X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój robi raz dziennie albo co dwa dni. a lekarz mówił ze moze nawet 3-4 dni nie robic i zeby sie nie martwic jesli dziecko nie wykazuje oznak ze brzuszek boli.
    Dajesz swojej rumianek?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, rumianku nie. Daję teraz w wodzie Debridat. Pediatra zleciła, tym bardziej, że ona za nic nie chce tej wody pić, a jak pije to kupa szła ładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa raz dziennie, czasem sie zdarzy dzeien bez ale rzadko : D najpiwr podawalam warzywka, kaszka poszla na razie raz, dzis wrocilam do warzywek bo uczulenie zeszlo i zobacze co bedzie...od poniedzialku mysle ruszyc z owockami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja czasem dam rumianek czasem koperek jak jest glodny to i wode pije :D ale ja uzywam zwyklej kranowej, czasem zywiec zdroj gotowalam ale zainwestowalismy w filtry do wody wiec stwierdzilam ze powinna byc ok

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak godny to wciagnie wszystko. :))
    taka gotową kaszke??
    też dawałam mojemu debridat na wzdecia.
    czemu nie dajesz rumianku. moj wypija rumianek 2-3 h później mega kupsko :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dałammałemu łyżeczką uskrobanego na paćkę jabłka, skubany zjadł jak dorosly i chciał wiecej. ale nie dalam

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Evi, dziecko trzeba obserwowac, jak jadl tzn ze najwyzszy czas rozszerzac dietke jakby pluł to lepiej jeszcze odczekac :)
    My zas mamy sraczke po pneumokokach, lekarka juz ostatnio sie ze mna sprzecxala ze to niemozliwe, a do wczoraj robil kupki co drugi dzien, zaszczepilam go o 11 to juz 3 raxy byla wida w pampersie :/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ma biegunkę to musisz podawac płyny zeby sie neiodwodnił.

A marchewke w jakiej postaci podawałas, surowa, ugotowana, czy najpierw sok?
    Podajesz jakies kaszki, klieiki ryżowe?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana on sie przy takiej ilosci mleka jaka spozywa nie odwodni:D

Na poczatek przez ten pierwszy miesiac daje mu gerberki, bo jednak teraz ciezko o zdrowe warzywka a te skoro sa dla dzieci ludze soe ze beda zdrowsze :)

Docelowo chce dawac w poludnie warzywko albo owocka i na noc kaszke, na razoe dziele bo mi go zas obrzucilo krostkami i musze sprawdzic czy to nie po jedzeniu:(
    A podawalam juz kelik, dzis wieczorem kasza :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleik robisz sama czy kupujesz gotowy?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jestem przerazona tym calym rozszerzaniem to ratuje sie gotowcami ale do jego pol roku bedzie jadl co ja:D tak mi sie marzy :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę sama robić no zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to całe rozszerzanie przeraża. Dużo niuansów. Im więcej czytam tym mniej wiem. Mam kilka informatorów i każdy co innego radzi. Bitwę na opcje 4 czy 6 msc stoczyłam ze skutkiem - 4 msc. Może z marginesem 2 tygodnie ze względu na wcześniejszy poród - zobaczę czy będziemy gotowe. Wiem też, że chcę zacząć od warzyw, czytałam, że są trudniejsze do zaakceptowania i lepiej od nich zacząć. Jeśli zacznę od owoców dziecko może nie chcieć później mniej atrakcyjnych warzyw. Ponoć. Wiem, że zupki na oliwie dobrej jakości. I tyle wiem. Kaszki to czarna magia. Mam dużo do nauki przez święta, bo 4 msc kończymy z początkiem stycznia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla mamy sie zapytaj, ja w internetach nic nie czytam, dopytalam mamy i kplezanek ze starszymi dziecmi:)
    Tez zaczelam od warzywek, dzis poszlo pierwsze jabluszko :)
    Mimo duzrgo wczesniactwa zaczelam po 4;)

Ale dopadla nas goraczka po pnmokoach 39, leze i czekam zeby mu za chwile jeszcze sprawdzic, boje sie usnac :(

W ogole rehabilitacje przyniosly mega efekt, fajnie spieral na lokciach..ale no wlasnie od tygodnia jest co raz gorzej mimo cwiczen, a od wczorajj to juz w ogole, polozysz go na brzuchu to nie dosc ze placze to macha raczkami tak na boki..zapytacie jaki jest punkt wdpolny? Tydzien temu bylo szxzepienie i wczoraj, coraz czesciej mysle ze to przez to, jutro kobtrolna wizyta u rehabilitanta, zobaczymy co powie :(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcialabym zyczyc Wam wszystkiego co najlepsze, zdrowych, wesolych swiat spedzonych w rodzinnej atmosferze i samych przyjemnosci. Niech nowy rok przyniesie tylko dobre nowiny, a wszelkie obecne problemy same sie rozwiazuja, a wszystkie przyszle niech nigdy sie nie pojawia. Wesolych Swiat!!! Zycza Biedronki

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dziewczyny. Obecne i przyszłe Mamuśki, starające uznaję za przyszłe Mamuśki w nowym roku. U mnie czas świąteczny w ubiegłym roku zaowocował obficie w Małego Świątecznego Skrzata na ten rok i wszystkie kolejne i tego życzę Wam, jest w tym jakaś magia;)
    A obecne Mamuśki zdrowych przede wszystkim dzieci, a czy grzecznych...hmm niekoniecznie, w końcu dziecko musi mieć swój charakterek wyćwiczony na rodzicach:)
    Wesołych Świąt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje tez Wam zycze wszystkiego co najlepsze, glownie zdrowia (bo my swieta spedzamy z goraczka i zapaleniem gardala:() ale dajemy rade:))
    Samych wspanialosci w Nowym Roku:*
    Wesolych swiat:**

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świat, zdrowia bo to najważniejsze.
    Trzymajcie sie ciepło.

U mniebabcia w szpitalu w kiepskim stanie. takze swieta troche smutne.
    Basiunia współczuje. uwazaj u malego z tym gardełkiem.

a te kaszki, kleiki to podjesz łyzeczka czy butelka?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Evi tez wspolczuje :((

Raz jest lepiej raz gorzej, ovy szybko przeszlo:(

Kaszki daje lyEczka bo chce go oduczac od butelki jak nie bedzie juz taka niezatapiona :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dałam dziś małemu kleiku ryżowego z płatkó ryżowych troszke zjadł troszke wypluł. a to co zostało wymieszałam z mlekiem i dałam w płynnej konsystencji.... smakowało :D

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ