X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri! Jaka slodka Twoja mala! A jaki masz brzuchlek:). Jak tam w 3 trymestrze:)?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tadkiem nie miałam powtórki. Zobaczymy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak tam jest ale ja nawet na karcie ciazy mam zeby powtorzyc w 3 trymestrze a nie ma przy nich gwiazdki czy cos ktora oznacza ze tylko w grupie podwyzszonego ryzyka.
    Zapytaj moze nie trzeba. Ja robie na nfz wiec mnie kasa nie ogranicza a i tak musze pojechac przez cala wawe na badania.

Picja u mnie tak slodko i rozowo nie jest ja mam duzo doleglowosci 3 trymestru ale i tak nie jest tak zle porownijac z innymi dziewczynami. Ja wedlug tego usg ktore mialam wczoraj mam 33t 6d a mala urodzi sie zapewne wczesniej i bedzie duza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 09:09

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez nie różowo:( przez ta cukrzyce:(poza tym ok.w połowie ciąży miałam problemy i teraz jestem na luteinie. w 30+4 maly wazyl juz 1600. Ciekawe ile teraz. Badanie mam za tydzien. Nie mogę siedziec i jeździć autem ale chodzic juz tak. A mala może duza po Twoim G? Moj ma strasznie długie nogi. Reszta w normie. No i na każdy usg ma stopę na twarzy. Ja nie wiem czy on jej tak na stale nie ma:P. Torba spakowana? Ja juz 2 razy miałam fałszywy alarm i byla w ruchu. A wciąż nie mam w niej wiele rzeczy:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ja przy urodzeniu miałam 3500 xd i mama dobrze to wspomina :D

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

3500 to jeszcze nie tak zle, jak rodzą sie czasem dzieci po 4500 i więcej to by bylo.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic jeszcze nie mam spakowanego w ogole jeszcze jestem nieogarnieta i nie gotowa wyprawkowo na porod. dopiero ogarnianie zacznie sie w przyszly weekend bo jade odebrac troche rzeczy od rodziny wiec zaczne "pokoik" szykowac, ciuchy prac i czego mi brakuje zalatwiac.

raczej po G jest duza bo on ponad 4kg sie urodzil i byl bardzo dlugi. u mnie w rodzinie wszystkie dzieci od 2750-3200 sie rodzily a mnie wrozy gin (ale powiedzial ze na doswiadczeniu to opiera) ze bedzie miedzy 3,5-4kg w zaleznosci kiedy sie urodzi. ale szyjka dluga, zero problemow, skurczy brak poza zmiana pozycji jak z auta wysiadam, wiec podejrzewam ze donosze ale urodzi sie przed terminem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    3500 to jeszcze nie tak zle, jak rodzą sie czasem dzieci po 4500 i więcej to by bylo.
    tak ale ja mam 156cm wzrostu dzieciak teraz juz nie ma miejsca, jesli bedzie za duza bedzie cesarka a tego chcialabym uniknac. mam waska miednice mniejsza i wieksze dziecko nie przejdzie o to sie rozchodzi ze na moje cialo to dziecko bedzie duze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja jak sie urodziłam to miałam 2,5 kg i miezylam 58 cm a mój mąz 5 kg i 54 cm. on ma 2 braci i wszyscy 5 kg wazyli - urodzeni naturalnie :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, wpadam spraw3dzić, co u Ciebie po wizycie i nie mogę znaleźć wpisu :P
    Jednak znalazłam ;) duża baba Ci się kroi ;) nic się nie bój i takie duże dzieci rodzą się bez problemu, ważne, żeby wiedzieć czego się spodziewać. I Ty i personel musi być przygotowany ;) Gorzej jak np. lekarz zmierzy dziecko i wpisze w karcie, że np. wazy 3,5kg a podczas porodu okazuje się, ze dziecko ma 4,5 kg (!). Koleżanka tak miała...

życzę łatwego porodu bez komplikacji ;)

Picja Tobie również :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja tez bym chciała uniknąć cesarki a po tym ile maz ważył i my tez niscy nie jesteśmy jestem niemal pewna ze dziecko będzie duze. Wasze zdrowie jest najwalniejsze. wiem o czym mowisz bo ja juz trochę blizn po operacjach mam i nie chce kolejnej ale jak mi lekarz zaleci cesarkę bronic sie nie bede

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little co u Ciebie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przy takiej wielkosci krocza i po wyluskaniu bartholina nie bede chciala ochrony krocza, niech tna od razu, wole zeby przecieli niz mialabym byc popekana...

Wiecie ja to psychicznie nie jestem przygotowana na tak duze dziecko... caly czas sadzilam ze bedzie mala, szczegolnie ze na polowkowym byla w dolnej granicy normy... do tego mam w rodzinie tez taka pare ciocia niska, jej facet wyzszy od G i ona urodzila dziecki 2780 i 3120g... Ale lekarz moj prowadzacy zapowiedzial wczesniej ze jak bedzie bardzo duze to tniemy...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, wzrost nie ma znaczenia tylko biodra ;).
    Tez urodziła syna 3,5. A wróżyli dużo większego. To jest tylko statystyka. Jesli ma długie nóżki to to zawyża wynik. Dasz radę

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ciri ja tez bym chciała uniknąć cesarki a po tym ile maz ważył i my tez niscy nie jesteśmy jestem niemal pewna ze dziecko będzie duze. Wasze zdrowie jest najwalniejsze. wiem o czym mowisz bo ja juz trochę blizn po operacjach mam i nie chce kolejnej ale jak mi lekarz zaleci cesarkę bronic sie nie bede
    Na szczescie na razie mam zalecenie ze naturalnie moge rodzic, ale wiadomo wszystko wyjdzie w praniu i zobaczymy co moj prowadzacy gin powie na to...
    Jeszcze musze do okulisty sie wybrac...
    I po wczorajszej nowinie ciesze sie ze na porod wybralam ten a nie inny szpital tylko mam nadzieje ze beda miejsca i mnie nie odesla...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ciri, wzrost nie ma znaczenia tylko biodra ;).
    Tez urodziła syna 3,5. A wróżyli dużo większego. To jest tylko statystyka. Jesli ma długie nóżki to to zawyża wynik. Dasz radę
    Wlasnie nogi ma najkrotsze :P Powiedzial ze on patrzy na glowe i brzuszek bo to daje najwieksze szanse "wrozenia" Bo po tym widac ile jest do przodu ze glowa i brzuszek beda rosly a reszta bedzie nadrabiac do nich i stad ta waga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze poradzisz sobie naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w to wierze ale zaczal mnie lekki strach ogarniac, szczegolnie jesli chodzi o termin porodu.
    I chyba najgorsze bedzie jak mnie od razu wezma na straty i wiesz odgornie zasadza ze cesarka i termin ustala, nie bede sie przeciez bronic przed tym, choc wiem ze moge sie nie zgodzic, ale jakos tak chcialabym zeby moj lekarz tez wierzyl w to ze urodze naturalnie i dal mi chociaz szanse sprobowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o joj to Ty drobniutka jesteś :) może akurat się zmieści i dasz rade naturalnie :)
    u mnie mąż ma prawie 2m wzrostu też się trochę obawiam i sama ważyłam ponad 3 :D ale ja mam szersze bioderka to się tym pocieszam, ze jakoś ślizgnie :D

za pół roku Wam napiszę ile juz ma :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja drobna nie jestem mam bardzo szerokie biodra, ale to nic nie oznacza, bo ja mam szeroka miednice wieksza a mniejsza mam bardzo waska, czyli tam gdzie spojenie lonowe i otwor lonowy jest maly. ja jestem niska a moj facet ma 186 mniej wiecej centymetrow wzrostu.

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ