Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdziulla- moj z pleców na brzuch od maja....ale z brzucha na plecy może ze dwa razy- a malutka Ciri juz dawno w te stronę
My jutro mamy USG
brzuszka. W piatek kolejne badanie moczu i wczasy ! A Wy jakie plany na wakacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiri Liwia daje czadu:D wszytsko szybko:D
Evi no w sumie mi tez duzo nie zostalo:D
A powiedz mi bralas luteine dopochwow przy tej skracajacej szyjce, bo mi teraz odstawili...
Bylam na badaniu i czekamy na wynik moczu i konsultacje kardiologiczna i dzis albo jutro do domku jak bedzie ok;)
Ale ze na porodowce maja mlyn to moge siebdzis nie dowiedziec albo bardzo pozno...leze i czekam:D
Edit.a na usg wyszedl mi zastoj w prawej nerce i niby to moze byc powodem bialka w moczu :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:30
-
nick nieaktualnyJuż zęby?, jeju ja to nie mam pojęcia co kiedy dziecku rośnie, co kiedy robi. Jak ja sobie poradzę?
A propos kiełbasy to ponoć jest taki "nurt" rozszerzania diety, żeby dawać to co dorosłym od razu.
Basiunia dawaj znać jak będziesz wiedziała co i jak.
Ewi myślisz nad wielorazówkami?
-
Ewi- ja mam w sumie najwięcej kieszonek...Wygodne są też AIO (całe zintegrowane) i SIO (z wypinanym wkładem) ale te pierwsze długo schną a do tych drugich trzeba miec konkretne wkłady...Do otulacza mozesz dac wkłady oryginały,z allegro albo nawet zwykła frotę, flanele czy mały ręczniczek z ikea. Zdecydowalismy sie na najwięcej kieszonek bo i tak piorę codziennie .
A co do wkładów to masz kilka..
bambus- najwiecej chłonie ale też długo schnie i dziecko czuje mokro (dlatego trzeba cos na to dać,inny wkład...np z mikropolaru lub wkładke "sucha pupka" chyba za 5 zł kupowałam
zresztą ja zawsze dawałam 2 wkładki...
na stronie mommy mouse znajdziesz dokładne info o kazdym rodzaju piluchy a tutaj rozpiske i odpowiedzi na pytania jak dbac, jak odtłuszczac jak nakremujesz itp...
http://dudusie.com/dla-dociekliwych/
Najlepiej kupowac jednak Polskie pieluchy szyte w Polsce....Chinki nie spawdzaja sie u nas nic a nic...
edit...jak mały utwali siadanie my zaczynamy nocnik...w formie zabawy, po kazdej pobudceWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:46
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Już zęby?, jeju ja to nie mam pojęcia co kiedy dziecku rośnie, co kiedy robi. Jak ja sobie poradzę?
A propos kiełbasy to ponoć jest taki "nurt" rozszerzania diety, żeby dawać to co dorosłym od razu.
Basiunia dawaj znać jak będziesz wiedziała co i jak.
Ewi myślisz nad wielorazówkami?
Magdziulla...Jedynymdzieckiem jakie ja miałam na rekach do mojego porodu był mój...dzis 25 letni brat:P i totalnie ni wiedziałam nic, wychoząc ze szpitala ryczałam...hormony i pzerażenie....ze zagłodzę dzieckoalbo bdzie zanidbane i brudne:PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:45
-
nick nieaktualny
-
Picja dziękuje ogarne to napewno, bo pampery w upalne dni raczej sie nie sprawdza u niemowlaka za bardzo. Picja jak zawsze wyczerpująco mi wyjaśniasz Dziękuje kochana.
Madziulla myślę o wielorazowych bo jest to ekologiczne ekonomiczn ei zdrowsze dla pupy dziecka w ciepłe dni a sierpień wrzesien to pewnie beda upały jeszcze, i nie bede musiała myśleć ze pampersów mi brakuje. wiadomo ze bez jednorazówek sie nei obejdzie ale chce miec dwie alternatywy troche tak troche tak.
Basiunia nie brała luteiny jak sie okazało ze szyjka mi sie skraca. Na takim etapie ciązy to chyba już nie potrzeba tego rodzaju hormonów bo już łożysko przejeło funkcie podtrzymywania ciąży a nie jak na pocztku progesteron, no ale ja sie nei znam. Brałam tylko magnez (ale to bardziej na skurcze w łydkach), witaminy.
-
nick nieaktualnyA ja dziewczyny póki co nie wierzę, że pójdę w wielorazówki. Tzn. wiem, że trochę kosztują to coś w co się wkłada, pewnie gdybym miała kasę bez oporu to bym kupiła i spróbowała, ale nie mam i nie wykluczam, że jak dobrze sobie poradzę to może dokupię. Ale na początek nie będę sobie roboty utrudniać i tak jestem ciemna masa;)
Pieniądz przyszedł czas zamówić aptekę i śpiworek +/ rożek no i zbaraniałam. Jak zwykle chodzi się po sklepach bez kasy to wszystko się podoba, a jak trzeba już kupić to nie wiadomo co.
Pochwalcie się co i gdzie Wy kupowałyście na początek do spania.
Myślę żeby kupić rożek + śpiworek. Bo chcę żeby dziecko nie mogło się przykryć, ale też żeby miało trochę miejsca w nóżkach, to ponoć ważne dla bioder. Jakoś nie przekonują mnie z tych względów ścisłe otulacze. -
nick nieaktualnyNo mi teraz odstawili luteine, zeby mi sie mogla resztr dalej skarac bo nie urodze
A o tych wielorazowych to ja tez cirmna masa, po kilka razy czytam wpis Picji ale ni huhu nie dociera, takze u mnie beda pampersiska:D
Wyobrazcie sobie ze nie moge isc do domu bo maja mlyn i prosili czy moge zostac do jutra haha to sa jaja
No to zostaje:D
No i kardiolog zostawil mi te dwa leki do konca ciazy niestety oby sie potem wszytsko unormowalo, ekg mi zrobili ale tez ok, w moczu bialka mniej takze super;)
Moze juz nasteonym razem przyjade do porodu