X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wtedy miałam największego doła bo byłam krótko po poronieniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha dlatego ja nie mam slubu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ja się hajtnelam w 10 rocznicę jak byliśmy para. Ja miałam pytania kiedy w końcu ten ślub weźmiemy mowie Ci masakra.... a odkladalismy ślub o 1.5 roku bo męża tata umierał na raka. No a potem żałoba....ile razy przy Darku się pytali a nie znali sytuacji.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jestesmy rok razem i moi po tygodniu spotykanis sie ze mna powiedzial ze chce ze mna dziecko ;p
    Ale ja nigdy slubu nie chcialam

• ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wygrala.;D Moja mama ma 45lat i wlasnie zostanie babci. Wspolczuje kobieta ktore chca a nie moga miec wczesniej dzieci... A i tak pozno mam zostaje babcia bo jej mama w wieku 20 zostala...
    czekaj.... cytam treci raz i nie kumam.... nie rozumiem tego zdania...
    Quote:
    A i tak pozno mam zostaje babcia bo jej mama w wieku 20 zostala...
    została babcią w wieku 20 lat? WTF??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 lat ;p pomylka pomylka bo mama miala 20 ;p wiesz myslalam o mamie i wpisalam jej wiek nie babci ;D

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja mam taki staż tutaj?? 11 lat??? O mamo.... ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to chyba dobrze ;D?

Madziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 10:) a niecaly rok po ślubie:)

Madziulla lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też 10 lat byliśmy ze sobą zanim się pobraliśmy i też ciągle słyszeliśmy kiedy ślub itd... i ja prawie zawsze odpowiadałam pytaniem czy ten ktoś da nam kasę na mieszkanie i życie i czy przyjdzie prać skarpetki mojemu ;)
    w sierpniu będzie 2 rocznica naszego ślubu i pytania o ciążę są po prostu masakryczne... a w robocie to już kosmos... :/ jeszcze tak się złożyło że przez niedoczynność tarczycy o której nie wiedziałam przytyłam (średnio 1kg miesięcznie) to już w ogóle... ;/ brakowało tylko pytań czy znam już płeć - ale wtedy to chyba bym już w zęby strzeliła
    ale zauważyłam, że jak się ludzie w pracy pytali kiedy zostanę W KOŃCU mamą a ja odpowiadałam krótko "jak się wyleczę" i bez zbędnych dodatkowych informacji to większość miała minę jak kot srający na płocie... po prostu robiło się im głupio bo się orientowali że wchodzą z butami w sprawy prywatne i intymne

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie....ehhh ale niedługo na nas przyjdzie pora ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja tu najkrotsza stazem ;P ale wlasnie sie zorientowalam ze moj krotki zwiazek jest bardziej dojrzaly niz teraz przyjaciele G z jego juz zona ktora sie spodziwa dziecka. On nie byl gotowy ani na slub ani na dziecko (a w wieku mojego G jest a jego laska w moim wieku)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    To tylko ja mam taki staż tutaj?? 11 lat??? O mamo.... ;))
    My15;)

ciri22, Madziulla, ann_je lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri rzadko kiedy staż związku decyduje o jego powodzeniu czy nie jeżeli ludzie się kochają i szanują.

znów się pewnie rozpiszę hihi ale mam w rodzinie piękną historię jak z bajki...

moja ciocia (81 lat) jako 21 latka pracowała na kasie w PKP. W pewną sobotę przyszedł kupić bilet powrotny do Warszawy (1-no dniowa delegacja na końcu Polski) młody, przystojny Tadeusz (teraz lat 85) tydzień później znów się pojawił i tym razem oprócz standardowego "proszę bilet do Warszawy" powiedział "myślałem o pani cały tydzień"
    za kolejny tydzień (3 spotkanie)zaprosił ją na kawę i biedny musiał nocować na dworcu bo kolejny pociąg miał dopiero rano.
    W 4 sobotę poprosił ją o rękę a ona się zgodziła widząc go tylko 4 razy, w tym tylko raz rozmawiając przez 3 godziny przy kawie. Teraz są już staruszkami ale nadal po Falenicy chodzą za rękę, ona jest jego Kwiatuszkiem a on kochanym Tadzikiem...

ciri22, Madziulla, Landryneczka, Maczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej czasem mi sie wydaje ze takich juz nie ma histori. Choc ze swoim poprzednim mialam podobnie ale ostatecznie po 4 latach mnie zdradzil. Ale wszyscy mowili ze historia jak z bajki.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, odebrałam wyniki... rzućcie swymi pięknymi oczętami:

badania z 12dc

TSH 1,660 ulU/ml (0,270 - 4,200)

FT3 3,45 pg/ml (2,00 - 5,00)
    FT4 16,75 pmol/l (12,00 - 22,00)

PRL 14,3 ng/ml (10,6 / 4,8 - 23,3)

TESTOSTERON 1,15 nmol/l (1,20 / 0,22 - 2,90)

Zrobiłam też przed 17.00 jak przyszłam z pracy swój pierwszy test owulacyjny (byłam w Rossmanie i poczułam przyciąganie do półki niczym magnesem :D ) ale negatywny wyszedł
    xxz4wgbgl3xs_t.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem ladne wyniki ale ja tak pol na pol sie znam. a testem sie nie przejmuj ;D

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na owulke masz keszcze czas a moze juz byla ;)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to była :o hihi nie no myślę, że około 15-16dc powinna być... jutro zmolestuję mojego ginekologa żeby mnie ultrasonografem potraktował i się przekonamy :) mam nadzieję bo niby juro tylko po wyniki cytologii mam się zgłosić i to bez umawiania się tylko między babami wleźć

a testem owulacyjnym się tak dziwnie podjaralam jakbym to już robiła ciążowy hehe a co dopiero będzie jak będę sikać na ciążowy huhu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sądny dzień jutro. A moj dziadek latal za moja babcia jak szalony. A babcia go nie chciała.to na jakiejś potańcówce przez megafon jej sie oświadczył...i zeby juz nie krzyczał to się zgodzila:) i dopiero śmierć ich rozlazyla:)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ