X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe szczerze jestem przerazona, bo ja to na stres tez potrafie placzem reagowac, i jak dziecko bedzie mi plakac a ja nie bede potrafila sobie z tym poradzic to przeciez usiade na podlodze i zaczne plakac razem z nim...

Eh przeraza mnie to ze moge sobie z tym nie poradzic...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem dziecko samo przestaje płakać :)

Nasi rodzice też nas wychowali tez darliśmy mordki :P Tak już jest

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam darlismy :P My bylysmy najgrzeczniejsze na swiecie :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta jasne,

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam nie można pomarzyć? :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nie hihih.

CZuje dziś cały dzień ten lewy jajnik.
    A Ty jak sie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 14:57

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w miare. Ale mam wieczna zgage, mloda chyba mi uciska na nerwy, juz tak bardzo nie puchne ale dretwienie mam juz w obu dloniach choc w lewej bardziej. Do tego wbija mi gdzies w pluca swoje czesci ciala, jak siedze to nie moge zlapac oddachu, noo i zaczynaja sie skurcze... Nie jest to bolesne ale nieprzyjemne zdecydowanie. Coraz wiecej mam tych dolegliwosci 3 trymetru.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mmnie brat. Poszli na USG i niestety serduszko już nie biło. Lekarka wysłała ją jeszcze do szpitala zeby ktoś inny ją skonsultował ale diagnoza ta sama- płód martwy. Nie miała żadnych objawów bólu nie czuła nic. Są teraz w szpitalu dostała leki obkurczające i czekają na zabieg. ma być około 20.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu na zabieg? Nie czekaja na samoistne poronienie?

Jak na to brat zareagowal brat?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona już chyba w trzecim miesiącu, wiec musza ja w środku dokładnie wyczyścić.

Brat no nie wiem nie słyszałąm po nim wielkich emocji. no wszystko jest na gorąco wiec trudno powiedzieć zwłaszcza tak przez telefon

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moze tak, choc tez zalezy, bo wiele dziewczyn pisalo ze przed II trymestrem czy na poczatku drugiego, czekaja na poronienie a potem ogladaja jak to w srodku wyglada... Noo ale na pewno z jakiegos powodu zostala podjeta taka decyzja.

Z tego co mowilas to oni chyba nie za bardzo wczuli sie w ta ciaze?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie skakał z radosci, ale na pewno nie chciałby zeby sie to stało

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie twierdze ze chcial ale dzieki temu jesli sie tak bardzo nie zaangazowal na pewno bedzie mu latwiej (tak sadze, chyba ze instynkt ojcowski teraz poczuje bo tak tez moze byc) niz mezczyznie ktory sie staral i swiadomie chcial dziecka.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie cos traci to wtedy sie to docenia/
    dwa razy w nocy wymiotowałam,a dzis od rana dalej mi nie donrze i głowa boli.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedz imbir. Ja mialam cukierki imbirowe chuba herbapolu. Tylko musisz powstrzymac pierwsza falę nudności jak je weźmiesz do ust.

Chyba ze to ze stresu to wtedy nic nie pomoze...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres może skumulowanałam wszystko, ale już ze trzy dni tak zaczynałam czuć nudności. WOgole słodycze u mnie nei przejdą teraz.

Musze jeszcze dizś badania krwi i moczu zrobić.

Spróbuje je gdzieś kupic, może akurat pomoze

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w aptece normalnie.

U mnie slodycze tez nie przechodzily tak do II trymestru.

Teraz za to mam zgagi, mecza mnie prawie po wszystkim i wraz z refluksem. Normalnie zarcie mi sie cofa.. Po wczorajszym kapituluje i ide dzis do apteki po rennie (podobno w ciazy mozna to brac) bo ja i tak malo teraz jem (2 razy dziennie i to mala ilosc) a ta zgaga sprawia ze odechciewa mi sie w ogole jesc.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąże nie takie piękne jak to pokazuja w tv :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to najbardziej wkurza moja rodzinka bo tam kobiety przechodza ciaze bezobjawowo. Ja moze takiej zlej nie mam tej ciazy bo bywaja gorsze ale czasem nie potrafia zrozumiec ze po prostu zle sie czuje czy nie mam na cos ochoty....

A do tego ja mam sklonnosci do takich roznych. Zgage mialam kiedys bardzo czesto potem gdzie najprawdopodobniej mialam biochemiczna jak reka odjal i kilka lat moglam sie cieszyc kabanosamo i przyprawa gyros bez umierania przez dwa dni a teraz mam znow. Co do puchniecia ja mam chora nerke i bez ciazy zdarzalo mi sie obudzic popuchnieta, tak samo kregoslup bol mialam wielokrotnie nie moge stac dluzej niz 5 minut w jednej pozycji bo umieram przez ta zwiekszona lordoze wiec u mnie to poglebienie rzeczy do ktorych mialam sklonnosci juz wczesniej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki samemu się nie przeżyje na własnej skórze to sie nie rozumie.

W ciży albo czujesz się ekstra albo sie męczysz no ale najważniejsze dziecko żeby było wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 08:56

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ