X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulette ;)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ciri-na pewno nie chcesz zmienic pracy? kolezanka szuka: Ktoś szuka pracy jako Sprzedawca Wewnętrzny - obsługa telefoniczna klienta w Warszawie? Umowa o pracę/benefity.
    Chetnie ale na razie mam to l4 i chce je wykorzystac a druga rzecz ze ja nie wiem jak ja po tylu latach kontakt z ludzmi bede miala :P Bo ja mega przeklinam i wkurwiaja mnie wszyscy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak się zastanawiam czy ja tą owulkę miałam w tym czasie co mi program wyznaczył.. Teoretycznie na @ zero objawów a niby jutro powinna przyjść. Zresztą ten mój wykres to w ogóle wygląda jak pole po bitwie pod Grunwaldem :/
    w następnym cyklu kupuje chyba testy owulacyjne.

• olencja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Chetnie ale na razie mam to l4 i chce je wykorzystac a druga rzecz ze ja nie wiem jak ja po tylu latach kontakt z ludzmi bede miala :P Bo ja mega przeklinam i wkurwiaja mnie wszyscy :D
    to wykorzystaj je na znalezienie pracy bo zostaniesz z reka w nocniku
    mnie etz wszyscy wkurwiaja ale jakos sobie radze;)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem masz calkiem w dobrym miejscu zaznaczona ta owulke, a co do objawow @ wcele przed nia nie muszisz ich miec:D wiec czekaj czekaj a potem testuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czekam czekam :P ale coraz bardziej w to wszystko wątpię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle Ciri to ciężko miałaś dostać te l4 ?czy dał Ci bez problemu ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy teraz poryczalam sie i dostalam :P
    teraz to zamiast pracy to ja lekarza szukac musze bo jednak od pracy wazniejszy lekarz. ja nie wiem co sie z tym moim stalo, ja bylam tak z niego zadowolona a teraz to mnie tak wkurza ze nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz może jest dobrym ginekologiem np przy leczeniu, a nie przy prowadzeniu ciąży.. Czasami jednemu wychodzi np leczenie niepłodności, ale przy ciąży jest zielony. A czasem trafia się na idealnego pod każdym calem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda czasem tak jest że do momentu zajścia w ciąże jest ok a potem lekarz okazje się nie kompetentny i warto go zmienić.

heh jeszcze 4 godz do wizyty

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten który leczył mnie wcześniej jak tylko zaszłam w ciążę od razu mi wciskał L4 to go niemal wyśmiałam, że mi od 9 tygodnia już L4 wciska. Zmieniłam lekarza i teraz jestem ciekawa czy mi przedłuży

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja bo Ty masz wlasny biznes ale jestes na l4? I chcesz teraz przedluzyc? bo jakos sie zgubilam w tym :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałam l4 ale w końcu musiałam iść i dostałam na 31 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cos sie dzialo ze wzielas czy co?

Ja to chyba bede miala jakas infekcje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infekcja, nerki i krwawienie z szyjki przy zmęczeniu. Okazało się że krwawie z szyjki bo sie skróciła i nie jest wystarczająco długa i się spłaszcza. Czyli niewydolność cieśniowo-szyjkowa. No to mam zagrożoną i leżę. ale 2 tyg nad morzem i jod...zbiło mi tsh w naturalny sposób do 2....masakra:) tydzien przed testem ciążowym miałam 3,09

ciri22 lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tej niewydolności nigdy. To jest bardzo groźne, czy jeśli się oszczędzasz to jest w porządku?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo! to ja tez chce :D
    Noo ja mam kamice i juz czuje ze wraca ale nie wiem jeszcze czy to wlasnie infekcja zwiazana z bakteriami drog rodnych czy wlasnie z pecherza (u mnie przy kamieniach to wlasnie przelazi jedno na drugie), no i ta nadzerka, mojej mamie narobila klopotow w ciazy z bratem... na razie jest mala byle by nie urosla bo tez moze doprawidz do krwawienia i sktocenia... ale juz temu swojemu lakarzowi nie ufam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    infekcja, nerki i krwawienie z szyjki przy zmęczeniu. Okazało się że krwawie z szyjki bo sie skróciła i nie jest wystarczająco długa i się spłaszcza. Czyli niewydolność cieśniowo-szyjkowa. No to mam zagrożoną i leżę. ale 2 tyg nad morzem i jod...zbiło mi tsh w naturalny sposób do 2....masakra:) tydzien przed testem ciążowym miałam 3,09

póki co rozwieracz przez szykję nie przeszedł i nie mam szwów ale zobaczymy. Konier roweru, rolek i sobie leżę:) Mąż przeniósł obowiązki na pracownika, który jest bardzo szcześliwy i ma 2 miesiące urlopu przed Meksykiem:). Czuję się jak królewna i juz zamówiłam sobie 3 ciążowe tuniki- na jesień :)

pierwsza: http://www.happymum.pl/sklep3/d696a,tuniki,230-lollipop_black_dress.html
    druga: http://www.happymum.pl/sklep3/b963b,tuniki,1610-lala_berry_tunic_sale!.html
    i trzecia: http://pieknamama.pl/media/products/568ca7d64da600961cb6531708259ebe/images/thumbnail/small_Kyla_black.jpg?lm=1431533907

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Nie słyszałam o tej niewydolności nigdy. To jest bardzo groźne, czy jeśli się oszczędzasz to jest w porządku?

nie- leżenie to wymóg. nawet sikanie ograniczam:) Po prostu szyjka za szybko sie rozwiera i skraca...no i jak już jest mocno rozwarta to zakłada się szwy na szyjkę...jeszcze mocno rozwartej nie miałam, to znaczy nie na tyle, żeby ten "tester" przeszedł, i za tydzień w środe idę na kontrolę to będę wiedziałą czy trzeba te szwy zakładać

mam nadzieję, że skończy się na farmakologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:33

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ