Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pracuje na swoim- prowadzimy z Teściowa biuro.
    jeżeli odejdę n L4 to wtedy bedziemy musieli kogoś zatrudnić w sezonie kompletnie zielonego gdzie trzeba porozliczać firmy ludzi itp- to nie jest tak że przyjdzie nawet z doświadczeniem i wszystko zrobi każda firma jest inna. I nie dość że teściowa zostałaby z tym wszystkim samam to musiałaby jeszcze nowego pracownika szkolic.
    A nie powiem że teraz w sezonie można wiecej zarobić a musimy jeszcze jedną rate za dom spłacic.

Jak się rano spóźnię bo wymiotuje to dzwonie do teściowej ze bede później i nie ma tragedii. czasem ciezko mi wyśiedzieć. ale póki moge to chodzę. Myślę wziąść taką dziewczynę na staż od marca żeby się przeszkoliła jak jeszcze bede w pracy troche pomoże chociażby wprowadzając faktury w system, a potem ja sobie pójde na chorobowe w końcówce ciąży czy też potem ze spokojem na macierzyński. Chociaż ja pójde na pół roku a mąż na drugie pół roku macierzyńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:35

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ma liczydlo na desce sedesowej to i daje rade rok zamknąć:P

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas styczen za to jest ch**owy i to mega...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas styczeń też ale trezba firmy porozliczać zanim ludziska zaczną chodzić z Pit 11 heh.

Dokładnie tak siedze z papierami i kompem w łązience nad kibelkiem i żygam sobie wygodnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi bidulko czyli jednak żyganko :/ ja sovie wolne dzis zrobilam bo mdli mnie niesamowicie ale odpukać bez efektów ubocznych :) zamowilam ta herbatke co Picja pisala, jak kolega znajdzie to bede pic :D
    Wlasnie Picja gdzie szukac?w aptekach czy sklepach????

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej nie mdli:/ ale tak zaczęłam myśleć czy to nie zasługa euthyroxu. On zmniejsza tsh, które ponoć ma działanie podobne do hcg i może dlatego tak jest. Albo nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze tez byc. Mojej znajomej nie wykryli do polowy ciazy ze rzyga jak kot wlasnie przez tarczyce.

Noo ja juz roczne rozliczenia dzis wyslalam wszystkie 3 pity.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A mnie dalej nie mdli:/ ale tak zaczęłam myśleć czy to nie zasługa euthyroxu. On zmniejsza tsh, które ponoć ma działanie podobne do hcg i może dlatego tak jest. Albo nie.
    I tak jesteś w ciąży :P. Bez rzygania, bez bólu pleców, bez rozstępów, bez humorów to i tak jest pelnowartosciowa ciąża. Luz. Masz dobry prog. Nie ma plamień. Jest wszystko ok. Jak chcesz zeby cie zemdlilo to zjedz ciążowe zachcianki: Ogórki śledzia i zapij mlekiem :P. A jak będziesz tak marudzić to dziecko się wkurzy i zafunduje ci takie rzyganie ze będziesz miec dość. Tez mnie nie mdlilo caly czas. Bylo super i przychodził dzien ze żołądek przewracalo na druga stronę. Albo przychodził dzien i bylo super, nawet piersi nie bolały, a za 3 dni nie moglam kroku zrobi© bo mnie bolalo wszystko.

Ja wiem ze ciaza to jest ciągle panika. Powiem ci w sekrecie ze moje dziecko ms 6 lat a nadal potrafię sobie takie głupoty wkręcić ze szkoda gadac. I będziesz się martwic niezależnie co napiszemy. Ale zacznij sobie wmawiać ze jest ok bo to jej fajny czas i nie ma co tylko sie wkręcać

littleladybird lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Ewi bidulko czyli jednak żyganko :/ ja sovie wolne dzis zrobilam bo mdli mnie niesamowicie ale odpukać bez efektów ubocznych :) zamowilam ta herbatke co Picja pisala, jak kolega znajdzie to bede pic :D
    Wlasnie Picja gdzie szukac?w aptekach czy sklepach????
    no pisałam Ci:) w DM'ie:) nie mam pojęcia czy inne sklepy ja mają:(

basiunia lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jena narzeka ze nie wymiotuje drugie mają już dość, ale każda z nas jest szczesliwa ze sie udało i się zawsze bedzie martwić, jak to Cirii pisała do końca swojego życia o dziecko nawet jak będzie już dorosłe :))

dwie wizyty z fontanną w łazience- mój żołądek nic dziś nie przyjął.

mam w piatek wizytę to zapytam czy od tarczycy mogę tak wymiotować i żeby dął mi skierowanie na badanie tsh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi caly pakiet tarczycowy zrob.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa Ci dziękuję takiego kopa potrzebowałam:)
    nie myślałaś o karierze w reprezentacji;)
    wiem, wiem i jestem pewna, że wkrótce padnie z moich ust "jak ja mogłam narzekać na brak objawów"?!
    dzięki!

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki :)) zrobie cały komplet tarczycy.

Umówiłam się jakiś czas temu na dziś na paznokcie hybrydowe- nie wiem czy dam rade masakra.

Za niedługo będe musiala się pożegnać z długimi hybrydoymi paznokciami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:45

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tyle miesiecy przyjemnosci ;p wiec jesli dasz rade nie zaluj sobie ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie bede wymiotować to pójde :) taka dziewcyzna mi robi i cztery tygodniemi sie trzymają i mam spokój

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj pierwszy raz w zyciu zrobiłam hybrydę....Juz zapowiedziałam mojemu ginekologowi że nie zmyje lakieru i tyle....i może nawet mi odmówić operacji:P

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni do mnie klientka...i pyta...czy cukier w naturalnym peelingu cukrowym z mojego sklepu jest buraczany, trzcinowy czy to zwykła cukroza bo jej ciało nie każdy toleruje....

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hheehhe ma kobieta wymagania. pokaż swoje pazurkowe dzieło

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaszalałam:) bezbarwne:P

littleladybird lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, czyste szaleństwo :P

ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ