X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    @Belia trzymam kciuki za udany wyjazd 🤞🏼

@Nefretam 😠jak okradli piwnice? Co za ludzie! Współczuję bardzo a jeszcze bardziej tego zgubionego diamencika 😔 pewnie szukałaś gdzie tylko się da ale znalezienie graniczy z cudem... oby jednak się jakimś cudem znalazł. Wiem jak to jest bo sama zgubiłam zaręczynowy... straaasznie mi było przykro.

Marzycielka kciuki za testowanie🤞🏼
    Edit: widzę, że jednak @... Tulę mocno!!Nie poddawaj się, parę dni i nowe szanse🫶🏼

No ukradli chłopu jakieś opony i przerzutki i inne sprzęty od roweru - w sumie pewnie za 3k...

A diamencik malutki jeden z 9, więc nie mam pojęcia kiedy i gdzie wypadł zorientowałam się jak czekałam w kolejce i się nudziłam :(.
    Jedziemy do Apartu mam nadzieję, że naprawią.

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    No ukradli chłopu jakieś opony i przerzutki i inne sprzęty od roweru - w sumie pewnie za 3k...

A diamencik malutki jeden z 9, więc nie mam pojęcia kiedy i gdzie wypadł zorientowałam się jak czekałam w kolejce i się nudziłam :(.
    Jedziemy do Apartu mam nadzieję, że naprawią.

Na pewno naprawią! 😊
    Oby reszta dnia potoczyła się pomyślnie i żeby @ była łaskawa.

Nefretam lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dziewczyny, ja też tak na to patrzę. Sytuacja kijowa i stresująca, ale zawsze takie koniec końców są dobrym motorkiem do działania i trampolina w nowe i lepsze! I tego planuje się pomimo lekkiego dołka trzymać 🤣
    Na razie pierwszy dzień bezrobocia spedzam leżąc jeszcze w łóżku i odmóżdżam się oglądając Love never lies 🫣 w weekend mam babski wypad na rower w góry, a od poniedziałku biorę się do roboty - muszę dokończyć jeden kurs i na koniec miesiąc zdać egzamin, a do tego wrócić na angielski, bo mało miałam gadania w ostatnim czasie i muszę mocno go odświeżyć.

Kończą mi się suple - biorę Puerie Uno, ale chyba spróbuję sobie skompletować samodzielnie zestaw, wydaje mi się, że na dłuższą metę to może być też tańsze rozwiązanie.

AnMiPe, CrazyDaisy, Darrika, Siasi, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostałam zwolniona ostatnio i wiem, że akurat u mnie można się było tego spodziewać po powrocie z dłuższego l4 ale i tak bardzo mnie to stresowało. Sprawdziłam wszystkie informacje na temat zachodzenia w ciążę na wypowiedzeniu I dopóki jest to właśnie wypowiedzenie z winy pracodawcy to jeśli się zajdzie w ciążę pod koniec okresu wypowiedzenia to (tzn cykl się zacznie pod koniec okresu wypowiedzenia) I to będzie ten cykl to można to kilka tygodni po ustaniu stosunku pracy jeszcze podciągnąć i doprowadzić do przywrócenia do pracy :) także ten czas wypowiedzenia się jakby wydłuża w kontekście ochrony na wypadek ciąży.
    Karczochu a ile masz miesięcy wypowiedzenia? 1 czy 3 ?

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Powder Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Ja też zostałam zwolniona ostatnio i wiem, że akurat u mnie można się było tego spodziewać po powrocie z dłuższego l4 ale i tak bardzo mnie to stresowało. Sprawdziłam wszystkie informacje na temat zachodzenia w ciążę na wypowiedzeniu I dopóki jest to właśnie wypowiedzenie z winy pracodawcy to jeśli się zajdzie w ciążę pod koniec okresu wypowiedzenia to (tzn cykl się zacznie pod koniec okresu wypowiedzenia) I to będzie ten cykl to można to kilka tygodni po ustaniu stosunku pracy jeszcze podciągnąć i doprowadzić do przywrócenia do pracy :) także ten czas wypowiedzenia się jakby wydłuża w kontekście ochrony na wypadek ciąży.
    O, teraz mnie zaciekawiłaś! Czyli jak zaczęłam cykl 28.03 a okres wypowiedzenia mam końca kwietnia po zlikwidowaniu stanowiska, to też się jeszcze łapię? Byłam pewna, że już nie 🫣

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🕰️ cykle 29-31 dni
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%

🤞🏻team #rodzew2026 ✨
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

Też już sporo poczytałam na ten temat, całkiem nieźle to u nas działa o dziwo.
    Ja mam miesiąc wypowiedzenia, więc do końca maja. Dosłownie kilka miesięcy mi zabraknie do 3 miesięcznego okresu. Szkoda, bo wcześniej byłam w tej firmie rok na b2b, ale to się nie wlicza w tej sytuacji w staż pracy 🙄

Moje cykle beda wyglądać mniej wiecej tak
    4.04-30.04
    1.05-26.05
    27.05-20.06
    (tak na oko, nie czepiajcie się ilości dni :p)

Czyli w tej sytuacji jeśli dobrze rozumiem to mam jeszcze szansę w tym cyklu i przed dwa kolejne - tak żeby ewentualnie dostać przywrócenie do pracy?
    Ten ostatni cykl to tak rzutem na taśmę, ale ciąża liczy się od pierwszego dnia ostatanio okresu, więc w tej sytuacji też?

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że 12 tydzień ciąży musi wypaść zanim się skonczy okres wypowiedzenia?

Przy likwidacji stanowiska chyba też to nie działa

AnMiPe lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷

⏩14.05 wizyta prywatna

Wstępny termin 30.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
    🧔💊 Pregna On, witamina D

preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Cześć dziewczyny przy piąteczku! Mnie z rana przywitała 🐒 i soczysta wymiana zdań z 👱🏼‍♂️, więc jeszcze brakuje jakieś draki w pracy i będzie pełne bingo 😅
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziewczyny w ten weekend i robię sobie wolne, żeby złapać chwilę oddechu, bo wraz z tą 🐒 wchodzimy w .. 9 cs 😢

No to wchodzimy w team #rodzew2026 ❤️
    Belia mnie uświadomiła, że takie myślenie jest lepsze i faktycznie, prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:06

Powder, Marzycielka94, Ananabanana, Belia, Zosia667 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba by sprawdzić aktualne orzecznictwa, bo to się zmienia, jak w kalejdoskopie, ale 1,5 roku siedziałam w prawie pracy i na moje wygląda to inaczej. Jeśli kobieta zajdzie w ciążę podczas okresu wypowiedzenia, a rozwiązanie umowy nastąpi już PO zajściu w ciążę, to rozwiązanie umowy jest bezskuteczne, ponieważ kobiety w ciąży nie wolno zwolnić (poza wyjątkami – np. likwidacja pracodawcy). Podstawa prawna - art. 177 §1 Kodeksu pracy.

Tak więc, jeśli papiery zostały podpisane, a kobieta zajedzie w ciąże np. w kolejnym cyklu, to chyba był przypadek, że sąd tego nie uznał. Ale nie dam sobie ręki uciąć.

karczoch321, Marzycielka94, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    No to wchodzimy w team #rodzew2026 ❤️
    Belia mnie uświadomiła, że takie myślenie jest lepsze i faktycznie, prawda.

Ja mam jeszcze nadzieję. Jeśli ten cykl się udał to termin na 30.12 😆

Kokosik, Wianek, Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷

⏩14.05 wizyta prywatna

Wstępny termin 30.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
    🧔💊 Pregna On, witamina D

preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Ja mam jeszcze nadzieję. Jeśli ten cykl się udał to termin na 30.12 😆
    Powodzenia 🤣❤️

MadCat lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch przykro mi z powodu straty pracy, ale z drugiej strony właśnie takie sytuacje czasem są potrzebne, żeby nabrać na nowo wiatru w żagle ☺️ Ja wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny i z jakiegoś powodu tak własnie musiało być - i oby powstało z tego coś nowego i dobrego 🤞🏼

Kończą mi się powoli suple, więc czas zamówić nowe no i umówić się na kontrolne badania krwi. Chciałam sprawdzić poziom witaminy D i ferrytyny, bo to mi wyszło w lutym za nisko i starałam się intensywnie poprawić suplami. Dodatkowo przydałoby się sprawdzić TSH. Powiedzcie mi proszę, bo dopiero od miesiąca mam pakiet Medicover - uda się dostać na to skierowanie? Muszę pokazać poprzednie wyniki czy na jakiej podstawie mogę prosić o skierowanie? Wystarczy czat z lekarzem pierwszego kontaktu czy jak to najlepiej załawić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:19

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

🧬 V R2 hetero
    🔬❌ homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
    🔜🏥 15.04 histeroskopia
  • Wianek Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Ja jeśli zdążę z testowaniem to zatestuje rano, tym razem nie zapomnę 😅 Choć właśnie dostałam plamień już z mocnym zabarwieniem krwią także nie liczę na cud 🫣

Jak tam Sandero?

grazka0022, SanderkaA lubią tę wiadomość

👧🏻 '97 👦🏻 '96

starania o pierwsze dziecko od 10/2024

cykl 27-28 dni

[03/2025] 7dpo
    progesteron: 25,59 ng/ml ✅

[04/2025] 4dc
    TSH: 1,691 µIU/ml
    FT3: 2,93 pg/ml
    FT4: 1,16 ng/dl
    FSH: 6,62 mIU/ml
    LH: 4,56 mIU/ml
    Prolaktyna: 25,30 ng/ml ⚠️
    Ferrytyna: 19,99 ng/ml ⚠️
    Homocysteina: 7,94 µmol/l
    Witamina D3 metabolit: 33,00 ng/ml
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    O, teraz mnie zaciekawiłaś! Czyli jak zaczęłam cykl 28.03 a okres wypowiedzenia mam końca kwietnia po zlikwidowaniu stanowiska, to też się jeszcze łapię? Byłam pewna, że już nie 🫣

Pewnie zależy od tego jak lekarz ciążę policzy. Najważniejsza jest opinia lekarska na temat wieku ciąży. Nie wiem jak to jest z dłuższymi cyklami ale pewnie się przyjmuje standardowo -2 tygodnie od dnia owulacji. To jest totalny EDGE case oczywiście ale pracodawcy nie będą chcieli pewnie ryzykować sądu pracy za zwolnienie ciężarnej. Nie pamiętam gdzie ale czytałam jakiś taki case w internecie. Sprawdźcie to sobie jeszcze dodatkowo, żebyście miały podkładkę prawną w razie czego. :)

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,

Zgłaszam biel, @ jeszcze nie ma. Test przez chwilę zrobił mi mega psikusa. Przez chwilę widziałam jakby coś majaczyło na teście a później już zniknęło. Pierwszy raz coś takiego miałam. Ogólnie ja akurat mam oko jakby „faceta” 🤣 nigdy mi nic nie majaczyło na teście i nigdy nie widziałam słabej kreski tylko po prostu biel. 😅 Plamień przez noc nie dostałam, biało ale wydaje mi się po prostu że to przez to że w trakcie snu nie miałam ruchu jak za dnia.

Tak więc, czekam grzecznie na @ i już. Jest mi oczywiście przykro jak zawsze, przerwa niestety będzie w nowym cyklu bo nie mamy jak się starać ale od maja znowu zaczniemy i mam nadzieję że będę pozytywnie zaskoczona!

Miłego piątku, piątunio i weekendu! 🥰

Zosia667, Paula08 lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Też już sporo poczytałam na ten temat, całkiem nieźle to u nas działa o dziwo.
    Ja mam miesiąc wypowiedzenia, więc do końca maja. Dosłownie kilka miesięcy mi zabraknie do 3 miesięcznego okresu. Szkoda, bo wcześniej byłam w tej firmie rok na b2b, ale to się nie wlicza w tej sytuacji w staż pracy 🙄

Moje cykle beda wyglądać mniej wiecej tak
    4.04-30.04
    1.05-26.05
    27.05-20.06
    (tak na oko, nie czepiajcie się ilości dni :p)

Czyli w tej sytuacji jeśli dobrze rozumiem to mam jeszcze szansę w tym cyklu i przed dwa kolejne - tak żeby ewentualnie dostać przywrócenie do pracy?
    Ten ostatni cykl to tak rzutem na taśmę, ale ciąża liczy się od pierwszego dnia ostatanio okresu, więc w tej sytuacji też?

Tak mi się wydaje i podobnie ja sobie liczyłam ten bufor bezpieczeństwa (tylko u mnie się niestety cykle totalnie rozjechały) ale żebyś się czuła bardziej pewna to poszukaj w internecie jeszcze takich case'ów. Wydaje mi się, że też prawo pracy mówiące o braku możliwości zwolnienia ciężarnej działa dopóki trwa stosunek pracy i samo to powinno być podstawą

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Leczenie:
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Dziewczyny, trzeba by sprawdzić aktualne orzecznictwa, bo to się zmienia, jak w kalejdoskopie, ale 1,5 roku siedziałam w prawie pracy i na moje wygląda to inaczej. Jeśli kobieta zajdzie w ciążę podczas okresu wypowiedzenia, a rozwiązanie umowy nastąpi już PO zajściu w ciążę, to rozwiązanie umowy jest bezskuteczne, ponieważ kobiety w ciąży nie wolno zwolnić (poza wyjątkami – np. likwidacja pracodawcy). Podstawa prawna - art. 177 §1 Kodeksu pracy.

Tak więc, jeśli papiery zostały podpisane, a kobieta zajedzie w ciąże np. w kolejnym cyklu, to chyba był przypadek, że sąd tego nie uznał. Ale nie dam sobie ręki uciąć.

Właśnie jak ja to researchowałam to mi wyszło, że gdyby kobieta sama się zwolniła to by ochrona działała tylko w przypadku gdy w momencie składania wypowiedzenia była w ciazy. Natomiast w przypadku zwolnienia z winy pracodawcy ochrona rozciąga się na cały okres wypowiedzenia. Nie pamiętam już wszystkiego dokładnie bo sprawdzałam to pół roku temu dlatego właśnie niech dziewczyny to sprawdza dodatkowo i się upewnią.

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Leczenie:
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało i pewnie na razie jest to straszne i stresujące, ale mocno wierzę, że finalnie znajdziesz swoją drogę i będziesz zadowolona z obrotu spraw! I tego mocno Ci życzę 💛

U mnie Brajan ostro daje popalić - ostatnie dwa cykle totalnie się nie nakręcałam, ale w tym cyklu od 3 dni czuję mocniej podbrzusze (ehe...), dwa dni temu miałam nagłe zawroty głowy (pewnie dlatego, że sięgałam wysoko po kurtkę), a wczoraj mi woda dziwnie smakowała (może skisła xD). Za to temperatura mimo, że podwyższona, to nie jest aż tak wysoka i stabilnie stoi w miejscu poza jednym pikiem 5dpo, więc totalnie nie powinnam się nakręcać, ale wiecie - w zeszłym cyklu była książkowa, wysoka, rosła niemal do samego końca, a ciąży nie było, to teraz mózg uznał, że skoro ta jest inna to już na pewno to 😅 aż sama się zaśmiałam jak to napisałam.

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    10 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24 i podnosimy dalej)
    TSH, FT3, FT4, Anty TPO ✅
    Anty TG ❌ Podejrzenie Hashimoto
    Ureaplasma parvum - dwa nieudane leczenia, co dalej? ⏳

Badanie nasienia ✅
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dzień dobry kochane,

Zgłaszam biel, @ jeszcze nie ma. Test przez chwilę zrobił mi mega psikusa. Przez chwilę widziałam jakby coś majaczyło na teście a później już zniknęło. Pierwszy raz coś takiego miałam. Ogólnie ja akurat mam oko jakby „faceta” 🤣 nigdy mi nic nie majaczyło na teście i nigdy nie widziałam słabej kreski tylko po prostu biel. 😅 Plamień przez noc nie dostałam, biało ale wydaje mi się po prostu że to przez to że w trakcie snu nie miałam ruchu jak za dnia.

Tak więc, czekam grzecznie na @ i już. Jest mi oczywiście przykro jak zawsze, przerwa niestety będzie w nowym cyklu bo nie mamy jak się starać ale od maja znowu zaczniemy i mam nadzieję że będę pozytywnie zaskoczona!

Miłego piątku, piątunio i weekendu! 🥰

Te majaczenie wyglądało tak: (najlepiej przybliżyć sobie zdjęcie)

IMG-1865.jpg
    into the gap album

Po chwili już nic nie widziałam:

IMG-1864.jpg
    into the gap album

Pierwszy raz przez moment miałam rollercoaster, zawsze byłam od razu pewna że biało 🤣 Tym razem przez moment teścik chciał mi zrobić żart 🙈

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka, faktycznie na tym pierwszym zdjęciu też mi coś majaczy. Ale pinki to jednak lubią robić takie rzeczy, sama w styczniu się nacięłam na pinka - pokazał słabą kreskę, ale oczywiście wszystkie inne testy świata nie pokazały nawet dalekiego kuzyna cienia.

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    10 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24 i podnosimy dalej)
    TSH, FT3, FT4, Anty TPO ✅
    Anty TG ❌ Podejrzenie Hashimoto
    Ureaplasma parvum - dwa nieudane leczenia, co dalej? ⏳

Badanie nasienia ✅
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ