Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO kurde noo to mam nadzieje ze to mozna jakos latwo dostac albo ze chociaz Ci wysla.
Wiecie co? Wiem ze niedlugo moja kolej z porodem, ale jak czytam ze kolejna marcowka sie rozpakowala to nie moge uwierzycDzis urodzila kolejna i ma tydzien mlodsza ciaze a jej syn 3,5kg 56cm dlugosci
Juz niebawem a Picja i ja bedziemy trzymac swoje szkrabyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:59
-
Ja najchętniej cofnelabym czas i przeszla to od nowa:) uwielbiam byc w ciąży:)...
Butelka:
http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
I jakby co jeszcze:
http://m.tommeetippee.pl/department/baby-bottles/
Smoczka nie dajemy ale do szpitala jakby co mamy te:
https://www.dm.de/nip-beruhigungssauger-cherry-boy-rund-latex-0-6-monate-blau-gruen-p4000821405721.html -
nick nieaktualnyTo moja mama zawsze powtarza ze ona uwielbiala chodzic w ciazy i dzieki temu ze w kazdej czula sie idealnie to mogla by w kolko byc w ciazy i czasem rozumie te kobiety co maja po 15 dzieci bo niejednokrotnie lepiej czula sie w ciazy niz bez:P
Ja tez wiem ze bedzie mi troche brakowac tego wiec jak sie uda szybko sobie sprawie druga ciaze -
jakoś poczułam ,ze pora na zakupy :0
chociaż mój mąz stwierdził, ze przecież wszystko mamy- łoś
muszę z dużych rzeczy kupić butelkę, przewijak, monitor oddechu
potem coś co kąpieli, linomag, coś na sutki, do porodu rzeczy
tetrowe pieluchy i jednorazówki
przejrzeć ciuszki
i chyba tyle
-
nick nieaktualnyEwi trzeba było mu powiedzieć, że kobiet w ciąży się.nie stresuje albo, że myszy na niego naślesz (podobno mamy taką moc)
a mi się dziś koszmarnie wstawało o 6 ile bym dała za godzinkę dłużej w łóżku, a jeszcze mężu ma wolne.
Jeju Wy się już zbieracir do porodu.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoo Baronowa takie rzeczy to sa rzeczy osobiste i chcac nie chcac trzeba kupic.
Monitor oddechu uzywany bedziesz kupowac?
A ja dzis mialam mega walniety sen. Ze urodzilam (czego w snie nie bylo pokazane.) nastepnego dnia trafilam do domu i nie wiem czemu moja mama odbierala moje dziecko ze szpitala i ktos je podmienil to co dali mialo z pol roku (a ja po porodzie swojego dziecka nie widzialam) i nikt mi nie chcial wierzyc ze to nie moje dziecko a ja stwierdzilam ze oni porywaja i sprzedaja dzieci. Nielegalne adopcje... -
A mi ze bylam ślimakiem i na mnie myszy wchodzily a obok łąki byla oblodzona autostrada i malpy sie na niej slizgaly. I ja ślimak miałam biec i je ostrzec. Bo one nie wiedziały ze mogą zginąć potrącone bo dopiero z zoo uciekły i nie byly świadome zagrożeń
A potem mi sie snilo ze mija klasa robila sobie nagie zdjęcie klasowe na...schodach kościoła a ja gotowalam ziemniaki w kościele i wodą po ziemniakach podlewakam kwiaty pod oltarzem...
JezuMagdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj to o Malo nie dostałam nietrzymania moczu ze śmiechu jak mąż czytał brzuszkowi przygody pippi. Dialog:
Policjant: Pippi. Nie możesz mieszkać sama. Musisz iść do domu dziecka.
Pippi: Ale ja juz jestem zapisana do domu dziecka.
Policjant: Ale jak to? To wszystko juz załatwione? Do którego domu dziecka?
Pippi: Właśnie do tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:35
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPicja a na kiedy ty masz cesarke ustalona? na 19 lutego? Bo ogolnie jak patrze na dziewczyny marcowki z ustalonym terminem porodu CC to one maja jakos tak jesli chodzi o wiek ciazy wczesniej niz Ty. Dzis np urodzila dziewczyna w 36+1 a miala termin tak jak Ty na 19lutego, i jak spojrzalam na rozpiske to tam kolo 38tc rozwiazuja. Ciekawa jestem czym to jest podyktowane...
-
A ja mam termin na 25 lutego według miesiączki. I miała byc cesarka 17-ego a le on w środy ma problem z dojazdem wiec umówiliśmy sie na piatek:)
Ja naciskalabym na to ze jesli nie ma potrzeby to po co szybciej. Niby donoszona ale im bliżej terminu tym lepiej. Zawsze to te 7 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto moj wczoraj mi powiedzial to samo
A dzis mi kazal zmierzyc cisnienie, noo i teraz mam troche podwyzszone wiec od razu ze do szpitala, na co ja ze ma mnie nie denerwowac bo 140/90 nie przekroczylo. A on na to ze mnie specjalnie denerwuje zebysmy pojechali do szpitala i sprawdzili ile mloda uroslanoo nic tylko przywalic mu