X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    :) idź jak najszybciej bo w sumie gronkowiec to brzmi poważnie.

Zauważam ze jak zjem serek biały to mi trochę mdłości przechodzą.

Basiunia a robiłaś wymaz z pochwy?

wlaśnie nie, bo mój lekarz to taki olewak, od dziś go zmieniam, zobacze co drugi;/i zrobię sobie ten wymaz i mocz, bo bylam u niego już dwa razy od kąd zobaczylam dwie kreski i zadnych badan nie zlecil;/

o spróbuję z serkiem, na razie probowałam maślankę też źle nie bylo :D

a masz moze taki ściśnięty żołądek przy tym wszytskim ?:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź i daj znać jak po wizycie. no mój żołądek sie zmniejszył. jak np jadłam gołąbki normalnie zjadłam dwa takie większe a wczoraj ledwo jednego małego zmieściła. i wszystko jakgdyby stoi w przełyku.

Ciri 6 godzin a jak wieczność, daj znać i wklej nam zdjęcie.

łaśnie sobie przypomniałam ze miałam pjśc odebrać wyniki badań heh. skleroza

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko moze mi minie, bo G nie ma roboty i lecimy do moejej mamy, on jedzie jej pomoc ja sobie moze te spodnie skroce.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jak się czyms zajmiesz to napewno szybciej minie. ja sie na 22 umówiłam na 16 30 zeby nie czekać za długo. tylko wyjść z pracy wcześniej , ogarnąć sie i sru do lekarza

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chce z moim isc to musze tak pozno sie umawiac i tak czasem jest tak ze musi oddawac komus kursy zeby wczesniej skonczyc...

ALe jednak do mamy nie jade

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda bys spodie skróciła i szybciej czas minąłby

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Idź i daj znać jak po wizycie. no mój żołądek sie zmniejszył. jak np jadłam gołąbki normalnie zjadłam dwa takie większe a wczoraj ledwo jednego małego zmieściła. i wszystko jakgdyby stoi w przełyku.

no to też zauwazyłam, że na raz już duzo zjesc nie moge (a mogłam :D) ;) w takim razie odezwę się pozniej;)

aa co do Twoich wynikw to zapytaj w laboratorium, czy nie przesyłają na maila ;p u nas tak zrobili i nie muszę biegać dwa razy :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:18

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie jest zadupie mała miejscowość trzeba osobiście niestety . mam niedaleko ale zapomina mi się :)
    Daj znać koniecznie co i jak

basiunia lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrrrrrr juz chce zeby moj wrocil... Straszne jest to czekanie :P

Edit: Ewi czy jak wystawiam korekte faktury ma znaczenie co wpisze w uwagach, czyli w wytlumaczeniu korekty? (Chodzi ogolnie o to ze wystawilismy wszystkim faktury za uslugi grudniowe z data styczniowa, zawsze tak robimy, noo ale jednemu klientowi zalezalo zeby to jeszcze do grudnia sie zaliczalo, wiec wystawilam druga fakture na taka sama kwete z data grudniowa a do styczniowej wystawilam Korekte z kwota 0zl i nie wiem co wpisac w uzasadnieniu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:42

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE EJST BARDZO ISTTOTNA PRZYCZYNA KOREKTY. Mozesz wpisać " błędnie wprowadzona data"

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) To tak wpisalam wczesniej ale mowie upewnie sie :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a nie ma za co :) o 19 masz wizyte?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie na 19 ale zawsze jest obsuwa...

Poczytalam o becikowym i kurde nie wiem czy nam przez firme bedzie przyslugiwac. Bleee

A i czytalam o DG i zatrudnianiu G i spokojnie po porodzie moge go dalej zatrudniac.

Kurde to czy jest rodzina zalezy od punktu widzenia ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szcczerze mówiąc to nie wiem czy związek partnerski (konubinat) jest w PL traktowany jako rodzina. wydaje mi się ze nie. No ale z drugiej strony podasz go jako ojca swojego dziecka, no ale z drugiej strony nie jesteście w związku zalegalizowanym. Trzebaby prawnika jakiegoś zapytać.

Z duży dochód do becikowego?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i tu wlasnie wszystko zalezy pod jakim wzgledem.

Jesli chodzi o sprawy kasy na dziecko czy rodzinne czy jakiekolwiek inne to wtedy jesli jest wpisany jako ojciec w akcie urodzenia a nie bylo sprawy w sadzie to zawsze jest traktowany jako rodzina i jego dochody do wszystkich swiadczen sie wliczaja. Czyli jesli facet was porzucil a sadownie nie zostalo to ustalone czy zapisane gdzies to nie mozesz sie o zadne swiadczenia starac.

Jesli chodzi o firme to nawet majac wspolne gospodarstwo domowe on nie jest rodzina. Majac dziecko tez nie. Ale jesli masz np meza ktory ma dziecko z poprzedniego malzenstwa ale Ty przysposobilas go to i tak nie mozesz tego dziecka zatrudnic jako pracownika bo jest traktowany jako rodzina dalsza mimo ze jestes dla niego nikim i nie ma wiezow krwi. Wiec jesy kupa.

Na becikowe dochod na osobe w rodzinie nie moze przekraczac 1920 (chyba)zl brutto... I tak jesli ja skladam w 2016roku to sie liczy nasz dochod za 2014rok ale poniewaz w 2015 zalozylam firme to musze zlozyc dodatkowy papier. I teraz zalezy jak oni na to patrza czy jak na srednia z 12 miesiecy czy w ogole w jakimkolwiek misiacu nie przekroczyl. Jesli to drugie to nam becikowe odpadnie bo ja obracam duzymy pieniedzmi w twj chwili.... A jesli srednia to nam sie nalezy.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na razie godzina obsuwa ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteś już na miejscu?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. W domu bo mam blisko. Dzwonie i pytam na bierzaco.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przebiegła :)) super

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni tam w przychodni maja malo miejsca wiec wole zadzwonic niz czekac na miejscu i marznac i sie wkurzac ;p

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ