X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis zaczelo znowu pobolewac w podbrzuszu, sikam normalnie ale czesto:/ Filipek od czasu do czasu daje znak ze zyje ale bue wrocil do swoich harców:( furagine biore i zobaczymy:/ jutro dzwionie do lekarki i zapytam co mysli, czy mam przyjsc czy nie eh nartwi mnie to :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróć poprawka właśnie zaczął szalec:D <3 mije maleństwo kochane:))):*

Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po majowce?

Dobrze kojarzę że magdziulla wyjechala na tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wyjechałam, ale moja laba właśnie została brutalnie przerwana, bo muszę wracać do miasta do lekarza, żeby mi zrobił korektę zwolnienia podałam zły nip:/ i tak miałam na jutro jechać na wizytę u endo, ale i tak gorzej.

A jak u Was po majówce, moja Mała skopała wczoraj babcię:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to kupa z tym że musiałeś wrocic.

A u mnie w miarę.tyle w planach było ale się wszystko nie zrobiło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pęcherz ;/
    dziś już tak boli, dzwoniłam do swojej lekarki, i zawalalilam samowolnym braniem furaginy bo moczu nie zrobilam i teraz musze ją dobrać odczkeac ze dwa dni i dopiero zrobic mocz;/
    jak pojde do mojego drugiego lekarza z nfz to mnie znowu wsadzi na 5 dni do szpitala ale chyba nie ma sensu nie ? tam i tak podawali mi furagine i skopolan ;/

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) moja majówka też skończyła się wcześniej... Długo by opowiadać.
    Baronowa, jak sytuacja? Synek nadal w brzuszku?

Basiunia, trudno z tą furaginą, ale moze własnie pomoże i będzie ok?
    A tak z ciekawości: jak ogarniasz dwóch lekarzy? Wiedzą o sobie? Co ile masz wizyty, usg itp?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa w szpitalu przez cisnienie:/.
    Widzę ze wszystkie mamy pod górkę.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Ale wszystko ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo kurde Baronowa ale jak sie czujesz ??

Little ta prywatna wie o nfz bo od niego wyciagam skierowania :D
    a ten z nfz nie wie :D
    własnie minus albo i plus nie wiem no to ilosc badan bo masz jakby podwójnie, czasme uda mi się przekabacić gościa z nfz, ze nie tzreba to mi nie robi :D
    bo on jest o tyle fajny, że robi usg w sumie na każdej wizycie a nie jak każe nafz na 3 w ciągu całej ciąży :D
    i tak się bujam od początku :D wizyty wychodzą co dwa, trzy tygodnie, teraz jeszcze jestem na zwolnieniu to tym bardziej ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i zamówiłam dziś wózio, pierwszą bryke dla bąbla :D
    http://bebetto.eu/produkt/24/holland w kolorze w36 :D

Magdziulla, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ale jakk mają plan teraz na Ciebie, zbijać, czekać?

Little co się stało?

Ja już w moim mieście, zrobiłam korektę u lekarza jutro zawiozę do pracy, wieczorem wizyta u endo i wracam na wieś lenić się.

A we wtorek wielki dzień;) jadę do stolicy do Tosi właśnie i kupuję łóżeczko, komodę, wózek i fotelik. I uff co najdroższe będzie za mną, tylko będziemy musieli zacisnąć pasa w tym msc, bo miała być kasa na wesele P siostry. Ale nazbieramy. Potem zostaną już tańsze pierdułki do kupienia, to powoli skompletuje.
    Niestety Ciri jedziemy na szybko ze znajomymi, bo bym Cię wyrwała na piwo...kawę...soczek! ;) ale ja na pewno jeszcze do Warszawy zawitam i dam znać:)

Jestem ofermą roku, bo wyhaczyłam aukcję na allegro gdzie sklep wyprzedawał w starej kolorystyce w komplecie mój wózek z moim fotelikiem w kolorze, który mi się podoba i wstrzymałam się, bo miał 50 kompletów, a następnego dnia - aukcja zakończona:/ różnica w cenie...hmm w sumie 470 zł. Dzwoniłam, pytałam, ale już nie ma i nie będzie, może zrobi nam dobre promo na nowy design. Aaaa żal i ból, no, ale cóż, trzeba przełknąć chociaż boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooj Magdziulaa skzoda, no ale dokładnie będziesz miała design :D
    ja komodę już mam, wózek zamówiony, a w sobotę może łóżeczko :P
    też sobie tłumaczę, że te najgorsze rzeczy już za mna :D
    a jeszcze materac, no ale to się ogarnie :D
    tak czekam na pierwszy przelew od Zusu zeby podratować budżet:D

Wysłany: 4 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, nie dobrze :/ a będą może wywoływać? Ciśnienie chyba jest wskazaniem, prawda?

Dziewczyny, u mnie wszystko w porządku. Spokojne Wasze głowy :* Warunki pobytu nie były właściwe dla ciężarnej. Brat jak zamawiał nocleg nie miał pojęcia, że tak to wygląda. Mieliśmy domek typowo letniskowy, bez ogrzewania. W środku było zimniej niż na zewnątrz nawet gdy wiał wiatr. Woda na szczęście była ciepła, ale wyjście spod prysznica w ten ziąb, to był dopiero wyczyn. Jedną nockę przeżyłam i gdy zaczęłam czuć, że mnie czacha pali, stwierdziłam, że nie będę ryzykować przeziębienia. Biedrona na pierwszym miejscu. Sam domek prosił się o porządne sprzątanie, właściciele chyba nie sprzątali od zeszłego sezonu... Wszędzie pająki giganty itp. no i sam charakter wyjazdu mi jednak nie odpowiadał. Oprócz nas, mojego brata z dziewczyną byli jeszcze jej rodzice. Dwie ostatnie pary chciały tylko wędkować. Mój Łukasz nie jest zapalonym wędkarzem, owszem taki wypad jednego dnia ze znajomymi to dobry pomysł na spędzenie czasu, ale nie trzy dni z rzędu... My wolimy zwiedzać, spacerować itp.
    Basiunia, też chciałam chodzić do dwóch lekarzy, ale jakoś wyszło, że zostałam tylko przy moim doktorku prywatnie. Może w drugiej ciąży zakombinuję ;) chociaż muszę go podpytać, bo ostatnio dowiedziałam się, że przyjmuje u mnie w mieście na fundusz. Może dałoby radę, by mi skierowania na badania dawał na nfz ;)
    Śliczny wózek, taki w moim stylu ;)

Magdziulla, leń się do woli ;) Promocja niezła, ale nie przejmuj się. widocznie tak miało być, może za chwilę wyhaczysz lepszą? :D
    Magdziulla wrote:
    Baronowa, ale jakk mają plan teraz na Ciebie, zabijać, czekać?

i mam nadzieję, że nam Baronowej jednak nie zabiją :P

Mój mąz ostatnio stwierdził, żeby zamiast normalnego łóżeczka kupić tylko turystyczne. Mamy zamiar dużo jeździć z dzieckiem. Na szczęście wybiłam mu to z głowy. Biedne byłyby nasze kręgoslupy od dźwigania dziecka z podlogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie akurat ten kolor i tak chcę, bo wybór jest lichy:/ mi materacyk i kołderka przyszła w poniedziałek, bardzo fajne, myślę, że się sprawdzi.

A to pierwszy przelew z zusu? Ja jestem ciekawa czy wyjdzie mi tak jak liczyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu kochana no to niewesoło;/ najgorzej to właśnie przemarznąc, dobrze, że wróciałaś wcześniej :)

tak sobie leze wyotulana kocem, zeżarłam całą czekoladę <3 i chyba muszę się zdrzemnąć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko zbijac, zbijać ciśnienie, nie zabijać, głupia autokorekta;)

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, ze to przez mądre urządzenie takie kwiatki wychodzą, ale nie mogłam się powstrzymać :P

Basiunia, cukier Ci za bardzo skoczył po tej czekoladzie :P

Ja po słodkim mam dziwny posmak w ustach i nie jem... Może to i lepiej ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ