Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiunia, mam nadzieję, że jak Cię wypiszą to faktycznie wrócisz do szpitala tylko po to by urodzic. Chociaż z drugiej strony dobrze, ze mają Cię na oku
Ja od kilku dni mam wrażenie, że skóra na brzuchu przestała się rozciągać, a dziecko rośnie i cały czas czuję jakbym za dużo zjadła. Ciągnie mnie brzuch niemiłosiernie a do tego od czasu do czasu spina mi się macica
Ja w kwestii wielorazówek też jestem ciemna masa
I znalazłam darmową SR, tylko jest mało chętnych (co mnie zastanawia, czy z tą położną jest wszystko ok, skoro kobiety nie chcą do niej chodzić) i nie wiadomo kiedy otworzą nową grupę no i myk jest taki, że w ramach darmowych zajęć muszę podpisać deklarację dla tej położnej.
Ciri, już zęby są to może faktycznie boleć
edit: wyciągnęłaś kleszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:33
-
nick nieaktualnyPrzed wyjsciem zrobili mi doplera, i nie najlpesze wyszly przeplywy:( i jal tylko poczuje sie gorzej, skoczy mi cisnienie albo slabiej poczuje ruchy to mam wracac:(
I co tydzien na kontrole na ktg i usg:/
Jestem przerazona:(
A cisnienie mam juz ksiazkowe:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW sensie ze wczesniejsza ;/
Ja nie mam problemu do cesarki;)
Cisnienie ponad 140, kaplam sie ze rano mi nie dali jednego leku, bo mam depegyt 3x1 i rano ten na a, i tego mi nie dali, zazylam teraz i czekam:/
Jest mi tak goraco, jestem o krok od wrocenia tam:( -
nick nieaktualny
-
Baronowa troche odcina sie od netu.
Basiunia, nie wiem ci to za szpital ale po takich akcjach balabym sie tam rodzić. U mnie przepływ byly ok, ale mlodemy za bardzo tętno skakalo- nadal bylo w normie bo Maks 180, ale lekarzowi to podpadalo i mialam 2 albo 3 dziennie godzinne ktg. Do tego usg jak im sie cos nie podobało.
Nie wyszlabym ze szpitala ze zlymi przeplywami. Nie pisze tego zeby cie straszyć. Bo z całego serca ci życzę zeby bylo wszystko super. Ale zeby na końcu nie bylo tragedii. Jak przestaniesz ruchy czuć to może byc za późno, a ordynator tylko rozlozy rece:/ -
nick nieaktualnyNo wlasnie Baronowa a ja nawet ktg mialam raz dziennie, w niedziele jak sie upomnialam o dopplera to powoedzieli ze nie ma takiej potrzeby:/
To co robic, siedziec i czekac w domu az cos i zobaczyc na tej kontroli za tydzien czy pakowac manatki i zostac do konca ? -
Nie masz jakiegoś innego szpitala blisko?.
U nas jest ten luksus ze w obrębie 30 kilometrów mam z 8 szpitali. -
nick nieaktualnyJa tylko dodam... Ja mialam mniejdzy problem nix ty bo brak bialka w moczu, i nie puchlqm tak, tetno ustabilizowane pk lekach... 3 razy dzidnnir ktg i tez tak jak Baronowa czasem skaczace tetno... I co? Odklejajace lozysko. Gdyby nie czujnosc lekazy....Mialam szczescie ze zyjemy. Zmien szpital bo mnie to wszystko sie nie podoba. W domu nawet mozesz nie zahwazyc ze cow jest nie tak. Moze sie omazac ze ten szpital ktorego nie chcesz jest lepszy niz ten w ktorym bylas... Czasem tak. Jest..
Ja tez odcinam sie od neta na jakis czas. Przynajmniej ograniczam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybasiunia wrote:...a tabletka zadzialala, 120/86
Ale stopy masakra:/
A i bialka mam 165
Kurna Basiunia mi to ciągle tym zatruciem śmierdzi. No, ale lekarzem nie jestem, ani nie przeszłam, żeby się wymądrzać, dlatego nie chcę Ci nic radzić. Uczulali Nas na szkole i dużo na ten temat sama czytałam.
Może faktycznie warto by było dla porównania sprawdzić co zrobią w innym szpitalu.
Ale to jest niedorzeczne, żeby kobieta sama musiała do takich rzeczy dochodzić, po to kierujesz się do jednostki wyspecjalizowanej, żeby im się powierzyć, a nie samemu sprawdzać
A nie pamiętam czy Ty ze swoim gin rozmawiałaś na ten temat? -
nick nieaktualnyZnaczy to na pewno jest zatrucie tylko oni to inaczej nazywaja chyba...
A co wam o tym mowili? Co powinnam zrobic?
Tez czytalam o tym to najwazniejsze utrzymac niskie cisnienie chyba...no ciezko sie cos dowiedziec od lekarzy a id mijego to juz w igole, kawal chama i tyle:/