X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadlam kawalek pizzy ;P
    I poranne zapiekanki wyladowaly w kiblu

Dobra jem to niedobre jablko. :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrój na dtobno to nie będziesz tak czula ze jest ziemniaczane ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zjadlam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej lato i jestem w ciazy i zero zapotrzebowania a owoce...

kuzwa przypomnialam sobie ze mam jogurt naturalny w lodowce.... do jablka bylby w sam raz :/

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

u mnie jest taki skwar że MASAKRA!

Ciri co chcesz zapytać lekarza? idziesz do tego samego co ostatnio nie chciał dać zwolnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do tego samego bo on mi zlecal krew i mocz wiec zeby odebrac wyniki i tak musze do niego isc.

Ogolnie wlasnie dzis weszlam na wage i okazalo sie ze schudlam przez 2 tyg ponad 2 kg, nie mam w ogole apetytu... wiec jak spojrzy na wyniki niech sie ustosunkuje do tego. Bo w sumie od czasow przed ciazy do dzis schudlam 6kg

Noo i dzis mialam incydent z seksem i plamieniem i chyba to wynik mojej nadzerki jak macnelam potem szyjke to taka szarstka mi sie wydawala..
    nooo i zwolnieni mam do przyszlego poniedzialku i zastanawiam sie co dalej bedzie bo tu taki upal... caly czas 38-39 stopni w cieniu a do tego juz nam sie mury tak nagrzaly ze ma w domu 31 stopni... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko..jeszcze 2 tyg i 3 dni i mam 2 trymestr. Nareszcie....

ann_je lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak apetytu występuje w ciąży :) jak dobrze pamietam

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję Ciri że ci przedłuży zwolnienie

a chudnięciem aż tak bym się bardzo nie przejmowała bo jak sama mówiłaś masz lekką nadwagę więc dzieciak ma z czego czerpać. Ważne, żebyś jadła zdrowo i urozmaicone a ilość nie musi być wielka.

Picia czas szybko płynie ;)

a ja właśnie zrobulam takiego zbłaza ze szok :D
    napisałam sms do mojej dietetyczni czy na jutro na 17 aktualne i jak sie czuje (miała rodzic w lipcu) a ona mi napisała:
    "Witam, czuję się dobrze ale upały dają nam w kość. Pani Aniu wizytę mamy umówioną na 11 ale września. A jak u Pani? Potrzebuje Pani wcześniej się skonsultować?" i do tego emotikonka kobiety jak jej rośnie brzuszek ciążowy :D

Ja pamiętałam, że ona mówiła że szybko wraca do pracy bo to jej pasja i jej działalność i odczekuje tylko miesiąc co zus nakazuje czy jakość tak... ale żebym się aż o miesiąc walnęła?? ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak mam wszystkie wyniki dobre ;)
    W poniedzialek mam pezyjsc po l4. A i mam karte ciazy i dzis bylam zadolona z wizyty. Pol godziny u niego siedzialam.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne przemienienie pan dr przeszedł ;)

czyli co? zostajesz u niego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl taki jak przed ciaza ;D moze on rzeczywiscie nalezy do tych co "wczuwaja"sie w ciaze dopiero jak ryzyko poronienia wpada ;D a mnie moj kalendarz powiedzial ze za dwa dni spadnie mi znacznie ryzyko utraty ciazy ;p

Zobaczymy czy zostane. Ale i tak chce kogos od badan zeby miec za free morfologie i mocz i takie inne wiec na nfz musze miec. Kolejna wizyta u niego 7 wrzesnia.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli prawie za miesiąc...

a badał Cię dzisiaj? czy tylko rzucił okiem na papierki z wynikami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz co miesiac az do porodu bede chodzic :P

A dzis spojrzal, pomacal (macica ladnie powiekszona), pobral cytologie, zalozyl karte ciazy, i obejrzal wyniki, zwazyl, i dal skierowanie na usg kolejne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to super.moze tak jak mowisz jak ryzyko poronienia zmaleje do minimum to lekarz wtedy "wczuwa się" najważniejsze ze wyniki dobre masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dzis to jedny mily akcent tego dnia :D

• werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri dobre wieści :) oby tak dalej :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu... dziewczyny dziś mam kiepski dzień :(

przez ostatnie trzy dni trochę się nastawiłam, że może jednak się udało... Urojone objawy typu dość silny ból podbrzusza, bolące piersi, co chwilę mi się odbija i beka i często chodzę siusiu nawet budzę się około 4 rano na siusianie co mi się nie zdarzało... i jeszcze ten spadek temperatury jak na zagnieżdżenie...

a dziś z moich urojonych objawów został tylko częstomocz.. ale to dlatego chyba że dużo piję wody bo gorąc i odbija mi się co chwilę mimo że dziś tylko jajecznicę z połową razowej bułeczki... teraz o 13 pół kubka cienkiej kawy z mlekiem i nie chce mi się jeść... ale to też przez upał eh i rano jak balsam wsmarowywałam to bardzo lekko czułam biust

i temperatura niska bo jak obserwowałam galerie wykresów ciążowych to większość 37 i ponad ma stopni

buuu a tak nie chciałam się nakręcać :(

no nic.. czekam na okres i nowy cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ode mnie dostajesz opierdziel :P Wiec tak objawy olac bo ta pogoda to dupa. Ale tak jesli chodzi o wykresy innych tez olej. Ty jestes Ty a Twoja temperatura to co innego.Moim zdaniem masz bardzo ladna patrzac na wyjsciowa czyli na ta z przed owulacji. jest wysoko. A to sie liczy. TO wcale nie prawda ze na poczatku ciazy juz sie utrzymuje w granicach 37. Jesli poczatkowa czyli ta podstawowa swoja masz niska to moze dobic do 36,7 i tak pozostac juz calkiem albo podniesc sie w ogole po terminie @. Na temperature wplywa progesteron ktory zaczyna sie podnosic dopiero jak beta go kopnie (o moja nowa wiedza z poszukiwan informacji :D) Wiec potrzebuje czasu zeby podniesc sie do pulapu 37 i to moze nastapic nawet tydzien po terminie @ albo wcale. Moze byc rownie dobrze nizsza ale na stalym poziomie i to tez jest DOBRZE! O i tyle z mojego wywodu :D

Ps. patrz u mnie, w terminie @ mialam tylko 36,8 a startowalam z wyzszej temperatury niz Ty poczatkowej i dopiero pozniej mi sie podniosla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:32

werni lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 moje Gratulacje..

Zajrzałam po przerwie urlopowej a tu takie wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:52

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ