Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    U mnie od poniedziałku pod górkę 🤐
    Nie dość, że natury materialnej(padają rzeczy, mnie okradła babka) to jeszcze psychicznej. Dziś kuzynka miała zabieg bo serduszko u maleństwa przestało bić. Mam totalny dołek. Przepraszam za żale ale czuję, że to wszystko mocno mnie przytłoczylo.Zostalo parę dni nowenny dziekczynnej. Dziś jeszcze nie odmówiłam bo latałam i załatwiałam naprawy.
    Przykra sprawa, mam nadzieję, że Twoja kuzynka podniesie się z tej tragedii,która ja teraz spotkała 😔❤️ pomodlę się za nią ❤️
    Pszolka,nie przepraszaj,po to jest to forum,by się wspierać ❤️
    Ale pech z tą kradzieżą...pracuje w sklepie z konfekcja damska i czasem jak uda mi się złodziejkę złapać to nigdy ktoś by nie pomyślał, że t elegancka Pani jest do tego zdolna i do tego zawsze z agresją do mnie, że ją złapałam na złym uczynku...
    Każdy z Nas przed Bogiem będzie odpowiadał za uczynki na ziemi..

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babka, cyganka chciała 10gr do herbaty. A że nie jestem z góry nastawiona anty to dałam 1zl.W zamian zwinęła mi 50zl.niby niedużo ale poczułam się strasznie naiwna.
    Mój błąd bo wyciągnęłam portfel żeby dać tą złotówkę.
    A kuzynka dużo młodsza ode mnie i jakiś lęk mnie ogarnął. Współczuję jej bardzo. Bo bardzo się cieszyła z ciąży. Tylko też biorę to do siebie. 10 lat młodsza ode mnie. Że może igram z losem starając się o dziecko. Że skoro przez tyle czasu się nie udało to taki właśnie jest plan Bozy na mnie. Dwa pewnie pms już daje się we znaki. Bo mam 23dc. Teoretycznie od 2 do 5 dni powinna być @.Powinnam teraz zniknąć na parę dni bo za dużo mi się myśli kłębi.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.

Wysłany: 7 października 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    U mnie babka, cyganka chciała 10gr do herbaty. A że nie jestem z góry nastawiona anty to dałam 1zl.W zamian zwinęła mi 50zl.niby niedużo ale poczułam się strasznie naiwna.
    Mój błąd bo wyciągnęłam portfel żeby dać tą złotówkę.
    A kuzynka dużo młodsza ode mnie i jakiś lęk mnie ogarnął. Współczuję jej bardzo. Bo bardzo się cieszyła z ciąży. Tylko też biorę to do siebie. 10 lat młodsza ode mnie. Że może igram z losem starając się o dziecko. Że skoro przez tyle czasu się nie udało to taki właśnie jest plan Bozy na mnie. Dwa pewnie pms już daje się we znaki. Bo mam 23dc. Teoretycznie od 2 do 5 dni powinna być @.Powinnam teraz zniknąć na parę dni bo za dużo mi się myśli kłębi.
    Mojego Męża też kiedyś cyganka naciągnęła,w sumie na 80zl, że niby powrozy,ja nie chciałam z nią rozmawiać,bo wiedziałam o co chodzi, jego wychwalała,a na mnie że na pewno mu dziecka nie urodzę...okropne babsko.

Kochana nie mów tak,na pewno będziesz miała dzidziusia, zobaczysz,prędzej czy później ❤️🙌
    Ja w zeszłym tygodniu napisałam do sióstr dominikanek o niebieska tasiemkę,jeszcze mi przysłały,ale liczę, że dziś bądź jutro przyjdzie. Może też spróbuj ❤️ do tego też jest modlitwa do Sw. Dominika.

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    U mnie od poniedziałku pod górkę 🤐
    Nie dość, że natury materialnej(padają rzeczy, mnie okradła babka) to jeszcze psychicznej. Dziś kuzynka miała zabieg bo serduszko u maleństwa przestało bić. Mam totalny dołek. Przepraszam za żale ale czuję, że to wszystko mocno mnie przytłoczylo.Zostalo parę dni nowenny dziekczynnej. Dziś jeszcze nie odmówiłam bo latałam i załatwiałam naprawy.

Bardzo mi przykro 😞 nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego, co czuje Twoja kuzynka. 😞 Aniołek będzie nad nią czuwać, jestem tego pewna. 🤗

A my tu jesteśmy od wspierania i poprawienia humoru. ☺ Także nie przepraszaj. 😘

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Mojego Męża też kiedyś cyganka naciągnęła,w sumie na 80zl, że niby powrozy,ja nie chciałam z nią rozmawiać,bo wiedziałam o co chodzi, jego wychwalała,a na mnie że na pewno mu dziecka nie urodzę...okropne babsko.

Kochana nie mów tak,na pewno będziesz miała dzidziusia, zobaczysz,prędzej czy później ❤️🙌
    Ja w zeszłym tygodniu napisałam do sióstr dominikanek o niebieska tasiemkę,jeszcze mi przysłały,ale liczę, że dziś bądź jutro przyjdzie. Może też spróbuj ❤️ do tego też jest modlitwa do Sw. Dominika.

Niebieska tasiemka? 🧐 Chyba muszę nadrobić coś w mojej wiedzy. 😅

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka mam pasek św Dominika. Już chyba dwa lata. 😉 Jakiś czas nosiłam,pozniej odłożyłam na bok.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro ogląda transmisję z Matemblewa? Albo kto będzie na miejscu?
    Powiem Wam, że obejrzałam transmisję z poprzedniej adoracji i mocno mnie urzekła.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔

Wysłany: 7 października 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Niebieska tasiemka? 🧐 Chyba muszę nadrobić coś w mojej wiedzy. 😅
    Ostanio z koleżanką rozmawiałam i ona mi powiedziała, że zaczęła modlić się do Sw. Dominika i napisała do sióstr zakonnych( na ich stronie jest formularz) w kwietniu dostała tasiemkę,która nosiła cały czas,a w maju upragnione ⏸️

https://grodek.mniszki.dominikanie.pl/o-pasku/
    Na samym dole jest formularz kontaktowy :) w tresci wiadomosci napisz ze sie staracie i prosisz o wysylke paska i podaj adres.

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne są już pierwsze słowa ze strony i pamiętajcie o tym
    "Pasek (tasiemka) św. Dominika jest poświęcony i należy do sakramentaliów, a jako taki, ma przypominać o opiece św. Dominika (nie działa jak talizman – to wiara, gotowość na przyjęcie woli Bożej, wytrwała i ufna modlitwa czynią cuda, przygotowują i otwierają serce na przyjęcie DARU)."

Tylko tak przypominam, żeby nie wpędzić się w jakieś złe myślenie :)

nulka_23, Zagadka919 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 7 października 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Powiem Wam, że obejrzałam transmisję z poprzedniej adoracji i mocno mnie urzekła.
    Tak się składa, że jedziemy z mężem do Trójmiasta i jeśli uda nam się pojechać tam autem to zdążymy i weźmiemy udział,a jeśli pociągiem to na słuchawkach bedizemy musieli.
    To będzie moja pierwsza adoracja z Matemblewa 😊

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    "Pasek (tasiemka) św. Dominika jest poświęcony i należy do sakramentaliów, a jako taki, ma przypominać o opiece św. Dominika (nie działa jak talizman – to wiara, gotowość na przyjęcie woli Bożej, wytrwała i ufna modlitwa czynią cuda, przygotowują i otwierają serce na przyjęcie DARU)."

Izi, dokładnie! Przyznam że mój pasek leży w szufladzie bo skoro ma przypominać o modlitwie do św. Dominika a ja o niej pamiętam to najzwyczajniej go nie noszę. Jednocześnie mam poczucie "ochrony" mojego maleństwa. Wiem że w jakimś stopniu św. Dominik wstawił się za nami i stąd nasze maleństwo :) modlitwy do niego nie przerwałam wraz z początkiem ciąży, co wieczór dziękuję mu i proszę o dalszą opiekę :)
    Izi, a jak się czujesz? Widze że suwaczek postępuje a mam wrażenie że dopiero co zobaczyłaś dwie kreseczki!

Izi, AnnWer lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Ja doskonale sobie zdaje z tego sprawę 😊to nie jest żaden amulet,ktory od tak pomoże zajść w ciążę.
    Miałam na myśli, że ten pasek jest poświęcony przez Siostry i przypomina, o modlitwie każdego dnia, ja zaczynam dopeiro modlić się do Sw. Dominika.
    Mi wiara pomaga w nieudanych cyklach,a jak będę nosić ten pasek to fizycznie będzie przypominać, żebym nie miała pretensji,żalu do Boga,dlaczego nam się nie udaje ( czasem nachodzą mnie takie myśli jak wiele innych Kobiet).
    U mojej koleżanki tak się wydarzyło, że akurat złożyło to się w czasie. nie oznacza, że u każdego tak się zadzieje. Po prostu to napawa optymizmem.
    Przepraszam,nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd jeżeli ktoś źle zinterpretował moją wiadomość.

Izi lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, na wszystko musi przyjść właściwy moment :) nie wątp w to że będziesz mamą, widocznie Pan chce byś poczekała chwilę dłużej :) musisz mu tylko zaufać :)

Wysłany: 7 października 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulko😊wiem,wiem. Wiara pomaga odpędzać mi te myśli, dlatego odmawiam teraz nowenne pompejańska i zaczęłam modlitwę do Sw. Dominika 😊 dziękuję za Twoje słowa 😊
    Po prostu nie chciałam zostać źle zrozumiana 😊stąd moje wytłumaczenie 😊

nulka_23 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, pasek to nie talizman 😉
    Jak wspomniałam ja go mam już długo. Odłożyłam na bok właśnie żeby nie zatracić się w tym jako w talizmanie. Modlitwę do Świętego Dominika odmawiam. Może nie codziennie. Tylko raz na jakiś czas wracam do niej i do Św. Stanisława Papczynskiego. Wiem też, że te modlitwy raz zaniesione zostały wysłuchane. Ale jak widać na moim przykładzie czasem potrzeba dużo więcej czasu. Nie wiem czy cud się kiedyś dokona. Bo tylko Bóg wie co jest dla mnie dobre. A ja chce mu zaufać.

Izi lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Ja zawsze oglądam i wręcz doczekac się nie mogę. Jutro jest za nas msza o 18 w Matemblewie.. W sierpniu byliśmy osobiście i zamówiliśmy.. Niestety jutro osobiście to nie będzie nas bo mamy
    365 km, ale ksiądz powiedział abyśmy poszli gdziekolwiek na msze i do spowiedzi 😊
    Parę miesięcy temu gdy oglądałam w sobotę msze z Matemblewa i to nie był 8 dzień miesiąca. To gdy ksiądz mówił "słowa PanaBoga " to miał słowo dla mnie. W ten dzień czyściłam czajnik i był od kamienia i kilka razy woda z octem i zagotowalam kila razy .. Wiem, że może to zabawne dla nie których albo możecie sobie dziwnie odebrać. Ale padło słowo " Dla kobiety która dziś miała trudna przygodę z czajnikiem.. Pan ma dla Ciebie słowo.. Ze dla Boga nie ma rzeczy nie możliwych i Abym ufała" I wtedy, aż mnie zamurowało. Wiem, że To słowo było dla mnie.. Wiem, że to nie przypadek. Oglądałam z opóźnieniem msze i widocznie miało tak być, miałam usłyszeć to słowo 🙏❤️ stałam sie
    Jeszcze bliższa Boga❤️🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 21:42

Pszczolka36l, Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka, Maciejka🌸, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Izi, dokładnie! Przyznam że mój pasek leży w szufladzie bo skoro ma przypominać o modlitwie do św. Dominika a ja o niej pamiętam to najzwyczajniej go nie noszę. Jednocześnie mam poczucie "ochrony" mojego maleństwa. Wiem że w jakimś stopniu św. Dominik wstawił się za nami i stąd nasze maleństwo :) modlitwy do niego nie przerwałam wraz z początkiem ciąży, co wieczór dziękuję mu i proszę o dalszą opiekę :)
    Izi, a jak się czujesz? Widze że suwaczek postępuje a mam wrażenie że dopiero co zobaczyłaś dwie kreseczki!

Chciałam tylko przypomnieć w razie co albo gdyby ktoś nas podczytywał, a się nie udzielał czy trafił za rok czy dłuższy czas na wątek :)

Czuję się ciążowo.. mdłości jeszcze dają o sobie znać i zmęczenie, mąż teraz chorował i trochę się bałam ale na razie tylko takie lekkie przeziębienie mnie złapało. Wczoraj miałam wizytę i maluch rośnie dzielnie, w środę mam prenatalne więc czekam jak na szpilkach. Też mi się zdaje, że dopiero co robiłam betę, strasznie czas przyspieszył. :)

Pszczolka36l, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 11:54

Izi, Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larita wybieracie się na te rekolekcje podlinkowane?

Izi ja w środę mam połówkowe,kiedy to zleciało?!?
    Czekam na wieści środowe w takim razie 😚

Nulka a Ty jak się czujesz?

Ja podczas starań też w kilku cyklach nosiłam pasek sw. Dominika. Teraz go nie noszę,bo czuję,że za dużo tych modlitw i chcę się skupić na nowennie. Czasami też odmawiam modlitwę matki w oczekiwaniu na dziecko

Miłego weekendu dla wszystkich 😚

Izi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ