WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak urodzisz, to później zostaniesz tu ekspertką, bedziesz nam mówić co i jak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przechodzac do milych rzeczy, to:
    1. Zaplacilam mniej niz zwykle bo wizyta byla szybsza a zdjecia chujowe bo juz nic na nich nie bylo widac (a moze wam i wstawie te "cudowne" zdjecia:P)
    2. Moj G podsumowal to tak: "noo i tak wzrost bedzie miala po mnie, buzi i pupe noo i oczywiscie oczy po Tobie, po mnie bedzie szczupla i mamy modelke" :P

A do dziewczyn przed wyborem usg 2 czy 3d, to ja z wlasnego doswiadczenia (i patrzac ze jesli chodzi o usg mam jednego z najlepszych lekarzy od usg w moim miescie) proponuje tylko raz brac 3d przy polowkowym, wtedy dziecko jest jeszcze na tyle male ze ladnie je widac a juz na tyle duze ze nie jest taka nieksztaltna masa gdzie nie widac na 3d dobrze konczyn i buzia jak to ma miejsce przy zdjeciach z prenatalnych tych pierwszych. Wiec jesli macie ograniczony budzet a chcecie jednak miec taka pamiatke to najladniejsze chyba wychodza wlasnie tak w okolicach polowy ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:13

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Little co u Ciebie??

Madziulla, u mnie to raczej nic ciekawego ;) cycki mnie bolą :P jestem niby 5dpo i czekam. Chwyciło mnie jakieś choróbsko, dość dziwne, bo boli mnie tylko gardło i mam mega gęsta wydzielinę z zatok, która po nocy zalega i dodatkowo podrażnia gardło. Zero kaszlu, kataru, bólu głowy i gorączki (na szczęście ;) ). Poza tym luz. Cokolwiek jest przede mną, będzie dobrze ;) jeśli @ nie przyjdzie to super :D a jeśli przyjdzie to też dobrze, bo będę miała HSG, którego paradoksalnie nie mogę się doczekać :D

Ciri, ja gdzieś słyszałam, że pęknięte krocze łatwiej się goi niż nacięte.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Wilgotnosc w mieszkaniu sprawdzaj na bierzaco.

U mnie juz lepiej bo dzis w nocy mialam wlaczony nawilzacz :P

Little, a umawiasz sie na to HSG po @ czy juz masz termin?

Noo co do krocza to jak jest pekniete tez zszywaja najczesciej, ale ja jakos wole miec naciete... Psychicznie bede lepiej sie czula z tym szczegolnie ze u mnie jest i tak zmiejszona elastycznosc tkanek przez wyluskanie tego bartholina (z info wiem ze przy nim jesli dziecko nie jest duze mozna starac sie chronic krocze ale trzeba wczesniej bardzo zadbac o krocze... a i tak wiekszosc dziewczyn mowi ze konczy sie peknieciem albo nacieciem)

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    tak ale ja mam 156cm wzrostu dzieciak teraz juz nie ma miejsca, jesli bedzie za duza bedzie cesarka a tego chcialabym uniknac. mam waska miednice mniejsza i wieksze dziecko nie przejdzie o to sie rozchodzi ze na moje cialo to dziecko bedzie duze.
    Wiem o czym mówisz:( ja robię wszystko zeby rodzic SN. Oblecialam 8 okulistów zeby powiedzieli czy przy -12 można rodzic SN jak dno oka ok. Dbam o cukry zeby insuliny nie brać. A tu mi gin mówi ze jestem drobnej budowy i jak będzie powyżej 3800 to CC :(

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wkleic zdjęcie bo zapomniałam? Wkleilabym Wam z 31 tygodnia:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez fotosik.pl mozesz i na koncu wybierasz ze wesja na forum dyskusyjne

ja jestem troche zawiedziona ze buziaka nie pokazala bo tak jak mowilam odwrocona jest do kregoslupa wiec w ogole jej nie obejrzelismy, nooo ale przeczuwalam od ok miesiaca ze ona tak lezy bo na to wskazywalo jej kopanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:34

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz od poczatku ciąży położenie glowkowe i przodem do kregoslupa i jeszcze łożysko na przedniej ścianie:/ o nogach i rękach na twarzy nawet nie mowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:00

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja tez caly czas glowkowo choc miala moment ze sie wdrapala wyzej i moja szyjka odzyla :P

Wez zdjecie wstaw inaczej sam adres czy cos bo nie mozna bezposrenio wejsc :P Ale widac ladnie bozke ;D
    Moje zdjecie z suwaczka jest z 22tc

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zrobię to potem na kompie bo na telefonie kicha

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wrzuce Ci ta fotke :P

http://zapodaj.net/07417bdb1b3af.bmp.html

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Picja dla Was też dużo zdrówka.

Mam nadzieje ze wszystko u każdej znasz skończy się szczesciem na które czekamy

basiunia napewno na następnej wizycie będzie już wszystko łądnie widać, może sprzęt gorszej jakości może ciąża jest młodsza niż Ci sie wydaje. czasem lepiej zapłacić parę złotych więcej i miec wporzadku lekarza który wyjasni i czujesz sie bezpiecznie niz takiego który pozbywa kobiete.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:57

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Little, a umawiasz sie na to HSG po @ czy juz masz termin?

Czekam na @, dopiero potem lekarz wyznaczy termin ;)

Picja, śliczny bobas <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3 d w 30 tygodniu i mam zdjęcie jak do dowodu ;)
    A to 6 lat temu bylo.

U mnie byla masakra z nacieciem bo sie nie zroslo:/. Przypadek 1 na milion :/.
    Ale lepiej nacięcie Male niz ma strzelić we wszystkich kierunkach

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to moze moja rzeczywiscie tak mega wcisnieta albo co bo u mnie naprawde gmeral gmeral gmeral i nic nie bylo widac, dlatego tez mniej zaplacilam... a zawsze piekne zdjecia mi dawal...

74526f80abae3a21med.jpg

A to jedyne zdjecie na ktorym mozna cos okreslic... widac pieknie ze bedzie dziewczyna.

basiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też miałam ogolne bad moczu, morfologie, glukoze VDRL.

Na toksoplazmoze itp mam dostać na następnej wizycie.

tez tak robie ze po badania ide na nfz a potem na usg i z wynikami prywatnie

basiunia lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak jak mowisz Baronowa tez wole byc nacieta niz potem popekac z kazdej strony... u mnie wszystko ladnie sie goi i w tych miejscach tez juz szwy mialam wiec mysle ze bedzie dobrze, a psychicznie wiem ze lepiej bede sie czuc z tym...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki krew ok wszystko w normach, glukoza 79 najniższa jaką kiedykolwiek miałam ale mocz to samam nie wiem:
    barwa zołta-ok
    przejrzystosc lekko mętna- powinno być klarowna
    ph 6,5- norma 5,0-6,0
    ciezar własciwy w normie
    białko ujemne- ok
    glukoza, bilirubina. ciałko ketonowe,zawartosc hemoglobiny, azotyny, lekocyty ujemne czyli ok
    urobilionogen w normie- czyli ok

nabłonki wielokątne- liczne
    nabłonki okrągłe- pojedyńcze
    leukocyty- 5-10 w polu widzenia (norma 0-4)
    inne bakterie nie liczne

Czyli pk za duże, przejrzystość i te nabłonki wielokątne. Czy to świadczy o jakimś stanie zapalnym?

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ