X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Oj Ciri, bo ja już sama ze sobą się męczę, nie wiem czy to hormony czy o co chodzi, ale ciągle nie mogę się odpędzić od złych myśli. Beznadziejna w tym jestem. Jak mnie naszło pewnego dnia tak co chwila nachodzi chociaż staram się myśleć pozytywnie to nie da się.
    Absolutnie nie chce być zlośliwa, ale może wizyta u psychologa. Jakies metody relasu,metody pozytywnego myślenia ci podrzuci. Wykończysz się, znielubisz okres ciąży a to nie o to chodzi. Kazda ciaża to stres, ale u ciebie to już troch chyba za bardzo idzie nie w ta stronę co trzeba.
    Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, bo to nie żadna ironia

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Absolutnie nie chce być zlośliwa, ale może wizyta u psychologa. Jakies metody relasu,metody pozytywnego myślenia ci podrzuci. Wykończysz się, znielubisz okres ciąży a to nie o to chodzi. Kazda ciaża to stres, ale u ciebie to już troch chyba za bardzo idzie nie w ta stronę co trzeba.
    Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, bo to nie żadna ironia
    Nie obrażę się absolutne chyba muszę się odciąć od pewnej znajomej, która poroniła i gdyby nie ona pewnie połowy pomysłów bym nie miała. Ostatnio dzwoniła i pocieszyła mnie mówiąc, że ona też plamień nie miała i objawów no a jak poszła na usg to płód od 2 tyg obumarł -"tak więc Magda nie przejmuj się i tak nie masz wpływu" cytuję jej pocieszenie. Zawsze po rozmowie z nią tydzień dochodzę do siebie, a jak na złość od kiedy mąż im powiedział przypadkiem to lgnie do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:52

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jej powiedz wprost po takim tekście: Nie wiem co miało na celu to co powiedzialas, ale jesli chodzilo o to zeby mnie zdenerwować to dziekuje bardzo ci sie udalo. Jak za każdym razem będziesz ja tak zbywać to może przestanie lgnąć.
    Kazda z nas sie stresuje. To normalne, ale kazda z nas tez sie cieszy. Takze odcinaj sie od laski, skup sie na tym co my piszemy ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no każda ciąża jest inna i niczzego nie przewidzisz. Co ma być to będzie nic nie zmienimy- jedyne co musimy zrobić to dbać o siebie i maleństwo.

Zanjdź sbie jak najwięcej zajęć- książka film spotkania ze znajomym jakieś hobby, spacery.

U mnie bratowa w 12 tyg straciła dziecko nie tak dawno ale staram się o tym nie myśleć co nie jest takie łatwe.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam inne pytanie. Kupilam sobie w biedrze maske zluszczajace na stopy bo moje sa juz w fatalnym stanie a nie jestem wstanie sama sobie ich ogarnac (nigdy tego nie lubilam robic i robilam rzadko a jak juz to sama tylko troche ogarniam). Na opakowaniu jest napisane ze nie zaleca sie uzywania w ciazy i podczas karmienia piersia... I zastanawiam sie czy to tak jak z lekami ze nie zaleca sie bo nie ma badam czy np dla tego ze moga przeniknac jakies substancje do krwioobiegu?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te maskę nakłada się na jakiś dłuższy czas na stopy?

Zrób sobei domowe spa- nalej ciepłej wody wsyp trochę soli i soku z cytryny. mocz stopy tak z 15 minut. Wcześniej przygotuj sobie peeling z kawy tzn zaparz kawę fusiastą nie wielką ilością wody tak żebyś miała taką papkę którą zetrzesz naskórek martwy, spłucz ciepłą woda. wytrzyj i nałóż oliwkę np taka kuchenną.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje stopy takie rzeczy nie dzialaja ;p u mnie to frezarka wchodzi w gre tylko, sa w oplakanym stanie a ja nie mam sily robic sobie peelingi bo mam problem z zalozeniem skarpetek i umyciem stop a gdzie dopieto mwm cos przy nich robic, trace oddech jak sie nachylam dlatego takie rzeczy odpadaja.

To sie naklada na 60-90min i zaczyna sie skora lyszczyc po 2-3 dniach. Jest z kwasami owocowymi czy roslinnymi...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko jest napisane na kosmetykach. Skoro pisze to chyba faktycznie nie można

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś G żeby Ci pomógł :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mi nie pomoze. Nie nadaje sie do takich rzeczy ;p

Noo wlasnie Baronowa tez mi sie tak wydaje :/ kurde a tak sie napalilam na to... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wygrzebalam swoj stary zeszyt od kosmetologii. Kwasy roslinne i owocowe sa zakazane w ciazy... Eh ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasów na pewno w ciąży nie można, to kosmetyczka mi mówiła, też jak kiedyś robiłam zawsze pytała czy nie jestem w ciąży i to nawet przy delikatnym chyba migdałowym.

Tak jak Ewi ja lubię ten peeling z kawy, uważam, że żaden kupczy się z nim nie równa.

A stopy robię tak, że moczę w soli, takiej zielonej, ona jest też przeciwgrzybiczna, w aptekach i rossmannie są, jak się dobrze namoczy to tarka, też zainwestowałam kiedyś w porządną i jest bez porównania, potem krem albo maseczka nawilżająca i w cienkie skarpety i pięknie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko kwestia jest tego ze ja tarka nic sobie nie zrobie bo nie podniose nogi tak wysoko. Dlatego tez peeling odpada.;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama to na pewno nie zrobisz, a G? Jak dobrze namoczysz to idzie lekko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, z nim jest problem zeby mi plecy pomasowal a co dopiero piety zrobil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przyjedź do mnie to Ci zrobię, ja lubię takie zabawy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha spoko :D ja lubie komus rlobic, przy sobie nienawidze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59aaac92cd80ed8cmed.jpg

Magdziulla, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny bebzok. Ja się dzisiaj tak nażarłam sushi, ze mam podobny :D

ku*wa, znowu mi z nosa leci. cholerna wirusówka

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie obniżył Ci się brzuch. Jejku jak Wy z takimi brzuchami dajecie radę chodzić?!

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ