Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie rozmiar rozmiarowi nie równy.

Na H&M stronie są fajne body kopertowe czyli zapinane po całości ubranka 2 szt za 32 pln czy jakoś tak i fajny kombinezonik misia ale z materiału dżersej. nie wiem co to jets.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Splot bawelny lub welny Ale teraz raczej bawełniane robią.

Liwia urodziła się 57. Dlugo nosiła 56 ciuszki. Teraz nosi 62 gora i 68 dol (wazy ponad 5kg) A wiem ze dziewczynyna marcowkach miały dzieci wielkosciowo i wagowo jak moje to niektórych juz w 74 wchodzą. Więc ta waga na ubraniu to nie do konca.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi tez mnie mecza te kopertowe, ale sa dwa rodzaje jedne bawelniane takie jednolite a drugie jakby w prazki i kolezanki mowily ze te w prazki sa srednie, naciagaja sie przy praniu :/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cala wyprawkę z Tesco. Jak sie Male robily to jechałam i kupowałam pakiet wiekszy;). Dzieki temu sie nie zdziwilam ze z innej firmy i inne wymiary. No i te kilka lat temu to bylo naprawde dobre jakościowo i w promocji za grosze - np. Paczka 5 szt. Pajaców za 20 zl.
    Większość mi zostala, mimo ze używane jeszcze przez kolejne dziecko

Edit: Czekam na wizytę ciekawe co powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:38

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadziergałyście o wózkach, fotelikach i bazach :P aż ciężko cokolwiek napisać, ja jeszcze nie wnikam w te tematy :P jedyne co wiem, to na pewno kupimy fotelik z bazą, w aucie mamy isofix, więc problemu nie będzie, a jest to mega wygodne i wydaje mi się, że dużo bardziej stabilne niż fotelik przytrzymywany pasami. Wiecie, ja mam schizę na temat pasów i bezpieczeństwa w aucie :P

Baronowa, daj znać po wizycie :) ciekawe, czy mały pcha się już do wyjścia? ;)

Ja od kilku dni czuję kłucie w kroczu :/ tak w okolicy spojenia łonowego, ale delikatnie z lewej strony i w środku (nie umiem dokładnie określić miejsca). Normalne to?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little normalne.

Baronowa mam nadzieje ze dzis rodzisz.

Moje oko podeszlo ropa pieknie i zaczyna powoli wyplywac. Ma niestety male ujscie i jest gesta wiec troche to potrwa.

Siostra niebawem przyjedzie. Ja sie doprowadze do porzadku, idziemy z mloda na spacer i zakupy, pozniej mama przyjezdza i obiadek,pieknimy sie i do teatru. Najgorsze w nic nie wchodze... Mam nadzieje ze siostra to co mi przywiezie to bedzie w miare.

A i dojrzalam do zmiany koloru. Bialy blond chce. Taka platyne ;D

Popytam siostre kiedy ma wolne to przejade sie do fryzjera na strzyzenie i farbowanie. A moze sama sobie zrobie farbe. Zobacze ;D

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,to mój 2cs, od 2 lat @ zawsze przychodzi równiutko 28 dnia, nigdy wcześniej ani później. W tym cyklu objawów od groma, dziś 27dc a ja dostałam plamienia i przy tym baaardzo mocny ból podbrzusza, dodam, że takie bóle jak miesiączkowe towarzyszą mi w tym cyklu prawie od samej owulki, tylko do tej pory nie były tak intensywne... czy któraś z Was tak miała? czy jest szansa, że coś z tego będzie czy ten ból i plamienie to raczej zły znak i @ czai się za rogiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:09

ckai9n73i3etzh5b.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri, uspokoiłaś mnie, ale i tak napisałam do lekarza :)
    Oko nadal boli, czy razem z wypływającą ropą ból mija?
    Bawcie się dobrze :) zapowiada się dzień pełen wrażeń :)

A kolor włosów taki jak w awatarze? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cie bola rozciagajace sie wlokna i sciegna. Takie ciagniecie. Im bardziej brzuszek bedzie rosnal tym to moze byc nieprzyjemniensze. Ja mialam kilka razy, potem spokoj i dopiero przed porodem caly dol brzucha bolal ale to juz od ciezary. Ja jednak ogromny brzuchol mialam.

Noo mniej szary. Bardziej bialy ten kolor. (Szarosci za duzo na miescie ostatnio) a potem jak mi sie znudzi znow sobie pierdykne tecze ;p

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rudzielec. Z objawów, które wypisałaś można wróżyć dwojako. Jeśli nigdy nie miałaś tak jak w tym cyklu, to może to ciąża, ale równie dobrze wszystko może się pojawić pierwszy raz. Z własnego doświadczenia wiem, że same starania potrafią dużo zmienić, umysł płata figle, a ciało na to reaguje.
    Bardzo Ci życzę by to jednak była ciąża, tym bardziej, że pisałaś w notatkach o cieniu cienia cienia ;) może skocz na betę?
    A plamienia masz w każdym cyklu, czy to pierwszy raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oka to juz wczoraj prawie nie bolalo, dopiero wieczorem znow zaczelo. Dzisiaj w zaleznosci, przykladam rumianek, cos tam staram sie troszke pozbyc tej ropy i plucze sola fizjologiczna i jest w miare dobrze.

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te kłucia pojawiły się jakoś z tydzień temu, były bardzo rzadkie. A od wczoraj czuję je bardzo często :/ nie jest to bardzo bolesne, ale skutecznie przyciąga moją uwagę ;)

Jeszcze nigdy nie farbowałam włosów :P lubię swój kolor, ale czasem miałam "odważne" myśli, by zrobić sobie blond :P jestem brunetką ;) a może czarny? Nigdy się nie odważyłam :P

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cześć Rudzielec. Z objawów, które wypisałaś można wróżyć dwojako. Jeśli nigdy nie miałaś tak jak w tym cyklu, to może to ciąża, ale równie dobrze wszystko może się pojawić pierwszy raz. Z własnego doświadczenia wiem, że same starania potrafią dużo zmienić, umysł płata figle, a ciało na to reaguje.
    Bardzo Ci życzę by to jednak była ciąża, tym bardziej, że pisałaś w notatkach o cieniu cienia cienia ;) może skocz na betę?
    A plamienia masz w każdym cyklu, czy to pierwszy raz?
    u mnie wygląda to tak, że zawsze 28 dnia rano mam takie plamienia a w trakcie dnia zaczyna się normalny okres. O becie myślałam i chyba zrobię tak, że jak do rana dalej będę plamić to jutro pójdę na betę. Wymęczy mnie dziś ten ból... Ciri oby u mnie te bóle okazały się jak w Twoim przypadku ciążowe :) ale powiem Wam, że jakoś czuje, że nic z tego nie wyjdzie, no nic , czekam do jutra, dam znać :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę na 6 maja ale lekarz twierdzi ze nie ma szans żebym dotrwala

nick nieaktualny, littleladybird lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little spokojnie, teraz brzuszek zacznie rosnac to rozne takie bolesci i klucia moga byc :) Bez stresu :D

Ja mam blond naturalne i juz w gimnazjum robilam sobie fioletowe (w wakacje) a od mniej wiecej 18 roku zycia farbuje i mialam mega rozne kolory, ale platynki i czarnego jeszcze nie mialam, ale za to mialam, zielone, fioletowe, niebieskie i inne kolory :D

Szkoda ze zdjecia nie mam w tych roznokolorowych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mam wizytę na 6 maja ale lekarz twierdzi ze nie ma szans żebym dotrwala
    SUPER :D :) Moze przed majowka sie wyrobisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa Wladek bedzie juz niebawem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co w tym tesco jest na tej promocji? To moze i ja podjade....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam tesco :(

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, to może jeszcze w kwietniu się jednak wyrobicie? :D

Ciri, wiem :) lekarz też mi napisał, że to raczej normalne ;)
    Widziałam ostatnio filmik, na którym babka miała włosy brązowe, ale jak tylko je uniosła, to pod spodem miała wszystkie kolory tęczy :) super to wyglądało, ale trzeba mieć do tego gęste włosy chyba :P

Rudzielec, kciuki ;)

Rudzielec91 lubi tę wiadomość

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ