X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde noo to mam nadzieje ze to mozna jakos latwo dostac albo ze chociaz Ci wysla.

Wiecie co? Wiem ze niedlugo moja kolej z porodem, ale jak czytam ze kolejna marcowka sie rozpakowala to nie moge uwierzyc :) Dzis urodzila kolejna i ma tydzien mlodsza ciaze a jej syn 3,5kg 56cm dlugosci :D
    Juz niebawem a Picja i ja bedziemy trzymac swoje szkraby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:59

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej cofnelabym czas i przeszla to od nowa:) uwielbiam byc w ciąży:)...
    Butelka:
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
    I jakby co jeszcze:
    http://m.tommeetippee.pl/department/baby-bottles/

Smoczka nie dajemy ale do szpitala jakby co mamy te:
    https://www.dm.de/nip-beruhigungssauger-cherry-boy-rund-latex-0-6-monate-blau-gruen-p4000821405721.html

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama zawsze powtarza ze ona uwielbiala chodzic w ciazy i dzieki temu ze w kazdej czula sie idealnie to mogla by w kolko byc w ciazy i czasem rozumie te kobiety co maja po 15 dzieci bo niejednokrotnie lepiej czula sie w ciazy niz bez:P

Ja tez wiem ze bedzie mi troche brakowac tego wiec jak sie uda szybko sobie sprawie druga ciaze :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja może nie aż tak, żeby zaraz w kolejną zachodzić, ale jest fajnie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś poczułam ,ze pora na zakupy :0
    chociaż mój mąz stwierdził, ze przecież wszystko mamy- łoś

muszę z dużych rzeczy kupić butelkę, przewijak, monitor oddechu
    potem coś co kąpieli, linomag, coś na sutki, do porodu rzeczy
    tetrowe pieluchy i jednorazówki

przejrzeć ciuszki

i chyba tyle

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzeba było mu powiedzieć, że kobiet w ciąży się.nie stresuje albo, że myszy na niego naślesz (podobno mamy taką moc)
    a mi się dziś koszmarnie wstawało o 6 ile bym dała za godzinkę dłużej w łóżku, a jeszcze mężu ma wolne.
    Jeju Wy się już zbieracir do porodu.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Baronowa takie rzeczy to sa rzeczy osobiste i chcac nie chcac trzeba kupic.
    Monitor oddechu uzywany bedziesz kupowac?

A ja dzis mialam mega walniety sen. Ze urodzilam (czego w snie nie bylo pokazane.) nastepnego dnia trafilam do domu i nie wiem czemu moja mama odbierala moje dziecko ze szpitala i ktos je podmienil to co dali mialo z pol roku (a ja po porodzie swojego dziecka nie widzialam) i nikt mi nie chcial wierzyc ze to nie moje dziecko a ja stwierdzilam ze oni porywaja i sprzedaja dzieci. Nielegalne adopcje...

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ze bylam ślimakiem i na mnie myszy wchodzily a obok łąki byla oblodzona autostrada i malpy sie na niej slizgaly. I ja ślimak miałam biec i je ostrzec. Bo one nie wiedziały ze mogą zginąć potrącone bo dopiero z zoo uciekły i nie byly świadome zagrożeń:P

A potem mi sie snilo ze mija klasa robila sobie nagie zdjęcie klasowe na...schodach kościoła a ja gotowalam ziemniaki w kościele i wodą po ziemniakach podlewakam kwiaty pod oltarzem...

Jezu

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wygralas. Konkurs na debilne sny zostal przez Ciebie opanowany ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza miszcz;) jakie Ty masz leki?;)

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ten ciąż!

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to o Malo nie dostałam nietrzymania moczu ze śmiechu jak mąż czytał brzuszkowi przygody pippi. Dialog:
    Policjant: Pippi. Nie możesz mieszkać sama. Musisz iść do domu dziecka.
    Pippi: Ale ja juz jestem zapisana do domu dziecka.
    Policjant: Ale jak to? To wszystko juz załatwione? Do którego domu dziecka?
    Pippi: Właśnie do tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:35

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja a na kiedy ty masz cesarke ustalona? na 19 lutego? Bo ogolnie jak patrze na dziewczyny marcowki z ustalonym terminem porodu CC to one maja jakos tak jesli chodzi o wiek ciazy wczesniej niz Ty. Dzis np urodzila dziewczyna w 36+1 a miala termin tak jak Ty na 19lutego, i jak spojrzalam na rozpiske to tam kolo 38tc rozwiazuja. Ciekawa jestem czym to jest podyktowane...

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekrz powiedzial ze jesli nie ma problemów z wagą noworodka, krążeniem. Lozyskiem czy ciśnieniem to on rozwiązuje po ukończonym 39.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na 25 lutego według miesiączki. I miała byc cesarka 17-ego a le on w środy ma problem z dojazdem wiec umówiliśmy sie na piatek:)

Ja naciskalabym na to ze jesli nie ma potrzeby to po co szybciej. Niby donoszona ale im bliżej terminu tym lepiej. Zawsze to te 7 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:39

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha smiesznie to brzmi:
    nie bedziesz rodzic w srode bo nie mam jak dojechac!! :D Hahaha

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu zależało mi zeby on przeprowadził cesarkę bo prowadzi mnie od 7 tyg:) a w środy on jest w gabinecie w moim miescie, a w piątki w nzoz'ie. Wiec w środę byłabym pod opieka obcego lekarza:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja rozumiem :D ale smiesznie to brzmi mimo wszystko :D

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie to brzmi jak mi mąż powiedzial: Wstrzymaj sie ze skurczami bo musze jechac zatankować:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj wczoraj mi powiedzial to samo :P

A dzis mi kazal zmierzyc cisnienie, noo i teraz mam troche podwyzszone wiec od razu ze do szpitala, na co ja ze ma mnie nie denerwowac bo 140/90 nie przekroczylo. A on na to ze mnie specjalnie denerwuje zebysmy pojechali do szpitala i sprawdzili ile mloda urosla o.O noo nic tylko przywalic mu :P

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ