SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam sushi, duuuuuużo

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to bylo pozniej slodkie ;p najpierw mialam rzut kwasnego pote. Dopiero slodkie i to mi zostalo ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z serii eko pytań: szukałyście rankingów pieluszek jednorazowych?

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sam ranking, tak ja szukalam testow i rankingow

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjde do domu to wpierdziele jeszcze jeden słoik :D jak zjem kwaśne to aż mi lepiej :D

musze sie wkońcu zmobilizować i zrobić fotkę brzuszka:))

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam swojego ;D ciekawe ile keszcze mi tych zdjec zostalo bo staram sie robic co tydzien ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jesli chodzi o sam ranking, tak ja szukalam testow i rankingow
    i co znalazłaś?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam kilka stron z ktorych jednoznacznie wynika ze pampers to nie wszystkie modele sie nadaja (ktore dokladnie nie pamietam), ze dada sa w porzadku i to bardzo nie uczulaja i nie odpazaja ale ze jeden z rozmiarow jest srednio dopasowany i na ten czas zalacaja kupowac nakies inne bo sa jakby zrobione z gorszego "materialu", babydream tez dobre ale tez nie eszystkie rodzaje. Bylo tez o innych firmach ale nie pamietam co jak. A stronki jesli mam na kompie zapisane to wieczorem Ci podrzuce.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie wyraźne bo z kiepskiego aparatu wieczorem przy kiepskim oświetleniu Ale jest.

f7d7e889b6d52b70med.jpg

ciri22, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny potrzebuję porady. Z kim nie rozmawiam każdy miał drugie usg w ok 10 tyg, a u mnie różnica między jednym, a drugim usg 6tyg, bo mam być dopiero w 13tyg i zastanawiam się czy nie zapisać się prywatnie bez konsultacji z moim gin. Tym bardziej, że prawie całkiem mi przeszły wszystkie objawy i ciagle się martwię:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz, instytut matki i dziecka zaleca pierwsze usg w ogole miedzy 10-14tyg czy jakos tak (czyli to prenatalne w ogole powinno byc pierwszym usg). Ja sensu nie widze. Ale to zalezy od tego czy Ty bedziesz lepiej sie z tym czula. Wiec jak chcesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ciri, bo ja już sama ze sobą się męczę, nie wiem czy to hormony czy o co chodzi, ale ciągle nie mogę się odpędzić od złych myśli. Beznadziejna w tym jestem. Jak mnie naszło pewnego dnia tak co chwila nachodzi chociaż staram się myśleć pozytywnie to nie da się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja słabo widze na tel, ale Ty masz już, aż tak widoczny brzuszek?! Bo jest spory jak na ten czas.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie hormony, ale luz w dupie Ci potrzebny bo do konca ciazy zeswirujesz. A jak sama nie zadbasz o jakas rozrywke to nawet my Ci tu nie pomozemy.

Ewi noo widac widac ze sie zaokraglilas :)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze ze Ci przeszły. Jedne kobiety objawy ciążowe mają wcześniej drugie później a niektóre wogóle.
    Jak nie ma plamień żadnych skurczy to nie masz co się martwić na zapas- wiem łatwo się pisze. Sama już się nie mogę doczekać piątkowej wizyty :). Jak bym miała czekać 6 tygodni to bym chyba zwariowała. Ale z drugiej strony jest tak jak Ciri pisze pierwsze Usg powinno być praktycznie rzecz biorąc to prenatalne

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ewi ja słabo widze na tel, ale Ty masz już, aż tak widoczny brzuszek?! Bo jest spory jak na ten czas.
    Pamietasz jaki ja mialam na poczatku? Strasznie mnie wzdelo i tez w tym czasie mi sie zdarzylo ze ustapili mi w kolejce, a potem spadlo i pozniej zaczel rosnac :P

Oczywiscie u Ewi moze byc inaczej, ale taki brzuszek czesto sie zdarza na tym etapie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miedzy wizytami usg mialam 8-9 tyg przerwy, tylko te pierwsze mialam czesciej bo a to szpital a to cos tam a potem 2 miesiace miedzy jednym a drugim usg.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej nie są wzdęcia bo jako tako nie mam żadnych dolegliwości typu zaparcia, wzdęcia, gazy :P

No ja brzuch to miałam bardzo szczupły może przez to mi tak wywaliło szybko brzuszek :)
    I mam coś takiego że jak się schylam to czuje lekki "opór na brzuchu"
    Do pracy muszę chodzić w luźnych sweterkack i bluzkach i gorzej bo w spodnie przestaje się mieści hehe dwie pary dzinsów już poszły w odstawkę tzn brakuje mi w pasie żeby zapiąć na guzik- jest mi ciasno i nie wygodnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak się powinno chodzić czytałam gdzieś ze jak nie ma żadnych problemów w ciąży to 3 -4 usg jest wystarczająco. ale jak się chodzi prywatnie to ginekolodzy czasem to wykorzystują i każą częściej przychodzić no bo przecież dla nich to zarobek a kobiety chodzą bo jak lekarz każe.........

littleladybird lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle macie rację, ja wiem, że to w dużej części hormony, bo aż tak popieprzona zwykle nie jestem;)
    no nic póki co stwierdziłam, że wytrzymam, pewnie 10 razy zmienię zdanie i tym sposobem przetrwam ten m\msc:)
    a to mój poobiadowy brzuch i bonus w.postaci kota;)
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/75f77275831abda8]75f77275831abda8med.jpg[/URL]

Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ