Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pracuje na swoim- prowadzimy z Teściowa biuro.
    jeżeli odejdę n L4 to wtedy bedziemy musieli kogoś zatrudnić w sezonie kompletnie zielonego gdzie trzeba porozliczać firmy ludzi itp- to nie jest tak że przyjdzie nawet z doświadczeniem i wszystko zrobi każda firma jest inna. I nie dość że teściowa zostałaby z tym wszystkim samam to musiałaby jeszcze nowego pracownika szkolic.
    A nie powiem że teraz w sezonie można wiecej zarobić a musimy jeszcze jedną rate za dom spłacic.

Jak się rano spóźnię bo wymiotuje to dzwonie do teściowej ze bede później i nie ma tragedii. czasem ciezko mi wyśiedzieć. ale póki moge to chodzę. Myślę wziąść taką dziewczynę na staż od marca żeby się przeszkoliła jak jeszcze bede w pracy troche pomoże chociażby wprowadzając faktury w system, a potem ja sobie pójde na chorobowe w końcówce ciąży czy też potem ze spokojem na macierzyński. Chociaż ja pójde na pół roku a mąż na drugie pół roku macierzyńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:35

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ma liczydlo na desce sedesowej to i daje rade rok zamknąć:P

nick nieaktualny, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas styczen za to jest ch**owy i to mega...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas styczeń też ale trezba firmy porozliczać zanim ludziska zaczną chodzić z Pit 11 heh.

Dokładnie tak siedze z papierami i kompem w łązience nad kibelkiem i żygam sobie wygodnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi bidulko czyli jednak żyganko :/ ja sovie wolne dzis zrobilam bo mdli mnie niesamowicie ale odpukać bez efektów ubocznych :) zamowilam ta herbatke co Picja pisala, jak kolega znajdzie to bede pic :D
    Wlasnie Picja gdzie szukac?w aptekach czy sklepach????

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej nie mdli:/ ale tak zaczęłam myśleć czy to nie zasługa euthyroxu. On zmniejsza tsh, które ponoć ma działanie podobne do hcg i może dlatego tak jest. Albo nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze tez byc. Mojej znajomej nie wykryli do polowy ciazy ze rzyga jak kot wlasnie przez tarczyce.

Noo ja juz roczne rozliczenia dzis wyslalam wszystkie 3 pity.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A mnie dalej nie mdli:/ ale tak zaczęłam myśleć czy to nie zasługa euthyroxu. On zmniejsza tsh, które ponoć ma działanie podobne do hcg i może dlatego tak jest. Albo nie.
    I tak jesteś w ciąży :P. Bez rzygania, bez bólu pleców, bez rozstępów, bez humorów to i tak jest pelnowartosciowa ciąża. Luz. Masz dobry prog. Nie ma plamień. Jest wszystko ok. Jak chcesz zeby cie zemdlilo to zjedz ciążowe zachcianki: Ogórki śledzia i zapij mlekiem :P. A jak będziesz tak marudzić to dziecko się wkurzy i zafunduje ci takie rzyganie ze będziesz miec dość. Tez mnie nie mdlilo caly czas. Bylo super i przychodził dzien ze żołądek przewracalo na druga stronę. Albo przychodził dzien i bylo super, nawet piersi nie bolały, a za 3 dni nie moglam kroku zrobi© bo mnie bolalo wszystko.

Ja wiem ze ciaza to jest ciągle panika. Powiem ci w sekrecie ze moje dziecko ms 6 lat a nadal potrafię sobie takie głupoty wkręcić ze szkoda gadac. I będziesz się martwic niezależnie co napiszemy. Ale zacznij sobie wmawiać ze jest ok bo to jej fajny czas i nie ma co tylko sie wkręcać

littleladybird lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Ewi bidulko czyli jednak żyganko :/ ja sovie wolne dzis zrobilam bo mdli mnie niesamowicie ale odpukać bez efektów ubocznych :) zamowilam ta herbatke co Picja pisala, jak kolega znajdzie to bede pic :D
    Wlasnie Picja gdzie szukac?w aptekach czy sklepach????
    no pisałam Ci:) w DM'ie:) nie mam pojęcia czy inne sklepy ja mają:(

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jena narzeka ze nie wymiotuje drugie mają już dość, ale każda z nas jest szczesliwa ze sie udało i się zawsze bedzie martwić, jak to Cirii pisała do końca swojego życia o dziecko nawet jak będzie już dorosłe :))

dwie wizyty z fontanną w łazience- mój żołądek nic dziś nie przyjął.

mam w piatek wizytę to zapytam czy od tarczycy mogę tak wymiotować i żeby dął mi skierowanie na badanie tsh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi caly pakiet tarczycowy zrob.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa Ci dziękuję takiego kopa potrzebowałam:)
    nie myślałaś o karierze w reprezentacji;)
    wiem, wiem i jestem pewna, że wkrótce padnie z moich ust "jak ja mogłam narzekać na brak objawów"?!
    dzięki!

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki :)) zrobie cały komplet tarczycy.

Umówiłam się jakiś czas temu na dziś na paznokcie hybrydowe- nie wiem czy dam rade masakra.

Za niedługo będe musiala się pożegnać z długimi hybrydoymi paznokciami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:45

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tyle miesiecy przyjemnosci ;p wiec jesli dasz rade nie zaluj sobie ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie bede wymiotować to pójde :) taka dziewcyzna mi robi i cztery tygodniemi sie trzymają i mam spokój

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj pierwszy raz w zyciu zrobiłam hybrydę....Juz zapowiedziałam mojemu ginekologowi że nie zmyje lakieru i tyle....i może nawet mi odmówić operacji:P

nick nieaktualny, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni do mnie klientka...i pyta...czy cukier w naturalnym peelingu cukrowym z mojego sklepu jest buraczany, trzcinowy czy to zwykła cukroza bo jej ciało nie każdy toleruje....

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hheehhe ma kobieta wymagania. pokaż swoje pazurkowe dzieło

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaszalałam:) bezbarwne:P

littleladybird lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, czyste szaleństwo :P

nick nieaktualny, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ