Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej;)
Jutro mam wizyte u innego lekarza wiec zobaczyny co powie;...
Dzis cisnienie ok, tylko ta opuchlizna mnie meczy, juz cale nogi i powieki:/
W nocy bylam w szpitalu bo mialam takie kolatanie i dreszcze ale ktg i przeplywy idealne, sama juz nie wiem co myslec:/
Byle do jutrzejszej wizyty mize mi cos konkretnego powiedza... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
basiunia wrote:Evi kurcze czujesz stresa???
Ja do tej pory porodem sie w ogole nie stresowalam a teraz jak nie wiemktory szpital lepszy to az cisnienie mi skaccze:/
Stresuje sie cos moge przegapic.
Poród no coz dopoki nie przezyje to sie nie dowiem czy taki zły czy nie heh
-
Moja ostatnia i przedostatnia byly najgorsze. Ewi co sie stalo. Czy mam szykowc śpiochy? U mnie najgorsza noc od porodu. W zasadzie pierwsza taka. Chyba idą zeby. Jedna wielka ślina. Cala piesc w buzi i budzenie co 50 minut na jeeeeeść....pierwszy raz mlautki ma takie coś...
-
Strasznie gorąco, do tego ciężko mi w każdej pozycji leżeć. Plecy bolą pod żebrami ciągnie- wrr.
Spiochy chyba jeszcze nie potrzebne, a czykolwiek chciałabym już żeby był z nami.
No to też nie ciekawe noce Was czekają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 07:22
-
nick nieaktualnyEwi może to wszystko fałszywe alarmy u Ciebie?
Żeby Cię nie nękały do końca ciazy.
Zrób jak ja;) - ja postanowiłam, że urodzę zgodnie z terminem z owulacji tzn. Biorąc pod uwagę długie cykle. Więc będzie po terminie ok 18.09-19.09 mąż wróci już z wyjazdu. Wcześniej nie będzie objawów dopiero w dniu porodu(żebym się nie stresowała, że to już). Chciałam zaplanować rozpoczęcie akcji na rano, ale tutaj mogą być komplikacje, trudno to akurat przeżyję
Basiunia o której lekarz, jak ciśnienie?littleladybird lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuz po, lekarz suoer, wytlumaczyl, uspokoil, mam zaawansowana gestoze, wiec kontroluje cisnienie, ruchy i wyniki bo moczbika we wkrwi mam w gornej granicy a tamci nic mi nie kazali, za tydzien kontrola, a jakby mi skoczylo mocno cisnienie czy slabiej te ruchy czula to jechac i cesarka:/ mowi zeby Bozia dala jeszcze dwa tyg przetrztmac no to juz by bylo...a i skurcze mam porodowe ale nie bolesne no to nadal magnez zazywac..a no i na ktg i przeplywy kontrolnie to pojde w pon jak wszysko bedzie ok do tego czasu...pytalam czy mam jakoes szanse na SN no to zalezy od cisnienia a ono bedzie niby co raz wieksze takze nie nastawiam sie nawet....ale przynajmnirj czuje sie spokojna, badania kontrolne zrobie cisnienie bede sprawdzac i jak cos to do tego drugiego szpitala pojade, mialyscie racje;) zupelnie inne podejscie, a nie mowilam jak moj lekarz kazal mi isc do psychologa ze wymyslam i nic mi nie jest?
Takze stracil pacjetke debil... -
nick nieaktualnyBasiunia cieszę się, że w końcu dobrze trafiłaś. To co on mówi zgadza mi się z tym co Nas uczyli. Myślę, że faktycznie możesz w miarę szybko się rozpakować, ale oby jak najdłużej. Kontroluj się i bądź wyczulona, bo to już nie żarty, gestoza to poważna choroba. Ale moja znajoma też po tym jak się dowiedziała jakiś czas jeszcze przetrzymała z cesarką. Też miała problemy ze szpitalem, leżała, bo wyniki były złe, przyszedł nowy lekarz na zmianę powiedział jej, że to nie hotel i pognał, następnego dnia wyniki poleciały i już miała cesarkę.
A nie robił Ci dziś przepływów? -
nick nieaktualnyWlasnie nie bo nie maja tam dopplera:/
W poniedzialek sie wybieram, chybs ze zauwaze ze cos nie tak to od razu pojade...
Jest to stres bo musisz w pore zaobserwowac ze cos sie dzieje ale mam nadzieje ze eszytsko sie dobrze skonczy...a najl4psze jest to ze ja o tej gestozie uslyszalm jakis miesiac temu i czytasz o tym po czym zamykasz strone bo Ciebie to nie dotyczy ani nir bedzie a tu takie rozczarowanie...a i waga mi skoczyla drastycznie 4 kg wciagu miesiaca mam juz 11 na plus ale smieje sie ze same nogi waza z 5 -
Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv bądź [email protected]
-
nick nieaktualnyPewnie to woda, nerki nie pracują jak należy. Przy gestozie tak jest. Jakbyś miała zawroty głowy, mroczki itp to też od razu się pakuj i jedź. Lepiej żebyś za szybko była w szpitalu niż za późno.
Dasz radę, trzymam za Was kciuki Modelko!
Nas na szkole uczulali na skracanie szyjki, cholestazę, a przede wszystkim właśnie gestozę. Stąd moje akurat nieuzasadnione obawy wobec siebie. -
nick nieaktualnyNo mam nadzieje ze nic sie nie wydarzy alr jrstem czujnaa;)
Dzieki za wsparcie dziewczyny;):*
A ja sobie zdalam speawe ze musze dokupic mniejszych ubranek bo przy gestozie babelki sa mniejsze i jeszcze jakby wczesniej sie okazalo to juz w ogole;)
Picja dzieki za info, moze e koncu pasowaloby kupic jakies pieluszki;)