Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale wtedy co miałam takie silne skurcze w nocy, to się później już nie powtórzyło i boję się, że to coś złego było. Ale pewnie macie rację. Oj zwariuję do tego usg, a jeszcze 10 dni!:/

Wyniki bedą dziś, zrobiłam też tsh, bo jutro mam wizytę u endo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo niestety ;p a pamietaj ze na kazde kolejne bedziesz czekac miedzy 4 a 8 tygodni ;p
    Jesli sie nic nie dzieje.
    A wyobraz sobie ze kobiety kiedys mialy tylko jedno usg podczas ciazy ;D
    Zadenej bety nie bylo a przynajmniej bez zlecenia lekarza. Tylko testy ciazowe ktore nie rzadko klamaly i jedyny dowod na to ze jestes w ciazy to brak @ ;D to musial byc hardcore dla matek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też nie były tak świadome jak my. Kto słyszał o jakimś pustym jaju, które mi śni sie po nocach;)
    Ale powstrzymałam się i hcg nie zrobiłam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam wlasnie jak moja mama mi mowila ze wiedziala juz ze jest w ciazy (znaczy czula to) a testy nie wychodzily, przez 3 miesiace normalnie krwawila w terminie @, lekarz jej zaden nie przyjal bo do 8 tyg jej nie wychodzily testy a gdyby nie trafila na patologie ciazy z zapaleniem bartholina to miala by tylko jedno usg zrobione ;p a przeciez to nie bylo tak dawno... Ale uznweali ze 19 latka w ciazy to albo chce usunac ciaze albo ma na nia wyjebane.

Szczerze? Byly. Tak samo sie staraly tak samo przezywaly to wszystko. Moja mama ma nie jedna taka znajoma. Tylko wtedy nie bylo internetu a byly historie z ust do ust przekazywane...
    Moja mama miala problem z badaniami zeby zrobic a pielegniarka... Wiec nawet po znajomosci nie mozna bylo.

A ostatnio mi opowiadala ze byla taki inwigilacja ze jak sie w 4 miesiacu o prace starala (a ona brzucha prawie do konca ciazy nie miala) to kazali jej test ciazowy przy nich zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:11

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiem, ale wtedy co miałam takie silne skurcze w nocy, to się później już nie powtórzyło i boję się, że to coś złego było. Ale pewnie macie rację. Oj zwariuję do tego usg, a jeszcze 10 dni!:/

Wyniki bedą dziś, zrobiłam też tsh, bo jutro mam wizytę u endo.
    Kop w dupe ;)

Ja teraz tak mam ze nie czuje ruchów i sie wkręcam. Wiec zeby nie zeschizowac to czekam do pierwszego kopa a potem robie cokolwiek zeby nie myśleć ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ciesz sie ze możesz normalnie funkcjonować.

Jeszcze Cie dopadną mdłości jedne dziewczyy dopadają wczesniej drugie później. jeszcze bedziesz załować ze chciałaś miec mdłości :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mialam to samo. Ale ja sie nauczylam ze moje dziecko na tym etapie moze miec dzien w ogole zero kopow... Caly czas spalo dlatego idac wczoraj na IP tez mowie ze juz troche znam swoje dziecko ze czasem pogoda tak na nie dziala czy moje samopoczucie dlateto nie panikowalam i dopiero teraz jestem. Wiec dostalam zjebke ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Dobrze, że Wy jesteście rozważne. Kopcie mnie jak będę tak panikować głupawo.
    Ewi, a Ty kiedy pierwszy raz podglądnęłaś bąbla?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to chyba jakos na Twoim etapie byla bo po leki szla do gina. Noo to raz bylo widac pecherzyk ciazowy i cos ta jeszcze czego lekarz nie mogl zidentyfikowac, wiec kazal przyjsc chyba za tydzien i byl juz zarodek ale bez serduszka jeszcze i teraz juz czeka na wizyte serduszkowa...

Ale moim zdanie najlepiej isc od razu na serducho bo jeden stres a tak z wizyty na wizete to gorzej.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34,76ng/ml norma na 1 trymestr 9,3-33,2
    chyba ok:) a tsh 1,13 jest dobrze:)

ciri22, Baronowa_83, basiunia, ewi0808 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie :)
    Chyba do pamietnika wstawie zdjecie mojego burdelu a potem jak ogarnejak to wyglada..
    Alee mi sie nie chce isc pod prysznic.. w ogole mimo przespanej calej nocy (Pobudka byla o 6 na siku) to chce mi sie mega spac...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza wizyte miałam w 5 tygodniu kolejna w 6 tyg jakos tak to było ;) i w ten piatek mam kolejna. poszlam do gin po duphostan i przy okazji zrobił usg wszystko sie zgadza z tym co Cirii napisała.

Dawaj ta fote bałaganu.

Czuje ze moje mdłosci sie troche przestawiły- rano ok, ale teraz zaczynaja meczyc

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie chlop!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mufke dostalam w prezencie urodzinowym:

183fc3e165072a81med.jpg

Tak wyglada burdelik :P
    d8fddc4f9a79c1c2med.jpg
    1c4bfe81af868a05med.jpg

Ta sterta jest do wyprasowania...

A tak wygladam dzis. Jak wieloryb :P
    2a953347e367bcdcmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:05

Magdziulla lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja moj wkleję po poludniu:) a co mi tam:)

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri. Znowu zapomniałam jak sie wkleja...

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wklejam przez fotosik.pl

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jak fajnie:) dobrze to łóżeczko wygląda, naprawdę.
    ale masz duży brzuszek!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch to mam ogromny! Choc szczerze jak siedze oczywiscie przeszkadza mi ale juz sie taki duzy nie wydaje.
    Lozeczko spoko, jeszcze ta komode kapielowa mam w podobnym kolorze wiec jakos to wyglada tylko ta komoda biala... ale jakos nie bede szalec z tym malowaniem, jak znajdzemy czas to spoko jak nie to trudno... na razie inne rzeczy sa wazniejsze :P
    Np nauczenie kota ze do lozeczka nie wchodzimy... ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest zle, ale ta ilość prasowania masakra. ja nigdy nie prasuje prania, dopiero jak wyciagam z szafy i chce daną rzecz załozyć heh.

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ