X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze szukali nie to co trzeba? Bo przeciez rozne choroby sie charakteryzuja bolem podbrzusza, ale pewnie sprawdzali to co im podpowiedzialas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wyniki krwi i moczu coś powiedza

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze jak trafilam na ostry dyzur chyba o 4 to juz bylam po dwoch omdleniach i ledwo na nogach sie trzymalam, po dwoch godzinach bylam po 4 kroplowkach, po usg, badaniach moczu i krwi i czyms jeszcze, po kroplowkach sie przespalam potem do domu po 6 i spalam kolejne 6 godzin, nooo i tydzien zwolnienia, powiedzieli ze tylko mam piasek w nerce a tam? kamien urodzilam 6 dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:09

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To woda, tyle ze o strasznie wysokim indeksie glikemicznym

Indeks wysoki, ale ładunek glikemiczny niski ;)
    Madziulla wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu. przyjechałam na sor o 2 w nocy z takim bolem podbrzusza jakiego nie miałam nigdy. Bylam pewna że torbiel pekla. Ale nie. Zostawili mnie na 2 -3 dni na obserwacje. Dziś będę miała badania krwi o moczu.

Madziulla, trzymaj się <3

Ciri, idź na wizytę. Nie zastanawiaj się.

A wyniki mojego męża ogólnie bardzo ładne. Martwi mnie tylko morfologia: wyszło, że ma 4% prawidłowych plemników (norma od 4%). Nie wiem czy to nie jest za mało? Czy niepotrzebnie się martwię. w końcu wystarczy jeden silny, prawda? :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

A wyniki mojego męża ogólnie bardzo ładne. Martwi mnie tylko morfologia: wyszło, że ma 4% prawidłowych plemników (norma od 4%). Nie wiem czy to nie jest za mało? Czy niepotrzebnie się martwię. w końcu wystarczy jeden silny, prawda? :P
    Ma bardzo duzo cukrów prostych takze dla cukrzyków nie polecany. Nie wiem co to znaczy;)

To zalezy ile ich ma. Jak duzo to 4 starczy. Jak nie. To warto jakies witamy lykać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:29

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebnie sie martwisz, dziewczyny mialy o wiele nizsze wyniki i jakos zaszyly jak siebie dobrowadzily do porzadku, akurat tu masz nisko ale w normie wiec jeden sie znajdzie ktory da rade, byle by mial odpowiednie warunki :D wiec mysle ze meza faszeruj witaminkami a tak jakby cos i walcz ze swoja owulka :D

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma 3% prawidłowych, pozostałe parametry super, więc lekarz powiedział że wszystko jest ok

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ma bardzo duzo cukrów prostych takze dla cukrzyków nie polecany. Nie wiem co to znaczy;)

To zalezy ile ich ma. Jak duzo to 4 starczy. Jak nie. To warto jakies witamy lykać

Musiałabyś naprawdę dużo zjeść tego arbuza, żeby cukier mocno skoczył ;) w ładunku glikemicznym bierze się pod uwagę zawartość błonnika, który ogranicza wchłanianie cukrów ;)

Dzięki dziewczyny ;) jedno zmartwienie z głowy ;) plemników ma dużo, jeśli dobrze pamiętam to przy normie od 39% ma 55% ;) musiałabym to w domu sprawdzić ;)

No to teraz jeszcze tylko wizyta w poniedziałek i mam nadzieję, że od przyszłego cyklu zadziałamy w kierunku mojej owulacji ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Musiałabyś naprawdę dużo zjeść tego arbuza, żeby cukier mocno skoczył ;) w ładunku glikemicznym bierze się pod uwagę zawartość błonnika, który ogranicza wchłanianie cukrów ;)

Dzięki dziewczyny ;) jedno zmartwienie z głowy ;) plemników ma dużo, jeśli dobrze pamiętam to przy normie od 39% ma 55% ;) musiałabym to w domu sprawdzić ;)

No to teraz jeszcze tylko wizyta w poniedziałek i mam nadzieję, że od przyszłego cyklu zadziałamy w kierunku mojej owulacji ;D
    No zjadam 2 kg;) wiec wiesz to jest duuużo ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś apetyt :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niej to norma:P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez owocow bym umarla;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj sie, u jednej to bylo lekarz tez powiedzial ze nic nie ma a 18 dc miala owulke i zaciazyla. Co do badan nasienia juz przy dwoch zachodza.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

4% wszystkich zdrowych to i tak kosmiczna liczba plemników. Ale kupcie sobie fertil mam. Ale nie forte. On poprawi w 3 miesiące do 20% hahaha i będzie duuuuzooo i czessssto. Super działa na libido.

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki krwi i moczu spoko. CRP tez. Powodem takiego bólu mogło być wg lekarza to ze torbiel trochę się zmniejszyła i mogła na nerw czy coś innego ucisnac.bety nie zrobili. Jutro zrobią usg i jak gorzej nie będzie pojutrze do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlugo Cie beda trzymac. Ile ma torbiel?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dokładnie nie mam wyniku przy sobie dostane przy wpisie. Ale jak porownywalysmy z babka wczoraj na sorze to była trochę mniejsza w okolicy 4 albo niewiele poniżej 4. Pojutrze do domu jak nic się nie wydarzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakas pozamaciczna:(?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego co by nie było pójdę po wyjściu na bete ewi wybacz siła wyższa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak odpukac pozamaciczna to beta tez wyjdzie podniesiona? Któraś wie?

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ