X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas szybko leci i zanim sie obejrzysz bedzie 7 stycznia :D

ZUs no w najgorszym wypadku bedziesz miec kontrole ale wątpie, wszystko masz pokolei i wogóle. W razie kontroli masz faktury pracownika itp który pracuje są przychody. wiec ja bym sie nie obawiała

Bąbel na tym etapie ciąży rośnie 1 do 1,2 mmm dziennie. czyli w ciągu tygodnia urośnie max jakieś milimetrów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:41

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jeszcze chwila... Ale tez najgorzej bedzie znow tego 7 bo wizyta na 19 a pewnie znow mnie przyjma z opoznieniem....

Noo mam nadzieje, ale wiem ze dziewczynom juz poodmawiali L4 (jedna zaczela prace w ciazy wiec juz jest ze nie dostanie wyplaty bo ze zatrudnienie tylko dla wyciagania kasy, a druga ma firme dluzej niz ja i tez jej odmowili wyplaty L4) Wiec sie troche stresuje...

Co nie zmienia faktu ze to jest duzo :) zreszta tam sie w srodku zmienia i obraz moze byc zupelnie inny niz ostatnio. W pecherzyku ciazowym bedzie sie dzialo :P

moje 14mm to u innych dziewczyn juz jest maly Gumiś żelkowy, u mnie niestety na usg to byla plama :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:45

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa byla tak beznadziejna obsluga ze dalej noc nie wiem. Za to gwiezdne wojny fajne.
    Właśnie się ze znajomymi umowolismu na jutro wiec tez fajnie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo to super :) Ze masz jakies plany na jutro :D

A to ja tak trafilam tez w jakims sklepie nikt sie nami nie zajmowal i zerowa organizacja.

A jakies konkretne modele wozkow poszliscie ogladac czy tak ogolnie co jest?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najgorsze jest właśnie miec wizyte wiecorem cały dzień czekasz.

No zobaczymy co usg pokaże i jak dokładny gin ma sprzet heh

To nie ma reguły komu odmówią. miałam taki przypadek ze dziewczyna była na l4 i zus ją wezwał do siebie. dziewczyna pojechała ledwo zywa bo naprwde ciężko przechodziła ciąże a kobieta z zusu do niej ze po co pani l4 , chorobowe jak pani zdrowa dała rade przyjechać do nas.

Wiec wiesz to różniejest

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała bym jakas konkretna poradę i jakies pomysły. Narazie jeszcze rozwazany mutsy evo. Ladny i lekki

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie kicha z tym zusem... Noo nic trzeba byc chyba dobrej mysli i czekac... Ale macierzynskiego moga mi odmowic?

Baronowa a na fioletowej nie znajdziesz watku z dziewczynami z Twojej okolicy co by sklep polecili?

Mutsy evo? Ja to chyba nie wjem ktory ;p

Edit: juz wiem! Duzo sie tego namnozylo w mojej okolicy ostatnio. Podobno calkiem dobre wozki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:16

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózeczek fajny.
    ZUs może wszystko ale w Twoim przypadku nie ma czego sie czepiać. zwłaszcza teraz jak weszły te nowe zasady

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie tez mam taka nadzieje skoro i tak nawet bezrobotny dostanie kase (co prawda nie z zusu a zajmuje sie tym gmina czy cos tam ale jednak)
    A powiedz mi na jakiej zasadzie bylby wyliczany macierzynski? Z calego roku przed urodzeniem dziecka tak jakbym pracowala dalej? Czy tylko sie liczy wlasna dzialalnosc?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczajac wysokość macierzyńskiegoo bierze się pod uwagę 12 miesiecy od daty porodu.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi sie wydawalo. Czyli dla mnie lepiej. Bo panstwo dolozy mniej. Noo to spoko ;) tylko bede musiala sie dowiedziec w takim razie czy oni z automatu podwyzszaja to macierzynski do 1000zl czy bede musiala jakies papierki skladac ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba bedziesz musiała składać papierki ale nie wiem jeszcze jak to wygląda.
    pewnie trzeba bedzi eskładać takie wnioski o macierzyńskie jak do tej pory a wyrónanie to może faktycznie z utomatu bedzie ewentualnie jakies pismo sie bedzie składało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 20:45

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w poczekalni. jest opóźnienie. co czuje ze pewnie z godzine tu sobie posiedze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 20:45

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to lacze sie z Toba w bolu bo ja tak mam na kazdej wizycie prywatnej....

Jestem szczesliwa bo plyn do plukania bialy jelen dla mlodek dorwalam za 7zl ;D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem szczesliwa jajniki czyste.
    Opis USG
    W powiększonej jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy z echem zarodka którego CRL 2,4 mmm. WC 5,5hbd; PTP 28.8.2016; fhr 122/min. kosmówka homogenna. jajniki obustronnie bez zmian

Baronowa_83, ciri22 lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiii jak fajnie, jest dzidziuś. Rośnijcie zdrowo

ewi0808 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde o 22:36 ostatni raz zagladalam a potem mi sie usnelo ;] ale widze ze mialam racje z echem zarodka ;D noo to sie ciesze ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rośmie, duza różnica wciagu tygodnia.
    I lekarz fajnie powiedział tu jest Pani dzidzius az sie mało ie popłakałam ;)
    Mam założona wstepna karte ciazy, tak z prawdziwego zdarzenia zrobia mi na nastepna wizyte

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karte ciazy dopiero po 10 tygodniu dostalam.

Noo mowilam ze tydzien to dla takiego dziecka duza rozniaca.

Moja teraz rosnie ok 100-200g tygodniowo. A juz w dlugosci bardzo powolutku wszystko to idzie w tluszczyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze rzad mnie tak wkurwia... Wczoraj G byl zapytac o ubezpieczenie samochodu. Ma znizki i zaplaci wiecej niz w zeszlym roku przez ten podatek bankowy. Ja juz dostalam na dwa konta informacje o podwyzkach oplat za konto, G juz o karcie kredytowej (a tam mamy teraz najwiekszy dlug) a na kredyt to chyba juz nigdy nie zarobimy...
    Masakra mowie wam...

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ