X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, wstawiaj foto;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znow nie wyspana. Mloda poprzestawiala sobie godziny pobidek ale ogolnie spi tyle samo i tyle samo sie budzi a ja od razu jak zombi sie czuje. Bez sensu...

Misze isc na poczce mam spodnie do odebrania.

Zrobilam przeglad ciuchow... Musze mlodej kupic ze 3 szt body wiekszego i jakies leginsy bo ma sama dresy... Teraz dostalam ciuchy na 68 ale wszystko zimowe z dlugim rekawem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ciri serio 68? Ja myślałam, że 68 to tak do 6 msc.

Pamiętacie jak pisałam o tym bólu spojenia łonowego? Wczoraj pierwszy dzień się oszczędzałam tak serio i jest lepiej, dalej boli, ale naprawdę jest lepiej. Dziś pogotuję i też na spokojnie i zobaczę.
    Ciri jak Moja tak będzie się tak budziła to też będę zombie, bo mnie jak w nocy coś wybudzi to długo zasypiam. A mój mąż kładzie się i zaraz chrapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauczysz sie spac karmiac ;] ja w okresie noworodkowym Liwi dawalam cyca i na spiaco spalam.

Liwia do tej pory sie budzila miedzy 4 a 5 i potem juz co dwie godziny na jedzenie. Ok 10 pobudka taka juz ze sie bawi i czasem w ogole nie spi mieddzy karmieniami. Teraz budzi sie o 2-3 i potem wstaje ok 6 wiec w sumie ilosc ppbidek taka sama a ja nie moge sie przestawic. Noo i niestety juz piwka na lepszy sen nie moge wypic....

Edit; tak 68. Ona dosc dluga jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi mężunio rozłoży to zrobie :D na razie moge zrobic w wersji zlozonej:D
    Schna mi tez ubranka w sumie troche tego wyszlo :D
    Zaraz wrzucam :D
    Ciri popatrz sobie na stronie hm jest wyprzedaz a czasem zarzucaja jakims kodem rabatowym:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na czym wy wrzucacie ze od razu zdjecia wyswietla?
    Ja na zippyshare ale naeet jak wkleje link na fora to nie wyswietla :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naforum i zapodaj

• Bratek90 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Nie wiem czy dobrze trafiłam ale już nie wiem gdzie mam się z tym wszystkim zwrócić. Moje pierwsze starania o ciążę zaczęły się 6 lat temu kiedy to miałam 20 lat. Choruję na PCOS. W pierwszą ciążę udało mi się zajść mając 23 lata. Ciążę poroniłam (w 7 tygodniu przestało bić serduszko). 8 miesięcy później zaszłam w ciążę z synkiem który aktualnie ma 2 latka. Pod koniec zeszłego roku postaraliśmy się o kolejne dziecko. Pod koniec stycznia tego roku (w 20 tyg ciąży) okazało się, że serduszko i w szystkie organy wokół niego są tak zdewastowane, że nawet nie zalicza się to do przeszczepu. Mieszkam w Holandii więc tu miałam wybór przerwania ciąży co także zasugerowali mi lekarze ponieważ moje dziecko nie miało żadnych szans na przeżycie. Tak też zrobiłam. Urodziłam go 4 lutego. Był już martwy. Ze wstępnych oględzin lekarza prawdopodobnie wada spowodowana była ubytkiem chromosomu u mojego partnera (Zespół Di'Georgea). Nie jest to jeszcze do końca potwierdzone ale wiem, że przy tej przypadłości każda kolejna ciąża to 50% szans na urodzenie zdrowego dziecka i 50% na to, że poczęte dziecko będzie miało tą samą wadę serca. I tu już głupieje.Miesiączkę miałam 30 maja przy czym na tydzień przed @ miałam straszne mdłości i temperatura nie schodziła poniżj 37. nie wymiotowałam ale nie mogłam ani nic jeść ani pić. Zdarzyło nam się 2 razy uprawiać seks przerywany tylko w moim przypadku z PCOS jest naprawdę praktycznie niemożliwe aby dosżło do zapłodnienia przez stosunek przerywany. Wszystkie 3 ciąże były wspomagane lekiem na owulacje. Mdłości utrzymywały się aż do końca @ czyli do 5 czerwca. Cały czas temperatura się utrzymuje między 37.0 a 37.3 , śluz wodnisty, pobolewanie brzucha jak na @ pomimo, że dopiero ją skończyłam i czasem kłucie w jajnikach. Test robiłam w dniu @ była kreska praktycznie nie widoczna. Wczoraj też testowałam już innym testem i kreska mniej widoczna niż na tym 1 i dziś znowu test i kreska ciemniejsza niż ta wczorajsza aczkolwiek dalej widać ją tylko pod światło. Tak pewnie powiecie mi dlaczego nie pójdę na betę. otóż w Holandii aby iść na betę pierw muszę iść do lekarza rodzinnego a tam bedę musiała o wszystkim opowiadać w czym jest mały problem bo mój angielski nie jest perfect i wiem, że nie będę potrafiła większości rzeczy opowiedzieć. Mąż pracuje do późna i nie mam nawet kogo wziąć ze sobą aby mi pomógł a jeżeli jej nie wytłumaczę jaka jest sytuacja to po prostu nie dostanę tego skierowania na betę. Czy są w ogóle takie przypadki? Okres miałam normalny jak zawsze. Pierwsze 3 dni bardzo obficie i ze skrzepami. Wiem, że krwawienie może występować w ciąży w terminach @ ale wiem też, że nie są one obfite.

b3205c175ced94069af5c88331f246f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fotosiku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis temp 37.27 ide po pracy na bete.. trzymajcie prosze kciuki... :( boje sie jak cholera. jestem niemal pewna ze bedzie ujemna no ale zobaczymy.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula zaciskam z całych sił, wysyłam armię wirusów i czekam na info!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla tez trzymam :**

Bratek90 no nie pozostaje Ci innego jak odczekac kilka dni i ponowic test;)
    Albo isc do ginekologa ale tam wiem ze trzeba byc w 12 tygodniu zeby sie Toba zainteresowali

• Bratek90 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Madziulla tez trzymam :**

Bratek90 no nie pozostaje Ci innego jak odczekac kilka dni i ponowic test;)
    Albo isc do ginekologa ale tam wiem ze trzeba byc w 12 tygodniu zeby sie Toba zainteresowali

Zanim zrobiłam ten pierwszy test w dniu @ testowałam jeszcze na 2 dni przed. Czy to możliwe żeby przez tyle czasu kreska była ledwo widoczna ? Z moich obliczeń wynika, że miał by to być 3 tydzień ? Nie wiem kiedy miałam owulację, mogę się tylko domyślać bo mniej więcej jakoś 14 maja był stosunek przerywany i dosłownie zaraz pojawiły się mdłości no i potem ta miesiączka. Zatestuje jeszcze jutro ale to można zwariować skoro tyle testów i ciągle ta słaba kreska a w moim przypadku gdy mam tylko 50% szans na urodzenie zdrowego dziecko to potrójny stres :(

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiaczka moze byc normalna i można być w ciąży.

Musisz zrobić test pojutrez beta przyrasta co 48 h.

Madziulla kciukam i czekam na inf.

Czego doprania dzieciecych ubranek używacie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Bratek90 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi ja używałam proszku Lovela i byłam zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to różne testy, może są fałszywe?

Ewi Lovella, u mnie Biedrze jeszcze zostały pojedyncze sztuki z promocji może u Ciebie też są.

• Bratek90 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A to różne testy, może są fałszywe?

Ewi Lovella, u mnie Biedrze jeszcze zostały pojedyncze sztuki z promocji może u Ciebie też są.

Dokładnie to robiłam tylko z 2 różnych firm na przemian. Z tym, że jeden wykrywa ciążę podobno 6 dni po zapłodnieniu a drugi jest tak jak by to nazwać firmy sklepowej czyli taki najtanszy a który nigdy wczesniej przy 3 ciążach mnie nie zawiódł i jest on o czułosci 5 czyli tez najczulszy. No i na tych tanszych kreski praktycznie nie widać, trzeba sie naprawde bardzo dobrze przyjrzec a na tych co wykrywają ciążę po 6 dniach od zapłodnienia jest nieco ciemniejsza ale dalej mało widoczna. Myśle, że na jutro kupię ClearBlue i zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pralam teraz w loveli ;)
    Hmm no to skoro wiesz ze to moze byc ciąza to tylko lekarz Ci zostaje, a po Twoich przejsciach powinnaś sie skonsultowac.
    Nie masz kogos z bieglym jezykiem kto moglby isc z Toba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi lekarze mowili ze nie ma czegosc takiego jak wykrywanie ciazy po 6 dniach,testuje sie w dzien spodziewanej@ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Takie kupilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:36

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ