X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Faktycznie obniżył Ci się brzuch. Jejku jak Wy z takimi brzuchami dajecie radę chodzić?!
    chodzenie to pikuś, zakładanie kozaków to gorzej :D
    dobrze, że nie ma zimy i nie trzeba rajstop nosić :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo obnizyl sie, ogolnie to do polowy brzucha od gory to tam jest pusto :P malej w ogole nie ma, ona jest zwinieta na wysokosci pepka :D

A powiem CI Magdziulla ze jak bylam na poczatku ciazy to moj mniejszy brzuch bardziej mi przeszkadzal niz ten duzy, ja nigdy brzucha nie mialam i zawsze bylam plaska wiec jak zaczl mi minimalnie rosnac to mialam wrazenie ze sie dusze jak siedze, a z takim juz typowo ciazowym jest o wiele latwiej bo on inaczej sie uklada.
    Co prawda najciezej wlasnie jest podniesc noge i cos zrobic przy sobie, albo sie schylic bo macica naciska wtedy na przepone, ale i tak wyobrazalam sobie to za mega wyczyn w ogole zycie z takim brzuchem :P

a wcale nie jest tak zle :D

a chodzi sie jak pingwin kiwajac na boki :D

Baronowa Ty to masz w takim razie smaczny brzuchol :P I lepiej kuruj ta wirusowke ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    chodzenie to pikuś, zakładanie kozaków to gorzej :D
    dobrze, że nie ma zimy i nie trzeba rajstop nosić :D
    Oj tak! Rajstopy to by bylo przeklenstwo teraz, ale zakladanie butow czy skarpetek, umycie stop... masakra.. ale dobrze ze to koncowka :D
    z jednej stony ciesze sie ze nie mam wanny bo boje sie ze bym nogi nie zadarla tak wysoko zeby do niej wlezc czy wylezc :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ciąża to jest potem dobry motywator do schudnięcia. Mnie to straszliwie męczy jak np. uda mi się ocierają. dalej niby mieszczę się w idealnej wadze BMI, ale kurde no dla mnie to jest już 10 za dużo :).

to mi już cierpną nogi w wannie. szybciej się myję, oszczędność wody

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wannę i to dość wysoką i niestety wąską.

Ja się z tego względu cieszę, że u mnie największa bomba przypada na lato, z ubraniami nie będzie problemu. Ale z drugiej strony wiem, że upały potrafią dać w kość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    dla mnie ciąża to jest potem dobry motywator do schudnięcia. Mnie to straszliwie męczy jak np. uda mi się ocierają. dalej niby mieszczę się w idealnej wadze BMI, ale kurde no dla mnie to jest już 10 za dużo :).

A ile w sumie przytyłaś? Chociaż największy przyrost to dopiero przed Tobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Mnie zawsze nogi sie ocieraly bo mam taka budowe :( niestety... kiedys mi babka powiedziala ze mam tam duzo miesni, wiec albo moge je rozbudowac albo zostawic tak jak jest ale i tak problem nie zniknie... ;/

Magdziulla ja wole zime niz lato jesli chodzi o ciaze... naprawde widzac po wszystkich znajomych (bo u mnie bum dzieciowy byl od czerwca do pazdziernika) to ja Ci wspolczuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) Ja jak zwykle sobie przypomnę o ovu od święta :P

Widzę, ze samopoczucia to jak w kalejdoskopie :)

Ciri jak tam już na ostatniej prostej? Ja według terminu z usg powinnam juz dzisiaj urodzić, ale wedlug om dopiero w piątek. Generalnie cisza i spokoj, mały chyba ani myśli wychodzić. Mam już wystawione skierowanie do szpitala na przyszły wtorek i tak dzięki niemu się trochę uspokoiłam i na luzie czekam na przyszły tydzień (a tak to tylko wyglądałam jakiegoś "objawu" porodu :P).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:45

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 ;/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Magdziulla ja wole zime niz lato jesli chodzi o ciaze... naprawde widzac po wszystkich znajomych (bo u mnie bum dzieciowy byl od czerwca do pazdziernika) to ja Ci wspolczuje.

Wiem o co Ci chodzi, zima to najlepszy czas dla ciężarnych, bo moje dwie znajome dokładnie w takim terminie jak ja się męczyły, ale trzeba szukać pozytywnych stron, więc pocieszam się,że przymajmniej będę uroczo wyglądała w ciażowych sukienkach;)

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak tylko kwestia jest tego ze ja tarka nic sobie nie zrobie bo nie podniose nogi tak wysoko. Dlatego tez peeling odpada.;/
    Nie smiejscie sie. Ja mam super metodę. Papier ścierny. Poważnie. Kupuje taki drobnoziarnisty. Klade taka plachte na ziemi na gazetach czy cos i oglądając serial to sobie trę lekko nogami machając...ciri a te maski to po ciąży. Ja zrobiłam i zaomnialam. Po tygodniu skora oschodzila platami. Efekt super ale jak Ty będziesz wygladala jakby co na porodówce:p?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mnie porodowka :P Ja mam dosc tej skory twardej, ale jak mowisz o papier scietny to to samo co masz we frezarce. moja nauczycielka kosmetyczka. wlanie papier scierny kupowala zwykly w sklepie i na tasme do metalowego krazka przyklajala. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Hej laseczki :) Ja jak zwykle sobie przypomnę o ovu od święta :P

Widzę, ze samopoczucia to jak w kalejdoskopie :)

Ciri jak tam już na ostatniej prostej? Ja według terminu z usg powinnam juz dzisiaj urodzić, ale wedlug om dopiero w piątek. Generalnie cisza i spokoj, mały chyba ani myśli wychodzić. Mam już wystawione skierowanie do szpitala na przyszły wtorek i tak dzięki niemu się trochę uspokoiłam i na luzie czekam na przyszły tydzień (a tak to tylko wyglądałam jakiegoś "objawu" porodu :P).
    Namida to dawaj znac jak juz sie rozpakujesz :D czekamy czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać, a jak ;)

wcale bym się nie obraziła, jakby mały wyszedł na dniach, bo już ledwo chodzę, tak mnie pachwiny rwą. Wstanie z łóżka, jak za długo się zasiedzę (albo zależę :P ) to nie lada wyczyn, muszę kilka sekund poczekać nim zrobię krok, bo tak ciągnie, że kilka razy mało się nie wywaliłam :)

Mówią, że dziecko się przed porodem uspokaja, więc chyba płonne me nadzieje na szybki poród bo mały własnie sobie urządza dyskotekę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida mam to samo, wlasnie dziewczynom pisalam ze wczoraj to budzilam sie co godzine na siku, i z powodu bolu w kroczu, tak mnie bolalo ze aby sie obrocic na drugi bok robilam to na kilka razy z zacisnietymi zebami, potem siadalam chwila siedzenia i szlam do kibla w pozycji na kowboja...
    Noo to jak sie uspokaja to moja tez nie ma szans na porod :D bo ona to tak samo ozywiona :P

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Tesco od jutra promocje na niemowlęce. Ubranka do 30%- , zabawki za 1/2. Jakies drewniane. Fisher price. Klo ki. Maty i bujacKi. Akcesoria.tetrowe pieluchy za 1/2 cen. Flanelowe tez.promocja na kosmetyki pampersy i butelki. Posiłki i mleka.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dla mnie wcześnie na.zakupy, ale muszę do koleżanki się wybrać to kupię jakieś wdzianko Małej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam Magdziulla jedna rzecz mozesz kupic ;) tak zeby lezalo i za kazdym razem jak Cie dopadnie Twoj stan watpliwosci i strachu ma Cie trzymac w kupie ;)

Picja patrzylam na stronie tesco bo chcialam zobaczyc co to dokladnie bedzie i nie znalazlam takich rzeczy... Nie wiem moze dlatego ze z telefonu szukalam...

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na telefonie aplikacje mija gazetka i mi wyświetla gazetki. G a zetka od 10-ego. Kilka stron. Osobna gazetka a nie ogolna tesko

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomylka. Od 11 ona jest. Czyli od pojutrze

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ