X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Little na pewno kciuki beda ;D i pamietaj Ewi zaszla wlasnie z podwojna dawka ;D

Magdziulla ja nie kupowalam lozeczka dostalam od cioci. Okazalo sie przy okazji ze ono ma juz 15 lat! Chyba z 6 dzieci przezylo.

Mnie postraszyla dzis ciotka ze powinnam jak najszybciej na ktg jechac poniewaz mloda nie powinna miej sie ruszac i jak spada jej aktywnosc (nawet jak sie rusza ale mniej) to trzeba do szpitala jechac...
    Nie tylko Ewi;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Liczę na podwójną dawkę i do trzech razy sztuka, co nie? :D
    Picja, a brałaś coś na poprawę endometrium?

Ciri, skoro już Cię ciotka postraszyła to może jedź na ktg. Będziesz spokojniejsza, a szkoda nerwów. Czytałam ostatnio na fiolecie, że jeśli słabnie aktywność dziecka, to może być wynikiem tego, że matka nie rejestruje już każdego ruchu. Połóż się na chwilę, uspokój i przyłóż dłonie do brzucha, skup się i "słuchaj" rękoma ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak robie ale ona niemrawa. Wydane mi sie ze nie reaguje tak na jedzenie (moze to kwestia diety ze to jedzenie jest lzejsze i w ogole). W nocy niby troche aktywniejsza ale i tak wydaje mi sie ze mniej. Choc tez to prawda ze wiercenia jej czesto nie odczuwam i dopiero widze ruchy pod skora...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapadla decyzja ze jedziemy tylko wroce do domu po karte ciazy...
    Jestem po zjedzeniu hamburgera (wiem ze nie powinnam ale to w ramach sprawdzenia bo po nim powinna mega sie wiercic) a ona nic zero... Wiec jedziemy...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby to bylo zwykle panikowanie.
    Ps: Kartę ciazy to ty nos przy sobie.

My tez mamy dni spania i dziecko tak samo. Ale lepiej bez sensu panikowac niż plakac. Melduj zaraz po badaniu.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little po owulacji orzechy brazylijskie, ananas i czerwone wino na endometrium jadłam w szczesliwym trzecim cyklu z clo, pierwszym z podwójna dawka.
    spróbuj ograniczyc cukry i wprowadzic jakis ruch , u mnie poskutkowaly takie zmiany

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Dzięki dziewczyny ;)
    Liczę na podwójną dawkę i do trzech razy sztuka, co nie? :D
    Picja, a brałaś coś na poprawę endometrium?

Ciri, skoro już Cię ciotka postraszyła to może jedź na ktg. Będziesz spokojniejsza, a szkoda nerwów. Czytałam ostatnio na fiolecie, że jeśli słabnie aktywność dziecka, to może być wynikiem tego, że matka nie rejestruje już każdego ruchu. Połóż się na chwilę, uspokój i przyłóż dłonie do brzucha, skup się i "słuchaj" rękoma ;)
    Nie zdążyłam:) poza orzechami brazylijskimi nic:)w 9 dniu cyklu w klinice leczenia nieplodnosci mi powiedzieli ze na usg nedza, ze endmetrium slabe i w tym cyklu na pewno nic z tego. A ok 21dnia cyklu juz miałam pozytywny test

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam. Na szczescie nie bylo nikogo wiec od razu weszlam. Mloda oczywiscie po 2 minutach na ktg zaczela sie tak wiercic ze w ciagu kolejnych 5 minut bylo wystukane ze 20 ruchow..... Wiedzma mala! Nooo a poza tym nie mala.... 2400 wazy...
    Mam za kolejny tydzien znow isc na usg.
    Szyjka o 0,5cm krotsza niz ostatnio, na ktg nie rysowaly sie zadne skurcze... Noo ale kazala obserwowac i nastepnym razem przyjechac wczesniej bo na tym etapie to lepiej uwazac.

Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super ;).

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupio mi bylo... Bo naprawde ona od 3 dni prawie nic a tu cos takiego... Eh...

Noo.i ta waga. W 10 dni 300g. Wiem ze w normie i wiem ze to mniej wiecej ale mimo wszystko.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej głupio niz wiesz co. Takze super ze bez sensu panika i tego sie trzymamy ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo pewnie... Ale sie smialam se nastepnym razem ja postrasze ze znow pojdziemy do szpitala ;]

Teraz mam nic nie zrobione w somu tylko tyle rzeczy naprzynoszone. Zaraz za cos sie biore.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri fajnie ze wszystko wporzadku.

Ja dzis cały dzień wymiotuje. ledwo zyje

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Ciri. Dobrze, że wszystko ok, ale faktycznie uważaj.

Ewi ja nie mam nawet mdłości, prawie żadnych objawów. Matko jak ja wyczekuję na to usg, żebym w końcu mogła się cieszyć.
    basiunia wrote:
    A miala wczeaniej jakies jakies problemy z progesteronem ?
    Nie, progesteron zawsze w normie. Teraz też nie mam żadnych plamień.

Little dziękuję. I ja trzymam kciuki. Hsg i potem od razu zachodzisz, mówię Ci!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relacje z tego co dostalam:
    Lozeczko,
    Ciuszki (wiekszosc juz 3-6m, ale kilka jeszcze na 0-3m)
    Mata edukacyjna
    Bukaczek
    Karuzela
    Jeszcze jeden kombinezon
    Jakies mleko juz gotowe do spozycia dla mlodej tak w razie cos
    Plyn na ciemieniuche
    Rozek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:41

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e no to super ;))fajnie ze dostalas takie rzeczy ;*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale przez ten szpital nic nie zrobilam ;p wlasnie G sklada lozeczko a zaraz komode kapielowa. Jutro zaczynam ukladac i cos tam robic.
    Kupimy chyba ta farbe biala i jednak pomalujemy to lozeczko jesmi zdarzymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie troche wystraszylas bo ja peogesteron w cyklach zawsze mialam super i teraz nikt mi go nawet nie kazal sprawdzic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zdjecie mojego burdelu ;p jak jutro cos ogarne to wam pokaze.

Aaa i dostalam prezenta! Mufke do wozka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:55

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurde a my wszystko jeszcze w kartonie. To znaczy mebelki. Wózek itp. Tylko ciuszki wyprane wyprasowane i czekają do wyjęcia na przewijak a reszta wisi w szafie

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ