X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cie jakie teraz badania bo bede sępić: Krzywa, przeciwciala,krew i mocz. Cis jeszcze?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ciri juz pojechałą na wizytę.

Baronowa co sądzisz o szkołach rodzenia?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa. Sporo ciekawych rzeczy no i masz poczucie, ze przecież chodzilas na szkole rodzenia to dasz radę ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tez podbije pytanie o szkole rodzenia:))
    Evi wrocilam od lekarza (2 h czekania :D).
    Zupelnie inne podejscie lekarza, plik bsdan do zrobiebia w tym wymaz z pochwy, kazal odstawic masc ktora dostalam od poprzedniego-za glowe sie chycil jak w tak wczesnej ciazy mogl mi to ktos przepisac a no i kazal odstawic bromka, a tamten kazal dojesc opakowanie i badz tu czlowieku madry eh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po.... I mam mega mieszane uczucia... Po pierwsze najwazniejsze ulozona glowkowo tak jak mowilam, dupa do ludzi i na usg nic nie bylo widac. Jedyna widoczna rzecz to cipka! i wlosy na glowie. Szyjka dluga, dziecko zdrowe...

Ale jest mega duza, i bedzie duza, przewyzsza o 2 tygodnie wszystkimi parametrami a glowka jeszcze wiecej, lekarz obstawia ze jak dotrwa do terminu bedzie wazyc 3,5-4kg... W tej chwili to ponad 2kg wazy... Na 90% urodzi sie przed terminem...

Co do szkoly ja nie chodzilam na razie samym porodem w ogole sie nie stresuje i jakos nie mam poczucia ze nie dam rady, lekarz tez powiedzial ze bez problemu powinnam nawet takie duze dziecko urodzic ze przeciwskazan nie ma, ze mam jedynie sobie zbadac to cisnienie w oku. Ale po porodzie wam dam znac czy przy nastepnym pojde do szkoly rodzenia czy nie i czy uwazam ze jednak szkola by mi cos dala psychicznego.

Baronowa zaraz sprawdze co mialam robione i Ci napisze jakie badania, ale wydaje mi sie ze ja mialam jakos wiecej.

ewi0808, basiunia lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze ze poszłas do nowego ginekologa.Miałas usg?
    badania masz prywatnie czy na nfz?

Dzieki Baronowa pewnie jak wszystko bedzie dobrze to sie zapiszemy. zwłaszcza ze szkoła rodzenia jest przy szpitalu w którym pracuje mój gin i gdzie chcialabym rodzic jesli Bozia pozwoli. Bo to najnowoczesniejszy szpital ginekologiczno polozniczy w okolicy.

Ciekawe co tam u Ciri powinna juz wrocic z wizyty?!!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej bylam prywatnie i usg dostalam ale zarodka jeszcze nie ma tylko pecherzyk :) dzis bylam nan fz i nic nie dostalam ake pewnie jakbym poprosila to by dal :D a Ty jak chodzisz? A i widac Ci juz zarodek?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri podziwiam Twoje opanowanie, bo ja mam jeszcze tyle czasu a juz obmyslam co i jak (glupota):-D. Ale bedziemy tzrmac kciuki zeby Ci to slizglp prawie niezauwazalnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ja na poczatku ciazy tez tak obmyslalam, z mysla ze popierwszym trymestrze zaczne kolekcjonowac rzeczy i sie przygotowywac, a tu chujnia... jeszcze mi tyle brakuje :p
    A co do porody to jak to wiekszosc lekarzy mowi jest to naturalna sprawa i kazda z nas jest stworzona tak zeby urodzic :D i mamy instynkt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh no tez se to tak tlumacze :D ci do zakupow to narazie nie mam parcia bo u mnie jeszcze wierzy sie w przesady, ze do 12 tygodnia w ogole sie nie chwalisz ze w ciazy jestes, bo to nigdy nic nie wiadomo, takze sama zyje w strachu jak to sie potoczy, ale oby dobrze :D

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Kopę lat!!!!!!!!:-)

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Hej dziewczęta! Kopę lat!!!!!!!!:-)

Cześć co tam u Cb?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Wczesniej bylam prywatnie i usg dostalam ale zarodka jeszcze nie ma tylko pecherzyk :) dzis bylam nan fz i nic nie dostalam ake pewnie jakbym poprosila to by dal :D a Ty jak chodzisz? A i widac Ci juz zarodek?;)

Ostatnio n ausg był już zarodek z tętnem, czy jakos tak pisało na opisie usg. no ja chodze troche prywatnie troche na nfz.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Picja hej co u Ciebie jak się czujesz??

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Picia

Ciri sprawdź proszę te badania bo dzisiaj mam wizyte

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;D

Baronowa robisz badania z wizyty na wizyte ktora masz za miesiac?

Ja w 23 tyg dostalam do zrobienia tak; standardowo morfologia, mocz, przeciwciala, hcv,hiv,tokso,rozyczka, glukoza (krzywa ale ta OGTT bo wiem ze niektorym robia dwie najpier OGT a jak to wyjdzie zle to OGTT). Czyli powtorka z pierwsYch badan (z tego co mowil moj Gin to dlatego ze w trzecim trymestrze juz moze sie w kazej chwili urodzic a kolejna wizyta to juz 28ttdzien mial byc.

A i tarczyce mozesz zrobic bo lubi sie walic pod koniec ciazy. Ale ja nie robilam. Tylko zastanow sie czy teraz czy dopiero kolo 30tyg robic.

Noo i jeszcze dziewczyny mialy zoltaczke powtarzana w trakcie ciazy ale to raczej te co byly w szpitalu w trakcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 08:36

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero objawów, 4 kg na minusie, maly ruchliwy jak maly elf, cukrzyca ciazowa którą pokochałam, powrót na stale do Polski, i 33 tydzien ciąży:-). Ewi!!!! Wspaniale!!!! Tak trzymałam kciuki, mowę mi odjęło. Dużo zdrowia dla Was!

Ja czuję sie świetnie, nie mam fochów, nie męczę sie, nie puchne. Nosze ciuchy sprzed ciąży oprócz jeansów...choc dzis 33+2. Ogólnie ciąża mi sluzy:-). Moglabym byc w niej cale życie:).

littleladybird, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość mialam. Ty to masz powtarzane co trymestr?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Większość mialam. Ty to masz powtarzane co trymestr?
    W pierwszym i 3 trymestrze potem jest powtorka. Wiec albo teraz dostaniesz albo dopiero na nastepnej wizycie. Mowie moj dal mi teraz no i tak robilam badania przed sama wizyta dzien czy dwa i to juz byl 3 trymestr.

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ