X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    moj jest juz doroslym facet,sam poszedl sie przebadac,dwa razy
    Moj tez choc lekarz powiedzial ze to moje pcos:) okazalo się ze niepotrzebnie ale i tak lykal fertil:) z czego sie cieszę. Bo to strasznie zwiekszylo i tak juz gigantyczne libido i ilość nasienia:)

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez lyka to co mu daje:D bo lekarz krety z invicty uwaza ze 6% morfo jest suuper!
    kuzwa:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 6% jest ok:) policz....6% z tych prawidłowych w morfologii. To naprawde dużo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Mój ma chęci, nie ma oporów przed pójściem do lekarza. Tylko że on ma taki zapęd do wszystkiego :/ wiecznie ma na wszystko czas i wszystko robi na ostatnią chwilę.
    Dziś mu powiedziałam, że chcę mieć te wyniki na 31.08. na wizytę u gina.

Chyba będę wyć zaraz :( ale mnie napadło od rana, tak nagle :/
    Widze ze tak jak moj on uznaje rastafarian i te sprawy nigdzie mu sie nie spieszy, pieniadza to nie wszystko i w ogole on ma lajcik w zyciu, w sumie mu zazdroszcze bo niczym sie nie stresuje i potrafi do wszystkiego podejsc ze spokojem... Mnie to pomaga ze on taki jest ale czasem mega mnie wkurza... wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 4-5% juz zachodzą bez problemów:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ciri. Kazdej kobiecie co innego daje poczucie bezpieczeństwa...jesli czujesz sie z nim bezpiecznie to niech sobie będzie jaki jest:) ja z kolei musze miec "niemiecki porządek" hahahaha bo ja jestem szalaput:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko, musze woskowac nogi! Dzis lekarz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Wiesz Ciri. Kazdej kobiecie co innego daje poczucie bezpieczeństwa...jesli czujesz sie z nim bezpiecznie to niech sobie będzie jaki jest:) ja z kolei musze miec "niemiecki porządek" hahahaha bo ja jestem szalaput:)
    Noo wiadomo ze sie czuje z nim bezpieczna bo inaczej bym z nim nie byla :P Ale rzeczywiscie sama jestem roztrzepana i G sie smieje ze bedzie mial dwojke dzieci na wychowaniu, ale z drugiej strony jak mnie na czyms mega zalezy i slysze od niego jak bedzie to bedzie nic na sile dostaniemy to co nam ma zostac dane (jak bylo z dzieckiem) noo to szlak jasny czlowieka moze trafic :P Wiec gdyby nie ja to podejrzewam ze moze za 10 lat by nam sie udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy wiesz....jak się zdenerwuje nie poda Cie o gwałt kiedys:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo ja sie smieje :P Ale tez dobrze wie ze z seksem ma problem i nie chce nic z tym robic...
    Wiecie najbardziej mnie dziwi jego spokoj, ja sie denerwuje ze sobie nie poradze i w ogole a on mowi ze chcial tego dziecka i sie nie boi on jest gotowy...

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te 6% to wcale nie jest duzo:/ wiem ze zachodza i z 1%

u5cvp2.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że to też tylko moje PCOS są problemem, ale różnie bywa. Jak wyrobię ładną owulację a tu się za chwilę okaże, że plemniki nie dają rady :/ wiem, że to czarny scenariusz i nie chcę go zakładać, ale mam świadomość, że jest taka możliwość. Niestety.

I z moim czuje się bardzo bezpiecznie, ale ta jedna rzecz tak bardzo mi przeszkadza, bo zdążyłby 5 razy już zbadać nasienie i dałabym mu spokój, ale nie. Już kilka razy mu o tym przypominałam :/
    Ja łykam non stop jakieś suple, odmawiam sobie słodyczy, bo chcę by było dobrze, a on głupich badań nie potrafi zrobić :/ chyba też mu kupię jakieś witaminy na lepsze plemniki.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze:) pamiętaj ze mężczyznę łatwiej "poprawić". Troche tabletek i juz...jesli jest choc jeden to zawsze da się poprawić:) mąż mojej siostry to spawacz i miał 3% i zaszli od razu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj denerwowal jak miałam apogeum i miałam największe ograniczenia węglowodanów a on sobie usiadł i frytki jadl:) albo nektarynki:)

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy czasem nie zaszkodzę sobie tą dietą o niskim IG :/ Wiem, ze przy PCOS powinnam ograniczyć węglowodany, ale czy aż tak drastycznie?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego musiałam umówić, ale wiem, że sam by nie miał na to głowy, więc nawet nie próbowałam tego zostawić ;) a że były te darmowe badania to już w ogóel trzeba było wykorzystać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    A no właśnie, ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy czasem nie zaszkodzę sobie tą dietą o niskim IG :/ Wiem, ze przy PCOS powinnam ograniczyć węglowodany, ale czy aż tak drastycznie?
    nie ograniczaj zupełnie węglowadów, ogranicz do zera baiły cukier i złe węglowodany.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ehh, dodatkowo jestem zła na mojego, bo miał zrobić badania nasienia i tak cały czas z tym zwleka. Wiem, że nie ma go całymi tygodniami, ale w piątek spokojnie mógłby to załatwić po 15 i byłoby 5 dni bez seksu. A teraz jedziemy na urlop, nie będzie nas chyba całe dwa tygodnie. A jak zrobi 28 sierpnia, to może nie być wyników na poniedziałek, a wtedy idę do gina :/ jestem zła na niego, trochę mnie rozczarował. Niby mu bardzo zależy, wspiera mnie ogromnie, ale sam nic w tym kierunku nie robi. Jak tylko zapytałam go dwa miesiące (!) temu o badania nasienia to zgodził się od razu. Myślałam, że szybko pójdzie. I do dziś ich nie zrobił. Musiałabym sama mu załatwić wizytę, ale nie chcę tego robić :(

Musiałam się wygadać.

To samo mam z moim, chce i wie że musi się zbadać ale zawsze jakas wymowke ma. Eh mam nadzieję że w tym cyklu pójdzie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam całkowicie ziemniaki, makarony, białą mąkę, słodycze, ryż.
    Jem głównie warzywa, owoce, orzechy, mięso różnego rodzaju. Musze się tylko jeszcze przestawić na jakieś kasze. Nigdy ich nie lubiłam ;) i pełnoziarnisty chleb o niskim ig, sama będę piekła :) tylko muszę dorwać jakiś fajny przepis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra potrzebuje przepis na cos mega szybkiego na obiad... nie mam jakos ochoty gotowac dzisiaj... jest za cieplo... najlepiej bez miesa zeby bylo...

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ