X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zagraniczne staraczki
Odpowiedz

Zagraniczne staraczki

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, od ponad 4 lat mieszkam w UK, przedtem 3 lata mieszkalam w Grecji, gdzie nauczylam sie jezyka, ale w Anglii poznalam mojego meza i po slubie zaczelismy sie starac. Pierwsza proba nieudana,zakonczona poronieniem, jestem w pierwszym cyklu po, w oczekiwaniu na @.
    Ciaza do 12 tygodnia traktowana jest raczej z przymruzeniem oka, nie dostaje sie progesteronu, a pierwsze usg jest w 12 tygodniu. Uwazaja, ze jesli plod da rade, to ciaza prztrwa, jesli nie, to musialo tak byc.
    Dopiero po 2 poronieniach traktuja trzecia ciaze z przywilejami, czyli wiecej usg, bardziej biora pod uwage rozne dolegliwosci.. Testy ciazowe sa bardzo tanie, owulacyjne rowniez, mozna zaopatrzyc sie w mikroskop owulacyjny.
    Moze te dziewczyny,ktore nabywaja drogie testy moglyby sie zaopatrzyc w testy na ebayu miedzynarodowym?Taniej i za cene jednego testu w swoim kraju otrzymaja wiecej. Moze:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2013, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja tez mieszkam w UK juz od 8 lat. Tutaj urodziłam pierwsze dziecko. Synus jest wczesniaczkiem z 26 tygodnia. Legal w szpitalu przez 3 miesiace. Oddzial i opieka super. Mieliśmy szczęście ze urodził sie w UK bo z tego co wiem to opieka nad wczesniakiami w PL ma wiele do życzenia.
    Teraz staramy sie o druga dzidzie. To jest mój pierwsz cykl starankowy. Owulacja za jakieś 2 tygodnie. Testy owulacyjne kupuje na eBay są tanie jak barszcz.

mychowe lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka a ufasz tym testom z ebaya? Ja miałam z apteki i nie bardzo mi wychodzą.

Mychowe ile kosztuje mikroskopowulacyjny w UK?

Gdzie w UK mieszkacie dziewczyny? Ja bylam w Anglii 4 lata - Kingston upon Hull. A potem na wczasach na Cyprze poznałam mojego obecnego adoratora. I adoruje mnie już tak ponad 3 lata ;-)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te które ja kupuje to te same których używa NHS, więc ufam. Pozatym jak do tej pory wskazywał wszystko ok. :)

8599gov35hcg7r21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

To i ja sie dopisuje do listy :) mieszkam w UK od 9 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dolaczam do grona starajacych sie z UK, w Anglii jestem prawie 5 lat,nie mam narazie za bardzo doswiadczenia z tutejszymi lekarzami, pol roku temu zrobilam tylko podstawowe badania krwi, lekarz skierowal mnie w sumie bez problemu, ale przyznam ze zrobilam z siebie troche ofiare na wyrost- ze jestem przemeczona, senna, mam problemy z zoladkiem itp. Poza tym wspomnialam, ze rozpoczelam starania o dziecko i chcialabym sprawdzic, czy wszystko jest ok.
    To wszystko bylo w grudniu,a teraz sie zastanawiam, czy nie poprosic o badania krwi pod katem hormonow wlasnie.

Jesli chodzi o testy, to zaopatrywalam sie w bootsie, kiedy tylko bybly promocje i zawsze wykrywaly zblizajaca sie owulacje, pozniej stwierdzilam ze to troche drogo i zakupilam spory zapas na ebayu - nie wiem czemu ale uzywalam kilka cykli i nigdy nie pojawila sie druga kreseczka, takze nie mam do nich zaufania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) ja nie mam zbytniego zaufania do testow z ebaya... nie wiadomo jak je przechowuja itp.

kiedys kupila owulacyjne i jednoczesnie robilam owulacyjne z Clearblue i z ebaya mi nie pokazaly wogole z a clearblue tak :)

trzymam kciukasy za wszystkie :)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja bym, nie wyrobila kupujac clearblue, te z ebaya co NHS uzywa sa bardzo dobre. Jak zaszlam w ciaze,to ladnie pokazalodruga kreske w dzien oczekiwanej @.
    Mikroskop owulacyjny kosztowal okolo 20 funtow i byl z Babystart. Ogolnie przed poronieniem mialam zawsze ladny sluz plodny (biore wiesiolka) i i tak wiedzialam kiedy mam owulacje,ale i tak go polecam. Latwy w uzyciu,wyglada jak szminka, lize sie szkielko i czeka az wyschnie, pozniej patrzy przez okienko.
    Musialam sie nauczyc to robic, bo pierwszy tydzien robilam to zle,dlatego nic nie widzialam.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW mieszkam w Plymouth, Devon.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plymouth mmmm slyszalalm ze jedno znielicznym cieplych miejsc w anglii :)

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w UK wszędzie upał! Ufff

Puszysta lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • kasia2626 Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwj dziewczyny . Ja mieszkam we Wloszech. Jestem aktualnie w 12 tyg ciazy :) lecz na wszystkie badania ucieklam do Polski...we Wloszech wszystko bardzo duzo kosztuje :)

madzik55, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie co do upałow... w irlandii tez straszne.

bylam dzis u GP, mam jutro przyniesc pierwsz aprobke moczu na test ciazowy wysla do laboratorium :) i jesli bedzie negatwyny wysla mnie na USG zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna... i wtedy bedziemy myslec co jest nie tak i leczyc tak zeby zaciazyc:) przyjemnie mnie zaskoczyl :) teraz widze ze zmiana GP byla na plus :)

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta oooo prosze!

Puszysta lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ja mieszkalam przez 4,5 roku we Wloszech ( Foggia), ale sie nie staralismy tam...od prawie 7 lat mieszkam z partnerem ( razem juz 13 lat, poznalismy sie jeszcze w Polsce jak mialam 14 lat!). Podoba mi sie tu bardzo, jednak najgorsze sa zbyt czeste zmiany pogody, zbyt gwaltowne jak dla mnie...jak ktoras z pan wspomniala wlasnie od kilku dni mamy tu upaly, naprawde goraco...We wloszech przy temp 40 stopni nie czulam takiego upaly jak w Uk przy 28 stopniach...duszno! naszczescie mamy blisko stawy :) Mieszkam w Wakefield, West Yorkshire, niedaleko Leeds i od prawie 5 lat prowadze z moim studio tatuazu. Mamy juz 10 letniego synka po luteinie hahha miala byc na wywolanie miesiaczki a zakonczyla sie ciaza :) i bardzo sie z tego ciesze :) zaluje,ze wczesniej sie nie staralismy ( chcielismy rozwinac biznes najpierw), bo moze juz bylam po leczeniu...znam angielski bardzo dobrze ( znam kilka jezykow- nigdy nie mialam z nimi problemow) jednak sa czasami klopoty z dostaniem sie do specjalisty...w grudniu udalam sie do GP...bylam u trzech zanim ktorys sie zlitowal i dal skierowanie do gina jak bylam juz 4 miesiac bez miesiaczki! dopiero wizyte do kliniki nieplodnosci dostalam na 31 maja....kazali porobic badania i czekac az sie odezwa...badania mialam juz wszytskie zrobione polowa czerwca...a nadal czekam az sie odezwa...wzielam sprawe w swoje rece, poszperalam na forach jak babki w Uk radza sobie z PCOS i znalazlam izoflawony sojowe i Inositol polecila mi babeczka z owu...czuje ze cos dziala bo od dwoch dni cos z jajnikami sie dzieje...pogodzilam sie z tesciowa i wlasnie dzisiaj odbieram ja z lotniska z 6 paczkami luteiny :) mam nadzieje, ze uda sie po niej tak jak udalo sie poczac Stasia...
    Co do Anglii- z opieki nie jestem zadowolona wogole- nie wiem moze trafilam na zla praktyke GP, moze po prostu pech...W aptekach testu owu za 7 szt nawet 13-17funtow...drogie! ale znalazlam w Wilkinsonie testy owu za 2.80 ( 5 sztuk) i widzialam rowniez w wiekszym morisonie za 3.50 ( 5sztuk)...testy ciazowe widzialam ze sa nawet w funciakach, ale nie mam do nich za bardzo zaufania...najwieksza popularnosci u angielek ciesza sie testy ciazowe z tesco ( 3.60 za 2szt) oraz superduga za 3.50 za 2szt). Jest tutaj na forum duzo wiecej babek z Uk...dziewczyny ujawniajcie sie, nie wstydzic sie! sorka za przydlugo post! :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie duzo babek z UK...moze to co tu jemy ( szybkie zycie, szybkie zarcie) i stres ma wplyw na nasza plodnosc...tutaj z tego co sie orientuje co 3 babka ma pcos! co druga moja klientka czy Polka czy Angielka ma problemy z zajsciem w ciaze!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Strasznie duzo babek z UK...moze to co tu jemy ( szybkie zycie, szybkie zarcie) i stres ma wplyw na nasza plodnosc...tutaj z tego co sie orientuje co 3 babka ma pcos! co druga moja klientka czy Polka czy Angielka ma problemy z zajsciem w ciaze!

Trzeba sie podpytac tych angielskich malolat jak to robia, ze w wieku 20 lat maja juz kilkoro dzieci :P

ja kupuje te testy owulacyjne: http://www.ebay.co.uk/itm/50-OVULATION-PREGNANCY-FERTILITY-TEST-TESTS-FP-chart-/150336218610?pt=UK_Health_HealthCare_RL&hash=item2300bca5f2

8599gov35hcg7r21.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te angielskie malolaty robia to za wczesnie i z kim popadnie. dlatego ze sa mlode, plodne i maja tylu partnerow, to i wieksze szanse na zajscie. a z drugiej strony mniejsze na noromalne wychowanie dzieciaka. o tym to by mozna bylo ksiazki pisac. mieszkalam 4 lata w uk, pracowalam dla nhs. wiem troche na temat maloletnich ciaz i opieki medycznej. szkoda slow. ja glupia wyszlam za maz za anglika, matko myslalam ze pana boga za nogi zlapalam. a ja poprostu tak nisko upadlam! moj gaszek chajtnal sie z angielka. zostawila go majac z nim 2kę małych dzieci (7m-cy i niecale 2 latka). dla innego. a teraz po 5 latach znowu zmienila faceta. szkoda mi tylko tych dziewczynek. teraz mieszkaja na cyprze widze jak anglicy sie 'bawia' na wakacjach...

jak anglikom opowiadalam ze polska znajduje miedzy rumunia a kazachstanem i ze zamiast psów mamy niedzwiedzie na lancuchach przy domu to wiekszosc wierzyla...

wiecie... jak sie uczylam angielskiego w szkole sredniej to ta anglia naprawde wydawala mi sie MARZENIEM, ha ha.

agnes175 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Trzeba sie podpytac tych angielskich malolat jak to robia, ze w wieku 20 lat maja juz kilkoro dzieci :P

ja kupuje te testy owulacyjne: http://www.ebay.co.uk/itm/50-OVULATION-PREGNANCY-FERTILITY-TEST-TESTS-FP-chart-/150336218610?pt=UK_Health_HealthCare_RL&hash=item2300bca5f2

Stinka to sie nazywa PARCIE NA BENEFITY hahhhaha

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co do "parcia na benefity" to w irlandii tez tak jest. Siostra mojej znajomej ze szkoly jest rok mlodsz odemnie(ma 20 lat) i juz 3 dzieci... z chlopakiem ktory w tym roku skonczyl 19 lat... duzo znam przypadkow takich rodzinek.... na moim osiedlu mieszka rodzinka...matka ojciec i 9 dzieci... na 3 pokojach.... ojciec to juz ktorys z kolei bo ona ma chyba dziecko kazde z innym bo kazde inaczej wyglada... nawet jednen czarnulek jej sie trafil....

najbardziej mnie wkurza w irlanii to ze sa ludzie ktorzy od 18rz siedza na doopie na benefitach.... a ludzie ktorzy szukaja pracy, zasuwaja ile moga zeby wykramic rodzine nie dostaja dodatkow ktore im sie naleza bo przekraczaja dochody o 10 centow....

weronika86 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ