X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie była potrzebna. ale ja miałam 3 polozne i zawsze ktorAS podała wode

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode to i ja mialam ;) ale i tak wygryzlam sobie usta. Ale tu pomadka by nie pomogla

Edit: mlodrj się zrobil twardy i czetwony odczyn po szczepieniu. Zastanawiam sie czy jutro zrobic jej oklad z sody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jutro sobota to dupa pewnie do poniedzialku bede czekac:/ eh
    No czuje sie dobrze, dostalam dwie kroplowki bol zniknal takze jednak ja potrzebuje magnezu w żyle:/

Zas na miesiac mize mnie podrasuja (łudze sie ze za 5 dni wyjde) ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Kurde jutro sobota to dupa pewnie do poniedzialku bede czekac:/ eh
    No czuje sie dobrze, dostalam dwie kroplowki bol zniknal takze jednak ja potrzebuje magnezu w żyle:/

Zas na miesiac mize mnie podrasuja (łudze sie ze za 5 dni wyjde) ;)
    Ja bym się nastawiala, ze za miesiąc a nie tydzien

Ciri możesz zrobić. Czasem jak sie wbije w miesien to tak sue robi. Pamięta ze Tadek po jakimś szczepieniu mial mega gule.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, my tez juz nic:( ogólnie od porodu może z 5 razy i biochemiczna:(...Basiunia- trzymamy kciuki! Ech upaly mnie zabiją...

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile każą tyle bede:)) dla pierdziocha wszystko:))
    Tylko czy moje żyly to wytrzymaja:D

U nas też cieplo, a jaka w nocy burza byla, jakie blyski masakra:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabelnie duszno byłoby w nocy, ale nawet się wyspałam.

Basiunia Ty tam leż jak najdłużej, bo widać Ci to służy. Po domu Cię za bardzo nosi.

Dziewczyny-matki mam prośbo-pytanie. Czy możecie pokazać jak macie zorganizowany przewijak?. I właśnie nie mam na myśli wszystko pięknie poukładane, tylko jak to się sprawdza w praktyce. Mam te pojemniczki z ikei i taki zawieszany organizer materiałowy też z ikei i zastanawiam się jak to rozmieścić, co w ogóle się trzyma w tych pojemniczkach? Czy dobrze myślę, że powinny być po prawej stronie od przewijaka, żeby było wygodnie sięgać? Co prawda mąż jest leworęczny, ale ja będę robiła to częściej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na usg i ten juz glowka na dol, ale sie ubuszuje:D

Pytam o te sterydy to mi powiedzial ze nie ma jeszxze takiego zagrozenie i ze podaja mi wszystko co potrzeba zebym sie nie martwila:)
    No to ok :)

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pojemniczki z lewej. W tym najwiekszym (ale nie tym wiaderku)mam krem, puder. W mniejszym przynoszę wode przegotowana. W materialowych trzymam: Woreczki na pieluszki i chusteczki te na rolce bo nie używamy mokrych. Na przewijaku na wyższy piętrze mam organizer beaba...w nim pieluszki i inne rzeczy. Może i troche kosztuje ale jest wygodny. Malo przewijamy juz na przewijaku. A to bierzesz i hyc do łazienki na kąpanie albo do pokoju gdzie przewijasz. Dla mnie dobrze wydane pieniadze. Mam w nim tez waciki. Gaziki. Czapeczkę po kąpieli. Aspirator. Sudocrem na wypadek gdyby byl potrzebny. A na przewijaku z tylu ze 40 pieluch trtrowych i jednorazowe podkłady oraz mokre chusteczki. Ubranka w szafce obok. Proniwalismy różnych konfiguracji ale tak nam najwygodniej. Wiaderko natomiast używamy do...ziemniaków. Haczyki od niego wiszą na przewijaku lub lozeczku. Sa świetne na zabawki a przy przewijaku na ręczniczek na wypadek jakby maly siknął:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:50

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie patrz na burdel na dole bo kot tam zawsze buszuje ;p

d46f205692df0998med.jpg

4a2d496ec2ee26c0med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lozeczku sa pieluchy. Bo mala jest jeszcze mala i nie siega da nich a nam jest najwygodniej je trzymac.

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym wyslala moj ale nie umiem jak. Ciri pomocy

atdcj44jkiiobkzm.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be5b863043e9.jpg
    Ja mam wszystko na pufie:P waciki pieluchy leki i ciuszek na zmianę ;). Na przewijaku leżą ze 2 pieluchy chusteczki i bepanthen.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza vel Picja wrote:
    To ja bym wyslala moj ale nie umiem jak. Ciri pomocy
    Na forum zapodaj. Taka stronka. Wrzucasz tam fotkę w zaznaczasz 500 na 500 i kopiujesz ostatni link i go wklejasz jako post. Juz nic z nim nie robisz

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!!!
    Ja będę miała przewijak na komodzie, po bokach mogę ustawić te pojemniki, a tak myślę, że z boku powieszę ten organizer. Czyli tak pod ręką warto mieć maść, chusteczki mokre, waciki, pojemnik na wodę, kosz, pieluchy i pampersy, no i gaziki i octenisept do pępka na początku. Ubranka będę miała pod ręką w komodzie. Tzn. To czego nie używa się co chwilę wolę mieć w komodzie, a to co chwilę to tak obok. Jeszcze muszę na komodzie lampkę postawić.
    Oj zrobię Wam zdjęcie zaraz.
    Ciri co masz w tych pojemniczkach, bo nie poznaje to niebieskie i to w dużym to opakowania na pampersy, o to też na wierzchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woreczki zapachowe (teraz kupy zaczela bardziej smietdzace robic to te kupowe wrzucam w worexzek), zwykle male worki na smieci, jalowe gaziki, dodatkowe chusteczki mokre, naCl, dalej kosz na smieci. Na przewijaku chusteczki mokre i krem. Wszystkie inne rzeczy mam w szufladach. A pod przewijakiem podklady , chusteczki i cale zapasy higieniczne a w szufladach z tylu wszystkie lekowe rzeczy i zapasy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda komoda z przewijakiem:dcebec9e634568e7med.jpg
    a to jeszcze organizer nie wiem gdzie go przyczepić chyba z boku komody:

557eeb5375b39bcamed.jpg

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/042343782ce9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/219146bca76a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eac944616e5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a8c82bac60.jpg

ok...mam..mniej więcej tak...
    te pojemniki z cyferkami to tez z ikea- z lewej sa pieluszki a z prawej pod jednorazowymi podkładami jest apteczka i krem z filtrem na słońce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:28

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pojemniki z ikea mozesz przyczepic do łózeczka- nie wiem jak innych dziewczyn- ale mój mały po 2 miesiącach juz by tak machał, ze to wszystko by poodczepiał z przewijaka:)worezki na pieluchy swietna rzecz- jak jestem u rodziców to uzywam i super sie sprawdzają...na codzień mam ten kosz pochłaniajacy zapach..z tymi workami takimi na rolce. Też super sprawa...stoi obok przewijaka w naszej sypialni i choć mamy 25 stopni w pokoju- nie czuć nic!nawet po 2 dniach

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szuflade w lozeczku i ona posluzy mi za szafke:D rezte prwnie wrzuce pod przewijak do lozeczka bo komode mam troche dalej:/
    Ale mysle ze jak sie urodzi to sie samo zrobi tak zeby mi bylo wygodnie;)

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ