X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulla przytulam i trzymam kciuki .

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*
    Madziulla, trzymamy mocno kciuki <3 najlepiej by bylo gdyby los zaskoczyl Was jeszcze przed wizyta w klinice. Nie jeden taki przypadek byl :) tego Wam calym sercem zycze :*

Ja trzymam sie dobrze. Pierwsze kilka dni bylo najgorsze, teraz daje rade bez przeciwbolowych :)
    Maz jest zakochany, przepadl chlop na calego :P swietnie sobie radzi, ja jeszcze malej nie kapalam ;) on to robi. Pomaga w domu, sprzata, nawet obiad czasem zrobi. Chociaz wiekszosc czasu woli spedzic z corka :D matce zostalo karmienie i przewijanie :P
    Karmimy piersia i idzie nam swietnie. Na wizycie poloznej Sara odstawila wzorowe ssanie :D poczatki byly tragiczne, dwie noce przeryczalam razem z mala. Ona z glodu a ja z bolu i bezsilnosci. Dokarmilam ja w szpitalu dwa razy mm. A potem zaczal sie nawal i juz bylo z gorki.
    Ogolnie jest bardzo dobrze. Mala pomiedzy karmieniami bardzo ladnie spi szczegolnie w nocy. Jedynie nie lubi spac sama. Przez tydzien w szpitalu mialam ja praktycznie non stop u siebie w lozku :) ale jesli tego potrzebuje, to tak bedzie. Chociaz jak ja dzisiaj ulozylam w lozku i otulilam kocykiem ktorym przykrywam piersi w nocy to spala bite 2 godziny :D a spalaby jeszcze, ale musialam ja obudzic, bo jechalismy do doktorka po l4 dla meza. W sxzitalu nie chcieli mi dac, mimo ze mialam cesarke :/ moj doktorek byl zdziwiony, bo ponoc sie nalezy 2 tygodnie po cc.
    Wiec jest nadzieja, ze nie bede musiala jej nosic caly czas :D i zamotalysmy sie w chuste i momentalnie usnela :D wiec tu tez powinno byc ok.

Magdziulla, motalas sie juz z Karinka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 17:10

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little super, że sobie radzicie, oby tak zostało. Ale przygotuj się, że po 2 tygodniu może się skiepścić, a może lepiej zabrzmi rozregulować. Zauważyłam, że 90% na moim wrześniowym wątku tak miało i ja też. Ale oby u Ciebie było tylko lepiej, jednak gdyby coś to zawsze pocieszające jest, że to normalne:)

Co do chusty. Od wczoraj zakładam, bo przy kółkowej to raczej nie motanie. Na pewno lżej dla rąk, ale na razie szału nie ma, bp idzie mi to niepewnie, a Mała nie grzeszy cierpliwością. Jednak jak już założę jest ok, wczoraj nawet zasnęła. Póki co dalej ostaje przy tym, że jak Mała zacznie siadać kupuję nosidło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little to super ze wssytsko dobrze :)) jesli chodzi o l4 mojemu mezowi tez nie chcieli dac i musialam isc do porodani osobno, tez mial wlasnie dwa tyg opieki na mnie ( nie wyobrazam sobie tego czasu bez niego) :D

Kurcze ja sie dalej zastanawiam nad ta chusta, bo Fifi nauczyl sie noszenia przodem do ludzi i nie wiem czy chusta spelnilaby jego oczekiwania eh...
    Ogolnie nie ma jeszcze tragedii, mata edukacyjna czasem pozwala mi ugotowac :D
    Alr co bedzie dalej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam. U mnie mata pozwala na co najwyżej obranie ziemniaków:)
    Zastanawiam się czy gdzieś popełniam błąd, że ona jest tak absorbująca, że inne kobiety ogarną dom, a dziecko leży i patrzy, moja jak leży to płacze.

Basiunia jak przodem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla zostawilam dzis meza z mlodym sama poszlam na szopong;D zdazyl umyc lazienke poodkurzac a ja ledwo ugotuje...przelezal pol dnia na macie, troche w lozeczku i smial sie do karuzeli, ja noe wiem p co cho...teraz zostalismy sami i wymusza wymisza, staram sie byc nie ugieta i udalo ki sie jus ogarnac kuchnie :D
    Noe wiem czym to idzie :D

A przidem w sensie ze jego plecy sa na moim brzuchu, jest odwrocony buzia do swiatu haha :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little kozystaj póki mała daje wypoczac, i nie próbuj wszystkiego ogarnac. zajmij sie soba i mała.Wypoczywaj ile sie da bo teraz masz prawo byc zmeczona itp... spij ile sie da. jade małego zawiesc do tesciów... ;/ niedziela bez Kubusia juz mi smutno

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, podświadomie czekam na gorszy czas :P wiem, że ta sielanka się skończy :P no i będzie trudniej, gdy mąż wróci do pracy :/
    Magdziulla, ja zamotałam się już kilka razy w standardową chustę i jest super. Mała jak za dotknięciem różdżki zasypia :D
    Ewi, dzięki :) na razie jest ok. śpimy dobrze. A później zobaczymy jak będzie, ale nie mam zamiaru się przemęczać. Ja i córa jestesmy teraz najwazniejsze, a nie mieszkanie czy cokolwiek innego z tych rzeczy :)
    Masz już Kubusia z powrotem? Nie dziwię się, że Ci smutno :(

Basiunia, czytałam ostatnio artykuł, w którym mowa była o tym, że dzieci przy mamach zachowują sie gorzej niż przy tatusiach ;) więc może to jest to? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 17:54

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam- przywiezli mi go, tak sie słodko usmiechał na mój widok mhmmmm <zakochana>jesz

a jak sie little czujesz?

cos Picja sie nie odzywa ostatnio

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możliwe, żeby Moje Dziecko ząbkowało?!!!
    Moja Mała od kilku dni -
    -ciągle tak ciumka jakby żuła gumę,
    -robi to bardzo intensywnie,
    -wkłada i ssie rękę do buzi,
    -ślini się
    -dziś jest okrutnie śpiąca i marudna i miała trochę podwyższoną temp

Basiunia co kupiłaś?! Ja od porodu byłam raz, ale to z mężem i Małą i nawet kupiłam sobie 2 swetry, a tak poza tym..wolę wydać na dziecko;) chociaż chodzą za mną takie timberki na spacerki;)

Ewi ja póki co bez mrugnięcia zostawię Małą z mężem, ale z nikim więcej, nie umiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia Mój Mąż potrafi Małą uśpić w parę minut. Aż się wkurzam czasami, bo zamiast ją trochę "pomęczyć" przed kąpielą i snem, ona u niego na rękach odlatuje;) ja nie mam takiej mocy:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla też sie zastsanawiam nad tymi ząbkami. Mój też ciagle wkłąda piąstke do buzi ślini sie bardzo intensywnie i w dodatku mega marudny jest dzisiaj. poszukam inf na necie. Ale moja mam mówiła ze mójemu bratu jak był malutki to w trzecim miesiacu zycia wyrzynały sie ząbki

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewia jeśli Twój brat miał to sa szanse, bo to jest genetycznie zapisane jeśli rodzice mieli wcześnie/późno to prawdopodobnie dziecko też tak będzie miało. Niby ten 3 msc możliwy, ale to się często nie zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera znowu krwawienie, od 5 tygodnia co tydzień mam "okres" tydzień przerwy iz znowu:/ coś nie tak, to już 3 raz. Muszę w końcu wybrać się na to usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:24

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, czuję się bardzo dobrze :) fizycznie i psychicznie :) chociaż mam mały żal do świata/losu/siebie, że nie urodziłam sn :( tak niewiele brakowało :/ ale nie to jest najważniejsze... Widocznie tak miało być.

Bratanek mojego męża ma 4 miesiące i 4 zęby ;)

Magdziulla, ja myślałam, że już byłaś na usg. Rusz tyłek i sprawdź to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wybaczcie czasem czasu bark zagladnac tuto:(

Tez myslalm o zebach bo non stop piesci w buzi i slinki ale jak mu dam butelke to je wiec na razie tkumacze to sobie glodem :D
    Nice sie wydluzaja dzis przespal od 22.30 do 6.30 i w sumie pol dnia w aucie bo bylismy na kontrolach:)
    Co de genow to maskara, przyrisniety jezyk po mojej sis, spodziectwo po moim bracie, lojotokowe zapalenie skory po mezu, niecierpliwosc do jedzneia po mnie haha :D
    I powiem Wam ze od kad pozwololismy mu sie wyplakac po odlozeniu uskrzeczy ale reszte sie smieje i patrzy na "kolegow" z maty...tylko zaczal sie od sobity jkaos dziwnie lękac, i jak uwielbial byc n aprzewijaku tak tera znie idzie go tam przebrac...
    I dostal skierowanie do neurologa bo ma te bezdechy przy jedzeniu aleczkolwiek neonatolog uwaza ze tak zdriwego i silnego dziecka dawno nie widzial :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Magdziulla i kupilam sobie torebke, czapke i naszyjnik :D dzis z kolrjo prlno pierdol do domu z pepco, no kocham ten sklep i jendoczesnie nie nawidze :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/niemowle/choroby-i-dolegliwosci-niemowlat/kalendarz-zabkowania-kiedy-pojawiaja-sie-pierwsze-zeby-u-dziecka-i-jak-ulzyc-niemowlakowi-podczas,557_3210.html

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja bylam znow w szpitalu:( zniw te zawroty i masa leków. Juz jestem w domu. Nie jestem w stanie zajac sie małym. Bawic sie z nim:( zaraz się przewrac a m:( Ewi. Dopiero dzis wysłaliśmy. Przepraszam:(

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza no co Ty mowisz :ooo
    Musza Cie z tego wyleczyc!! Ta chproba postepuje czy co jakis czas bedziesz miewac takie ataki??:((

Biedna Ty, tak mocno tuuule :***

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ