X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadlam kawalek pizzy ;P
    I poranne zapiekanki wyladowaly w kiblu

Dobra jem to niedobre jablko. :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrój na dtobno to nie będziesz tak czula ze jest ziemniaczane ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zjadlam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej lato i jestem w ciazy i zero zapotrzebowania a owoce...

kuzwa przypomnialam sobie ze mam jogurt naturalny w lodowce.... do jablka bylby w sam raz :/

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

u mnie jest taki skwar że MASAKRA!

Ciri co chcesz zapytać lekarza? idziesz do tego samego co ostatnio nie chciał dać zwolnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do tego samego bo on mi zlecal krew i mocz wiec zeby odebrac wyniki i tak musze do niego isc.

Ogolnie wlasnie dzis weszlam na wage i okazalo sie ze schudlam przez 2 tyg ponad 2 kg, nie mam w ogole apetytu... wiec jak spojrzy na wyniki niech sie ustosunkuje do tego. Bo w sumie od czasow przed ciazy do dzis schudlam 6kg

Noo i dzis mialam incydent z seksem i plamieniem i chyba to wynik mojej nadzerki jak macnelam potem szyjke to taka szarstka mi sie wydawala..
    nooo i zwolnieni mam do przyszlego poniedzialku i zastanawiam sie co dalej bedzie bo tu taki upal... caly czas 38-39 stopni w cieniu a do tego juz nam sie mury tak nagrzaly ze ma w domu 31 stopni... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko..jeszcze 2 tyg i 3 dni i mam 2 trymestr. Nareszcie....

ann_je lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak apetytu występuje w ciąży :) jak dobrze pamietam

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję Ciri że ci przedłuży zwolnienie

a chudnięciem aż tak bym się bardzo nie przejmowała bo jak sama mówiłaś masz lekką nadwagę więc dzieciak ma z czego czerpać. Ważne, żebyś jadła zdrowo i urozmaicone a ilość nie musi być wielka.

Picia czas szybko płynie ;)

a ja właśnie zrobulam takiego zbłaza ze szok :D
    napisałam sms do mojej dietetyczni czy na jutro na 17 aktualne i jak sie czuje (miała rodzic w lipcu) a ona mi napisała:
    "Witam, czuję się dobrze ale upały dają nam w kość. Pani Aniu wizytę mamy umówioną na 11 ale września. A jak u Pani? Potrzebuje Pani wcześniej się skonsultować?" i do tego emotikonka kobiety jak jej rośnie brzuszek ciążowy :D

Ja pamiętałam, że ona mówiła że szybko wraca do pracy bo to jej pasja i jej działalność i odczekuje tylko miesiąc co zus nakazuje czy jakość tak... ale żebym się aż o miesiąc walnęła?? ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak mam wszystkie wyniki dobre ;)
    W poniedzialek mam pezyjsc po l4. A i mam karte ciazy i dzis bylam zadolona z wizyty. Pol godziny u niego siedzialam.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne przemienienie pan dr przeszedł ;)

czyli co? zostajesz u niego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl taki jak przed ciaza ;D moze on rzeczywiscie nalezy do tych co "wczuwaja"sie w ciaze dopiero jak ryzyko poronienia wpada ;D a mnie moj kalendarz powiedzial ze za dwa dni spadnie mi znacznie ryzyko utraty ciazy ;p

Zobaczymy czy zostane. Ale i tak chce kogos od badan zeby miec za free morfologie i mocz i takie inne wiec na nfz musze miec. Kolejna wizyta u niego 7 wrzesnia.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli prawie za miesiąc...

a badał Cię dzisiaj? czy tylko rzucił okiem na papierki z wynikami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz co miesiac az do porodu bede chodzic :P

A dzis spojrzal, pomacal (macica ladnie powiekszona), pobral cytologie, zalozyl karte ciazy, i obejrzal wyniki, zwazyl, i dal skierowanie na usg kolejne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to super.moze tak jak mowisz jak ryzyko poronienia zmaleje do minimum to lekarz wtedy "wczuwa się" najważniejsze ze wyniki dobre masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dzis to jedny mily akcent tego dnia :D

• werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri dobre wieści :) oby tak dalej :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu... dziewczyny dziś mam kiepski dzień :(

przez ostatnie trzy dni trochę się nastawiłam, że może jednak się udało... Urojone objawy typu dość silny ból podbrzusza, bolące piersi, co chwilę mi się odbija i beka i często chodzę siusiu nawet budzę się około 4 rano na siusianie co mi się nie zdarzało... i jeszcze ten spadek temperatury jak na zagnieżdżenie...

a dziś z moich urojonych objawów został tylko częstomocz.. ale to dlatego chyba że dużo piję wody bo gorąc i odbija mi się co chwilę mimo że dziś tylko jajecznicę z połową razowej bułeczki... teraz o 13 pół kubka cienkiej kawy z mlekiem i nie chce mi się jeść... ale to też przez upał eh i rano jak balsam wsmarowywałam to bardzo lekko czułam biust

i temperatura niska bo jak obserwowałam galerie wykresów ciążowych to większość 37 i ponad ma stopni

buuu a tak nie chciałam się nakręcać :(

no nic.. czekam na okres i nowy cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ode mnie dostajesz opierdziel :P Wiec tak objawy olac bo ta pogoda to dupa. Ale tak jesli chodzi o wykresy innych tez olej. Ty jestes Ty a Twoja temperatura to co innego.Moim zdaniem masz bardzo ladna patrzac na wyjsciowa czyli na ta z przed owulacji. jest wysoko. A to sie liczy. TO wcale nie prawda ze na poczatku ciazy juz sie utrzymuje w granicach 37. Jesli poczatkowa czyli ta podstawowa swoja masz niska to moze dobic do 36,7 i tak pozostac juz calkiem albo podniesc sie w ogole po terminie @. Na temperature wplywa progesteron ktory zaczyna sie podnosic dopiero jak beta go kopnie (o moja nowa wiedza z poszukiwan informacji :D) Wiec potrzebuje czasu zeby podniesc sie do pulapu 37 i to moze nastapic nawet tydzien po terminie @ albo wcale. Moze byc rownie dobrze nizsza ale na stalym poziomie i to tez jest DOBRZE! O i tyle z mojego wywodu :D

Ps. patrz u mnie, w terminie @ mialam tylko 36,8 a startowalam z wyzszej temperatury niz Ty poczatkowej i dopiero pozniej mi sie podniosla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:32

werni lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 moje Gratulacje..

Zajrzałam po przerwie urlopowej a tu takie wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:52

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ