X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam gineintima. wyszedł test żółty.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze, bo kwasowe, nie zasadowe. Czyli nie wody?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem czy ten test odpowiedni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Jutro mam wizyte u innego lekarza wiec zobaczyny co powie;...
    Dzis cisnienie ok, tylko ta opuchlizna mnie meczy, juz cale nogi i powieki:/
    W nocy bylam w szpitalu bo mialam takie kolatanie i dreszcze ale ktg i przeplywy idealne, sama juz nie wiem co myslec:/

Byle do jutrzejszej wizyty mize mi cos konkretnego powiedza...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na necie i na fiolecie dziewczyną gin polec ten test własnie żeby sprawdzały czy im się wody nie sączą.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi kurcze czujesz stresa???
    Ja do tej pory porodem sie w ogole nie stresowalam a teraz jak nie wiemktory szpital lepszy to az cisnienie mi skaccze:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole sorki ze tak dlugo nie pisalam ale strasznie sie stresowalam tym co mowicie a tym jaka mam opieke...reszte pozostaje mi oddac w rece Boga ...

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, nie stresuj się. Lekarze z reguły wiedzą co robią, ale warto im patrzeć na ręce. Trzymaj się :*

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Evi kurcze czujesz stresa???
    Ja do tej pory porodem sie w ogole nie stresowalam a teraz jak nie wiemktory szpital lepszy to az cisnienie mi skaccze:/

Stresuje sie cos moge przegapic.
    Poród no coz dopoki nie przezyje to sie nie dowiem czy taki zły czy nie heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis najgorsza noc w ciaagu całej ciazy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnia i przedostatnia byly najgorsze. Ewi co sie stalo. Czy mam szykowc śpiochy? U mnie najgorsza noc od porodu. W zasadzie pierwsza taka. Chyba idą zeby. Jedna wielka ślina. Cala piesc w buzi i budzenie co 50 minut na jeeeeeść....pierwszy raz mlautki ma takie coś...

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie gorąco, do tego ciężko mi w każdej pozycji leżeć. Plecy bolą pod żebrami ciągnie- wrr.
    Spiochy chyba jeszcze nie potrzebne, a czykolwiek chciałabym już żeby był z nami.

No to też nie ciekawe noce Was czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 07:22

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi może to wszystko fałszywe alarmy u Ciebie?
    Żeby Cię nie nękały do końca ciazy.

Zrób jak ja;) - ja postanowiłam, że urodzę zgodnie z terminem z owulacji tzn. Biorąc pod uwagę długie cykle. Więc będzie po terminie ok 18.09-19.09 mąż wróci już z wyjazdu. Wcześniej nie będzie objawów dopiero w dniu porodu(żebym się nie stresowała, że to już). Chciałam zaplanować rozpoczęcie akcji na rano, ale tutaj mogą być komplikacje, trudno to akurat przeżyję;);)

Basiunia o której lekarz, jak ciśnienie?

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, lekarz suoer, wytlumaczyl, uspokoil, mam zaawansowana gestoze, wiec kontroluje cisnienie, ruchy i wyniki bo moczbika we wkrwi mam w gornej granicy a tamci nic mi nie kazali, za tydzien kontrola, a jakby mi skoczylo mocno cisnienie czy slabiej te ruchy czula to jechac i cesarka:/ mowi zeby Bozia dala jeszcze dwa tyg przetrztmac no to juz by bylo...a i skurcze mam porodowe ale nie bolesne no to nadal magnez zazywac..a no i na ktg i przeplywy kontrolnie to pojde w pon jak wszysko bedzie ok do tego czasu...pytalam czy mam jakoes szanse na SN no to zalezy od cisnienia a ono bedzie niby co raz wieksze takze nie nastawiam sie nawet....ale przynajmnirj czuje sie spokojna, badania kontrolne zrobie cisnienie bede sprawdzac i jak cos to do tego drugiego szpitala pojade, mialyscie racje;) zupelnie inne podejscie, a nie mowilam jak moj lekarz kazal mi isc do psychologa ze wymyslam i nic mi nie jest?
    Takze stracil pacjetke debil...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia cieszę się, że w końcu dobrze trafiłaś. To co on mówi zgadza mi się z tym co Nas uczyli. Myślę, że faktycznie możesz w miarę szybko się rozpakować, ale oby jak najdłużej. Kontroluj się i bądź wyczulona, bo to już nie żarty, gestoza to poważna choroba. Ale moja znajoma też po tym jak się dowiedziała jakiś czas jeszcze przetrzymała z cesarką. Też miała problemy ze szpitalem, leżała, bo wyniki były złe, przyszedł nowy lekarz na zmianę powiedział jej, że to nie hotel i pognał, następnego dnia wyniki poleciały i już miała cesarkę.
    A nie robił Ci dziś przepływów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie bo nie maja tam dopplera:/
    W poniedzialek sie wybieram, chybs ze zauwaze ze cos nie tak to od razu pojade...
    Jest to stres bo musisz w pore zaobserwowac ze cos sie dzieje ale mam nadzieje ze eszytsko sie dobrze skonczy...a najl4psze jest to ze ja o tej gestozie uslyszalm jakis miesiac temu i czytasz o tym po czym zamykasz strone bo Ciebie to nie dotyczy ani nir bedzie a tu takie rozczarowanie...a i waga mi skoczyla drastycznie 4 kg wciagu miesiaca mam juz 11 na plus ale smieje sie ze same nogi waza z 5 :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to woda, nerki nie pracują jak należy. Przy gestozie tak jest. Jakbyś miała zawroty głowy, mroczki itp to też od razu się pakuj i jedź. Lepiej żebyś za szybko była w szpitalu niż za późno.
    Dasz radę, trzymam za Was kciuki Modelko!:)

Nas na szkole uczulali na skracanie szyjki, cholestazę, a przede wszystkim właśnie gestozę. Stąd moje akurat nieuzasadnione obawy wobec siebie.

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia dobrze, ze juz wiadomo! Najważniejsze ze wiesz co robic. Dla zainteresowanych: Biedronka wprowadzila nowe ulepszone pieluszki. Od dzis dostępne:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze nic sie nie wydarzy alr jrstem czujnaa;)
    Dzieki za wsparcie dziewczyny;):*

A ja sobie zdalam speawe ze musze dokupic mniejszych ubranek bo przy gestozie babelki sa mniejsze i jeszcze jakby wczesniej sie okazalo to juz w ogole;)

Picja dzieki za info, moze e koncu pasowaloby kupic jakies pieluszki;)

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ