X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde noo to mam nadzieje ze to mozna jakos latwo dostac albo ze chociaz Ci wysla.

Wiecie co? Wiem ze niedlugo moja kolej z porodem, ale jak czytam ze kolejna marcowka sie rozpakowala to nie moge uwierzyc :) Dzis urodzila kolejna i ma tydzien mlodsza ciaze a jej syn 3,5kg 56cm dlugosci :D
    Juz niebawem a Picja i ja bedziemy trzymac swoje szkraby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:59

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej cofnelabym czas i przeszla to od nowa:) uwielbiam byc w ciąży:)...
    Butelka:
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
    I jakby co jeszcze:
    http://m.tommeetippee.pl/department/baby-bottles/

Smoczka nie dajemy ale do szpitala jakby co mamy te:
    https://www.dm.de/nip-beruhigungssauger-cherry-boy-rund-latex-0-6-monate-blau-gruen-p4000821405721.html

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama zawsze powtarza ze ona uwielbiala chodzic w ciazy i dzieki temu ze w kazdej czula sie idealnie to mogla by w kolko byc w ciazy i czasem rozumie te kobiety co maja po 15 dzieci bo niejednokrotnie lepiej czula sie w ciazy niz bez:P

Ja tez wiem ze bedzie mi troche brakowac tego wiec jak sie uda szybko sobie sprawie druga ciaze :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja może nie aż tak, żeby zaraz w kolejną zachodzić, ale jest fajnie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś poczułam ,ze pora na zakupy :0
    chociaż mój mąz stwierdził, ze przecież wszystko mamy- łoś

muszę z dużych rzeczy kupić butelkę, przewijak, monitor oddechu
    potem coś co kąpieli, linomag, coś na sutki, do porodu rzeczy
    tetrowe pieluchy i jednorazówki

przejrzeć ciuszki

i chyba tyle

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzeba było mu powiedzieć, że kobiet w ciąży się.nie stresuje albo, że myszy na niego naślesz (podobno mamy taką moc)
    a mi się dziś koszmarnie wstawało o 6 ile bym dała za godzinkę dłużej w łóżku, a jeszcze mężu ma wolne.
    Jeju Wy się już zbieracir do porodu.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Baronowa takie rzeczy to sa rzeczy osobiste i chcac nie chcac trzeba kupic.
    Monitor oddechu uzywany bedziesz kupowac?

A ja dzis mialam mega walniety sen. Ze urodzilam (czego w snie nie bylo pokazane.) nastepnego dnia trafilam do domu i nie wiem czemu moja mama odbierala moje dziecko ze szpitala i ktos je podmienil to co dali mialo z pol roku (a ja po porodzie swojego dziecka nie widzialam) i nikt mi nie chcial wierzyc ze to nie moje dziecko a ja stwierdzilam ze oni porywaja i sprzedaja dzieci. Nielegalne adopcje...

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ze bylam ślimakiem i na mnie myszy wchodzily a obok łąki byla oblodzona autostrada i malpy sie na niej slizgaly. I ja ślimak miałam biec i je ostrzec. Bo one nie wiedziały ze mogą zginąć potrącone bo dopiero z zoo uciekły i nie byly świadome zagrożeń:P

A potem mi sie snilo ze mija klasa robila sobie nagie zdjęcie klasowe na...schodach kościoła a ja gotowalam ziemniaki w kościele i wodą po ziemniakach podlewakam kwiaty pod oltarzem...

Jezu

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wygralas. Konkurs na debilne sny zostal przez Ciebie opanowany ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza miszcz;) jakie Ty masz leki?;)

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ten ciąż!

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to o Malo nie dostałam nietrzymania moczu ze śmiechu jak mąż czytał brzuszkowi przygody pippi. Dialog:
    Policjant: Pippi. Nie możesz mieszkać sama. Musisz iść do domu dziecka.
    Pippi: Ale ja juz jestem zapisana do domu dziecka.
    Policjant: Ale jak to? To wszystko juz załatwione? Do którego domu dziecka?
    Pippi: Właśnie do tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:35

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja a na kiedy ty masz cesarke ustalona? na 19 lutego? Bo ogolnie jak patrze na dziewczyny marcowki z ustalonym terminem porodu CC to one maja jakos tak jesli chodzi o wiek ciazy wczesniej niz Ty. Dzis np urodzila dziewczyna w 36+1 a miala termin tak jak Ty na 19lutego, i jak spojrzalam na rozpiske to tam kolo 38tc rozwiazuja. Ciekawa jestem czym to jest podyktowane...

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekrz powiedzial ze jesli nie ma problemów z wagą noworodka, krążeniem. Lozyskiem czy ciśnieniem to on rozwiązuje po ukończonym 39.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na 25 lutego według miesiączki. I miała byc cesarka 17-ego a le on w środy ma problem z dojazdem wiec umówiliśmy sie na piatek:)

Ja naciskalabym na to ze jesli nie ma potrzeby to po co szybciej. Niby donoszona ale im bliżej terminu tym lepiej. Zawsze to te 7 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:39

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha smiesznie to brzmi:
    nie bedziesz rodzic w srode bo nie mam jak dojechac!! :D Hahaha

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu zależało mi zeby on przeprowadził cesarkę bo prowadzi mnie od 7 tyg:) a w środy on jest w gabinecie w moim miescie, a w piątki w nzoz'ie. Wiec w środę byłabym pod opieka obcego lekarza:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja rozumiem :D ale smiesznie to brzmi mimo wszystko :D

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie to brzmi jak mi mąż powiedzial: Wstrzymaj sie ze skurczami bo musze jechac zatankować:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj wczoraj mi powiedzial to samo :P

A dzis mi kazal zmierzyc cisnienie, noo i teraz mam troche podwyzszone wiec od razu ze do szpitala, na co ja ze ma mnie nie denerwowac bo 140/90 nie przekroczylo. A on na to ze mnie specjalnie denerwuje zebysmy pojechali do szpitala i sprawdzili ile mloda urosla o.O noo nic tylko przywalic mu :P

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ