X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ty mierzysz ciśnienie?
    Bo rozumiem, ze wyniki moczu sa ok?
    Siostra kolezanki tak miała, ze w ciazy wskoczylo jej 30kg, a tydzien po porodzie większość wysikala ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wyniki moczu i krwi ok. W pgole wszystkie ok. Cisnienie 120/60, 120/70 mam. Wiec chyba dobre. Szczegolnie ze przed ciaza to ja mialam 160/110 140/90 to tak u mnie czesto wychodzilo. Przynajmniej polozna mowila ze mam teraz dobre.

Szczerze to mnie tym wysikaniem pocieszylas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys mialam w ogole podejrzenie nadcisnienia ale kazali mi robic badania w domu i z nich wyniklo ze mam syndrom bialego fartucha tylko u pielegniarki w gabinecie i w przychodni mialam wysokie a w domu zawsze w normie. Teraz w ciazy mam zawsze w normie noo chyba ze wiadomo raz mi sie zdarzylo ze w biegu wpadlam do gabinetu noo to tam wyskoczylo 140/90 ale po wizycie u lekarza przed wyjsciem z przychodni znow mialam w normie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widocznie taka twoja uroda. Mi tez juz rośnie za bardzo:/. Mam nadzieje ze na końcu nie będzie ze kg tygodniowo.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie mnie juz na niesiac 5 kg wskakuje. Nie wiem ile bede w tej ciazy chodzic ale jesli jeszcze 2 miesiace i w tym tempie bede tyc to od schudniecia bedzie 30kg a od wagi wyjsciowej 20... Nawet bym sie tym nie martwila tak bardzo gsyby ta polozna ostatnio tak na mnie nie najechala... Nawet nie pytajac mnie co jem i jak od razu ze za duzo tyje i na pewno sie obzeram...

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cie czyli to pewnie woda:-). Miesiąc po porodzie znowu będziesz szprycha:)...zobaczysz. Ja zaraz lecę na jogę, potem wprowadzać ceny w inwentaryzacje i na pocztę. Ależ mi sie nie chce, na skuter juz mi za zimno i będę musiała męża zwlec zza biurka:) a tak slodko sobie kreski rysunki techniczne:) co robicie na obiad? Ja dzis watrobke drobiową wiśniami. Wiem ze nie można w ciazy ale to będzie pierwszy raz;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można w ciazy ;). Tyle ze raz kiedys. Ja mam bigos od taty.

Ja musze poszukać stroju na bal przebierańców dla syna;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam nie mozna ;p nie obzerasz sie tylko raz na jakis czas jesz wiec Ci nie zaszkodzi ;D
    Noo ja mam nadzieje ze to przez ta moja kamice tyle wody zatrzymuje szczegolnie ze mam juz od miesiaca albo dluzej zdetwiale palce juz teraz obu rak. Gdzies czytalam ze wlasnie od odkladajacej sie wody tak sie dzieje i po porodzie przejdzie.
    Ja dzis mam spagetti bo moj sobie zazyczyl
    W ogole moja maszynka do mielenia miesa a tak naprawde wielofuncyjne urzadzenie jest dla mnie teraz mega zbawieniem ;D juz troche w min robie i taka mega oszczednisc czasu

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam. Ale rzadko korzystam. Raczej kupuje mięcho i mielę w sklepie

A spaghetti robię bez mięsa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:52

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie uzywam jej wcale do miesa wlasnie fo wielu innych rzeczy ;p

A spagetti tez wole bez miesa ale moj za to uwielbia z miesem wiec raz tak raz tak jemy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mielisz?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dzis w nocy tak sie przestraszylam, przysnilo mi sie ze sie obudzilam z bolu ze mialam mega skurcze i ze az tracilam oddech i swiadomosc i chcialam obudzic mojego G i wtedy sobie uswiadomilam ze to jednak nadal sen.

Ciekawa jestem czy to tylko moja wyobraznia juz zadzialala na wiadomosc o tym ze dziecko moze sie wczesniej urodzic czy zeczywiscie mialam jakoes skurcze i mozg je wtranzolil w sny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A co mielisz?
    Mak, orzechy, ser scieram, robie placki ziemniaczane, warzywa surowe do zupy ;)

Chce teraz do niej nakladke kupic to bedzie robic za mlynek do kawy, ziaren i zboz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:07

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może można. Ale mi nie chodzi o witaminę A ale o toksyny. Taka juz funkcja wątroby. Zatrzymuje największe śmieci wiec co dopiero taka sklepowa z tych sztucznych kurczaków. Ale to jeden raz;) to co mi tam:-). Żelazo teraz najważniejsze:-)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Oj tam nie mozna ;p nie obzerasz sie tylko raz na jakis czas jesz wiec Ci nie zaszkodzi ;D
    Noo ja mam nadzieje ze to przez ta moja kamice tyle wody zatrzymuje szczegolnie ze mam juz od miesiaca albo dluzej zdetwiale palce juz teraz obu rak. Gdzies czytalam ze wlasnie od odkladajacej sie wody tak sie dzieje i po porodzie przejdzie.
    Ja dzis mam spagetti bo moj sobie zazyczyl
    W ogole moja maszynka do mielenia miesa a tak naprawde wielofuncyjne urzadzenie jest dla mnie teraz mega zbawieniem ;D juz troche w min robie i taka mega oszczednisc czasu
    Ja nie mogę od 2 tygodni trafic na ladna wolowine w moim mięsnym wiec chetnie wpadne na spagetti do Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:03

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie u mnie tez ostatnio srednio z tym ale wczoraj nam sie wreszcie udalo znalezc.

Patrzyla. Teraz na usg czwartkowe i mam tam wpisane ze termin porodu 21 lutego. Spoko moglo by tak byc.

Ja mam mega odrzut od kurczakow w kazdej powtaci. Chybw za duzo chemi w nich a jakos nie probowalam tych eco...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:07

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko stroju nie ma, ale za to kupilam świetne jeansy za 10 zl i koszulkę odcieta pod biustem za 15 ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to pojechalam kupic sobie klapki i w prezencie od babci pizame. Pizame kupilam ale zamiast klapek mam farbe do wlosow bo moja ruda byla w promocji.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko strój ma;). Dzieki ci googlu ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jaki? gdzie i jak ?

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ