 My mamy do Świdnicy ok 50 km. Niestety chwilowo nie mamy samochodu i zdecydowaliśmy się na wycieczkę pociągiem. I niestety musieliśmy wyjść w połowie Nabożeństwa, żeby zdążyć na ostatni pociąg i już wracamy 😭 nie było to doprecyzowane, jak rozmawialiśmy telefonicznie. Także jeśli będziesz się wybierać to przygotuj się na to, że jest msza o 18:30 i dopiero po niej o 19:30 Nabożeństwo do Świętego Józefa z Modlitwą o Potomstwo. A to ten Kościół: https://swidnica.paulini.pl/liturgia/msze-swiete-i-nabozenstwa/msza-sw-z-modlitwa-o-potomstwo/

Ja mam 65 🙈 za miesiąc na pewno się wybiorę 😊 dziękuję ślicznie 😘

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Ja mam 65 🙈 za miesiąc na pewno się wybiorę 😊 dziękuję ślicznie 😘
    Bardzo proszę :) Daj znać jak wrażenia. My poczekamy aż będziemy spowrotem zmotoryzowani lub poszukamy czegoś z lepszym dojazdem. Głupio było wyjść w trakcie, ale następny pociąg o 5 rano 😫

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Lili jak odmawiałam z mężem nowennę pompejańska to potrafiliśmy się przed samą modlitwa kłócić tak, że aż nie wierzyłam że to są moje słowa 😭 i różaniec z każdym dniem tracił koraliki, wytrwaliśmy mimo tych przeciwności, mąż robił supełki, finalnie została nam jedna 10, już bez krzyżyka bo pękł na pół 🤦🤦
    No to będą z tego wielkie owoce!
    Pszczolka36l wrote:
    Dziś słyszałam świetne słowa. To było do pierwszego czytania o stworzeniu kobiety. Nie przytoczę konkretnie słów a kontekst. Że kiedy prosimy Boga o coś i czujemy, że dalej mamy tą potrzebę, tego pragniemy a jeszcze się nie wykonało. Żebyśmy byli cierpliwi bo się wykona. I wtedy to dzieło będzie doskonałe.Tylko pokorą i cierpliwość jest potrzebna.
    Tak jak św. Annie i Joachimowi anioł oznajmił, że Bóg nie zwlekał tak długo z wypełnieniem ich prośby, bo chciał ich z jakiś sposób ukarać za jakiekolwiek nieposłuszeństwo, lecz dlatego, że potrzeba było tyle lat, aby do tej roli odpowiednio się duchowo przygotowali.

Pszczolka36l, Zagadka919, Gwiazdeczka 93, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Leczę leczę. Generalnie już ok tylko dalej mam męczący kaszel 🤷‍♀️
    Dobrze, że masz plan działania.Wiem,ze Bóg potrafi zaskakiwać w najmniej spodziewanym momencie. 😎

Dziś słyszałam świetne słowa. To było do pierwszego czytania o stworzeniu kobiety. Nie przytoczę konkretnie słów a kontekst. Że kiedy prosimy Boga o coś i czujemy, że dalej mamy tą potrzebę, tego pragniemy a jeszcze się nie wykonało. Żebyśmy byli cierpliwi bo się wykona. I wtedy to dzieło będzie doskonałe.Tylko pokorą i cierpliwość jest potrzebna.
    Piękne słowo i takie prawdziwe.. dodawają sił i budują w nas siłę ❤️

Cieszę się, że lepiej się czujesz 😊
    Teraz nadchodzą po pół rocznej przerwie starania! Tak się doczekać nie mogę, aż się boję.. Ale co będzie to będzie Bóg ma dla nas wszystkich plan 🙏" Powiedział Proście, a będzie wam dane"

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Lili ja co miesiąc oglądam transmisję mszy z Matemblewa i co miesiąć łzy mi lecą tak pięknie jest ta msza prowadzona!
    Tam jest Cudownie! Piękne miejsce. Byliśmy tego lata osobiście gdyż mamy 365 km. Cudowne przeżycie. Dostaliśmy błogosławieństwo i zamówiliśmy msze teraz na 8 października ❤️
    Piękne są wystawiane świadectwa to tak pomaga.
    Odmawiamy z mężem róże różańcową od lutego tego roku w intencji poczęcia dziecka i małżeństw starających się o potomstwo 😊🙏

Izi, MałaMi*, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Czytam same piękne rzeczy o Nowennie Pompejańskiej. 🥰 Mi pierwsza nowenna przyniosła dużo spokoju w sercu i głowie, i wiele wylanych łez. Bardzo często się wzruszam na różańcu i łzy mi płyną, nie wiem dlaczego. W trakcie części błagalnej działy się dziwne rzeczy, nie tylko ze mną. Moja koleżanka mówiła do mnie wtedy: nie bój się, nie przerywaj, to znaczy, że działa. Podczas części dziękczynnej wydarzyło się wiele dobrego a po jej zakończeniu stałam się innym człowiekiem. ☺
    Swoją nowennę zacznę w listopadzie lub w grudniu. Mam teraz trochę rzeczy na głowie i nie chcę odmawiać po macoszemu. 😉 Muszę jeszcze przemyśleć intencje, tzn. mam już kilka, tylko nie potrafię wybrać. 😅

No a z mężem codziennie się razem modlimy do obrazu Świętej Rodziny. Dziewczyny, jaki on jest piękny (obraz, Mąż w sumie też)! 😍 Czasami tylko boję się wzroku Św. Józefa. 😅 Hahaha, nawet Mąż mówił, że ma "to coś" w spojrzeniu, tylko nie wie co. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 13:07

Izi, Kasiastaraczka, Lili❤️, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan jak wyzdrowieję zaciągnąć mojego na mszę do Łagiewnik, mieszkamy kilkanaście minut od sanktuarium, a jeszcze nie byliśmy.. :D

U nas są o 11 msze dla dzieci - kocham je, są takie cudowne, nie dość, że dzieciaki się wypowiadają, to te kazanie są takie mądre w swojej prostocie i czasami oczywistości, tak mocno przypominają jakie są podstawy. :)

Kasiastaraczka, Zagadka919, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Czytam same piękne rzeczy o Nowennie Pompejańskiej. 🥰 Mi pierwsza nowenna przyniosła dużo spokoju w sercu i głowie, i wiele wylanych łez. Bardzo często się wzruszam na różańcu i łzy mi płyną, nie wiem dlaczego. W trakcie części błagalnej działy się dziwne rzeczy, nie tylko ze mną. Moja koleżanka mówiła do mnie wtedy: nie bój się, nie przerywaj, to znaczy, że działa. Podczas części dziękczynnej wydarzyło się wiele dobrego a po jej zakończeniu stałam się innym człowiekiem. ☺
    Swoją nowennę zacznę w listopadzie lub w grudniu. Mam teraz trochę rzeczy na głowie i nie chcę odmawiać po macoszemu. 😉 Muszę jeszcze przemyśleć intencje, tzn. mam już kilka, tylko nie potrafię wybrać. 😅

No a z mężem codziennie się razem modlimy do obrazu Świętej Rodziny. Dziewczyny, jaki on jest piękny (obraz, Mąż w sumie też)! 😍 Czasami tylko boję się wzroku Św. Józefa. 😅 Hahaha, nawet Mąż mówił, że ma "to coś" w spojrzeniu, tylko nie wie co. 😂
    Ja z mężem też co wieczór klękamy do wspólnej modlitywy przed dwoma obrazami Świętej Rodziny 😍 dwoma bo w dniu ślubu zostaliśmy obdarowani czterema obrazami świętej rodziny, dwoma Matki z Dzieciątkiem i jednym Matki Boskiej Adorujące 😁😁 jak mi przyszło wybierać gdzie powiesić który to zdecydowałam że dwa Świętej Rodziny zawisną nad naszym łóżkiem. Uwielbiam szczególnie jeden, który dostaliśmy od moich rodziców. Jak widzę Maryję opiekująca się Jezusem i do tego Józefa który z boku zajmuje się pracą ale jednocześnie czuwa to łza mi się w oku kręci ❤️ ten obraz pokazuje taką codzienność ❤️

Ultra-Dżasta, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poniedziałku pod górkę 🤐
    Nie dość, że natury materialnej(padają rzeczy, mnie okradła babka) to jeszcze psychicznej. Dziś kuzynka miała zabieg bo serduszko u maleństwa przestało bić. Mam totalny dołek. Przepraszam za żale ale czuję, że to wszystko mocno mnie przytłoczylo.Zostalo parę dni nowenny dziekczynnej. Dziś jeszcze nie odmówiłam bo latałam i załatwiałam naprawy.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże,pozwól Twemu światłu świecić w tej ciemności

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Lili ja co miesiąc oglądam transmisję mszy z Matemblewa i co miesiąć łzy mi lecą tak pięknie jest ta msza prowadzona!
    Pięknie jest w Matemblewie!

Lili❤️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko przytulam mocno Ciebie i Twoją rodzinę 🙏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka przykro mi z powodu Twojej kuzynki 😔
    Nie przepraszaj. My tutaj od tego jesteśmy by wysłuchać i wesprzeć 🤗 zobaczysz, że nie długo będzie lepiej, teraz pora jesienna dodatkowo przytłacza.. Trzymaj się i życzę Ci dużo siły i również twojej kuzynce ✊

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam 😘

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ