X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błonnik, białko, tłuszcze, choćby takie siemię lniane i olej lniany- pasta budwigowa obniżyła mi cholesterol do bezpiecznego poziomu w zaledwie rok a miałam juz przepisana zarantę i leczenie w klinice metabolicznej:). Ogólnie jest wiadomo, ze jesli nie ma sie celiakii to i po co odstawiac ziarna:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam cholesterol jak 200 kilogramowa amerykanka:)

• olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo zawieraja substancje antyodzywcze i generalnie nic czego nie ma w warzywach i miesku:D dziurawia jelita i rbia stany zapalne niezaleznie czy siema celiakie czy nie

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe:) ale ja nie jadam mięsa czesciej niz 2-3 razy w miesiącu:) a w warzywach tłuszzu nie ma:)...generalnie wychodze z załozenia że nie ma sensu robić czegoś, co jest mi niepotrzebne:) Bez błonnika się nie załatwię:)więc i po co sie męczyć:)?

no i przy regularnej gastroskopii jeszze nic złego nie wykryl- mam wrazenie ze bezglutenowa dieta zrobiła sie teraz po prostu modna, a niekoniecznie ma jakies zdrowotne gigantyczne znaczenie. Chyba dla chorych i tych z problemami. Juz w kilku publikacjach czytałam, że u zdrowego człowieka niespecjalnie ma sens...Ale w dietetyce nie siedzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:28

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh na zaparcia moja dietetyk polecila mi platki owsiane górskie wieczorem zalać letnią wodą do poziomu płatków i rano zetrzeć pół jabłka troszkę miodu i sporo cynamonu ;) można rodzynki dodać jeszcze

szarlotka jak znalazł :) a i zaparcia mijają ;)

dziewczyny mogę jeszcze dziś winko czy lepiej już nie ryzykować w razie W? hmm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam sobie musli na mojemusli.pl Duża tuba wychodzi ok. 30 zł ale wybieracie spośród ponad 70 składników

• olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blonnik jest w warzywach sto razy wiekcej niz w zbozach:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    blonnik jest w warzywach sto razy wiekcej niz w zbozach:D
    w jakich:)?jakie warzywa jesć, jesli surowych nie można a ugotowane to bomba dla cukrzyka:)? Jestem zdania, ze każdy je to- co lubi, co może i co mu służy. Ale reagowałam podobnie jak Ty na wszystkich, którzy używali kosmetyków konwencjonalnych zamiast eko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:31

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też powedziała że jak się nie ma celiakii to powinno się jeść i tak samo mówiła że ona jest przeciwniczką diet wegetariańskich a już zupełnie wegańskich. Mięso co prawda max 3-4 razy w tygodniu na zmianę z rybą a 3 dni mogą być warzywne ale pod warunkiem, że pojawią się stronki i nabiał np żółty ser
    z nabiału też nie kazała rezygnować ale zakazała żeby to była podstawa białka i bardziej jogurt naturalny, grecki, sery kozie, kefiry maślanki niż mleko i ser biały

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy niech je to co lubi:) A skoro juz płace jej ciezkie pieniądze, wynki coraz lepsze, ja coraz chudsza, włosy nie wypadaja od pół roku- to chyba jednak zostane przy ziarnach:) Poza tym- jedynepieczywo jakie jem to własie chcleb 100% ziarna- bez mąki- po prostu same zlepione ziarna:)

http://www.papilot.pl/porady-kulinarne/21977/Przepis-na-domowy-chleb-Robimy-go-z-masy-nasion-orzechow-i-migdalow-nie-dodajemy-maki.html

Ale Olencja- rozumiem Cie w 100%:) skoro to dla Ciebie dobre-wcinajwarzywa i pluj na ziarna:) wazne,zebysie dobrze czuc!

• olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wszystkich:D jakby nie bylo to bym od miesiaca sie nie wykupkala:D
    a czemu nie mozna gotowanych? cukinia,pomidory,kalafior,brokuly?

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie utuczylam na tym chlebie:D bo jest smaczny a kaloryczny niestety:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    moja też powedziała że jak się nie ma celiakii to powinno się jeść i tak samo mówiła że ona jest przeciwniczką diet wegetariańskich a już zupełnie wegańskich. Mięso co prawda max 3-4 razy w tygodniu na zmianę z rybą a 3 dni mogą być warzywne ale pod warunkiem, że pojawią się stronki i nabiał np żółty ser
    z nabiału też nie kazała rezygnować ale zakazała żeby to była podstawa białka i bardziej jogurt naturalny, grecki, sery kozie, kefiry maślanki niż mleko i ser biały
    super jogurt grecki jest w biedronce. Taki mały- 0% tłuszczu a 2xwęcej białka- używam go zamiast smietany do zupy- bo sie nie waży a nie zakwaszaj ak jogurt naturalny:)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Picja moje musli rewelacja i to jeszcze z mojego miasta :) ciekawe czy mozna osobicie odebrac :)

edit: jest!! to ja jutro lecę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:37

• olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze przy IO i Pcos trzeba jesc tlusty nabial a nie chudy o ile sie go je wogole?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    we wszystkich:D jakby nie bylo to bym od miesiaca sie nie wykupkala:D
    a czemu nie mozna gotowanych? cukinia,pomidory,kalafior,brokuly?
    Bo gotowane nie maja juz nic- tylko kolor...Ile musiałabym zjeść pomidorów zeby załatwc sie normalnie- a nie tak ,że ledwo zdaze:)? Mój zołądek niestety nie funkcjonuje na warzywach- wszystko staje mi na żołądku- dlatego diete mam dopasowana do moich potrzeb i moich dolegliwści:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    o matko Picja moje musli rewelacja i to jeszcze z mojego miasta :) ciekawe czy mozna osobicie odebrac :)

jest!! to ja jutro lecę :)
    nie wiem, ale zamówiłam sobie dzis na bazie gryki- z płatkami tymi taimi co wyglądaja jak papier i pełno liofilzowanych porzeczek:) dynia i siemię:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    a wiecie ze przy IO i Pcos trzeba jesc tlusty nabial a nie chudy o ile sie go je wogole?
    wiemy:) jedzenie chudego nabiału nie ma sensu:)nie tylko przy PCOS:)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jogurtów to moja mówi że wszystkie produkty a zwłasza jogurty 0% są małowartościowe dla organizmu i przeważnie przetworzone ale od czasu do czasu jak najbardziej można :) jak się ma tak zwanego bóla ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no to dobrze:)
    ja nie jem nabialu wogole ale z tego co kojarze to te odltluszczone to bezsens

u5cvp2.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ