X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka uwaza ze usg to tylko 80% mozlieosci wykluczenia zlych rzeczy, i generalnie wszytsko w porzadku, tylko żołądka nie mogła znaleźć ale mowilazeby sie tym nie martwic, bo w trakcie badania oproznil i napelnil pecherz wiec jakos te wody musialy do niego dotrzec :D przyrost glowy do reszty ciala prawidlowy i zgodny z dniem ciazy przy glowce pokazywalo 21t i 5 dni a przy nodze 22 t i 1 dzien :)

Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia to dobrze, że usg ok, niech rośnie. Ja mam w pt.

Choliera Dziewczyny. Byłam jeszcze raz oglądać wózki no i poprzzmierzać foteliki. No i okazuje się, że w naszym limo są tak krótkie pasy, że nie da rady bez bazy. No i dupnia kolejny koszt:/. Co do wózków przebadałam na wskroś wszystkie te, o których pisałam. No i jednak wygrywa dla mnie ten Baby Design Lupo wszystkie mają generalnie to samo, ale w Lupo wypinanie/wpiananie idzie jak po maśle. W reszcie miałam z tym problem. A z racji, że stelaż będę codzinnie zostawiała w piwnicy jest to mega ważne.
    Basiunia zanim zamówisz przez neta radzę pojechać pomacać co Ci pasuje, przez neta nie sprawdzisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedluzacz do pasow. jest podobno bezpieczny. a kosztuje grosze w porownaniu z baza.

A macie isofix w samochodzie czy musicie jedno i drugie kupic i zamontowac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo mówisz Mgdziulla ?? to w srode skocze do baby boo zobacze co tam mają;) no dla mnie też ważne wpinanie i wypnanie bo ja jestem bardzo mobilna i bede sobie musiala radzic bez meza;/ a co z lucą było nie tak ?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza ci posluzy na 6-7 lat. To nie jest tak duży koszt.

My za ten drugi fotelik prawie 1000 daliśmy, ale posluzyl ponad 3 lata. Wiec rozkladajac to na miesiące koszt nie byl jakis wysoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 20:49

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA isofixu nie mam w samochodze wiec kiszka,

ale zastanawialam sie nad zakupem tej bazy co sie montuje wlasnie pasami do siedzenia a potem tylko wpina i wypina fotelik z niej, nie trzeba miec isofixu, jak sobie przypomne jak sie nazywa to wam napisze

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza bez isofixa ;).

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to mialo jakas nazwe swoja ;p Przynajmniej jak ja szukalam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy isofixa, ale są bazy, które można pasami. No i facet nam doradził, żeby było taniej bazę i fotelik z anexa.

Ale właśnie Ciri mój mąż odkrył te przedłużacze i czyta o tym. To jest myśl. Dla mnie Baronowa jest to koszt na teraz. Bo mam tego w ciul na teraz, jeszcze siostra męża ma wesele, ciągle oddajemy od nich pożyczone na mieszkanie no i okazało się, że łóżko musimy kupić. Po prostu masakra. I wszystko tak na sierpień/wrzesień a później mogę zainwestować, a teraz to ciężka sprawa.
    Basiunia jak będziesz.oglądała koniecznie sama sobie wypnij i wepnij, nie, że sprzedawca Ci pokazuje, bo to jest różnica naprawdę. Z Luca nie miałam problemu, a z tamtymi trzeba siły. Może Ty dasz radę, ja jestem chuchro i dla mnie to byłaby codzienna męczarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fotelik mega na styk wchodzi. W poprzednim aucie to byl problem w tym mamy obnizany pas i te dodatkowe 1,5cm i jest lepiej.

Dziewczyny sparawdzajcie te wozki bo ja zaraz wracam do roli doradcy i ponownej wyprawki dla dziewczyny z rodziny ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to koszt na teraz. Ale bedzie sie zwracal przez ileś lat. Jesli juz będziesz inwestować to zainwestuj w taka bazę w ktora wepniesz porządne foteliki z crash testami.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri na temat przeze mnie wymienionych mogę pisać doktorat;) innych nie badałam tak wnikliwie. Dla mnie Lupo wygrywa dzięki tym zapięciom, chociaż minusy to wygląd mały wybór no i ciut brzydszy od reszty i regulacja zagłówka w gondoli jest wewnątrz-bez sensu, koszyk na dole jest z bokami z.siatki, ale są dla mnie rzeczy mniej istotne. No i gondola trochę mniejsza niż w Camerello, ale przypuszczam, że wystarczy. No ale właśnie zależy na co się zwraca uwagę.

Mąż czyta o tych pasach i chyba się zdecydujemy, nie do końca ufam bazom na pasach i ok 400zl taniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze ten lupo tez luknelas bo opinie ma baardzo dobra ;)
    Ja jestem nadal na bieżąco bo szukalam dla siebie i 3 innych osób wozkow Ale jednak każdy ma inne zapotrzebowania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chuchro jestem :D
    No nic to podjade w srode moze sie uda :)
    Jaa zaczynacie pisac o bazie i zowu zaczynam sie zastanawiac a juz bylam zdecydowana na brak bazy:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bazy póki co nie chcę, jak będziemy zmieniali fotelik, a bardzo prawdopodobne, że również samochód to wtedy bym wzięła na isofix. Teraz ta baza mi nie pasuje, bardziej ufam pasom.
    Ja bym wózka bez sprawdzenia nie kupiła, bo widzisz Pijcia pisze, że dla niej Torino jest ok, a dla mnie był kompletnie do odrzucenia, chociaż z opisu i neta się na niego napaliłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze o to powietrze w kolach chodzilo??
    Hm no ciezki temat z ta wyprawka a nasze mamy kupowaly co bylo i przynajmniej moja byla zadiwolona:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi zapomniałam Ci podziękować za cynk o Tesco, akurar na chwilę przed zakupami przeczytałam i wzięłam męża kicneliśmy i kupiliśmy. Z racji, że płeć nieznana wybór był okrojony, ale kupiłam 2 paczki trojkpaku białych bodziaków 56 i 62 (czy mi się wydaje, że mają dziwną rozmiarówkę?) super bawełna no i cudny komplecik, który nie był w promo, ale pomylili się z naklejkami i musieli mi za tyle sprzedać, jasno-szary:).

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu dziwną?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest napisane np. 62 na 4,5kg (nie mam jak sprawdzić teraz, ale coś takiego) i wydają się takie spore.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jest napisane np. 62 na 4,5kg (nie mam jak sprawdzić teraz, ale coś takiego) i wydają się takie spore.
    ;). Akurat tescowa rozmiarowka zawsze mi sie super sprawdzala ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ