X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    wewnętrzna część uda zaraz nad kolanem - wydaje mi się, że może być to zapalenie okołomieszkowe, bo to moja zmora - co prawda nigdy nie było tak intensywne, ale ciążą to odmienny stan:) nie będę zgadywać w piątek idę do dermatologa, od razu zapytam co mi doradzi na wiecznie przesuszoną skórę głowy, przynajmniej mam 2 powody, żeby pójść:)

a no to pewnie. zawsze warto pytać i być ostrożnym zwłaszcza w ciąży

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś a ja bym pewnie poszła, ale to z tego względu, że przez cały czas starań sobie wszystkiego odmawiałam, bo może się udało. I można było zwariować. A w cyklu, w którym w końcu zaszłam na nic nie uważałam i zluzowałam. Starania mogą trwać długo i teraz wiem, że nie wolno dać się zwariować. Jedyne co to na pewno nie robiłabym w połowie cyklu prześwietleń, leków nie brała itp - tu już kwestia bycia odpowiedzialnym. Ale to Twoja decyzja, jak masz się później potencjalnie stresować to przełóż na później, ja piszę z własnych doświadczeń.

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jaguś a ja bym pewnie poszła, ale to z tego względu, że przez cały czas starań sobie wszystkiego odmawiałam, bo może się udało. I można było zwariować. A w cyklu, w którym w końcu zaszłam na nic nie uważałam i zluzowałam. Starania mogą trwać długo i teraz wiem, że nie wolno dać się zwariować. Jedyne co to na pewno nie robiłabym w połowie cyklu prześwietleń, leków nie brała itp - tu już kwestia bycia odpowiedzialnym. Ale to Twoja decyzja, jak masz się później potencjalnie stresować to przełóż na później, ja piszę z własnych doświadczeń.

Dziękuje Ci :)) chyba pójde, nie dajmy się zwariować ... Nawet jeżeli jestem w ciąży to dopiero bardzoooooo ale to bardzooo wcześnie i nawet nie wiadomo czy doszło już do zagnieżdżenia .. Zgadzam się z tobą, że nie możemy się dać zwariować :) ciąża to nie choroba...

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    No ja bym nie poszła. Wolałabym nie ryzykować.
    Jakby niebyło to wprowadza się w skórę środek chemiczny.
    Ja to nawet doszłam do tego że przez całą ciąże a nawet troche przed nie farbowałam wogóle włosów, bo zawsze rozjaśniałam mój naturalny bląd a teraz to w sumie spoko wygląda jakbym miała ombre. i chyba już na razie nie będę wogóle farbować włosów :))

Ehh tyle ile kobiet tyle opinii hehe :)) ale dziękuję Ci za swoje zdanie :*

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ehh tyle ile kobiet tyle opinii hehe :)) ale dziękuję Ci za swoje zdanie :*

Nie ma co wzdychać.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)) w koncu spalam bez ppdbudek na mierzenie cisnienia i sluchanie tetna :D
    I Magdziulla przerazilas mnie tym rytmem dzidzisia bo moj malo co spi i obawiam sie ze mu tak zostanie:D
    Pytalam kplezanki ktora ma 8miesieczna core a jest bardzo bardzo grzeczna to mowi ze w brzuszku duzo jej spala to se mysle pies pogrzebany :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że coś może w tym być. Każdy ma swój rytm biologiczny. Przecież to nie jest tak, że rodzimy się bach i wszystko od nowa.

Przyszła mi wanienka ze stelażem, uff kupiłam tanio i bałam się, że coś będzie nie tak, ale wszystko ok:)ładna i mieści się w łazience.

A jeszcze taką głupotkę strzeliłam, na allegro była aukcja śpioszków 35 sztuk tak trochę w ciemno, bo tylko jedno zbiorcze zdjęcie, ale ustrzeliłam z przesyłką łącznie za 28zł. Kurczę nawet jakby 3 się nadały to warto:) ale zobaczę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobra jestes:)
    Wlasnie chce obczaic wystawienie rzeczy na allegro, mam tyle ubrań glownie sukienek i pasowaloby zrobic z tego jaka mega pake po piniądzach:D bo musze robic miejsce w szafie dla bąbla:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek kontra karuzelka ;D
    https://www.youtube.com/watch?v=YdzW0-uoNqI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 17:00

ciri22, littleladybird, ewi0808 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Władek jest taki śliczny, słodki, no ma coś w sobie. Ja bym się na niego non stop gapiła:) Chyba ładni jesteście z mężem?:):)

Basiunia ja też powinnam to zrobić, tylko ja głupia zamiast sprzedawać to do mamy wywożę, bo tam mój pokój pusty tyle miejsca. Pewnie i tak tego już nie założę, a dobre ciuchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władziu <3

Magdziulla no ja wlasnie mam fajne ciuchy a wiem, ze ich nie ubiore bo mam mase ubran (jestem Basia i jestem zakupoholiczka):D czesc juz posprzedalam ale to trwa a pasowaloby sie pozbyc hurtem:D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli ta teoria jest prawdziwa, to moje dziecię nie będzie spać wcale... Kopie gdy idę spać, gdy rano wstaję, gdy przebudzam się w nocy, gdy siedzę, gdy stoję, gdy chodzę, gdy jestem zajęta czymkolwiek. A najmocniej kopie gdy sikam :P i są to kopniaki z radości, że będzie miała więcej miejsca, gdy opróżnię pęcherz, albo po prostu mi w tym pomaga i wyciska pęcherz do ostatniej kropli :P
    A tak na poważnie, czasem jednak nie kopie ;) kiedyś musi odpocząć i zregenerować siły. A ja wtedy zaczynam się martwić, bo nauczyła mnie, że czuć ją non stop :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little mam dokladnie tak samo;)))
    Nawet z siadaniem na kibel, nie wiem czy go wtedy jakos sciskam bo brzuch na udach czy co ale strasznie sie wscieka:D
    I jak sobie kimnie to tez juz ibmyslam gdzie jestes moj maly bokserze a on po 15 min znowu zaczyna :D gorzej jak sobie drzymnie na dluzej ale no tez czasem musi:D

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to Moja jest bardziej dyskretna:) przy siusianiu cisza, a co dziwne zauważyłam, że zawsze jak się kąpię to jest absolutne wyciszenie, za każdym razem. Ale Moja to wstydnisia jest, od początku była, nawet po usg i wizytach się na jakiś czas obraża, bo ktoś do jej domku zaglądał. Introwertyczka jak mama:)

littleladybird lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem dziś słaba, spać!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi to w czym problem? Ja wstalam zjesc sniadanko i z powrotem do wyra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tez:/ mialam tak okropna noc. A jeszcze na dzis sie umowilam ze znajomymi o szczycie w centrum.miasta i musze pojechac mpk, bo maz w pracy. Oj nie wiem jak dam rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dziw przywitam bo mi sie pozmienialy plany i jednak siedze w domu ale za to wczoraj mialam super dzien. Jak wyszlywmy z Liwia z domu o 9 tak wrocilysmy o 21 ;)

Ale noce mqm ostatnio nie przespane. Juz od kilku dni ;/ wiec chodze jak total zombi

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać ostatnie dwie noce przespałam ładnie ;) ale też często zdarzają mi się, że np. zasypiam ok. 24, a o 3 w nocy już oczy jak pięć złotych :/ a następnej nocy śpię np. 13h i wstaję meeega głodna :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś upał, a ja musze do skarbówki jechać :( kontrola jednej z firm którą prowadzimy :((( i to na 11 30 masakra

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ