X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Już zęby?, jeju ja to nie mam pojęcia co kiedy dziecku rośnie, co kiedy robi. Jak ja sobie poradzę?
    A propos kiełbasy to ponoć jest taki "nurt" rozszerzania diety, żeby dawać to co dorosłym od razu.

Basiunia dawaj znać jak będziesz wiedziała co i jak.

Ewi myślisz nad wielorazówkami?
    Tak ten nurt jest fajny ale dosc stresujacy jak dla mnie. Po pierwsze mozesz rozszerzac diete jak dziecko juz samodzielnie siedzi (u jednych to 6 miesiecy u drugich 10 lub 11),po drugie dajesz wszystko w reke. Zasada jest taka ze dziecko moze zjesc wszystko to co jest samo w stanie zjesc czyli zupy i inne dania plynne wchodza w gre dopiero jak dziecko ogarnie lyzeczke. Po trzecie male dziecko ktore samo zaczyna jesc do reki cos w kawalkach zawsze na poczatku ma odruch wymiotny/dlawiacy sie za nim nauczy sie... I to jest naturalne... Dla mnie by to bylo za bardzo stresujace... Bo nie mozna za kazdym razem dziecku pomagac. Musi sobie samo poradzic.

Co do zebow to wczesnie... Wcale sie z tego nie ciesze bo u mnie rodzinnie mamy bardzo slabe zdjecie i u G tez sa slabe... Zeby to tez bardzo indywidualba sprawa. Jedno dziekdo ma piersze w wieku 4 miesiecy a drugie 10 miesiecy...

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri co z tym mięsem i jajkiem

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tak nie potrafiła, wolę bezpieczną drogę. Musiałabym się znać, żeby eksperymentować z dzieckiem, a nie znam się.

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie Ciri to zapytajcie ją czy daje juz malej mięsko albo jajka. Bo zlewa moje pytania juz jakiś kwartał:P

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zapytamy moze nie zauwazyła Twojego pytania

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4346779dcbd9737bmed.jpg

To stalo sie mi dzis :o
    I pomyslec ze ja bylam kiedys modelka :D
    Od wczoraj pije pokrzywe, ile tego moge wypic??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia czy oni na pewno wykluczyli zatrucie? Puchnięcie to kolejny objaw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator twierdzi ze puchniecie juz nie jest tego oznaka...ze w ogole nie ma juz czegos takiego jak zatrucie tylko ten bialkomocz:o
    Ale jak rano takie beda to im pokaze na obchodzie zobacze co powoedza..

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiło sie mega ciepło, moze od tego.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lekarz w końcu. Ja wiem tyle co Nas położne uczyły, że objawy zarucia to wysokie ciśnienie, białko w moczu i puchnięcie właśnie. No, ale jesteś w szpitalu wiedzą co robią. Może są jakieś nowe zalecenia do tego. Biedna Ty trzymaj się tam, już niedługo!
    No i proszę Cię bardzo rozwiń tę myśl o tym, że byłaś modelką:) Barbara Palvin?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cieplo raczej nie reagowalam ale kto wie:/ i buzie mam taka nabrzmiala, dokladnie jestem w szpitalu mam nadzieje ze wiedza co robia...

A co do modelingu hehe bralam udzial e takich rejonowych wyborach miss :D
    Ale to bylo jakors 15kg temu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no proszę. Wygrałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady :D ale w finalowej 14 bylam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie lubię Cię;):P. To chyba w takim razie długie dziecko urodzisz:)
    Ciekawe czy gdzieś robią Miss Ciężarówek, kwalifikacja od 8 msc w górę:) kategoria bikini-pingwiny, sexi dres, zmysłowa piżama, zanim uczestniczki wtoczyłyby się na scenę wszyscy by zasnęli;)

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha i kataegoria na obwod kostek :D
    Maskara :D

Oby to minelo po porodzie, mam bzika na ounkcie swoich nog :D

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha!!!!! A gdzie miss poporodowego fartucha-oponki:)? Musi byc kategoria dla mnie!

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdego coś się znajdzie:) ja miałabym szanse w kategorii wykrzywiony kręgosłup, ale próbowałabym też w pulchna twarz;)
    basiunia wrote:

Oby to minelo po porodzie, mam bzika na ounkcie swoich nog :D
    No jak każda rasowa modelka:P

• K22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów to ja wam powiem, że to naprawdę indywidualna sprawa. Moja pociecha urodziła się z zębem :) Jedyneczka na dole :) Miał ją 3 tygodnie bo pielęgniarka myślała, że to płodowy. Podobno tak się zdarza. Miał nie mieć korzenia i takie się popycha palcem i wypadają. Robi się to, żeby dziecko nie udusiło się nim w razie gdyby sam wypadł. Pielęgniarka postanowiła to zrobić bez pytania nas o zdanie i... okazało się, że złamała mleczaka a korzeń został. Młody ma 6 lat i jest bez zęba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 00:00

zem3j44jc7tr2m3s.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Slyszalam o takich ząbkach. Ale z tą samowolką przesadzają. Ostatnio lekarz chcial małemu na chama ściągnąć napletek. Bez pytania nas

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja a czemu chciał to zrobić?

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ