Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie mąż od 25.07 zaczyna urlop i myślimy gdzieś pojechać żeby odpocząć od wszystkiego... Polecacie jakieś fajne miejsce??
Dziś już prawie nie mam krwawienia miesiączkowego- sorki za wyrażeniem tylko wypadają ze mnie takie bardzo ciemno bordowe gluty, strzępy- mięciutkie.
nigdy czegoś takiego nie miałam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam, ogólnie wyniki tarczycy są ok, ale można je delikatnie poprawić. Dlatego dostałam minimalną dawkę euthyroxu. I za 6-8 tygodni mam powtórzyć badania. Pani doktor omówiła ze mną wszystkie pozostałe wyniki i potwierdziła to, czego moja gin nie powiedziała na głos. Mam PCOS i potrzebna będzie stymulacja. Powiedziała mi, że gin, do którego teraz próbuję się zarejestrować jest bardzo dobrym specjalistą w kwestii PCOS. Byle się dostać na pierwszą wizytę, a później pójdzie z górki. Zrobiła mi USG tarczycy, chyba wszystko w porządku, bo nie powiedziała nic. Zapisała w karcie jedynie wymiary. No i to byłoby na tyle. Teraz muszę wcisnąć się do nowego (kolejnego) gina.
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:Kurde czytam sobie te objawy PCOS i się załamałam większość się zgadza... w jaki sposób można to zdiagnozować...?
Brak owulacji, pęcherzykowata struktura jajników, nieregularne cykle, hirsutyzm, problemy z cerą (ogólna androgenizacja), wysoki testosteron wolny, testosteron i prolaktyna w górnej granicy normy, niski estradiol. To akurat u mnie. Poza tym często też kłopoty z nadwagą.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto muszę poczekać na wyniki hormonów. ale prolaktynę zawsze miałam na górnej granicy Testosteronu nigdy nie badałam teraz będę badać.. Większość objawów zgadza się niestety ale nie chce siebie diagnozować na podstawie artykułów z neta muszę poczekać na wizytę
-
Masz rację, poczekaj do wizyty. I ciągnij lekarza za język, jeśli nie będzie chciał gadać i nie czytaj nic w internecie
ja uciekam, jadę z autkiem do doktoraWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:55
-
Madziulla wrote:Kurde czytam sobie te objawy PCOS i się załamałam większość się zgadza... w jaki sposób można to zdiagnozować...?
U mnie to nieregularne cykle, brak owulacji, brak wzratającgo pęcherzyka, wysoki testosteron, blisko górnej granicy prolaktyna.
Istotny jest stosunek LH:FSH chyba w normie jest około 1. Wyższy sugeruje PCOS.
Akurat ja nie miałam problemów ze skóra (chociaz osostanio mnie wysypuje ale to przez costagnusa), nie mam też nadwagi chociaż łatwo mi przytyć ale też szybko trace kg.
Pomimo testosteronu ponad normę nie mam męskich cech owłosienia ( może po za kilkoma dłuższymi włoskami kwokół jednej brodawki ale jestem blondynką wieć nie jest to widoczne