Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:O widzisz 💙
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Miałaś usg prenatalne?Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,mam pytanie... dostałam od znajomej świeczki, które jej mama przywiozła z Betlejem (podobno są one dla tych które modlą się o potomstwo) szukam na internecie czy są jakieś modlitwy specjalne dla nich ale nic nie znalazłam, więc modlę się "zdrowaś Maryjo" i modlitwami o dar macierzyństwa za siebie i kilka znajomych. Czy któraś z Was może orientuję się cokolwiek w temacie takich świec?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Pszczolka36l wrote:Możesz spróbować i zobaczysz czy Ci pomagają itp. My staramy się od ponad 3 lat. W czerwcu 3 lata minęły. I na początku tylko ekscytacja. Z czasem i mój mąż zaczął się wycofywać. Więc jak był pik to on zero ochoty. Przestałam mu mówić ale mimo wszystko wiedział, że to teraz. Ja wiedząc, że jest pik byłam nakręcona, że to dziś musi być seks, jak jemu się nie chciało to mi było przykro. Zaczęła się pętla. A nie o to przecież chodzi. U Ciebie może być inaczej. Raz, że dopiero zaczynasz więc to dobry sposób poznać organizm. Jak się ma pik do śluzu, odczuć ciała, bólów jajników etc.
Z jakiej firmy polecisz mi testy? To wypróbuje 😊
-
Zagadka a ja tutaj spytam nietypowo trochę
Bo na miesięcznym mogę przegapić jeżeli odpowiesz tyle się tam dzieje
Czy wiesz może czy średnia do l4 i macierzyńskiego z okresu próbnego i później z "normalnej" umowy jest liczona jednakowo, czy ten okres próbny jakoś inaczej biorą pod uwagę?♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Kasiastaraczka wrote:Lili ja nosiłam cały czas, ścigałam do mycia się
Dziękuję dziewczyny 😚
Izi a jak u Ciebie dziś?
U mnie wczoraj dobrze, wolna beta trochę ponad normę i nam ryzyka zespołu Downa podwyższyła, ale nadal wszystkie wyszły niskie więc dalszych badań nie robimy.
Dzidek tańczył jak szalony, ciężko było go uchwycić i mierzyć. Mąż widziałam i sam przyznał, że walczył ze sobą, żeby się nie rozkleić bo 1 raz widział go na usg. Dziś mi powiedział, że myślał, że badanie go uspokoi a boi się bardziej bo dotarło do niego, że będzie ojcem, do tej pory widziałam, że jeszcze jakby w pełni w to nie wierzył więc cieszę się, że już jest krok do przodu
Dziś powiedziałam w pracy i przyjęli to lepiej niż myślałam, chcą mi dać podwyżkę żebym miała lepszą kasę później też, a na ile dadzą umowę ma się szef zastanowić i z działem księgowym porozmawiać jak to wygląda bo on sam nie wie.
Pszczolka36l, Kasiastaraczka, Lili❤️, edka85, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Lili❤️ wrote:No rozumiem cie. Kobieta jest zaparta do końca i cały czas ma nadzieję . Za to facet szybko odpuszcza i z tego robią się kłótnie i przykrości, niezrozumienie. My też staramy się prawie 3 lata, 3 lata po ślubie jesteśmy. Nie mamy wogole dzieci. Teraz czuję, że się uda 🙏
Z jakiej firmy polecisz mi testy? To wypróbuje 😊
Trzymam mocno kciuki, żeby się udało jak najszybciej. Wierzę, że tak będzie.
Izi cudny maluszek. Męża reakcja też super. No i w pracy zachowali się z klasą. Pięknie się układa 😍❤️04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Edka Ty kiedyś polecałas te testy owulacyjne LH Vitam?
Ja ze swojej strony żadnych nie polecę,bo nie zdążyłam ich robić, miałam kupić te o których wyżej wspomniałam
Edka no na nfz to tak pewnie w większości
Ty chodzisz na nfz i prywatnie?
Oo ciekawe czy już w sobotę lekarz coś wypatrzy u maluszka ❤️/💙
Ja chodzę do dwóch lekarzy,do enelmedu z pakietu męża z pracy i do instytutu rodziny
Enelmed to dla mnie NFZ ...w życiu nie zapłaciłabym tam tyle za wizyty i USG
O ile z lekarki jestem zadowolona
To usg to porażka,a niby lekarz z dobrymi opiniami i certyfikatami
USG trwało ok 10 min,dobrze że chociaż był miły
A w instytucie prawie 25 min,Pani doktor na twarz przełączyła na usg 3d i swoim telefonem zrobiła zdjęcie,a później mi wysłała, żebym miała bardziej kolorowe,bo tak to wydruk czarnobialy
Izi super, że wszystko dobrze i piękne foteczki do albumu rodzinnego 🥰
Reakcja męża ❤️
Fajnie, że w pracy też dobrze przyjęli tę informacjęSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Izi wrote:Zagadka a ja tutaj spytam nietypowo trochę
Bo na miesięcznym mogę przegapić jeżeli odpowiesz tyle się tam dzieje
Czy wiesz może czy średnia do l4 i macierzyńskiego z okresu próbnego i później z "normalnej" umowy jest liczona jednakowo, czy ten okres próbny jakoś inaczej biorą pod uwagę?
Jeśli kolejna umowa jest zaraz po tej na okres próbny (bez przerwy, chodzi o ciągłość podlegania pod ubezpieczenie chorobowe) to będzie średnia z 12 m-cy lub jak w Twoim przypadku z okresu zatrudnienia. A brałaś jakieś l4 już w tej firmie? Bo jeśli tak to też to będzie miało znaczenie.
Jeśli nie brałaś i teraz będziesz miała podwyżkę to warto żebyś postarała się przepracować pełne miesiące. Np. jakbyś miała brać je od 30.12 to lepiej wziąć jeden dzień urlopu a l4 od 03.01. bo inaczej grudzień się nie wliczy do średniej.
PS. Cudny maluch, zdrówka Wam 🤩🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 08:22
-
Wczoraj dostałam od sióstr Dominikanek pasek św. Dominika i razem z mężem się modlimy 😊 powiem Wam, że to była dla mnie wzruszająca chwila jak siedzieliśmy razem i się modliliśmy ❤️
Kasiastaraczka, Pszczolka36l, Misiaa, Żonkil, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Wczoraj dostałam od sióstr Dominikanek pasek św. Dominika i razem z mężem się modlimy 😊 powiem Wam, że to była dla mnie wzruszająca chwila jak siedzieliśmy razem i się modliliśmy ❤️
BuBu90 lubi tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:Wiesz co ja próbowałam różnych firm i jak miał być pik to był. Najtaniej kupowałam na allegro. Wiem, że dużo dziewczyn poleca domowe laboratorium. Chyba jednak najbardziej polecane to clerablue tyle, że są drogie. Ciężko mi doradzić. Ale spróbowałabym domowe laboratorium na początek i robić dwa razy dziennie. U niektórych babeczek pik jest bardzo krótki u innych 3 dni.
Trzymam mocno kciuki, żeby się udało jak najszybciej. Wierzę, że tak będzie.
Izi cudny maluszek. Męża reakcja też super. No i w pracy zachowali się z klasą. Pięknie się układa 😍❤️
Dziękuję za kciuki 🙏 ja również trzymam za Was 🙏
Izi piękny bobasek 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 10:12
-
..."Nic się nie dzieje przedwcześnie i nic się nie dzieje za późno i wszystko się dzieje w swoim czasie(...)
Wszystkie uczucia,spotkania,odejścia,powroty,czyny i zamiary.
Zawsze właściwą godzinę biją Boże zegary"
(R.Brandstaetter)Ana.Ta lubi tę wiadomość
👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Edka cudnie, cieszę się że wszystko ok. I gratki córci 😍❤️04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Z tąinfo na temat płci podchodzę jeszcze sceptycznie, bo syn też na prenatalnych wyglądał na dziewczynkę, a jednak na kolejnej wizycie pokazał się siusiak 😁 Także jeszcze wszystko możliwe.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z was miała przeciwciała tarczycowe anty tg wysokie, a mimo to usg tarczycy bez zmian? Tsh, FT4 i Ft3 mam dobre. Byłam u endokrynologa to mówiła by się nie przejmować. Poprostu krążą te przeciwciała w organizmie i nic nie robią. Zastanawiam się czy to nie powodowało też poronień🤔 nie wiem do końca czy zaufac tej lekarce 🤔
-
Zagadka dzięki 🥰 nie brałam l4 i mam nadzieję, że obędzie się bez, czyli lepiej żebym nie brała nawet dnia l4 tylko jak coś urlop?
Bo planuje początkiem stycznia iść na l4
Edka cudny maluch 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 23:07
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Zagadka dzięki 🥰 nie brałam l4 i mam nadzieję, że obędzie się bez, czyli lepiej żebym nie brała nawet dnia l4 tylko jak coś urlop?
Bo planuje początkiem stycznia iść na l4/Quote:Tak, jeśli pójdziesz w najbliższym czasie na l4 nawet na 1 dzień a przed rozpoczęciem tego dłuższego l4 nie będzie m.in 3 m-cy przerwy to kolejne miesiące pracy nie wpłyną już na wysokość zasiłku 😫 także jeśli przed styczniem będziesz z jakiegoś powodu miała mieć krótkie l4 to polecam wziąć zamiast tego urlop. A na badania w okresie ciąży, możesz normalnie prosić pracodawcę o zgodę na wyjście, bez konieczności odrabiania godzin. Pamiętaj tylko by dostarczyć zaświadczenie o ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 22:15
Izi lubi tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała przeciwciała tarczycowe anty tg wysokie, a mimo to usg tarczycy bez zmian? Tsh, FT4 i Ft3 mam dobre. Byłam u endokrynologa to mówiła by się nie przejmować. Poprostu krążą te przeciwciała w organizmie i nic nie robią. Zastanawiam się czy to nie powodowało też poronień🤔 nie wiem do końca czy zaufac tej lekarce 🤔
Chyba bym to skonsultowała z innym endokrynologiem, może i ma rację, ale warto się upewnić. Trochę dziwne - wiesz to niby powinno świadczyć że jednak jest jakiś stan zapalny w organizmie... Ja bym jeszcze do innego lekarza z tym poszła.AnnaMD lubi tę wiadomość