X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dalej się upiera że i chce znac płci. Że jak będziemy mieć dziecko to spełnią się jego marzenia. Cieszy człowieka jak może spełnić marzenia ukochanej osoby. no ja też marze o dziecku ale no usłyszeć to od drugiej osoby bezcenne

ciri22, basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowiacy do brzuszka ze juz kocha w srodku ta kruszynke, albo krzyczy na Ciebie ze dziecko uszkodzisz ;p albo ze mimo brzucha i rozstepow i miliona innych rzeczy cieszy sie ze jestes coraz grubsza i rosniesz ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    A ja mam termin na 25 lutego według miesiączki. I miała byc cesarka 17-ego a le on w środy ma problem z dojazdem wiec umówiliśmy sie na piatek:)

Ja naciskalabym na to ze jesli nie ma potrzeby to po co szybciej. Niby donoszona ale im bliżej terminu tym lepiej. Zawsze to te 7 dni.
    mądry lekarz.
    Koleżanka miała tak, ze ostatni tydzień była w szpitalu i czekali, aż się akcja zacznie i robili cesarkę

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A mowiacy do brzuszka ze juz kocha w srodku ta kruszynke, albo krzyczy na Ciebie ze dziecko uszkodzisz ;p albo ze mimo brzucha i rozstepow i miliona innych rzeczy cieszy sie ze jestes coraz grubsza i rosniesz ;D

no mój to ma takie teksty: nie leż na brzuchu, kiedyś zwinełam sie w kłębek połóż się normalnie.

Wczoraj wieczór wykąpałam się i wcierałam oliwkę w ciało i tak weszłam do pokoju w samej bieliźnie i mężul na to o znów urósł. Bo teraz od piersi do połowy brzucha płasko a potem takie załamanie i wystający brzuszek. Ten uśmiech i promyczki w oczach radości masakra. Mój nei gada jeszcze z brzuchem, ale cieszy ze brzuch mi rośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:05

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez klada dzień szybciej:) moj caly czas liczy ze małego przydybie i sam zechce wyjść i tylko wtedy zainterweniują. Bo ja owu miałam okolo8-9 dnia cyklu wiec ta cesarka to na styk;). Miała ktoras z Was cesarkę? Jak to jest z kontaktem z maleństwem po porodzie po tym znieczyleniu od pasa w dol? Jak szybko dochodzi sie do siebie? Ja wizytę mam dopiero w środę a mój lekarz mi dozuje informacje zebym za szybko nie czytala czymś czego nie powinnam i o cesar e pogadankę mamy dopiero w środę:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój jest jakiś inny. on się cieszy tylko z cycków :D

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    No mnie tez klada dzień szybciej:) moj caly czas liczy ze małego przydybie i sam zechce wyjść i tylko wtedy zainterweniują. Bo ja owu miałam okolo8-9 dnia cyklu wiec ta cesarka to na styk;). Miała ktoras z Was cesarkę? Jak to jest z kontaktem z maleństwem po porodzie po tym znieczyleniu od pasa w dol? Jak szybko dochodzi sie do siebie? Ja wizytę mam dopiero w środę a mój lekarz mi dozuje informacje zebym za szybko nie czytala czymś czego nie powinnam i o cesar e pogadankę mamy dopiero w środę:)
    nie miałam, ale czytałam kilka relacji ;)
    z cesraką, jak z naturalnym. Zalezy od kobiety. Jedne szybko śmigają i bez problemu się goi, nie boli za bardzo, inne ciężko to przechodzą.
    także trzymam kciuki że będziesz w tej pierwszej grupie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z brzuchem nie umiem gadac a moj tak ;p

Picja ja gadalam w sobote z dziewczyna ktora miala cesarke i ona dostala malucha jeszcze przed zszyciem a na chwiele potem dostal tatus na chwile szycia a potem juz byl z nia maluch caly czas. A juz na nastepny dzien po cesarce mowi ze smigala lepiej niz dziewczyny po sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do troski moj to juz dostaje pierdolca. Gdzie jedziemy od razu bierze moja torbe ze soba wszystkie dokumenty. Juz dzis zarzadzil ze beda z nim jezdzic zeby na pewno o niczym nie zapomniec. Mam miec wszystkie dokumenty, cisnienie mierzyc co chwile i nie daj boze cos mnie zaboli to juz pytanie czy rodze czy szpital czy cos... Strwsuje sie porodem bardziej niz ja ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha kochanych mamy tych męzóff :D
    moj z kolei głaszcze mnie brzuszku i mówi, moze już odpusc troszkę tej mamie bo sie źle czuje :D
    też sprawdza czy brzusio rośnie, le częściej sprawdza jednak cycki :D

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie bardziej chodzi o to kiedy schodzi znieczulenie i kiedy bobas bezdzie ze mną. O ranę tam się nie martwię. To znaczy martwię ale jakos mnie to nie przeraza. Bardziej takie praktyczne rzeczy jak wenflon, cewnik i kiedy wstawanie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to wenflon wiem ze zdejmuja przy wypisie, cewnik do nastepne dnia miala ta kolezanka i pelne znieczulenie (czyli pierwsze kroki) tez dopiero nastepnego dnia jej pozwolili. Jak schodzilo znieczulenie pytali co godzine czy chce cos znieczulajacego. A polozne byly na jej kazde skinienie. I nie miala wykupionej zadnej opieki ani sali a cc bylo nie zaplanowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to Baronowa powiedziała to jest bardzo indywidualne :D moja psiapsióla w pon miała cesarkę, dzis ja dopiero wypuszczają, ale generalnie do wczoraj jeszcze wrak człowieka;/

tylko, ze ona całą ciąże się źle czuła i poród tak srrednio, i z pierwszym dzieckiem miała tak smao, generalnie no ciąza jej nie służy ;/

a wy jak sobie śmigacie bez ograniczen to zadzrosze, mam nadzieję, ze po 3 miesiącu też bedę mogła mówić, ze ciągle mogłabym byc w ciazy :D

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nie dadzą mi ogólnego:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialas juz rozmowe z anestozjologiem. ;D

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam cały słoik ogórków kiszonych i wypiłam całą tą kwaśną wodę z ogórków.
    ooo mniam.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuć chlopa w poop ooo wietrzu! P.s. Teściowej wyjadlam juz w połowie ciąży caly zapas kiszonej kapusty jaki miała:P

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi robilam to samo z ta woda i z kapusty tez ;p

ewi0808 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty jadlas słodkie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ