Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    moj jest juz doroslym facet,sam poszedl sie przebadac,dwa razy
    Moj tez choc lekarz powiedzial ze to moje pcos:) okazalo się ze niepotrzebnie ale i tak lykal fertil:) z czego sie cieszę. Bo to strasznie zwiekszylo i tak juz gigantyczne libido i ilość nasienia:)

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez lyka to co mu daje:D bo lekarz krety z invicty uwaza ze 6% morfo jest suuper!
    kuzwa:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 6% jest ok:) policz....6% z tych prawidłowych w morfologii. To naprawde dużo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Mój ma chęci, nie ma oporów przed pójściem do lekarza. Tylko że on ma taki zapęd do wszystkiego :/ wiecznie ma na wszystko czas i wszystko robi na ostatnią chwilę.
    Dziś mu powiedziałam, że chcę mieć te wyniki na 31.08. na wizytę u gina.

Chyba będę wyć zaraz :( ale mnie napadło od rana, tak nagle :/
    Widze ze tak jak moj on uznaje rastafarian i te sprawy nigdzie mu sie nie spieszy, pieniadza to nie wszystko i w ogole on ma lajcik w zyciu, w sumie mu zazdroszcze bo niczym sie nie stresuje i potrafi do wszystkiego podejsc ze spokojem... Mnie to pomaga ze on taki jest ale czasem mega mnie wkurza... wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 4-5% juz zachodzą bez problemów:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ciri. Kazdej kobiecie co innego daje poczucie bezpieczeństwa...jesli czujesz sie z nim bezpiecznie to niech sobie będzie jaki jest:) ja z kolei musze miec "niemiecki porządek" hahahaha bo ja jestem szalaput:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko, musze woskowac nogi! Dzis lekarz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Wiesz Ciri. Kazdej kobiecie co innego daje poczucie bezpieczeństwa...jesli czujesz sie z nim bezpiecznie to niech sobie będzie jaki jest:) ja z kolei musze miec "niemiecki porządek" hahahaha bo ja jestem szalaput:)
    Noo wiadomo ze sie czuje z nim bezpieczna bo inaczej bym z nim nie byla :P Ale rzeczywiscie sama jestem roztrzepana i G sie smieje ze bedzie mial dwojke dzieci na wychowaniu, ale z drugiej strony jak mnie na czyms mega zalezy i slysze od niego jak bedzie to bedzie nic na sile dostaniemy to co nam ma zostac dane (jak bylo z dzieckiem) noo to szlak jasny czlowieka moze trafic :P Wiec gdyby nie ja to podejrzewam ze moze za 10 lat by nam sie udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy wiesz....jak się zdenerwuje nie poda Cie o gwałt kiedys:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo ja sie smieje :P Ale tez dobrze wie ze z seksem ma problem i nie chce nic z tym robic...
    Wiecie najbardziej mnie dziwi jego spokoj, ja sie denerwuje ze sobie nie poradze i w ogole a on mowi ze chcial tego dziecka i sie nie boi on jest gotowy...

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te 6% to wcale nie jest duzo:/ wiem ze zachodza i z 1%

u5cvp2.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że to też tylko moje PCOS są problemem, ale różnie bywa. Jak wyrobię ładną owulację a tu się za chwilę okaże, że plemniki nie dają rady :/ wiem, że to czarny scenariusz i nie chcę go zakładać, ale mam świadomość, że jest taka możliwość. Niestety.

I z moim czuje się bardzo bezpiecznie, ale ta jedna rzecz tak bardzo mi przeszkadza, bo zdążyłby 5 razy już zbadać nasienie i dałabym mu spokój, ale nie. Już kilka razy mu o tym przypominałam :/
    Ja łykam non stop jakieś suple, odmawiam sobie słodyczy, bo chcę by było dobrze, a on głupich badań nie potrafi zrobić :/ chyba też mu kupię jakieś witaminy na lepsze plemniki.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze:) pamiętaj ze mężczyznę łatwiej "poprawić". Troche tabletek i juz...jesli jest choc jeden to zawsze da się poprawić:) mąż mojej siostry to spawacz i miał 3% i zaszli od razu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj denerwowal jak miałam apogeum i miałam największe ograniczenia węglowodanów a on sobie usiadł i frytki jadl:) albo nektarynki:)

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy czasem nie zaszkodzę sobie tą dietą o niskim IG :/ Wiem, ze przy PCOS powinnam ograniczyć węglowodany, ale czy aż tak drastycznie?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego musiałam umówić, ale wiem, że sam by nie miał na to głowy, więc nawet nie próbowałam tego zostawić ;) a że były te darmowe badania to już w ogóel trzeba było wykorzystać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    A no właśnie, ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy czasem nie zaszkodzę sobie tą dietą o niskim IG :/ Wiem, ze przy PCOS powinnam ograniczyć węglowodany, ale czy aż tak drastycznie?
    nie ograniczaj zupełnie węglowadów, ogranicz do zera baiły cukier i złe węglowodany.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ehh, dodatkowo jestem zła na mojego, bo miał zrobić badania nasienia i tak cały czas z tym zwleka. Wiem, że nie ma go całymi tygodniami, ale w piątek spokojnie mógłby to załatwić po 15 i byłoby 5 dni bez seksu. A teraz jedziemy na urlop, nie będzie nas chyba całe dwa tygodnie. A jak zrobi 28 sierpnia, to może nie być wyników na poniedziałek, a wtedy idę do gina :/ jestem zła na niego, trochę mnie rozczarował. Niby mu bardzo zależy, wspiera mnie ogromnie, ale sam nic w tym kierunku nie robi. Jak tylko zapytałam go dwa miesiące (!) temu o badania nasienia to zgodził się od razu. Myślałam, że szybko pójdzie. I do dziś ich nie zrobił. Musiałabym sama mu załatwić wizytę, ale nie chcę tego robić :(

Musiałam się wygadać.

To samo mam z moim, chce i wie że musi się zbadać ale zawsze jakas wymowke ma. Eh mam nadzieję że w tym cyklu pójdzie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam całkowicie ziemniaki, makarony, białą mąkę, słodycze, ryż.
    Jem głównie warzywa, owoce, orzechy, mięso różnego rodzaju. Musze się tylko jeszcze przestawić na jakieś kasze. Nigdy ich nie lubiłam ;) i pełnoziarnisty chleb o niskim ig, sama będę piekła :) tylko muszę dorwać jakiś fajny przepis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra potrzebuje przepis na cos mega szybkiego na obiad... nie mam jakos ochoty gotowac dzisiaj... jest za cieplo... najlepiej bez miesa zeby bylo...

‹‹ ‹ 164 165 166 167 168 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ