X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Faktycznie obniżył Ci się brzuch. Jejku jak Wy z takimi brzuchami dajecie radę chodzić?!
    chodzenie to pikuś, zakładanie kozaków to gorzej :D
    dobrze, że nie ma zimy i nie trzeba rajstop nosić :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo obnizyl sie, ogolnie to do polowy brzucha od gory to tam jest pusto :P malej w ogole nie ma, ona jest zwinieta na wysokosci pepka :D

A powiem CI Magdziulla ze jak bylam na poczatku ciazy to moj mniejszy brzuch bardziej mi przeszkadzal niz ten duzy, ja nigdy brzucha nie mialam i zawsze bylam plaska wiec jak zaczl mi minimalnie rosnac to mialam wrazenie ze sie dusze jak siedze, a z takim juz typowo ciazowym jest o wiele latwiej bo on inaczej sie uklada.
    Co prawda najciezej wlasnie jest podniesc noge i cos zrobic przy sobie, albo sie schylic bo macica naciska wtedy na przepone, ale i tak wyobrazalam sobie to za mega wyczyn w ogole zycie z takim brzuchem :P

a wcale nie jest tak zle :D

a chodzi sie jak pingwin kiwajac na boki :D

Baronowa Ty to masz w takim razie smaczny brzuchol :P I lepiej kuruj ta wirusowke ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    chodzenie to pikuś, zakładanie kozaków to gorzej :D
    dobrze, że nie ma zimy i nie trzeba rajstop nosić :D
    Oj tak! Rajstopy to by bylo przeklenstwo teraz, ale zakladanie butow czy skarpetek, umycie stop... masakra.. ale dobrze ze to koncowka :D
    z jednej stony ciesze sie ze nie mam wanny bo boje sie ze bym nogi nie zadarla tak wysoko zeby do niej wlezc czy wylezc :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ciąża to jest potem dobry motywator do schudnięcia. Mnie to straszliwie męczy jak np. uda mi się ocierają. dalej niby mieszczę się w idealnej wadze BMI, ale kurde no dla mnie to jest już 10 za dużo :).

to mi już cierpną nogi w wannie. szybciej się myję, oszczędność wody

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wannę i to dość wysoką i niestety wąską.

Ja się z tego względu cieszę, że u mnie największa bomba przypada na lato, z ubraniami nie będzie problemu. Ale z drugiej strony wiem, że upały potrafią dać w kość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    dla mnie ciąża to jest potem dobry motywator do schudnięcia. Mnie to straszliwie męczy jak np. uda mi się ocierają. dalej niby mieszczę się w idealnej wadze BMI, ale kurde no dla mnie to jest już 10 za dużo :).

A ile w sumie przytyłaś? Chociaż największy przyrost to dopiero przed Tobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Mnie zawsze nogi sie ocieraly bo mam taka budowe :( niestety... kiedys mi babka powiedziala ze mam tam duzo miesni, wiec albo moge je rozbudowac albo zostawic tak jak jest ale i tak problem nie zniknie... ;/

Magdziulla ja wole zime niz lato jesli chodzi o ciaze... naprawde widzac po wszystkich znajomych (bo u mnie bum dzieciowy byl od czerwca do pazdziernika) to ja Ci wspolczuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) Ja jak zwykle sobie przypomnę o ovu od święta :P

Widzę, ze samopoczucia to jak w kalejdoskopie :)

Ciri jak tam już na ostatniej prostej? Ja według terminu z usg powinnam juz dzisiaj urodzić, ale wedlug om dopiero w piątek. Generalnie cisza i spokoj, mały chyba ani myśli wychodzić. Mam już wystawione skierowanie do szpitala na przyszły wtorek i tak dzięki niemu się trochę uspokoiłam i na luzie czekam na przyszły tydzień (a tak to tylko wyglądałam jakiegoś "objawu" porodu :P).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:45

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 ;/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Magdziulla ja wole zime niz lato jesli chodzi o ciaze... naprawde widzac po wszystkich znajomych (bo u mnie bum dzieciowy byl od czerwca do pazdziernika) to ja Ci wspolczuje.

Wiem o co Ci chodzi, zima to najlepszy czas dla ciężarnych, bo moje dwie znajome dokładnie w takim terminie jak ja się męczyły, ale trzeba szukać pozytywnych stron, więc pocieszam się,że przymajmniej będę uroczo wyglądała w ciażowych sukienkach;)

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak tylko kwestia jest tego ze ja tarka nic sobie nie zrobie bo nie podniose nogi tak wysoko. Dlatego tez peeling odpada.;/
    Nie smiejscie sie. Ja mam super metodę. Papier ścierny. Poważnie. Kupuje taki drobnoziarnisty. Klade taka plachte na ziemi na gazetach czy cos i oglądając serial to sobie trę lekko nogami machając...ciri a te maski to po ciąży. Ja zrobiłam i zaomnialam. Po tygodniu skora oschodzila platami. Efekt super ale jak Ty będziesz wygladala jakby co na porodówce:p?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mnie porodowka :P Ja mam dosc tej skory twardej, ale jak mowisz o papier scietny to to samo co masz we frezarce. moja nauczycielka kosmetyczka. wlanie papier scierny kupowala zwykly w sklepie i na tasme do metalowego krazka przyklajala. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Hej laseczki :) Ja jak zwykle sobie przypomnę o ovu od święta :P

Widzę, ze samopoczucia to jak w kalejdoskopie :)

Ciri jak tam już na ostatniej prostej? Ja według terminu z usg powinnam juz dzisiaj urodzić, ale wedlug om dopiero w piątek. Generalnie cisza i spokoj, mały chyba ani myśli wychodzić. Mam już wystawione skierowanie do szpitala na przyszły wtorek i tak dzięki niemu się trochę uspokoiłam i na luzie czekam na przyszły tydzień (a tak to tylko wyglądałam jakiegoś "objawu" porodu :P).
    Namida to dawaj znac jak juz sie rozpakujesz :D czekamy czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać, a jak ;)

wcale bym się nie obraziła, jakby mały wyszedł na dniach, bo już ledwo chodzę, tak mnie pachwiny rwą. Wstanie z łóżka, jak za długo się zasiedzę (albo zależę :P ) to nie lada wyczyn, muszę kilka sekund poczekać nim zrobię krok, bo tak ciągnie, że kilka razy mało się nie wywaliłam :)

Mówią, że dziecko się przed porodem uspokaja, więc chyba płonne me nadzieje na szybki poród bo mały własnie sobie urządza dyskotekę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida mam to samo, wlasnie dziewczynom pisalam ze wczoraj to budzilam sie co godzine na siku, i z powodu bolu w kroczu, tak mnie bolalo ze aby sie obrocic na drugi bok robilam to na kilka razy z zacisnietymi zebami, potem siadalam chwila siedzenia i szlam do kibla w pozycji na kowboja...
    Noo to jak sie uspokaja to moja tez nie ma szans na porod :D bo ona to tak samo ozywiona :P

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Tesco od jutra promocje na niemowlęce. Ubranka do 30%- , zabawki za 1/2. Jakies drewniane. Fisher price. Klo ki. Maty i bujacKi. Akcesoria.tetrowe pieluchy za 1/2 cen. Flanelowe tez.promocja na kosmetyki pampersy i butelki. Posiłki i mleka.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dla mnie wcześnie na.zakupy, ale muszę do koleżanki się wybrać to kupię jakieś wdzianko Małej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam Magdziulla jedna rzecz mozesz kupic ;) tak zeby lezalo i za kazdym razem jak Cie dopadnie Twoj stan watpliwosci i strachu ma Cie trzymac w kupie ;)

Picja patrzylam na stronie tesco bo chcialam zobaczyc co to dokladnie bedzie i nie znalazlam takich rzeczy... Nie wiem moze dlatego ze z telefonu szukalam...

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na telefonie aplikacje mija gazetka i mi wyświetla gazetki. G a zetka od 10-ego. Kilka stron. Osobna gazetka a nie ogolna tesko

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomylka. Od 11 ona jest. Czyli od pojutrze

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ