X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde to nieźle ją załatwili;/ nie no ja tu na pewno zostanę (szef mnie wielbi :D) więc o to się nie martwię ;)

Ewi takiej biurokracji jak u nas to chyba nie ma nigdzie :D
    jak to pieprzą ze ujemny przyrost naturalny, ale zamiast jakoś wesprzeć tych rodziców to lepiej uchodźców sprowadzać ;p

w niemczech czy w austrii (a mam tam mase znajomych i rodziny) nie ma żadnego kombinowania, rodzi ci się dziecko otzrymujesz tyle i tyle, koniec tematu.

a tu są równi i równiejsi, sprytni i sprytniejsi :D

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zarobki wstecz ciri a nie aktualne

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ewi, becikowe liczy sie na czlonkow rodziny, czyli zarobki jej+partnera (ojca dziecka) podzielone na 3 (bo juz wliczamy w to dziecko) i tu nie moze przekraczac ta kwota 1900cos tam zlotych.
    Basiunia pamietaj ze do becikowe jesli sie starasz w roku 2016 beda sie liczyc twoje i partnera dochody w 2014 roku ale jesli prace lub podwyzke dostalas w 2015 bedziesz musiala jeszcze zlozyc oswiadczenie o zarobkach i to wplynie na ostateczna decyzje.
    ooooo widzisz to nie wiedziałam;p no w 2014 byłam na stażu + 3 miesace umowa, w 2015 11 miesięcy stażu + 1 miesiac umowy i teraz już na umowie.

becikowe wypłaca gmina?moze tam tzreba zapytac?;p

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Ale zarobki wstecz ciri a nie aktualne
    Czyli jak facet zarobil 100 tysięcy w miesiąc ale ciebie zwolnili i jego tez. I on zachorowal i wyfaliscie wszystko na leczenie. I juz jest zdrowy ale macie robotę za 1000zl to i tak gowno becikowego nie dostaną:(

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    ooooo widzisz to nie wiedziałam;p no w 2014 byłam na stażu + 3 miesace umowa, w 2015 11 miesięcy stażu + 1 miesiac umowy i teraz już na umowie.

becikowe wypłaca gmina?moze tam tzreba zapytac?;p
    Gmina albo mops.to zalezy gdzie

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ewi, becikowe liczy sie na czlonkow rodziny, czyli zarobki jej+partnera (ojca dziecka) podzielone na 3 (bo juz wliczamy w to dziecko) i tu nie moze przekraczac ta kwota 1900cos tam zlotych.
    Basiunia pamietaj ze do becikowe jesli sie starasz w roku 2016 beda sie liczyc twoje i partnera dochody w 2014 roku ale jesli prace lub podwyzke dostalas w 2015 bedziesz musiala jeszcze zlozyc oswiadczenie o zarobkach i to wplynie na ostateczna decyzje.

No ja mam działaność plus etat noi mąż też pracuje i sie nam nei bedzie należało.

dziwne, ponieważ gdy ta Twoja koleżanka poszła na chorobowe miała umowe o prace, nawet jak się jej skonczyła umowa w trakcie chorobowego przed porodem nalezy sie jej bo w rzypadku umów o prace i ciąży przedłuża się automatycznie do dnia porodu, a potem wiadomo macierzyśńki itp. no ale co zus to inna gadka. jedne przepisy różne interpretacje. Była na chorobowym a wiec nie była w pracy i nie miałą możliwości przedłużyć umowy. Zus kombinuje i tak naprawde w takich przypadkach najlepiej jest korzystac z usług jakiegoś fachowca bo czlowiek nie jest w stanie ogarnąć ich przepisów i interpratacji w zależności od urzędasa. Jak nei chca przynac to w takich kontrowersyjnych sytuacjach trzeba po fachowca is ie z nimi spierać. Sorki za błędy ale pisze z mojego głupiego telefonu

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mowie o umowie zlecenie tak jak u mnie bylo. :D Zlecenie sie nie przedluza, wiec ja w pazdzierniku byla ostatni raz w pracy, a co miesiac podpisujemy umowe to w listopadzie nikt nie podpisal z nia umowy i jej sie zasilek macierzynski nie nalezy. Teraz dopiero w styczniu moze sie ubiegac o tego 1000zl ale nie na 12 miesiecy tylko do skonczenia przez dziecko 1 roku zycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:27

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ewi mowie o umowie zlecenie tak jak u mnie bylo. :D Zlecenie sie nie przedluza, wiec ja w pazdzierniku byla ostatni raz w pracy, a co miesiac podpisujemy umowe to w listopadzie nikt nie podpisal z nia umowy i jej sie zasilek macierzynski nie nalezy. Teraz dopiero w sierpniu moze sie ubiegac o tego 1000zl ale nie na 12 miesiecy tylko do skonczenia przez dziecko 1 roku zycia.

To umowa zlecenie wygasa z konkretnym dniem i po ptokach :/

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Te interpretacje to mnie smieszyly juz dawno temu. Bo na chlopski rozum będąc na urlopie w Grecji to sklep internetowy dziala. Wiec musialabym wziac ze sobą kasę fiskalna;). Bo przed sprzedażą dnia kolejnego musze nabić sprzedaż z poprzedniego:)..

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    To umowa zlecenie wygasa z konkretnym dniem i po ptokach :/
    Dokladnie, dlatego wiesz wkurzylam sie bo o tym mi nikt nie powiedzial, zapewniali mnie ze jak bede na l4 to normalnie mi przysluguje macierzynski zasilek, wiec ja juz wczesniej zaczelam odprowadzac skladki dobrowolnie, potem dopiero zaczelam sie starac za jakis czas nie od razu, minelo pol roku zaszlam i sie dowiaduje ze jak pojde na l4 i w miesiacu w ktorym urodzilam nie bede pracowac to mi sie nie nalezy.... Wrrr... i gdzie tu sprawiedliwosc dla pracujacych? W koncu odprowadzalam skladki od calej umowy, w koncu pracowalam od 18 roku zycia i placilam podatki, co z tego ze panstwo jest chujowe i 3 lata pracy na umowe o prace szukalam i mimo staran zeby byc fair z panstwem dowiaduje sie ze nic nie dostane....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga mam nowa milosc! Moja maszynke Zelmer do mielenia miesa! UWIELBIAM JA :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri miłość platoniczna :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, jeszcze wracajc do becikowego, bo nie wiem czy wiecie ale sa dwa rofzaje, panstwowe ktore przysluguje z automatu kazdej matce, ktora zlozy stosowne papiery i to z opieki spolecznej jesli dochod nie przekracza 1900 na czlonka rodziny :D takzw jedno sostaniemy na pewno :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta napewno hehe... miłego wieczoru czas zrelaksować się z męulkiem :*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa jestem wsciekla. Bylam u mamy i wlazlam na wage... Mimo tego ze jem malo to przez miesiac znow 5kg! Kurwa... Juz swoj limit osiagnelam wiecej nie chcialam tyc... Wrrr

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem w druga stronę:(

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lepiej nie przybierac niz przybierac szczegolnie jak matka ma troche wiecej kilogramow.

Ja zaczynalam z prawie 70kg na poczatku schudlam do 62kg jak zaczelam tyc to jakos tak szlo rowno. Mimo tego ze sie nie obzeram i nie jem duzo bo nie mam apetytu co misiac ok 5 kg przybywa. Dzis jak wlazlam na wage mam juz 81kg... ;( a szczerze przez ten miesiac jadlam naprawde malo i czulam sie na mniej kilogramow szczegolnie ze i przestalam tak bardzo puchnac...

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im więcej jem tym mam mniej:/ ale jem jeden owoc dziennie.malo soków.raczej wwwarzywa. Pije dużo i mam wstręt do słodkiego od poczatku ciąży. Malo sie ruszalam. Ledwo co. 3 miesiące calkiem w łóżku bo jakiś wirus tam grasowal i miałam nakaz przez szyjkę dodatkowo. Teraz tylko joga...i codziennie litr kefiru:). Sama nie wiem czemu. Ale póki maly jest duży i powyżej średniej ale nie powyżej norm to ok. Przeplywy robiłam na 3 prenatalnym. Łożysko obejrzał. Zwapnien nie ma. Stopień dojrzałości ok. Pepowina ok. Wody ok. To co się martwic. Tylko czekac:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na szczęście póki co biust stoi w miejscu a nawet mniejszy. Nie zmieniłam ani bielizny ani nic. Gorzej z prolaktyną bo bez wkladek laktacyjnych ani rusz;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo kilogramow to bielizne zmienilam tylko dlatego ze brzuch pod biustem mam duzy i mi ciasno (w samym biuscie tez mi nie wiele przybylo bo w miseczke sie spokojnie mieszcze ale niestety nie wiem skad mam nowe rozstepy na biuszcie), majty te same, mieszcze sie spokojnie, spodnie tez wchodze w spodnie przed ciazy, i na dupie i w udach sa dobre tylko sie nie dopinam bo wiadomo brzuszek nam sie nisko zaczyna.
    Jedyne w co sie nie mieszcze to kurtki bo mam duzy brzuch, bluzki mam te same i spokojnie sie w nie mieszcze w rekach czy cyckach nawet w brzuchy tylko te co byly krotsze to mi brzuch wystaje spod nich.. wiec na calym ciele jakos mega nie przytylam, najewiecej mi sie wydaje ze brzuch i buzia mi utyly moze troche rece ale nie jakos strasznie, w ogole sie nie czuje na te kilogramy mimo ze jestem ociezala...

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ