Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hej ;)

Ja dopiero weszlam do domu. Mega goraco. Bylam na 11:40 na szczepieniu i spedzilam tam godzine! Urlopy sie zaczely i byla jedna pielegniarka. Potem poszlam odebrac prezenty i kupic cos dla tescia na dzien ojca. I zrobilam sobie mega odcisk! Wrrr.
    my przekładamy szczepienie. przeklejam z fioletu post:
    co do szczepień:
    nam lekarka pozwoliła odroczyć. Młody waży 4,6 :D. także w 2 tygodnie przybrał 600. cudo. Będziemy szczepić w lipcu, jak starczy pojedzie na urlop, nie będzie wirusów przedszkolnych w domu no i władek będzie miał 5 kg.
    Kiedyś podobno to był wymóg, żeby dziecko wazyło 5 kg. A powiedziała, że jest coś takiego jak indywidualny schemat szczepień i nie ma z tym problemu. będziemy mieli zawsze przesunięcie.
    DO tego pneumokoki i jednak meningo, bo mówi, że meningo są dużo rzadsze, ale za to robią straszne spustoszenie ;/. O rota jeszcze pomyślimy.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jaka Liwia duza juz :)
    Magdziulla super brzuszek

Ja juz teoretycznie po ovu!! wczoraj pozytywny test a przedwczoraj i dzis negatywny. seksy byly przedwczoraj i wczoraj wiec teraz pozostalo czekac. :)

Baronowa_83, Magdziulla, basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ciri jaka Liwia duza juz :)
    Magdziulla super brzuszek

Ja juz teoretycznie po ovu!! wczoraj pozytywny test a przedwczoraj i dzis negatywny. seksy byly przedwczoraj i wczoraj wiec teraz pozostalo czekac. :)
    jedz arbuza, PIJ POKRZYWE, ćwicz mięsnie brzucha, pij wino:). jedz ananasa

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arbuza tyle sie nawpierdzialam ze az rozwolnienie mialam hahaha :D ale ananaska musze kupic

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa noo Liwia tez miala 5kg i tez pozniej szczepilismy bo tak wyszlo ale w sumie sie z tego ciesze ;)

Noo meningo rzadko sie trafiaja ale sa zjadliwe ja co prawda nie szczepilam ale myslalam o tym. Pneumokoki bedziemy szczepic przed przedszkolem.

Madziulla trzymam kciuki ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tadka nie szczepiliśmy, bo szedł jak miał 4 lata. no a teraz może coś przynieść do domu;/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rota ro ciotka mi mowila ze ona swojego syna zaszczepila i mega sie cieszy bo pierwsze co przyniosl z przedszkola to byl rotawirus. On ani jednej kupy wiecej a cala rodzina chora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    my tadka nie szczepiliśmy, bo szedł jak miał 4 lata. no a teraz może coś przynieść do domu;/
    Noo wiem wiem. Ja przy kolejnym tez od razu zaszczepie (zreszta pneumo beda juz obowiazkowe)

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy pneumo. Jestesmy juz po 3 dawce. Wykupilismy rotawirusy ale zostały w przychodni. Zrezygnowaliśmy z tego szczepienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:55

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bylam u gina szyjki juz prawie w ogole nie mam:(
    Ale za to Fifi sie obrocil jak dla mnie mam mega smieszne ulozenie(glowa z kewej strony, kregoslup pod zoladkiem i nozki z prawej strony)i nie naciska mi juz na szyjke;) ale kazdy dodatkowy tydzien mam na wage zlota, obysmy dotrzymali choc do 36tyg:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Basiunia! A dlaczego Ci pessara nie założyli?
    Jakie zalecenia? Nie kładą Cię do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia:/ slowem nie wsponial o tym, kazal lezec :/
    A bylam u calkiem innegolekarza:/
    No to leze:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz szyjki nie ma to po prostu nie maja na czym. Musi byc chyba 1cm zeby mieli na czym zalozyc (zacisnac) krazek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to wcześniej powinni zrobić, spokojnie byś donosiła, przecież to się świetnie sprawdza. Na co czekali:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleżałam dziś większość dnia z nogami do góry, tak, żeby odciążyć miednicę i jest pięknie, normalnie chodzę, czekam do nocy i rana jak będzie, bo wtedy jest najgorzej. Przestraszyłam się trochę wizji pęknięcia spojenia przy porodzie i 6 tyg leżenia plackiem, tudzież cc. Mam zamiar rodzic sn a potem śmigać. Ponoć u chudodupkom tak się zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu po cc masz nie moc smigac? W szpitalu wiele bylo przypadkow gdzie kobiety po sn gorzej sie czuly i dochodzily do siebie niz po cc. Na to nie ma reguly. Jedna rodzi sn dlugo i jest od razu na chodzie inna lezy tydzien bez zycia, druga rodzi mega szybko sle popeka i mega zle dochodzi do siebie a druga rodzi szybko nic jej nie jest i nawet nie pamieta samego potodu bo to za szybko sie stalo. Trzrcia ma problemu orzy porodzie ale zmuszaja ja rodzic sn i potem nie chce dlugo miec kolejnych dzieci bo ma taks trallume. Inna ma cc i tego samego dnia wstaje z lozka a kolejna 2 tygodnie dochodzi do siebie. Na to naprawde nie ma reguly i wiem po sobie ze nie mozna ani na najlepszy ani na najgorszy scenariusz sie nastawiac bo potem bedzie soe mialo zrabama psychike jak ja...

Ja o cc nie umiem mowic jak o porodzie. Nie czuje się w pelni kobieta bo nie urodzilam sn i czuje się przez to słaba... Wybrakowana.... Nie koduj sobie czegoś elw glowie jakiegoś scenariusza. Badz psychicznie przygotowana na wszystko... Bo konsekwencje psychiczne moga byc nie fajne.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Nie mam pojecia:/ slowem nie wsponial o tym, kazal lezec :/
    A bylam u calkiem innegolekarza:/
    No to leze:/
    czy ty miałąś podane sterydy na płuca?

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bardzo wazne pytanie! Baronowa tu tylko trzezwo mysli ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jaka niespodzianke tesciowi zrobilismy ;)

Wyjechal na 3 tygodnie do senatorium. Wczoraj dopiero wrocil. Dzis wpaslismy w odwiedziny z okazji dnia ojca i zobaczyl mloda. Nie widzial jej od swiat. Nawet nie wiecie jak sie ucieszyl ze wpadlismy ;D a Mloda zachwycona dziadkiem z broda ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri źle mnie zrozumiałaś - chodziło mi o to, że jeśli podczas porodu sn pęknie mi spojenie to potem leczenie jest takie, że 6 tygodni leży się przykutym do łóżka z obciążnikami i nawet do kibla wstać nie możesz. Jeżeli miałabym mieć taki scenariuss to jasne, że wolę cc. Ale ja nie czarnowidzę i zakładam scenariusz, że urodzę sn nic mi nie pęknie i będę śmigać.
    A Ty się walnij w główkę za głupie myślenie, że wybrakowana, bo cesarka! Ależ głupota, dawno nie słyszałam takiej. Co w tym ma być wyznacznikiem? Lepiej, żebyś rodziła sn i naraziła dziecko i siebie i wtedy byś była prawdziwa matka? To teraz więcej jest niematek niż matek w takim razie. Poza tym to co teraz robisz i będziesz robiła jest ważniejsze. A niech taka patola rodzi i 15h a potem wychowuje dziecko w patologii to lepsza, bo się nacierpiała przy porodzie? No błagam. Super matka jesteś!

A z Basiunią to mi się cos nie podoba jak postępują.

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ