X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ewi a ten pokoj jest wiekszy do ktorefo mieliscie sie przeprowadzic?

Powiedz im ze skoro zrobiliscie remont to ay ten pokoj zajmujecie a wy oddacie swoj a do tego niech kase nie tylko do rachunkow dokladaja ale i do zuzycia sprzetow ;p moze zrezygnuja ;)

Troschę większy. Ale chodziło o to że ciężko nam już we dwoje w jednym pokoju któryjest sypialnią pokojem dziennym i miejscem do pracy, to ciężko zapewnić małemu spokój i cisze noi porządek.

Edit i tak w jednym dniu całe plany szlak trafia, jestem bez pracownika i co tu kuźwa robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:42

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wiem. Ja mam kawalerke co prawda wieksza niz wasz pokoj ale czasem dotkliwie czuje to ze jest jeden a nie dwa mniejsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat wynajmowałam pokoik malutki, że ledwo łóżko się mieściło, ale wiadomo inne potrzeby wtedy były. Teraz jest mi mega wygodnie, ale też człowiek się przyzwyczaja do pewnego stopnia komfortu, tym gorzej dla Was.
    A jak będziecie mieli już dom to może sobie powoli na teraz zrobicie jakieś podstawowe pomieszczenia, a potem pomału.

Robię kokosanki, wzięło mnie na słodkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo my w 5 osob w kawalerce 35m2 mieszkalismy.

Ale mam dzis przyjepca zamiast dziecka. Caly dzien spi.
    I kupuje sobie jeszcze jedna chuste do kotania ;D tylko jest tak ze najpierw obralam sobie za cel nauczyc sie motac wszedzie i dobrze 3 wiazania i dopiero potem kupie sobie druga ;p wiec mam cel ogarnac wiazania ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie media tynki szpachle ito to jest mega wydatek no i musimy coś odłożyć, potem kredyt i siup do nowego domku

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Ewi, my też chcieliśmy domek, ale nie mamy działki i koszty by Nas przerosły. Gdybym miała działkę, też bym poczekała i budowała się. Mamy teraz cudowne mieszkanko i na pewno na długo wystarczy, ale Naszym celem w przyszłości jest domek:) Oboje wychowaliśmy się w domach, chociaż mój mąż gorzej przechodzi brak działki.

Powoli, powoli a będziecie mieli wszystko, dzieci, domek i siebie nawzajem i nikogo za ścianą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala chociaz male mieszkanko ale swoje ale na razie nikt nam kredytu nie da i pewnie tak dlugo bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Ciri ciężko jest z kredytem na działalności, trzeba wysokie dochody wykazywać. Może gdzieś się później zahaczysz na umowę, żeby sobie zdolność wyrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jeszcze dlugo nie. Bo po rozmowie z G doszliśmy do wniosku ze drugie dziecko wazniejsze niz kredyt. Więc pewnie dopiero za jakieś 5lat do pracy etatowej pojde noo chyba ze nie uda mi się zajsc w ciążę to szybkiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chciałabym się załapać jeszcze na tej umowie tzn. w czasie macierzyńskiego zajść, ale ani nie wiem czy mi się ta chęć nie zmieni, ani tym bardzej czy tak szybko zajdę na zawołanie. Z pierwszym nie poszło lekko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiem o co chodzi. Ja jeszcze nie wiem co mój gin na szybka ciaze po cesarce. Niby szpitalni powiedzieli ze spoko ale zobaczymy co moj powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi a rodzice co na to?
    Pomysl Ciri wydaje sie spoko zeby jak cos poszli do Twojego niewyremontowanego pokoju:/
    Tez bym mnie krew zalała jakby mi ktos korzystal z moich rzeczy ktore kupilam za ciezko zarobione pieniadze:o
    Mysle ze teraz to rola rodzicow w koncu to ich dom;)
    Choc z drugiej str jak u tesciow pustki tylko kuzwa no szkoda tego remontu, najwyzej zaproponuj ze sprzedasz im wszystko :D
    A ta laska to poszalala, dzis ciezko o uczcowego pracownika :/

My w tym roku ruszamy z budowa, na pewno potrwa to kilka lat ale przynajmniej sprobujemy, to nasze marzenie i moze sie spelni:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice sa wniebowzieci i uwazaja ze starzam niepotrzebne problemy.

W mojej miejscowość koszt kupeinia domu 120 m a mieszkania 60m jest taki sam wiec nie było nad czym sie tu zastanawiać. Tez nie mieliśmy dziąłki kupujemy dom w surowym stanie gotowy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to brata na strone i przeprowadzić rozmowę :))
    no my mieliśmy ten plus z działką, więc zostaje budowa, ale i tak koszty nieziemskie ;/
    a ile daliście za ten domek ?:)

dziewczyny oszalałam <3 w 5 10 15 też wyprzedaż :D
    tylko nie wiem jaki rozmiar bo 62 z hm wydaje mi się duże i kupiłabym coś na 56, ale nie wiem jak jest z 5 10 15 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę Ewi z rodziną to tak jest;/ dlatego ja uważam, że nie powinno się mieszkać razem to tylko szkodzi, wiem z autopsji. Miałam krótki epizod z rodziną P i bardzo zepsuło to nasze stosunki na kilka lat.
    Też się właśnie wkurzyłam, bo mój brat z "bratową" odkąd jestem w ciąży w ogóle się nie odzywają, tzn. oni zawsze byli tacy mało zainteresowani, ale w takiej sytuacji chociaż raz mogliby zadzwonić i zapytać czy wszystko ok, jaka płeć cokolwiek, chociaż raz na te parę msc, a tu cisza. Aż do dziś. Aż się zdziwiłam i nawet ucieszyłam jak zobaczyłam podpis na tel. a tu się okazuje, że oczywiście dzwonią, bo mają interes;/ chcieli żeby im umowę napisać jedną, więc wyjaśniam jak, no dalej nie wiedza, mówię napisz cokolwiek, a ja później poprawię, później znowu żebym im sama napisała. Myślę - o nie, zawsze najłatwiej pójść na łatwiznę i zrzucić na kogoś. Nie wiem czemu on się zawsze zachowuje jak jedynak, niby najstarszy i ma troje młodszego, ale jest jak jedynak. Nawet męczy rodziców, żeby dom i działki na niego przepisali, bo jemu się należy;/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Magdziulla mam podobnie z moim, zapisał sie teraz do szkoły (liceum zaoczne) i też podsyła zadania, referaty żeby mu robić, a sam ma tyle czasu w pracy ale się nie chce poszukać;/ też już sie zbuntowałam i tłumaczę co jak. w jednym domu też byśmy nie nasiedzieli :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, masakra. Współczuję. Wiecznie coś pod górkę :/ a moze brat na to tylko czekał? Remont skończony to hop na gotowe?

Magdziulla, my też marzymy o swoim domu :D ale na początek kupiliśmy mieszkanie. Nie żałujemy, ale marzenie o domu nadal aktualne ;) no i liczę, ze pod koniec macierzyńskiego znów będę w ciąży ;) nie mam ochoty wracać do pracy :P

Jak zostaniesz moją przyjaciółką wyślę Ci adres mailowy ;) proszę o listę :D

Baronowa, może to tylko chwilowy problem? Oby tak było.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej zarzuccie jakis temat. Pogadalabym o czyms ;p mam jakis zly dzien i nie wiem dlacaego i nie wiem jak moge go sobie poprawic.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    210 tys. w surowym otwartym stanie.

Brat poleci na skarge do mamusi. szkoda nerwów jak synus z synowa wazniejszy, chociaz ona ostatnio była trzy miesiace temu to ja spadam z tego domu.ec..

dodam ze oni tez sie beda budowac wiw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:39

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oono to was szarpło:/
    Ej no ale z logiki wynika ze jesli dolizyaskase do czegos czego nie mozesz teraz uzytkowac to ktos Cie musi splacic no bez jaj :/
    Ja to bym wojne zrobila :D (taki wredny goralski charakter):D
    Ciri a czemu masz zly humor??

ewi0808 lubi tę wiadomość

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ