Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil kurcze, co to za lekarka?!?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:

Edka w 5 tyg wooow, ekspres. I do tego widzę nadal karmisz. Nawet nie wiedzialam że mozna w ciazy. Jak szybko wrocila Ci plodnosc przy kp?
    Po synu @ wróciła mi po 11 miesiącach, a po córce @ dostałam 6 miesięcy po porodzie.
    Ta, nadal kp, ale niedługo będę przymierzać się do odstawienia, bo sutki niemiłosiernie bolą w ciąży.

Żonkil lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jakaś chyba Ukrainka. No niestety, pewnie ma jakiś % może od wypisanej recepty. Tak to w tym świecie działa niestety.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. 🙂
    Bardzo fajnie, że jest na tym forum jest taki wątek. 🙂

Trochę o mnie i mężu:
    👩‍💼26, 👨‍💼 24, świeżo upieczeni małżonkowie z 4.09.2021 😊 od razu po ślubie rozpoczęliśmy starania o dziecko i zobaczymy, co wyniknie z tych ❤. O ile 🐒 nie przyjdzie szybciej, to test planuję na 6.10., niby mam jakieś objawy ale wiecie jak to z nimi jest... Mam zerowe doświadczenia w temacie starań a tym bardziej ciąży, więc towarzyszy mi ciekawość, niecierpliwość, nadzieja a zarazem obawa.

Czytałam wcześniej, że odmawiacie nowennę pompejańską? Mam już za sobą 3 i zastanawiam się, czy od 1 października nie zacząć kolejnej wspólnie z mężem, właśnie w intencji dziecka. 😊

Pozdrawiam! 🙂

Kasiastaraczka, Beth, Maciejka🌸, Lili❤️, Sparky lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki

Wysłany: 29 września 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny. 🙂
    Bardzo fajnie, że jest na tym forum jest taki wątek. 🙂

Trochę o mnie i mężu:
    👩‍💼26, 👨‍💼 24, świeżo upieczeni małżonkowie z 4.09.2021 😊 od razu po ślubie rozpoczęliśmy starania o dziecko i zobaczymy, co wyniknie z tych ❤. O ile 🐒 nie przyjdzie szybciej, to test planuję na 6.10., niby mam jakieś objawy ale wiecie jak to z nimi jest... Mam zerowe doświadczenia w temacie starań a tym bardziej ciąży, więc towarzyszy mi ciekawość, niecierpliwość, nadzieja a zarazem obawa.

Czytałam wcześniej, że odmawiacie nowennę pompejańską? Mam już za sobą 3 i zastanawiam się, czy od 1 października nie zacząć kolejnej wspólnie z mężem, właśnie w intencji dziecka. 😊

Pozdrawiam! 🙂
    Cześć Ultra Dzasta,
    Gratulacje z okazji ślubu dla Was i trzymam kciuki za wasze starania,aby byly owocne
    Tak, dużo dziewczyn tu odmawia nowennę,i inne modlitwy, odwiedzamy też święte miejsca

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Cieszę się mocno, że jest nas trochę. 🥰
    Obecnie rzadko spotykam osoby pragnące być bliżej Boga, tym bardziej doceniam fakt, że któraś z Was odważyła się na założenie takiego wątku. 🙂

Z Nowenna Pompejańską mam same dobre wspomnienia, pomimo tego, że intencje zostały wysluchane w połowie. 🙂 A ile łez wylałam w trakcie modlitwy wiem ja sama. Było mi to potrzebne, moja dobra koleżanka mówiła, że to łzy oczyszczenia. 😌 Różaniec daje mi ukojenie i spokój. 🙂

A no i dzięki Nowennie Pompejańskiej mam cudownego męża, choć początki nie były łatwe (ja kościelna a on, cóż). Dziewczyny, uwierzcie, było warto. 😁

Kasiastaraczka, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Super! Cieszę się mocno, że jest nas trochę. 🥰
    Obecnie rzadko spotykam osoby pragnące być bliżej Boga, tym bardziej doceniam fakt, że któraś z Was odważyła się na założenie takiego wątku. 🙂

Z Nowenna Pompejańską mam same dobre wspomnienia, pomimo tego, że intencje zostały wysluchane w połowie. 🙂 A ile łez wylałam w trakcie modlitwy wiem ja sama. Było mi to potrzebne, moja dobra koleżanka mówiła, że to łzy oczyszczenia. 😌 Różaniec daje mi ukojenie i spokój. 🙂

A no i dzięki Nowennie Pompejańskiej mam cudownego męża, choć początki nie były łatwe (ja kościelna a on, cóż). Dziewczyny, uwierzcie, było warto. 😁
    Ja zaczynam 01.10 nowennę pompejańska. Poprzednia odmawiałam z mężem, intencją jeszcze nie została wysłuchana, ale wierzę że czeka tam gdzieś na odpowiedni moment :) Jeśli również zaczniesz, będziemy się wspierać 😊😊 to mija dopiero będzie druga, tym razem będę się modlić o siłę i cierpliwość, bo nasze starania trwają już niecałe 3 lata.

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ❤️
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Małżeństwem z moim A. Jesteśmy od 12.10.2019,a o dzidziusia staramy się od lutego tego roku ( tak jak zakładce)😉 nowennę pompejańska odmawiałam już kilkukrotnie, przeważnie w intencji miałam moich najbliższych i może z przyszedł czas by zacząć odmawiać w swojej intencji,aby udało się zajść w ciążę ☺️👶

Myślę też pojechać na nabożeństwo w świetle miejsce albo na mszę dla par starających się o potomstwo.
    Któraś z Was mogłaby polecić szczególne miejsce na Mazowszu?☺️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 29 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra Dzasta ja też wymodlilam Męża Pompejanką 💙
    Gwiazdeczka 93 myślę,że warto teraz pomodlić się o Maleństwo. Ja ze swojej strony polecam sanktuarium Świętego ojca Stanisława Paczyńskiego w Górze Kalwarii, mają msze i dla starających i dla oczekujących dzieciątka. My na wiosnę byliśmy prosić o poczęcie,a teraz we wrześniu z dzidziutkiem w brzuchu ❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 29 września 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ultra Dzasta ja też wymodlilam Męża Pompejanką 💙
    Gwiazdeczka 93 myślę,że warto teraz pomodlić się o Maleństwo. Ja ze swojej strony polecam sanktuarium Świętego ojca Stanisława Paczyńskiego w Górze Kalwarii, mają msze i dla starających i dla oczekujących dzieciątka. My na wiosnę byliśmy prosić o poczęcie,a teraz we wrześniu z dzidziutkiem w brzuchu ❤️

Dziękuję ślicznie za odpowiedź ☺️❤️w takim razie jutro ruszam z Pompejanka w intencji dzieciaczka ❤️
    Którejś niedzieli pojadę do GK ☺️tam są msze święte w konkretne niedziele miesiąca msze w intencji potomstwa czy można pojechać w dowolną?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 29 września 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Dziękuję ślicznie za odpowiedź ☺️❤️w takim razie jutro ruszam z Pompejanka w intencji dzieciaczka ❤️
    Którejś niedzieli pojadę do GK ☺️tam są msze święte w konkretne niedziele miesiąca msze w intencji potomstwa czy można pojechać w dowolną?
    Polecam soboty 💙 w drugą i trzecią sobotę miesiąca są te msze i nabożeństwa
    https://papczynski.pl/nabozenstwo-uzdrowienia-o-dar-potomstwa/

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia 💐

Wierzę, że Wasze ponpejanki zostaną wysłuchane 😘 wytrwałości 🤗

Ultra-Dżasta, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia! 🥰
    A odnośnie Pompejanki - to Młody 1 tajemnicę wytrzyma ale 3 to może być ciężko. 😂 Ogólnie zastanawiam się nad kupnem modlitewnika dla małżeństw, jesteście w stanie coś polecić? 😊

I też myślimy nad rekolekcjami w czasie Adwentu dla małżeństw, wiecie, by wyskoczyć gdzieś na weekend, wypocząć. Na razie szukam ale jak coś możecie polecić to ja chętnie! 🙋

Zagadka919 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤

Wysłany: 30 września 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziękuję dziewczyny za życzenia! 🥰
    A odnośnie Pompejanki - to Młody 1 tajemnicę wytrzyma ale 3 to może być ciężko. 😂 Ogólnie zastanawiam się nad kupnem modlitewnika dla małżeństw, jesteście w stanie coś polecić? 😊

I też myślimy nad rekolekcjami w czasie Adwentu dla małżeństw, wiecie, by wyskoczyć gdzieś na weekend, wypocząć. Na razie szukam ale jak coś możecie polecić to ja chętnie! 🙋
    My przed ślubem byliśmy na kursie weekendowym w Zalesiu Górnym, który bardzo nam się podobał :) wiem,że są też tam rekolekcje dla małżeństw,ale osobiście tam nie byliśmy

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ślub brałyśmy tego samego dnia :) Piękna była wtedy pogoda prawda?
    My byliśmy u Dominikanów w Warszawie na Mszy o potomstwo i co ciekawe miesiąc później byłam już w ciąży :)

Sama chętnie się dowiem jakie materiały polecacie dla małżeństw lub właśnie rekolekcje

Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka, Beth lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 1 października 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    My byliśmy u Dominikanów w Warszawie na Mszy o potomstwo i co ciekawe miesiąc później byłam już w ciąży :)

Sama chętnie się dowiem jakie materiały polecacie dla małżeństw lub właśnie rekolekcje
    Była cudowna ❤️🤗 też jestem z Warszawy 😊Wiem,który to kościół. Mają w konkretne soboty/niedziele nabożeństwo o potomstwo? 😊

Koleżanka powiedziała mi, żebym modliła się do Świętego Dominika o potomstwo. Od wczoraj odmawiam pompejanke 🙌😇

Zagadka919 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 1 października 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:

O właśnie,u Dominikanów też są msze w intencji poczęcia,my byliśmy kilka razy

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 1 października 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Była cudowna ❤️🤗 też jestem z Warszawy 😊Wiem,który to kościół. Mają w konkretne soboty/niedziele nabożeństwo o potomstwo? 😊

Koleżanka powiedziała mi, żebym modliła się do Świętego Dominika o potomstwo. Od wczoraj odmawiam pompejanke 🙌😇
    Na Freta Msza sprawowana jest w każdy ostatni wtorek miesiąca o godz.19:30. Po mszy udzielane jest indywidualne błogosławieństwo w kaplicy św. Dominika.

Możesz zamówić pasek sw.Dominika od sióstr dominikanek z Krakowa. Napisz do nich,szybko przysyłają

Życzę owocnej pompejanki🙏

Gwiazdeczka 93, Żonkil lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 1 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Na Freta Msza sprawowana jest w każdy ostatni wtorek miesiąca o godz.19:30. Po mszy udzielane jest indywidualne błogosławieństwo w kaplicy św. Dominika.

Możesz zamówić pasek sw.Dominika od sióstr dominikanek z Krakowa. Napisz do nich,szybko przysyłają

Życzę owocnej pompejanki🙏

Już wczoraj napisałam po rozmowie z Koleżanką,która w kwietniu otrzymała pasek,a w maju zobaczyła dwie kreseczki na teście😊

Kasiastraczka oby tak było🙌🤗
    Jak się czujesz? Bedziesz dzidzia daje się we znaki?😊

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 1 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Już wczoraj napisałam po rozmowie z Koleżanką,która w kwietniu otrzymała pasek,a w maju zobaczyła dwie kreseczki na teście😊

Kasiastraczka oby tak było🙌🤗
    Jak się czujesz? Bedziesz dzidzia daje się we znaki?😊
    Oo to super, że napisałaś 🙂
    Całkiem dobrze się czuję i dzidzia ruchliwa, coraz więcej ruchów czuję jak leżę albo siedzę 🥰
    Za niecałe 2 tygodnie połówkowe usg

Zagadka919, Żonkil, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ