X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam na gorze masz zakladki analizy i wybor dla mamy i dziecka i podzielone na kategorie, tak najlatwiej szukac bo sa podzielone nie firmami a zastosowaniem :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak przeglądam włąśnie jakiego składu w kosmetykach nie powinno być, i chyba połowe rzeczy musze wyjebac heh.

jakiego kreemu do twarzy używasz, ja mój dave musze wyjebac, a tak go uwielbiam

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze ja tak na to nie patrze, dla siebie raczej biore to co mi konsystencja odpowiada i zapachem i tym zebym dobrze sie z nim czula, a dla dziecka patrze na sklad i cene, jesli podobaja mi sie dwa kosmetyki to patrze jaka maja opinie i szukam z nizszej polki cenowej. Np z te rossmanowskie kosmetyki podbily moje serce, sa tanie i fajne jesli chodzi o konsystencje, a np Bambini ktory kiedys byl takim hitem widze ze jest beeee...

Noo i bardziej patrze na te kosmetyki do brzuszka zeby nie mialy wchlanialnych substancji albo byly bezpieczne dla malucha. A reszta jak mi sie podoba :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    tak przeglądam włąśnie jakiego składu w kosmetykach nie powinno być, i chyba połowe rzeczy musze wyjebac heh.

jakiego kreemu do twarzy używasz, ja mój dave musze wyjebac, a tak go uwielbiam
    Nie daj się zwariować tak zupełnie ;). Pamiętaj twz ze produkty przeznaczone "dla konie w xmciazy" sa 1,5 rażą droższe z reguły, a nie wiele sie różnią od zwykłych. A jak jej napisane ze ma atest to z reguły znaczy ze sobie kupili ten atest czy znaczek a nie ma to nic wspólnego z badaniami ;)

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, ale nie wiem czy widzialas tego bloga, ona pokazuje caly sklad tlumaczy co czym jest tak jak mnie na kosmetyce uczyli (a ze olalam te zajecie to teraz posilkuje sie blogiem, bo taka analize sama moglabym sobie przeprowadzic), bardziej mi chodzi o to ze mozna tak ogolnie sprawdzic czy produkt z wysokiej polki to totalne dno czy warto zainwestowac bo rzeczywiscie ma duzo substancji aktywnych. A co do kosmetykow dla ciezarnych to ja w ogole na to nie patrze czy sa dedykowane dla nas czy nie tylko ogolnie na to czy przenikaja.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• justi:: Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam że temp nie bede mierzyć,tak poprostu na lekki żywioł,bo to głownie przez tą temp wariuje,a reszte tak se bede zaznaczać żeby mniej więcej wiedzieć co w trawie piszczy.

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi odpoczynek od temp z pewnoscia sie przyda ;) Trzymam kciuki i nie poddawaj sie.

Baronowa masz racje ale mozna troche ograniczyc te złe składniki. jakby chciał wszystko to pewnie najlepiej wogóle sie nie myc hhehe

justi:: lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ;)
    Jak tam poranek?

Gdzie jest Magdziulla i Madziulla? Obie znikly i kupaaaa...
    A little tez by mogla do nas wrocic bo juz teraz to nie ma innych tematow jak ciaza...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dalej mnie mdli i ciężko mi cokolwiek zjeść, wypiłam pół szklanki kefiru zmiksowanego z płatkami owsianymi i truskawkami mrożonymi z własnego ogródka.

Czekam na wizytę u gin ale mam dopiero na 21 bo sie zapisywałam w ostatniej chwili :)

Wszyscy przez ta świąteczna atmosferę ulotnili się.

A Ty jak sie mas dziś Ciri?
    Ciekawe jak tam Picja się ma :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wczoraj wieczorem juz nie wypilam pokrzywy bo stwierdzilam ze nie mam ochoty, i dzis rano tez nie bo rano wcale nie bylam spuchnieta a to juz ktorys dzien z kolei gdzie rano nie puchne, ogolnie troche po calym dniu jestem spuchnieta ale nie bardzo wiec stawiam ze wczesniej moze to bylo spowodowane brakiem jakis skladnikow.

Zgaga mnie od kilku dni meczyla i wczoraj kupilam sobie rennie bo wiedzialam ze po obiedzie znow wroci (mialam miesko w zalewie octowej) wzielam to rennie i na noc i nie bylo zgagi!! Wiec jest spoko.

Teraz siedze i szukam jakiejs fajnej koszulki dla mojego, bo te jego sa w oplakanym stanie, a ze ma urodziny to chociaz jakis t-shirt mu kupie. Ale szczerze nic nie ma ;/ a bedac wczoraj na zakupach nie moglam sie rozejrzec bo wiadomo jak to z chlopem jest...

Zaraz wstaje zjadam sniadanko i lece wpisywac kwity....

I trzymam kciuki za Twoja wizyte :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze ze chociaż zgaga Ci nie dręczy. Ale to i tak dowiem sie tylko czy co to jest ewentualnie na tym lewym jajniku. na serduszko jeszcze za wcześnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na serducho moze tak ale za to zarodeczek juz powinien sie tworzyc :) Echo zarodka raczej bedzie :) Jednak Tydzien to dlugo dla takiej fasolinki.

Noo zobaczymy co dalej z ta zgaga, podobno im dalej tym gorzej ale zobaczy sie :P

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stesknilam sie za wami :D to wam chwile popisze ;)
    Widziałam dzisiaj kopniaka. Normalnie osmy pasażer nostromo ;)

I jedziemy dzisiaj do wielkiego sklepu dziecięcego .trzeba podjąć decyzje do wózka. I na gwiezdne wojny;)

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to fajnie :) Mega super to wyglada jak tak kopie ze az widac.

Moja juz nie kopie tylko sie wyciaga i przemieszcza, czasem sie dziwie bo od wewnatrz jej nie czuje a na zewnatrz brzuch mi faluje, smieszna jest bo jak G ja zaczepia to potrafi zabrac ta czesc ciala spod spodu :D

A co do wozkow wiem ze na jakies jest mega promocja i na watku marcowek polowe dziewczyn kupilo taki sam wozek...

A Ty masz juz jakies na oku?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo zarodka??? Jakaś nie douczona jestem heh

O no to Baronowa super. Pozazdrościć planu na wieczór. Miło nam ze do nas się odzywasz :D

A jak tam wasze plany sylwestrowe?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest medycznie nazwane. "Pole płodowe (echo zarodka) możliwe jest do uwidocznienia w końcu 5 tygodnia ciąży, w 3 do 7 dni po pęcherzyku żółtkowym." Noo nie umiam tego wytlumaczyc tak jakby byl obrys zarodka czy cos takiego. Czyli po prostu zarodeczek :)

Ja sylwester w domu przed telewizorem, chcialam kupic fajerwerki i pojechac pod moja stara prace (oni pracuja 24/7 wiec beda w sylwka) bo tam jest super miejsce do puszczenia fajerwerkow, pusta przestrzen wszedzie bo to prawie pod miastem jest, ale mojemu sie nie chce :P
    Wiec w planie wlasnej roboty Pizza, jakies picie, mamy ambitny plan gwiezdnych wojen obejrzec jak najwiecej odcinkow bo moj mowi ze nigdy nie ogladal :P I tak nam pewnie minie noc jesli nie usniemy :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))dzięki za oświecenie :)

A no to całkiem fajny plan :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jakis tam plan jest ;) ale co z tego wyjdzie... O to jest pytanie bo o mozemy juz chrapac przed polnoca ;D

A Ty jaki masz plan?

Jej ja juz tez na swoje usg nie moge sie doczekac...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mieliśmy isc na impreze ale przez to ze ciagle mi nie dobrze idziemy do znajomych chwile posiedzieć pogadać itp. :)

Wogóle nie czuje ze to koniec roku.

No ja też nie mogę sie doczekać, ciekawe ile urósł Bąbelek :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to tez fajnie :)

Ja tam tez ani tych swiat nie czulam (nawet nie zjadlam swiatecznie jakos), teraz ten nowy rok, jeszcze dzis sprowadzil mnie na zimie ten nowy rzad i to co wyprawia, przez podatek bankowy, nie dostaniemy jeszcze dlugo kredytu a mimo znizek OC musimy zaplacic wieksze niz w zeszlym roku! Wsciekla jestem jak nie wiem co...

Zastanawiam sie do tego co bedzie z zusem czy beda mi robic jakies problemy z macierzynskim, niby mam ciaglosc skladek od pazdziernika 2014 potem dwa miesiace L4 a nastepnie zalozylam firme wiec ciaglosc skladek byla ale z nimi nigdy nie wiadomo.

Nooo ja na usg musze poczekac do 7 stycznia ;/ Ciekawa jestem jak duza jest... moja to moze pnawet 2 kg wazyc... ale stawiam na 1,8kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:35

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ