X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam sushi, duuuuuużo

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to bylo pozniej slodkie ;p najpierw mialam rzut kwasnego pote. Dopiero slodkie i to mi zostalo ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z serii eko pytań: szukałyście rankingów pieluszek jednorazowych?

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sam ranking, tak ja szukalam testow i rankingow

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjde do domu to wpierdziele jeszcze jeden słoik :D jak zjem kwaśne to aż mi lepiej :D

musze sie wkońcu zmobilizować i zrobić fotkę brzuszka:))

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam swojego ;D ciekawe ile keszcze mi tych zdjec zostalo bo staram sie robic co tydzien ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jesli chodzi o sam ranking, tak ja szukalam testow i rankingow
    i co znalazłaś?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam kilka stron z ktorych jednoznacznie wynika ze pampers to nie wszystkie modele sie nadaja (ktore dokladnie nie pamietam), ze dada sa w porzadku i to bardzo nie uczulaja i nie odpazaja ale ze jeden z rozmiarow jest srednio dopasowany i na ten czas zalacaja kupowac nakies inne bo sa jakby zrobione z gorszego "materialu", babydream tez dobre ale tez nie eszystkie rodzaje. Bylo tez o innych firmach ale nie pamietam co jak. A stronki jesli mam na kompie zapisane to wieczorem Ci podrzuce.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie wyraźne bo z kiepskiego aparatu wieczorem przy kiepskim oświetleniu Ale jest.

f7d7e889b6d52b70med.jpg

ciri22, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny potrzebuję porady. Z kim nie rozmawiam każdy miał drugie usg w ok 10 tyg, a u mnie różnica między jednym, a drugim usg 6tyg, bo mam być dopiero w 13tyg i zastanawiam się czy nie zapisać się prywatnie bez konsultacji z moim gin. Tym bardziej, że prawie całkiem mi przeszły wszystkie objawy i ciagle się martwię:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz, instytut matki i dziecka zaleca pierwsze usg w ogole miedzy 10-14tyg czy jakos tak (czyli to prenatalne w ogole powinno byc pierwszym usg). Ja sensu nie widze. Ale to zalezy od tego czy Ty bedziesz lepiej sie z tym czula. Wiec jak chcesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ciri, bo ja już sama ze sobą się męczę, nie wiem czy to hormony czy o co chodzi, ale ciągle nie mogę się odpędzić od złych myśli. Beznadziejna w tym jestem. Jak mnie naszło pewnego dnia tak co chwila nachodzi chociaż staram się myśleć pozytywnie to nie da się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja słabo widze na tel, ale Ty masz już, aż tak widoczny brzuszek?! Bo jest spory jak na ten czas.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie hormony, ale luz w dupie Ci potrzebny bo do konca ciazy zeswirujesz. A jak sama nie zadbasz o jakas rozrywke to nawet my Ci tu nie pomozemy.

Ewi noo widac widac ze sie zaokraglilas :)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze ze Ci przeszły. Jedne kobiety objawy ciążowe mają wcześniej drugie później a niektóre wogóle.
    Jak nie ma plamień żadnych skurczy to nie masz co się martwić na zapas- wiem łatwo się pisze. Sama już się nie mogę doczekać piątkowej wizyty :). Jak bym miała czekać 6 tygodni to bym chyba zwariowała. Ale z drugiej strony jest tak jak Ciri pisze pierwsze Usg powinno być praktycznie rzecz biorąc to prenatalne

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ewi ja słabo widze na tel, ale Ty masz już, aż tak widoczny brzuszek?! Bo jest spory jak na ten czas.
    Pamietasz jaki ja mialam na poczatku? Strasznie mnie wzdelo i tez w tym czasie mi sie zdarzylo ze ustapili mi w kolejce, a potem spadlo i pozniej zaczel rosnac :P

Oczywiscie u Ewi moze byc inaczej, ale taki brzuszek czesto sie zdarza na tym etapie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miedzy wizytami usg mialam 8-9 tyg przerwy, tylko te pierwsze mialam czesciej bo a to szpital a to cos tam a potem 2 miesiace miedzy jednym a drugim usg.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej nie są wzdęcia bo jako tako nie mam żadnych dolegliwości typu zaparcia, wzdęcia, gazy :P

No ja brzuch to miałam bardzo szczupły może przez to mi tak wywaliło szybko brzuszek :)
    I mam coś takiego że jak się schylam to czuje lekki "opór na brzuchu"
    Do pracy muszę chodzić w luźnych sweterkack i bluzkach i gorzej bo w spodnie przestaje się mieści hehe dwie pary dzinsów już poszły w odstawkę tzn brakuje mi w pasie żeby zapiąć na guzik- jest mi ciasno i nie wygodnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak się powinno chodzić czytałam gdzieś ze jak nie ma żadnych problemów w ciąży to 3 -4 usg jest wystarczająco. ale jak się chodzi prywatnie to ginekolodzy czasem to wykorzystują i każą częściej przychodzić no bo przecież dla nich to zarobek a kobiety chodzą bo jak lekarz każe.........

littleladybird lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle macie rację, ja wiem, że to w dużej części hormony, bo aż tak popieprzona zwykle nie jestem;)
    no nic póki co stwierdziłam, że wytrzymam, pewnie 10 razy zmienię zdanie i tym sposobem przetrwam ten m\msc:)
    a to mój poobiadowy brzuch i bonus w.postaci kota;)
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/75f77275831abda8]75f77275831abda8med.jpg[/URL]

Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ