Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mi tez się nie chce , jestem mega śpiąca. nawet nie wstałam zeby zrobić i zjeść sniadanko z mężem.
W dodatku strasznie zimno auto trzeba skrobać rano- ale na szczescie mój mi dziś wyjątkowo odskrobał heh.
dostałam też buziaka w brzuch hehe
Chyba do mojego dociera ze jestem w ciąży, ale na razie nie chce wejść ze mną na na USG
Następną wizytę mam 22.01. A T Ciri co ile miałas wizyty na początku ciąży?
Kiedyś dostałam skierowani en amorfologie cukier mocz grupe krwii ale nadal nie dostałam na te toksoplazmoze itp
-
ewi0808 wrote:mi tez się nie chce , jestem mega śpiąca. nawet nie wstałam zeby zrobić i zjeść sniadanko z mężem.
W dodatku strasznie zimno auto trzeba skrobać rano- ale na szczescie mój mi dziś wyjątkowo odskrobał heh.
dostałam też buziaka w brzuch hehe
Chyba do mojego dociera ze jestem w ciąży, ale na razie nie chce wejść ze mną na na USG
Następną wizytę mam 22.01. A T Ciri co ile miałas wizyty na początku ciąży?
Kiedyś dostałam skierowani en amorfologie cukier mocz grupe krwii ale nadal nie dostałam na te toksoplazmoze itp
jak się dziś czujecie dziewczyny?
-
nick nieaktualnyDo mojego dotarlo ze jestem w ciazy sopiero po prenatalnym w 12 tc a potem jak juz zaczal rosnac brzuch to takie 100% wariactwo a teraz moze ja caly czas czuc jak reke polozy na brzuchu. Nawet udalo mu sie zarobic kopniaka w ucho.
Ja mam wizyty caly czas co ok 4 tygodnie. Od poczatku ciazy tak mialam i mam.(i tak jest wszedzie zalecane, raz w miesiacu). A jak pytalam polozna czy pod koniec ciazy bede miala czesciej (bo czytalam ze te 2 ostatnie miesiace co 2 tygodnie sa wiyty) powiedziala ze jak nie ma takiej potrzeby to nie. Wiec reoretycznie jeszcze 3 wizyty mnie czekaja.
U nas tez zimno i w nocy ma byc ok -11 stopni. -
nick nieaktualnySpoko spoko mozesz pytac.
Ja mam wizyty co 4 tygodnie na nfz (prywatnie tez lekarz mi proponowal co 4 tygodnie) ja dziecka na wiztach nie ogladam, zapisuje sie osobno na usg prywatnie (ale tam mimo wizyt np co 4 tygodnie to i tak usg lekarz zaleca co ok 8tyg bo to zdrowsze dla dziecka i jak nie ma potrzeby to on nie lubi bombardowac falami).
Do tej pory mialam 4 usg, pierwsze w szpitau jak plamilam to nawet ja dziecka nie widzialam,drugie na nfz w 8tc to tez na monitorze dziecka nie widzialam i bylam sama, potem prenatalne i polowkowe i na obu moj byl ze mna. On by mi nie wybaczyl jakbym sie umowila tak ze on nie moze ze mna isc. Bardzo przezywa kazde usg i sie cieszy. A na pierwszym to nawet byl swiadkiem calego badania ginekologocznego ;p
Noo i teraz 7 stycznia bede miala najprawdopodobniej ostatnie usg jesli mloda jest obrocona juz glowkowo i tez ze mna idzie. -
aha, mi sie wydaje ze mój bedzie kazał przychodzić włąśnie co miesiąc, no ale się okaże.
dzięki za inf i czekam z niecierpliwością na nową fotkę Liwii
Little wogóle chyba odpuściła sobie ten cykl albo coś sie stało bo nie wpsiuje w kalendarz owulacji ani temp ani żadnych obserwacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:07
-
nick nieaktualnyNoo mnie tez sie tak wydaje ze ten miesiac odpuscila mam nadzieje ze wroci do nas po nowym roku.
NOoo co do wizyty to co miesiac to standard, Ty chodzisz prywatnie wiec pewnie usg bedziesz miala na kazdej wizycie.
Ja mam mega fajnego tego goscia od usg (on prowadzil dwie ciaze mojej cioci), u niego za wizyte placi sie jedna kwote a za wizyte z usg wiecej, wiec w ogole mowi ze usg bez sesnu robic na kazdej wizycie bo wiecej kasy a dla dziecka wcale to nie jest takie dobre (chyba ze u kogos jest ciaza zagrozona czy wiek sprawia ze lepiej czesciej lub cos niepokojacego sie dzieje).Jest super bo nie jest nastawiony na kase, i tak jak ostatnio bylismy i placilismy tylko za usg 2d to on nie dosc ze nam pokazal w 4d to jeszcze wydruk dostalismy w 3d. Wiec nie jest tak ze dostajesz tylko to za co placisz.
Noo i jestem zadowolona z tego ze ciaze prowadze na nfz a prywatnie mam tylko to usg.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Hello. Tez mi się nie chce. A wstawanie o 6 to jest ostatnio masakra.
Ja 7 mam wizytę u nowej lekarki. Ciekawe czy mi zrobi usg -
nick nieaktualnyOOo Baronowa ja tez mam 7
To razem bedziemy ogladac maluchy
a Ty to juz połówkowe czy juz po jestes?
Ja co do wstawania nie mam problemu, wlasnie srednio u mnie ze spaniem, tak jak jeszcze usypiam w miare wczesnie tak potem minimum jedna pobudka na jakies 0,5-2godzin nie spie tak kolo 1-2 w nocy i potem pobudka kolo 6... Taki tam rytual codzienny juz. -
nick nieaktualny
-
no ja do mojego też na raty na wizyty usg prywatnie a jak badania to sie wpycham w kolejkę i mówie zeby mi napisął na nfz. wkoncu płaci sie po coś te składki wszystkie heh
Ja to bym mogła spać cały dzień heh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:54
-
nick nieaktualnyOOO to kicha.... To daj znac jak nowa pani doktor sie sprawdzi
tak, prowadzenie ciazy prywatnie to taki wydatek, a patrzac na to jakie sa koszty wyprawki takiej podstawowej...
Ja teraz sie zastanawiam czy sobie na usg w 4d zrobic. Koszt to dodatkowe 50zl ale nagrywa na usb i zdjecia w 3d daje.... -
tonie drogo, jak już wizyty ciążowe to płace 90 pln wizyta plu susg, ale przet jest ekstra , a w przychodni to kiepski. Ale jak wydałam tyle kasy na stymulacje leki wizyty to teraz juz na wizytach nie bede oszczedzać, chociaz czasem może wybiorę sie na nfz. może jedna wizyta tu a druga tam.
Baronowa a Ty w pracy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 10:38
-
nick nieaktualny