Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOgolnie najzdrowiej na zadanie. Ale wiadomo sa zawsze jakies ale. Niby nie powinno sie rzadziej niz co 3 godziny w dzien i co 4 w nocy (dla noworodkow) ale jesli dziecko zle przybiera na wadze kaza czesciej, jesli ulewaja dzieci duzo to tez jemy czesciej a mniej. I takie rozne. Ogolnie po porodzie w wiekszosci szpitali przychodzi polozna badz lekarz do dziecka badz doradca laktacyjny. Ja do tego dostalam rozposke jak karmic na rzadanie. Ale ja nie do koca tego do tego sie stosuje. Bo w nocy mam dlugie przerwy ponad 6 godzin a w takim wieku powinna byc max 5 godzin noo i nie powinno sie czesciej karmic niz co 2 godziny (nie liczac okresu skokow rozwojowuych i kryzysu laktacyjnego oraz choroby dziecka bo wtedy to co chwile trzeba trzeba karmic) a ja karmie co poltorej godziny w okresie wieczornym.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo nie dobrze ;p mialas rodzic!
Moja corka jest chyba po skoku rozwojowym. Od dzis juz jest normalnie a nawet wiecej. Nauczyka sie piszczec, od rana cwiczy przewroty z brzucha na plecy (tak tego duzo, caly czas to robi dzis) i podnosi glowe w pozycji "siedzacej". Trzeba ja przywiazywac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się. Ciri dobrze, że Mała się unormowała, no a Ty to przeżyłaś.
Baronowa Twój Mały pewnie lada chwila zarządzi ewakuacje, póki co jak widać mu dobrze:)
Ja w sobotę byłam na weselichu, siedziałam do 2 czy nawet później gdyby nie to, że spać się zachciało, a teściowa też chciała wracać to jeszcze bym była.
Dziś idę po zwolnienie i do pracy zanieść i zaczynam wolne! Remont prawie skończony, ale mieszkanie wygląda jak po wojnie. Jednak póki mąż ma urlop rzucamy wszystko i wyjezdzamy na tydzień odpoczywać do mojej mamy, a co! później będę miała dużo czasu na sprzątanie:)
A jak u Was! -
nick nieaktualnyJa dzis w planie wycieczke do dwoch centrow handlowych mam... Jak ja tego nie lubie ale trzeba.
Siostra mi wczoraj dala zdjecia z przed 2 tygodni co byla u mnie i robila Liwii i tak sobie mysle ze zaluje ze nie mam dobrego aparatu bo to jednak zupelnie inna jakosc tych zdjec... -
Skacze mi cisnienie:/. Takze pewnie skończy sie zaraz szpitalem.
Właśnie czekam pod diagnostyka na wyniki moczu:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak sobie powiedziałam te zalecane 15 minut przed badaniem to jest 134/84. Takze jest ok.
Bede dzisiaj pila caly czas i zobaczymy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej ktora to czula slabo ruchy ktoregos dnia??
Bo ka od wczoraj nie poznaje mojego wiercipięty, jak bylam w stanie juz ogarnac jego port snu i kopania tak od wczoraj zero odzewu:/ popukal cos rano i wieczorem i dzis rano tak delikatnie i do teraz cisza :o przespal juz 3 pory swojego codzienniego rytuału:/ jest sie czym martwic?? -
Ma jeszcze duzo miejsca może cie kopie w plecy.
Opij sie zimnego, najedz słodkiego i poloz sie na h.
-
nick nieaktualnyWczoraj jadlam slodkie to kopnal ze 3 razy w takim razie dzis sprobuje z woda
Kurde ale martwie sie bo zrobilam sobie w sobote przez przypadek przeciag i zas zaczelam biegac do lazienki i poboliwal mnie brzuch jak 3 tyg temu co mnie zostawili w szpitalu i boje sie czy nie jaka infekcja zas:/ kupilam juz furagine i jade z koksem:/