Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO widzisz Evi, dziecko trzeba obserwowac, jak jadl tzn ze najwyzszy czas rozszerzac dietke jakby pluł to lepiej jeszcze odczekac
My zas mamy sraczke po pneumokokach, lekarka juz ostatnio sie ze mna sprzecxala ze to niemozliwe, a do wczoraj robil kupki co drugi dzien, zaszczepilam go o 11 to juz 3 raxy byla wida w pampersie -
nick nieaktualnyKochana on sie przy takiej ilosci mleka jaka spozywa nie odwodni:D
Na poczatek przez ten pierwszy miesiac daje mu gerberki, bo jednak teraz ciezko o zdrowe warzywka a te skoro sa dla dzieci ludze soe ze beda zdrowsze
Docelowo chce dawac w poludnie warzywko albo owocka i na noc kaszke, na razoe dziele bo mi go zas obrzucilo krostkami i musze sprawdzic czy to nie po jedzeniu:(
A podawalam juz kelik, dzis wieczorem kasza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie też to całe rozszerzanie przeraża. Dużo niuansów. Im więcej czytam tym mniej wiem. Mam kilka informatorów i każdy co innego radzi. Bitwę na opcje 4 czy 6 msc stoczyłam ze skutkiem - 4 msc. Może z marginesem 2 tygodnie ze względu na wcześniejszy poród - zobaczę czy będziemy gotowe. Wiem też, że chcę zacząć od warzyw, czytałam, że są trudniejsze do zaakceptowania i lepiej od nich zacząć. Jeśli zacznę od owoców dziecko może nie chcieć później mniej atrakcyjnych warzyw. Ponoć. Wiem, że zupki na oliwie dobrej jakości. I tyle wiem. Kaszki to czarna magia. Mam dużo do nauki przez święta, bo 4 msc kończymy z początkiem stycznia.
-
nick nieaktualnyMagdziulla mamy sie zapytaj, ja w internetach nic nie czytam, dopytalam mamy i kplezanek ze starszymi dziecmi:)
Tez zaczelam od warzywek, dzis poszlo pierwsze jabluszko
Mimo duzrgo wczesniactwa zaczelam po 4;)
Ale dopadla nas goraczka po pnmokoach 39, leze i czekam zeby mu za chwile jeszcze sprawdzic, boje sie usnac
W ogole rehabilitacje przyniosly mega efekt, fajnie spieral na lokciach..ale no wlasnie od tygodnia jest co raz gorzej mimo cwiczen, a od wczorajj to juz w ogole, polozysz go na brzuchu to nie dosc ze placze to macha raczkami tak na boki..zapytacie jaki jest punkt wdpolny? Tydzien temu bylo szxzepienie i wczoraj, coraz czesciej mysle ze to przez to, jutro kobtrolna wizyta u rehabilitanta, zobaczymy co powie -
Dziewczyny, chcialabym zyczyc Wam wszystkiego co najlepsze, zdrowych, wesolych swiat spedzonych w rodzinnej atmosferze i samych przyjemnosci. Niech nowy rok przyniesie tylko dobre nowiny, a wszelkie obecne problemy same sie rozwiazuja, a wszystkie przyszle niech nigdy sie nie pojawia. Wesolych Swiat!!! Zycza Biedronki
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego Dziewczyny. Obecne i przyszłe Mamuśki, starające uznaję za przyszłe Mamuśki w nowym roku. U mnie czas świąteczny w ubiegłym roku zaowocował obficie w Małego Świątecznego Skrzata na ten rok i wszystkie kolejne i tego życzę Wam, jest w tym jakaś magia;)
A obecne Mamuśki zdrowych przede wszystkim dzieci, a czy grzecznych...hmm niekoniecznie, w końcu dziecko musi mieć swój charakterek wyćwiczony na rodzicach:)
Wesołych Świąt. -
nick nieaktualny
-
Wesołych świat, zdrowia bo to najważniejsze.
Trzymajcie sie ciepło.
U mniebabcia w szpitalu w kiepskim stanie. takze swieta troche smutne.
Basiunia współczuje. uwazaj u malego z tym gardełkiem.
a te kaszki, kleiki to podjesz łyzeczka czy butelka?
-
nick nieaktualny