Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewi0808 wrote:
idź jak najszybciej bo w sumie gronkowiec to brzmi poważnie.
Zauważam ze jak zjem serek biały to mi trochę mdłości przechodzą.
Basiunia a robiłaś wymaz z pochwy?
wlaśnie nie, bo mój lekarz to taki olewak, od dziś go zmieniam, zobacze co drugi;/i zrobię sobie ten wymaz i mocz, bo bylam u niego już dwa razy od kąd zobaczylam dwie kreski i zadnych badan nie zlecil;/
o spróbuję z serkiem, na razie probowałam maślankę też źle nie bylo
a masz moze taki ściśnięty żołądek przy tym wszytskim ? -
Idź i daj znać jak po wizycie. no mój żołądek sie zmniejszył. jak np jadłam gołąbki normalnie zjadłam dwa takie większe a wczoraj ledwo jednego małego zmieściła. i wszystko jakgdyby stoi w przełyku.
Ciri 6 godzin a jak wieczność, daj znać i wklej nam zdjęcie.
łaśnie sobie przypomniałam ze miałam pjśc odebrać wyniki badań heh. skleroza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewi0808 wrote:Idź i daj znać jak po wizycie. no mój żołądek sie zmniejszył. jak np jadłam gołąbki normalnie zjadłam dwa takie większe a wczoraj ledwo jednego małego zmieściła. i wszystko jakgdyby stoi w przełyku.
no to też zauwazyłam, że na raz już duzo zjesc nie moge (a mogłam)
w takim razie odezwę się pozniej;)
aa co do Twoich wynikw to zapytaj w laboratorium, czy nie przesyłają na maila ;p u nas tak zrobili i nie muszę biegać dwa razy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:18
-
nick nieaktualnyBrrrrrrrr juz chce zeby moj wrocil... Straszne jest to czekanie
Edit: Ewi czy jak wystawiam korekte faktury ma znaczenie co wpisze w uwagach, czyli w wytlumaczeniu korekty? (Chodzi ogolnie o to ze wystawilismy wszystkim faktury za uslugi grudniowe z data styczniowa, zawsze tak robimy, noo ale jednemu klientowi zalezalo zeby to jeszcze do grudnia sie zaliczalo, wiec wystawilam druga fakture na taka sama kwete z data grudniowa a do styczniowej wystawilam Korekte z kwota 0zl i nie wiem co wpisac w uzasadnieniu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeoretycznie na 19 ale zawsze jest obsuwa...
Poczytalam o becikowym i kurde nie wiem czy nam przez firme bedzie przyslugiwac. Bleee
A i czytalam o DG i zatrudnianiu G i spokojnie po porodzie moge go dalej zatrudniac.
Kurde to czy jest rodzina zalezy od punktu widzenia ;p -
szcczerze mówiąc to nie wiem czy związek partnerski (konubinat) jest w PL traktowany jako rodzina. wydaje mi się ze nie. No ale z drugiej strony podasz go jako ojca swojego dziecka, no ale z drugiej strony nie jesteście w związku zalegalizowanym. Trzebaby prawnika jakiegoś zapytać.
Z duży dochód do becikowego?
-
nick nieaktualnyNoo i tu wlasnie wszystko zalezy pod jakim wzgledem.
Jesli chodzi o sprawy kasy na dziecko czy rodzinne czy jakiekolwiek inne to wtedy jesli jest wpisany jako ojciec w akcie urodzenia a nie bylo sprawy w sadzie to zawsze jest traktowany jako rodzina i jego dochody do wszystkich swiadczen sie wliczaja. Czyli jesli facet was porzucil a sadownie nie zostalo to ustalone czy zapisane gdzies to nie mozesz sie o zadne swiadczenia starac.
Jesli chodzi o firme to nawet majac wspolne gospodarstwo domowe on nie jest rodzina. Majac dziecko tez nie. Ale jesli masz np meza ktory ma dziecko z poprzedniego malzenstwa ale Ty przysposobilas go to i tak nie mozesz tego dziecka zatrudnic jako pracownika bo jest traktowany jako rodzina dalsza mimo ze jestes dla niego nikim i nie ma wiezow krwi. Wiec jesy kupa.
Na becikowe dochod na osobe w rodzinie nie moze przekraczac 1920 (chyba)zl brutto... I tak jesli ja skladam w 2016roku to sie liczy nasz dochod za 2014rok ale poniewaz w 2015 zalozylam firme to musze zlozyc dodatkowy papier. I teraz zalezy jak oni na to patrza czy jak na srednia z 12 miesiecy czy w ogole w jakimkolwiek misiacu nie przekroczyl. Jesli to drugie to nam becikowe odpadnie bo ja obracam duzymy pieniedzmi w twj chwili.... A jesli srednia to nam sie nalezy.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny