Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla z tego co kojarze Ty sie jakos wnetrzami zajmowalas. Moze wpadniesz na pomysl jak w miare oswietlic pokoj dzieciecy bez uzycia gornego swiatla? Musze cos w miare tanio wymyslic.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam lampki do kontaktu jesli kontakt jest wysoko. I lampka zeby miała pokrtlo do ściemniania. Dla dziecka to jest boskie.

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad czyms takim bo w rogu mam sporo miejsca
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5908786440

I wtedy to drugie mniejsze zrodlo swiatla moge sobie ustawic nas ramieniem do kapieli dziecka.
    Bo mam dwie lampki nocne z takim delikatnym zoltym swiatlem ale do kapieli to zdecydowanie bedzie za malo...

Fajne sa takie lampki jak mowisz Baronowa ale wlasnie by musiala byc taka stojaca zeby mi cale pomieszczenie oswietlila.

Baronowa a Ty mialas w nocy na poczatku caly czas wlaczone jakies swiatlo zeby widziec Mlodego w nocy?

Bo ja od lozka do lozeczka wiedze lozko i widze co se w nim dzieje jesli w u mnie jest zapalone swiatlo ale tak sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze lapmki takiej do kontaktu albo ledowej abo cos takiego malego. Zeby dawalo niewiele swiatla a zeby lekko oswietlalo lozeczko... Akurat kontakt mam przy lozeczku ale tak nisko wiec moze by to zdalo egzamin. Sama nie wiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 05:52

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kontaktu przy lozeczku nie podlaczylam nic. Boje się. Nie raz miałam sytuacje ze po jakimś czasie przeciez gniazdko trzeba juz wymienić. Zwłaszcza w nowym budownictwie gdzie sa bardzo krótkie kable pod gniazdkiem i po roku gniazdko dosłownie mi smierdzialo i sie topilo:( wiec mam uraz przez fuszere jak nam się przescieradlo zjaralo a nawet nie dotykalo gniazdka.

Moja szwagierka uzywala przez 3 dzieci lampki...czolowej. Ja mam w nocy taka świeczkę na baterie z jyska co udaje ze swieci a jest z wosku. Wlaczana na pilota jakby co. A tak to zwykla lampa, zolwik z cloud B i nawilżacz powietrza z lampką grzybek duux

Co do kąpania to Ci nie powiem bo my bedziemy pluskac w lazience- tam zawsze mamy najcieplej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 06:21

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lazience nie mam miejsca. Musze kapac w pokoju. Ale u mnie w domu to jest cieplo bardzo wiec z temperatura nie mam problemu.
    Co do kabli nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo. Raz jeden jedyny sfejrzylam kontakt ale to bylo normalne przeciazenie.
    Ja mam nawilzacz bez lampki. Jeszcze cos pomysle.

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łazience potrzebuje miejsca na krzesło. Bo inaczej będę musiała kapac w kuchni:/ cos kombinujemy żeby mebli z łazienki czesc zlikwidować ale zobaczymy. Byle weszło krzesło i wiaderko ze stojakiem. A Ty juz wszystko rozkladasz? My czekamy do porodu:) jakos teraz nam się nie chce za bardzo :) ja będę w szpitalu a mąż wszystko jakos zorganizuje wieczorami:)teraz to bym oszalala jak by mi to wszystko tu stalo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 07:38

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja mam wneke (kiedys to byl osobny pokoj) wiec rozstawione mam i ogaeniete bo zbajac mnie i mojego chlopa to jakby to zostawila jemu na glowie to potem bym nic nie znalazla to jedno, po drugie ja mam tylko komode ( ktorej mam rzeczy mlodej bo ja mam jedna mala szafe na nas dwoje wiec nawet bym nie miala gdzie tego wszystkiego pochowac), lozeczko (wiec rozstawione i ucze kota ze tam mu nie wolno wchodzic) i komode kapielowa/przewijak (taki z ikei) i z mebli to wszystko. A i tak juz dluzszy czas ta wneka stala niezagospodarowana (eczesniej tam bylo loze malzenskie ale i tak od czerwca tam nie spalismy) a jak je zlikwidowalisny to stalo sie graciarnia wiec lepiej ze stoi juz pokoj dzieciecy bo wczesniej tam byl taki burdel, z milion pudel, siatki, nieokreslone rzeczy.. Mnie juz ten balagan denerwowal

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gdniazdko zrobil ojciec;) uzywamy lampkę z tchibo 6 lat i to byl najlepszy zakup ever
    https://www.tchibo.pl/m/lampka-led-do-bezposredniego-podlaczenia-do-gniazda-elektrycznego-p400010936.html

Może miec bardzo bardzo delikatne swiatlo albo takie mocne do czytania. Jest genialna. Teraz Tadek ma nad łóżkiem i czyta sobie, gasi i idzie spac

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czegoś podobnego szukałam! Szkoda ze wyprzedane ale będę szukać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja dziś idę na posiew z szyjki. Mimo iż poprzednie badanie nic nie wykazalo to Ci co będą mi robić hsg chca żebym jeszcze miesiąc przed hsg powtórzyła to badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    no pisałam Ci:) w DM'ie:) nie mam pojęcia czy inne sklepy ja mają:(
    dzięki :) gdzieś mi umknęło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo paciorkowce to w ciagu tygodnia chyba sie rozwijaja dlatego pewnie chca powtorki. Trzymam kciuki za dobre wyniki. ;) ja wyniki bede 1 lutego odbierac.

Madziulla, Morisek28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie panie doktorki podałabym Wam wyniki z moczu :D
    ktoś coś czy w porządku :
    barwa:słomkowa
    ph: obojętny-7
    leukocyty:+
    azotyny:neg.
    białko/glukoza/ciała ketonowe:nieobecne
    bilirubina:neg
    Erytrocyty:neg
    nabłąnki wielokątne:liczne
    leukocyty:5-10 wpw
    śluz:liczne pasma
    bakteie: liczne

aa i z hematologi
    podwyższone GRA-6,9 (norma6,5) I %GRA80,9 (norma 65) i obniżone %LYM 14,4(norma od20)

:D

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jakas infekcje? Bakterie czasem są ze śluzu lub pojemniczka ale leukocyty to jakas infekcja:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam, ega swędzenie od dwóch miesięcy i dziwny śluz ale lekarze mi to olewaja;/ czekm jeszcze na wyniki z wymazu z pochwy ;/
    mam też gronkowca w nosie;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś czuje się jakbym miała dostać okres :/ ból w krzyzu i w pachwinach bleee.
    N awynikach badań to sie tak nie znam.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi ja od 3 dni siedzę na poduszce poporodowej tak bola ścięgna, pachwiny i miednica:( kuleje i ledwo chodzę...jeszcze tylko troszkę:)...no, wysterylizowalam wszystkie butelki i laktator tak żeby sprawdzić czy dziala. Cala batalia teraz czeka na swoją szafkę w kuchni.jedna do szpitala spakowana. No i gitara. W sumie 5 butelek. Zobaczymy jaką będzie wolal:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:02

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    mam, ega swędzenie od dwóch miesięcy i dziwny śluz ale lekarze mi to olewaja;/ czekm jeszcze na wyniki z wymazu z pochwy ;/
    mam też gronkowca w nosie;/
    Wygląda na to ze wszystko ok tylko ta infekcja. Może zrób posiew moczu jesli wymaz nic nie wykaże? Bo może to nie z intymnych zakątków ta infekcja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:04

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie taki mam zamiar, że oddam jutro jeszcze mocz na posiew;/
    maskara i zmieniam zaś lekarza;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek tylko ja nie jestem pewna czy na pewno tydzien ale tak zytalam ze wiekszosc szczepow tych "intymnych" i tych "ustnych" do tygodnia maja okres wylegania, tylko te w buzi potem przechodza w stan ostry a te intymne moga nie dawac objawow. (czytalam ze wzgledu na to ze mnie pobrali szybciej wymaz i zastanawiaklam sie czy to ma sens, czy do porodu przypadkiem moze nie wrocic.)

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ