X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie a o duzej wydzielinie z pochwy, pamietaj ze to czesto sie miesza. Ja bym stawiala ze to przez to moze byc taki wynik bo dla ciezarnych inne troche sa normy.
    Wiec nablonki pewnie masz z wydzieli z pochwy jesli masz jej sporo i to tez moze zaburzac ph bo pamietaj ze w ciazy jest bardziej zasadowy dlatego jestemy bardziej podatne na wszelakie infekcje ale za to nie moze uszkodzic plodu.

A przejrzystkosc tez od nablonka zalezy
    A i klarownosc zalezy tez ile minelo od pobrania do oddania do laboratorium, mocz metnieje jak stoi.
    Mnie sie wydaje ze w normie ale wiadomo lekarz na to spojrzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:56

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki no to mi trochę ulżyłaś.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet znalazlam gdzies taka wypowiedz lekarza ze u ciezarnych moze sie tak zdarzac i poki nie ma objawow zapalen i wielkiej ilosci bakterii nie ma sie czym martwic :)

A Ph nie masz za wysokiego bo znalazlam ze do 7,5 jest norma w ciazy, ale ze wtedy trzeba bardzo uwazac na bakterie bo te nawet jak sa nie liczne w moczu to szybko moga sie rozmnozyc przy takim ph a jak jest bardziej kwasowe to maja mniejsze szanse nawet jak sa widoczne :)

Ja nigdy nie mam idealnych wynikow, co prawda u mnie to troche przez nerki wynika ale i tak mam w normie ;D

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    na suwaczek wrzuciłam lepszą- z dłonią i stopą;)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Czekam na @, dopiero potem lekarz wyznaczy termin ;)

Picja, śliczny bobas <3
    znalazłam zdjęcie z dzieciństwa i wygląda identycznie jak ja:-) tak samo śpi i usta te same, ta sama mina i ręka na czole- do tej pory tak śpię:) mąż zazdrosny i nie wie czyje to dziecko:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    znalazłam zdjęcie z dzieciństwa i wygląda identycznie jak ja:-) tak samo śpi i usta te same, ta sama mina i ręka na czole- do tej pory tak śpię:) mąż zazdrosny i nie wie czyje to dziecko:P
    MOja to samo, z buzi cala ja, mam zdjecie gdzies wrzucone gdzie dla porownania jest moje zdjecie jak sie urodzilam i jej z 22tc wydladamy dokladnie tak samo :) Ale moj jest zachwycony z tego powodu :D

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to syn! miał być śniady brunet z lokami a nie aniołek:) hahahaha

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to co? :P Moj mowil ze jak syn to tez woli zeby byl do mamy podobny :P Najlepiej zeby wszystkie dzieci mialy moje oczy :D

ALe powiedz swojemu ze z wiekiem to sie zmienia, ja po urodzeniu bylam caly tata, a teraz jestem cala mama, za to brat od urodzenia byl podobny do mamy i babci a teraz jest caly ojciec :D

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On to już i tak dumny jak paw, że syn:) Zwlaszcza, że planujemy tylko to jedno dziecko:). No i zapomniałam Wam powiedzieć, data porodu przesunięta na walentynki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:16

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech nie marudzi :P
    Moj chce szybko drugie a co dalej sie zobaczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zastanawiałyście się już nad imionami ?;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Picja fajnie byloby dziecko urodzone 14.02. :)

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo w urodziny mojego męża:) tez możliwe:) choc pierwotna data to...29 luty:) nasz to caly czas miał być Gerd...a teraz juz zglupielismy jak tesciowa zaproponowala Heinz:P hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:43

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza date z OM tez mam na 29 lutego :P 4 marca z pierszego usg, a teraz to lekarz mowil ze jest szansa ze w walentynki sie urodzi :P Ale moja babcia sie w walentynki urodzila wiec srednio bym chciala :D

Dzis z mama gadalam ze fajnie by bylo zeby sie urodzilo miedzy 14-21 lutego bo mama ma wtedy urlop to bedzie mogla mi pomoc :D

Picja mnie sie bardziej Gerd podoba :D
    U mnie zostaje Liwia :) ja myslalam nad zmiana w pewnym momencie bo juz ktoras osoba z kolei mi mowi ze nie ma takiego imienia i od razu ja przerabiaja na Oliwie, ale moj G powiedzial ze dla niego jest Liwia i on chce Liwie a ze mnie tez sie podoba to tak zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:47

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Albo w urodziny mojego męża:) tez możliwe:) choc pierwotna data to...29 luty:) nasz to caly czas miał być Gerd...a teraz juz zglupielismy jak tesciowa zaproponowala Heinz:P hahahaha

Oryginalne imiona :) ale fajne.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi odnosnie wyrownania macierzyskiego juz wiem :D W Pue jest wniosek o macierzynski i jego wyrownanie do swiadczenia rodzicielskiego :) WIec trzeba to zlozyc :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o no bardzo oryginanie, ale przynajmniej uniknie pomyłek np na poczcie, czy w szkole ;p

a macie może jakąs wiedzę na temat podnoszenia składek na zus zeby miec większy macierzyński??;)
    jestem na umowie o pracę, i na niej najniższa krajowa, a na rękę więcej, szef obiecał podnieśc zus, zebym miała większy macierzyński, ale pytanie ile tych zusów większych trzeba zapłacić żeby troszkę wyciągnąć :D? i oni to wyliczają z 12 miesięcy (na umowie jestem od miesiąca wczensiej mialam staz z UP) czy z 3 ostatnich przezd porodem ?;)ktoś coś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mialas odprowadzane skladki przez 12 miesiecy to z 12 miesiecy bedziesz miala wyliczany zus. Ale uwazaj bo u nas na watku marcowym dziewczynom w ogole zus nie przyznal zasilkow chorobowych za czym idze beda mialy problemy z macierzysnkim dlatego ze w trakcie ciazy zostal im podwyzszony zus, dostaly podwyzki, czy w ogole podjely prace. Wiec Musisz z tym uwazac bo oni sie czepiaja. A ile rzeba to ja nie wiem, nie wiem czy w swietle terazniejszych przepisow jakos to sie nie zmienilo.

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja pierwsza date z OM tez mam na 29 lutego :P 4 marca z pierszego usg, a teraz to lekarz mowil ze jest szansa ze w walentynki sie urodzi :P Ale moja babcia sie w walentynki urodzila wiec srednio bym chciala :D

Dzis z mama gadalam ze fajnie by bylo zeby sie urodzilo miedzy 14-21 lutego bo mama ma wtedy urlop to bedzie mogla mi pomoc :D

Picja mnie sie bardziej Gerd podoba :D
    U mnie zostaje Liwia :) ja myslalam nad zmiana w pewnym momencie bo juz ktoras osoba z kolei mi mowi ze nie ma takiego imienia i od razu ja przerabiaja na Oliwie, ale moj G powiedzial ze dla niego jest Liwia i on chce Liwie a ze mnie tez sie podoba to tak zostaje :)

Wiesz, jak maly skończy rok pozamykamy tu swoje sprawy i planujemy wyjechać na stale a w Niemczech maly będzie miał łatwiej z takim imieniem i do niemieckiego nazwiska lepiej pasuje. Ale Heinz bym nie dala.no jak ketchup normalnie

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jesli mialas odprowadzane skladki przez 12 miesiecy to z 12 miesiecy bedziesz miala wyliczany zus. Ale uwazaj bo u nas na watku marcowym dziewczynom w ogole zus nie przyznal zasilkow chorobowych za czym idze beda mialy problemy z macierzysnkim dlatego ze w trakcie ciazy zostal im podwyzszony zus, dostaly podwyzki, czy w ogole podjely prace. (wiec tu sa watpliwosci czy nie bylo tylko to do celow urlopu macierzynskiego i te co krotko gdzies pracowaly niesety lecz spraw nie wygraly, dobrze ze maja mozliwosc wnioskowac o swiadczenie rodzicielskie czyli 1000zl na dziecko) Wiec Musisz z tym uwazac bo oni sie czepiaja. A ile rzeba to ja nie wiem, nie wiem czy w swietle terazniejszych przepisow jakos to sie nie zmienilo.

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ