X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry w końcu się wyspałam:) spałabym jeszcze gdyby mi kot nie miauczał nad uchem.

Baronowa na szczęście nie angina, wczoraj byłam u lekarza i wykluczyła - co prawda była tak kompetentna, że spokojnie mogłabyś ją zastąpić i ludzie mieli by z tego więcej pożytku:)
    Ale już dziś czuję się o niebo lepiej.
    Ty po dwójce dzieci w takim razie to doktorat możesz robić;)

Ewi trzymaj na poziomie, niech nie spada. Ja od jutra wrócę do mierzenia.
    Ja dziś bezmężna jestem, ale też mam zamiar cały dzień się wylegiwać:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Magdziulla my się nie znamy, ale to nie szkodzi ;) widzę, że dzięki Tobie wątek odżył :D
    Ewi, piękna tempka. Moja załapała doła i nie potrafi odbić :P
    Udanej niedzieli ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wstalam, dalam sniadanko kotkowi, wstawilam zupke i nie moge patrzec na siebie w lustrze, budze sie teraz tak spuchnieta ze juz oczu u mnie nie widac... masakra jakas a pije dosc sporo... chyba to znak ze moje nerki nie daja rady, dobrze ze kamica sie nie odzywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko już się znamy:) a temp u Ciebie jeszcze ma czas, żeby odbić trzymam kciuki.

Ciri może ją swojego kota też nakarmię, chodzi i miauczy może czasem trzeba koty karmić;) dobrze, że mi przypomniałaś:) a serio to bardzo jej nie pasuje, że już 3 dzień leżę w łóżku i się domaga uwagi.

A ile pijesz dziennie? Może solisz za dużo?
    zjadłabym zupkę, jaka to?

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę do mamy na pierogi.
    Młody wstal o 7 i sklada prezenty od mikolaja

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie mikołaj do Was przyszedł?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa co Mlody dostal?

Noo ja mojego kota przestawiam na lepsze zarcie niz whiskas i troche mnie to wychodzi... nie powiem... ale widze juz pozytywne zmiany ktore nastapily w ostatnich 2 tygodniach u niej wiec chyba warto ;) moja sie nie domaga w sumie jesc jesli leze w lozku nie prosi i nie mialczy (ona w ogole nie mialczy :P) jak wstane i ide w kierunku kuchni to tylko zaczyna sie troche miziac ale jesli mi sie nie chce czy cos i jej nie dam (ona rano dostaje 1/3 saszetki mokrej karmy) to nie domaga sie.

pije ok 2 litrow wody plus inne plyny. A wlasnie teraz sole o wiele mniej niz wczesniej.

A dzis krupniczek a obiad

Ewi u mnie niestety nie bylo... niegrzeczna chyba bylam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:28

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dostaje duzo za duzo:/

Od ciotki jenge, od babć jakies bezsensowne bzdury:/. Ode mnie komiksy, a mój maz się uparl na lego
    Od mojej siostry ma dostac piasek kinetyczny, a od moich nie wiem.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie karm kota whiskasem to najgorszy shit. Wiem, że większość mówi o cenie, ale ja znalazłam sposób. Ja zamawiam karmę zbiorczo raz na ok 2 msc na stronie zooplus, biorę karmę o bardzo dobrym składzie i wychodzi cena jak za whiskas. Co prawda paczka idzie z Niemiec tydzień, ale opłaca się.
    Mój kot odżywia się lepiej ode mnie;)

Baronowa ja dla dzieci w rodzinie zawsze kupuje takie rozwijające zabawki, jakieś doświadczenia itp. Nudna ciotka ze mnie, ale uważam, że najlepiej za małego dziecko czymś zainspirować, zaszczepić.

Ciri nalej mi talerzyk zupki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie ja tez teraz na zooplus bede zamawiac juz sobie paczke stworzylam...

Ale jeszcze nie wiem jaka mokra karme wybrac, bo ona zjada ok 30g mokrego na dzien wiec srednio mi sie oplaca duze puszki kupowac... a te wychodzi najtaniej... noo ale pomysle jeszcze...

Zupka jeszcze sie gotuje ;p

Baronowa nooo mega duzo... u mnie mikolajki to zawsze byl jakis slodycz albo cos takiego malego drobiazg i tylko od rodzicow.. to w koncu nie swieta...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa ma jednego wnuka. Ciocia nie ma dzieci. Moja mama ma tylko dwoje. Wiecej dzieci nie ma. A wszyscy sa w jednym mieście

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam grzeczna i mikołaj przyszedł hihi.

dziadkowie zawsze rozpieszczają

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zawsze, moi mnie niegdy nie rozpieszczali, jedna dlatego ze nie lubila mojej mamy i w ogole my bylismy te zle wnuki, a druga dlatego ze ma taka zasade, nigdy u niej nie czulam sie jak u takiej babci jak z opowiesci co nie znaczy ze nie jest super babcia bo chyba jest najlepsza ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi pytanie do Ciebie znasz i rozumiesz sie na tym epuap2? Boo kurde zalozylam sobie profil zaufany i nie potrafie nic zalatwic.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wysyłamy e puap2 a z czym masz problem

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to babka w zusie mnie namawiala do tego zeby zalozyc bo wtedy i do zusu i do urzedu skarbowego bede mogla wysylac wszelakie deklaracje... wiec usiadlam dzis zeby to ogarnac, i tak jak do zusu to przez pue ladnie wszystko idzie tak do urzedu przez ten epuap nie umiem znalezc deklaracji chociazby vat7 do wyslania... jak zaczelam szukac to na stronie us znalazlam w ogole info ze przez ten puap nie mozna wysylac deklarocji podatkowych i normalnie przez e-deklaracje bez zadnych zaufanych profili mozna wysylac i ja juz kurde nie wiem...

Bylam na mikołajkowych lodach! zaplacilam 5zl za 5 galek lodow taka promocja i to w Grycanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 14:30

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec napewno nie ma gotowego druku na epuap do deklaracji vat 7.
    Jeesli bys sie uparła zeby tym wyslac to znajdz druk vat 7 na necie i wyślij jako załącznik.

Ale faktycznie w e-deklaracjach jest druk deklaracji vat 7. mozesz ten program pobrac za darmo z neta i bez zadnych profili czy kluczy zaufania mozesz wysyłac. Tylko zeby wysłać za pomoca e-deklaracji jako autoryzacje podaje sie dochód za 2013.
    I tym programem tez bedziesz mogła wysłac Pit-37 czy Pit-28
    cyze urzad to odbierze zreszta pobiera sie UPO- urzędowe potwierdzenie odbioru. Wiec masz dokuemnty ze wysłałaś w razie czego. Program ten też weryfikuje troche danych takze uniemożliwia takich błędów jak np błędny nip.

ściągnąć możesz ze strony ministerstwa finansów. A i tym Epuap2 to czasem i tydzień schodzi im zanim odczytają, zresztą jest tam tez niby potwierdzenie wysłanie, ale polecam e-deklaracje

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki. Noo juz e-deklaracje sobie sciagnelam, wiec tym wysylam zeszloroczny pit wiec wiem o co chodzi, szkoda ze np nie mozna dokumentu pdf badz xml zalodowac do niego i wyslac nim juz gotowa deklaracje, bo mi generuje program ksiegowy ale zeby przez niego wyslac trzeba miec podpis elektroniczny a on kosztuje wiec na pewno go nie bede robic :P
    Ciekawa jestem wlasnie jak z tej deklaracji bedzie bo moja siostra jak w zeszlym roku pierwszy Pit rozliczala to nic nie wpisywala w przychodzie i doszlo. ale to wlasnie pokombinuje.
    Z tego co patrzylam to ten epuap wcale im sie nie udal, ciezko cokolwiek znalezc i jeszcze wlasnie takie kwiatki ze tak naprawde tych czesto spotykanych deklaracji wcale nie mozna uzyc ;/ nooo nic.. dzieki :) trudno :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki super. jak coś to pisz jeszcze. zjadłam dziś prawie całego ananasa

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis spadeczek :(

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ