SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Oj Ciri, bo ja już sama ze sobą się męczę, nie wiem czy to hormony czy o co chodzi, ale ciągle nie mogę się odpędzić od złych myśli. Beznadziejna w tym jestem. Jak mnie naszło pewnego dnia tak co chwila nachodzi chociaż staram się myśleć pozytywnie to nie da się.
    Absolutnie nie chce być zlośliwa, ale może wizyta u psychologa. Jakies metody relasu,metody pozytywnego myślenia ci podrzuci. Wykończysz się, znielubisz okres ciąży a to nie o to chodzi. Kazda ciaża to stres, ale u ciebie to już troch chyba za bardzo idzie nie w ta stronę co trzeba.
    Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, bo to nie żadna ironia

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Absolutnie nie chce być zlośliwa, ale może wizyta u psychologa. Jakies metody relasu,metody pozytywnego myślenia ci podrzuci. Wykończysz się, znielubisz okres ciąży a to nie o to chodzi. Kazda ciaża to stres, ale u ciebie to już troch chyba za bardzo idzie nie w ta stronę co trzeba.
    Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, bo to nie żadna ironia
    Nie obrażę się absolutne chyba muszę się odciąć od pewnej znajomej, która poroniła i gdyby nie ona pewnie połowy pomysłów bym nie miała. Ostatnio dzwoniła i pocieszyła mnie mówiąc, że ona też plamień nie miała i objawów no a jak poszła na usg to płód od 2 tyg obumarł -"tak więc Magda nie przejmuj się i tak nie masz wpływu" cytuję jej pocieszenie. Zawsze po rozmowie z nią tydzień dochodzę do siebie, a jak na złość od kiedy mąż im powiedział przypadkiem to lgnie do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:52

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jej powiedz wprost po takim tekście: Nie wiem co miało na celu to co powiedzialas, ale jesli chodzilo o to zeby mnie zdenerwować to dziekuje bardzo ci sie udalo. Jak za każdym razem będziesz ja tak zbywać to może przestanie lgnąć.
    Kazda z nas sie stresuje. To normalne, ale kazda z nas tez sie cieszy. Takze odcinaj sie od laski, skup sie na tym co my piszemy ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no każda ciąża jest inna i niczzego nie przewidzisz. Co ma być to będzie nic nie zmienimy- jedyne co musimy zrobić to dbać o siebie i maleństwo.

Zanjdź sbie jak najwięcej zajęć- książka film spotkania ze znajomym jakieś hobby, spacery.

U mnie bratowa w 12 tyg straciła dziecko nie tak dawno ale staram się o tym nie myśleć co nie jest takie łatwe.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam inne pytanie. Kupilam sobie w biedrze maske zluszczajace na stopy bo moje sa juz w fatalnym stanie a nie jestem wstanie sama sobie ich ogarnac (nigdy tego nie lubilam robic i robilam rzadko a jak juz to sama tylko troche ogarniam). Na opakowaniu jest napisane ze nie zaleca sie uzywania w ciazy i podczas karmienia piersia... I zastanawiam sie czy to tak jak z lekami ze nie zaleca sie bo nie ma badam czy np dla tego ze moga przeniknac jakies substancje do krwioobiegu?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te maskę nakłada się na jakiś dłuższy czas na stopy?

Zrób sobei domowe spa- nalej ciepłej wody wsyp trochę soli i soku z cytryny. mocz stopy tak z 15 minut. Wcześniej przygotuj sobie peeling z kawy tzn zaparz kawę fusiastą nie wielką ilością wody tak żebyś miała taką papkę którą zetrzesz naskórek martwy, spłucz ciepłą woda. wytrzyj i nałóż oliwkę np taka kuchenną.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje stopy takie rzeczy nie dzialaja ;p u mnie to frezarka wchodzi w gre tylko, sa w oplakanym stanie a ja nie mam sily robic sobie peelingi bo mam problem z zalozeniem skarpetek i umyciem stop a gdzie dopieto mwm cos przy nich robic, trace oddech jak sie nachylam dlatego takie rzeczy odpadaja.

To sie naklada na 60-90min i zaczyna sie skora lyszczyc po 2-3 dniach. Jest z kwasami owocowymi czy roslinnymi...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko jest napisane na kosmetykach. Skoro pisze to chyba faktycznie nie można

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś G żeby Ci pomógł :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mi nie pomoze. Nie nadaje sie do takich rzeczy ;p

Noo wlasnie Baronowa tez mi sie tak wydaje :/ kurde a tak sie napalilam na to... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wygrzebalam swoj stary zeszyt od kosmetologii. Kwasy roslinne i owocowe sa zakazane w ciazy... Eh ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasów na pewno w ciąży nie można, to kosmetyczka mi mówiła, też jak kiedyś robiłam zawsze pytała czy nie jestem w ciąży i to nawet przy delikatnym chyba migdałowym.

Tak jak Ewi ja lubię ten peeling z kawy, uważam, że żaden kupczy się z nim nie równa.

A stopy robię tak, że moczę w soli, takiej zielonej, ona jest też przeciwgrzybiczna, w aptekach i rossmannie są, jak się dobrze namoczy to tarka, też zainwestowałam kiedyś w porządną i jest bez porównania, potem krem albo maseczka nawilżająca i w cienkie skarpety i pięknie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko kwestia jest tego ze ja tarka nic sobie nie zrobie bo nie podniose nogi tak wysoko. Dlatego tez peeling odpada.;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama to na pewno nie zrobisz, a G? Jak dobrze namoczysz to idzie lekko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, z nim jest problem zeby mi plecy pomasowal a co dopiero piety zrobil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przyjedź do mnie to Ci zrobię, ja lubię takie zabawy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha spoko :D ja lubie komus rlobic, przy sobie nienawidze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59aaac92cd80ed8cmed.jpg

Magdziulla, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny bebzok. Ja się dzisiaj tak nażarłam sushi, ze mam podobny :D

ku*wa, znowu mi z nosa leci. cholerna wirusówka

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie obniżył Ci się brzuch. Jejku jak Wy z takimi brzuchami dajecie radę chodzić?!

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ