X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Little na pewno kciuki beda ;D i pamietaj Ewi zaszla wlasnie z podwojna dawka ;D

Magdziulla ja nie kupowalam lozeczka dostalam od cioci. Okazalo sie przy okazji ze ono ma juz 15 lat! Chyba z 6 dzieci przezylo.

Mnie postraszyla dzis ciotka ze powinnam jak najszybciej na ktg jechac poniewaz mloda nie powinna miej sie ruszac i jak spada jej aktywnosc (nawet jak sie rusza ale mniej) to trzeba do szpitala jechac...
    Nie tylko Ewi;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Liczę na podwójną dawkę i do trzech razy sztuka, co nie? :D
    Picja, a brałaś coś na poprawę endometrium?

Ciri, skoro już Cię ciotka postraszyła to może jedź na ktg. Będziesz spokojniejsza, a szkoda nerwów. Czytałam ostatnio na fiolecie, że jeśli słabnie aktywność dziecka, to może być wynikiem tego, że matka nie rejestruje już każdego ruchu. Połóż się na chwilę, uspokój i przyłóż dłonie do brzucha, skup się i "słuchaj" rękoma ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak robie ale ona niemrawa. Wydane mi sie ze nie reaguje tak na jedzenie (moze to kwestia diety ze to jedzenie jest lzejsze i w ogole). W nocy niby troche aktywniejsza ale i tak wydaje mi sie ze mniej. Choc tez to prawda ze wiercenia jej czesto nie odczuwam i dopiero widze ruchy pod skora...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapadla decyzja ze jedziemy tylko wroce do domu po karte ciazy...
    Jestem po zjedzeniu hamburgera (wiem ze nie powinnam ale to w ramach sprawdzenia bo po nim powinna mega sie wiercic) a ona nic zero... Wiec jedziemy...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby to bylo zwykle panikowanie.
    Ps: Kartę ciazy to ty nos przy sobie.

My tez mamy dni spania i dziecko tak samo. Ale lepiej bez sensu panikowac niż plakac. Melduj zaraz po badaniu.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little po owulacji orzechy brazylijskie, ananas i czerwone wino na endometrium jadłam w szczesliwym trzecim cyklu z clo, pierwszym z podwójna dawka.
    spróbuj ograniczyc cukry i wprowadzic jakis ruch , u mnie poskutkowaly takie zmiany

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Dzięki dziewczyny ;)
    Liczę na podwójną dawkę i do trzech razy sztuka, co nie? :D
    Picja, a brałaś coś na poprawę endometrium?

Ciri, skoro już Cię ciotka postraszyła to może jedź na ktg. Będziesz spokojniejsza, a szkoda nerwów. Czytałam ostatnio na fiolecie, że jeśli słabnie aktywność dziecka, to może być wynikiem tego, że matka nie rejestruje już każdego ruchu. Połóż się na chwilę, uspokój i przyłóż dłonie do brzucha, skup się i "słuchaj" rękoma ;)
    Nie zdążyłam:) poza orzechami brazylijskimi nic:)w 9 dniu cyklu w klinice leczenia nieplodnosci mi powiedzieli ze na usg nedza, ze endmetrium slabe i w tym cyklu na pewno nic z tego. A ok 21dnia cyklu juz miałam pozytywny test

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam. Na szczescie nie bylo nikogo wiec od razu weszlam. Mloda oczywiscie po 2 minutach na ktg zaczela sie tak wiercic ze w ciagu kolejnych 5 minut bylo wystukane ze 20 ruchow..... Wiedzma mala! Nooo a poza tym nie mala.... 2400 wazy...
    Mam za kolejny tydzien znow isc na usg.
    Szyjka o 0,5cm krotsza niz ostatnio, na ktg nie rysowaly sie zadne skurcze... Noo ale kazala obserwowac i nastepnym razem przyjechac wczesniej bo na tym etapie to lepiej uwazac.

Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super ;).

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupio mi bylo... Bo naprawde ona od 3 dni prawie nic a tu cos takiego... Eh...

Noo.i ta waga. W 10 dni 300g. Wiem ze w normie i wiem ze to mniej wiecej ale mimo wszystko.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej głupio niz wiesz co. Takze super ze bez sensu panika i tego sie trzymamy ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo pewnie... Ale sie smialam se nastepnym razem ja postrasze ze znow pojdziemy do szpitala ;]

Teraz mam nic nie zrobione w somu tylko tyle rzeczy naprzynoszone. Zaraz za cos sie biore.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri fajnie ze wszystko wporzadku.

Ja dzis cały dzień wymiotuje. ledwo zyje

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Ciri. Dobrze, że wszystko ok, ale faktycznie uważaj.

Ewi ja nie mam nawet mdłości, prawie żadnych objawów. Matko jak ja wyczekuję na to usg, żebym w końcu mogła się cieszyć.
    basiunia wrote:
    A miala wczeaniej jakies jakies problemy z progesteronem ?
    Nie, progesteron zawsze w normie. Teraz też nie mam żadnych plamień.

Little dziękuję. I ja trzymam kciuki. Hsg i potem od razu zachodzisz, mówię Ci!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relacje z tego co dostalam:
    Lozeczko,
    Ciuszki (wiekszosc juz 3-6m, ale kilka jeszcze na 0-3m)
    Mata edukacyjna
    Bukaczek
    Karuzela
    Jeszcze jeden kombinezon
    Jakies mleko juz gotowe do spozycia dla mlodej tak w razie cos
    Plyn na ciemieniuche
    Rozek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:41

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e no to super ;))fajnie ze dostalas takie rzeczy ;*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale przez ten szpital nic nie zrobilam ;p wlasnie G sklada lozeczko a zaraz komode kapielowa. Jutro zaczynam ukladac i cos tam robic.
    Kupimy chyba ta farbe biala i jednak pomalujemy to lozeczko jesmi zdarzymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie troche wystraszylas bo ja peogesteron w cyklach zawsze mialam super i teraz nikt mi go nawet nie kazal sprawdzic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zdjecie mojego burdelu ;p jak jutro cos ogarne to wam pokaze.

Aaa i dostalam prezenta! Mufke do wozka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:55

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurde a my wszystko jeszcze w kartonie. To znaczy mebelki. Wózek itp. Tylko ciuszki wyprane wyprasowane i czekają do wyjęcia na przewijak a reszta wisi w szafie

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ