Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bo już glupieje w niedzielę w dniu 12 dniu cyklu byłam na monitoringu po braniu Lametty 3 pęcherzyki 14 dnia zastrzyk Owitrell (i mój lekarz już nie zalecał monitoringu dalej ) więc zrobiłam na własną rękę u innego lekarza wczoraj w 16 dniu cyklu i są 2 pęcherzyki po 20 mm. I teraz pytanie czy one mogą jeszcze same pęknąć np dziś w 17 dniu cyklu czy już jak nie pękły to nie pękły i tak sobie zostaną. Bije się z myślami czy się nie umówić do mojego lekarza na jutro bo w sumie on nie zalecał już dalszego sprawdzenia tylko Duphaston od dziś i tyle. W poprzednich cyklach też nie sprawdzał czy pękały zastrzyk i tyle i teraz tyle pieniedzy czasu jest zmarnowane. Jestem zła i załamana30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Pacynka wrote:Sanderka, faktycznie na tym pierwszym zdjęciu też mi coś majaczy. Ale pinki to jednak lubią robić takie rzeczy, sama w styczniu się nacięłam na pinka - pokazał słabą kreskę, ale oczywiście wszystkie inne testy świata nie pokazały nawet dalekiego kuzyna cienia.
Dlatego od razu w szoku bo pierwszy raz przy pinku takiego czegoś doświadczyłam i stwierdziłam że test nie ważny. Uznaję że nie jestem w ciąży i tyle, nie będę się nakręcać. Co ma być to będzie. Dzisiaj mam wizytę u mojej ginekolog omówić wyniki badań (kazała przyjść nawet jak będą w normie laboratoryjnej się mieściły) co uważam że bardzo dobrze o niej świadczy, czuję że dba o mnie. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 10:07
Pacynka lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
SanderkaA wrote:Te majaczenie wyglądało tak: (najlepiej przybliżyć sobie zdjęcie)
into the gap album
Po chwili już nic nie widziałam:
into the gap album
Pierwszy raz przez moment miałam rollercoaster, zawsze byłam od razu pewna że biało 🤣 Tym razem przez moment teścik chciał mi zrobić żart 🙈
Ja też coś tam widzę 🤨
Ooo, to pinki są takie wredne? Wydawało mi się, że właśnie raczej nie kłamią 😳 Ja na razie lecę tylko na pinkach strumieniowych ale nigdy nawet cienia cienia nie wyłapałam 🙃👧🏻 '97 👦🏻 '96
starania o pierwsze dziecko od 10/2024
cykl 27-28 dni
[03/2025] 7dpo
progesteron: 25,59 ng/ml ✅
[04/2025] 4dc
TSH: 1,691 µIU/ml
FT3: 2,93 pg/ml
FT4: 1,16 ng/dl
FSH: 6,62 mIU/ml
LH: 4,56 mIU/ml
Prolaktyna: 25,30 ng/ml ⚠️
Ferrytyna: 19,99 ng/ml ⚠️
Homocysteina: 7,94 µmol/l
Witamina D3 metabolit: 33,00 ng/ml -
Wianek wrote:Ja też coś tam widzę 🤨
Ooo, to pinki są takie wredne? Wydawało mi się, że właśnie raczej nie kłamią 😳 Ja na razie lecę tylko na pinkach strumieniowych ale nigdy nawet cienia cienia nie wyłapałam 🙃
Są! Ale te płytkowe właśnie, to samo miałam i to kilka razyStart starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Choinka123 wrote:Dziewczyny bo już glupieje w niedzielę w dniu 12 dniu cyklu byłam na monitoringu po braniu Lametty 3 pęcherzyki 14 dnia zastrzyk Owitrell (i mój lekarz już nie zalecał monitoringu dalej ) więc zrobiłam na własną rękę u innego lekarza wczoraj w 16 dniu cyklu i są 2 pęcherzyki po 20 mm. I teraz pytanie czy one mogą jeszcze same pęknąć np dziś w 17 dniu cyklu czy już jak nie pękły to nie pękły i tak sobie zostaną. Bije się z myślami czy się nie umówić do mojego lekarza na jutro bo w sumie on nie zalecał już dalszego sprawdzenia tylko Duphaston od dziś i tyle. W poprzednich cyklach też nie sprawdzał czy pękały zastrzyk i tyle i teraz tyle pieniedzy czasu jest zmarnowane. Jestem zła i załamana
Mogę wiedzieć czemu lekarz przepisał ci branie Duphaston? Bo jeśli nie masz problemu z niskim progiem, to nie ma sensu go brać, bo może owulację zablokować i nic innego nie wnosi👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
grazka0022 wrote:Są! Ale te płytkowe właśnie, to samo miałam i to kilka razy
Jej, dobrze wiedzieć, zostanę przy strumieniowych 😳
Przykro mi, taka fałszywa nadzieja spotęgowana niepewnym wynikiem na pewno prowadzi do większego rozczarowania 😞👧🏻 '97 👦🏻 '96
starania o pierwsze dziecko od 10/2024
cykl 27-28 dni
[03/2025] 7dpo
progesteron: 25,59 ng/ml ✅
[04/2025] 4dc
TSH: 1,691 µIU/ml
FT3: 2,93 pg/ml
FT4: 1,16 ng/dl
FSH: 6,62 mIU/ml
LH: 4,56 mIU/ml
Prolaktyna: 25,30 ng/ml ⚠️
Ferrytyna: 19,99 ng/ml ⚠️
Homocysteina: 7,94 µmol/l
Witamina D3 metabolit: 33,00 ng/ml -
U mnie pinki strumieniowe w dwóch poprzednich cyklach dały lekką kreskę i to nie po czasie.. także chyba coś z pinkami się dzieje. A też je brałam za pewniaki, bo nigdy nic nie pokazywały, ba, słabo mi się wybarwiały nawet po Ovitrelle i miałam założenie, że jak na pinku coś się dzieje - to dzieje się naprawdę i strasznie się wkurzyłam, zaraz może znajdę fotkę i podeślę.
grazka0022, SanderkaA, Wianek lubią tę wiadomość
-
Nefretam masakra, współczuję bardzo takich akcji. Co do diamencika to mi też wypadły takie 2 małe, oddałam do jubilera i w sumie niedużym kosztem miałam naprawione.
Marzycielka ehh, wredna🐒! 9 cykl i niech to będzie ostatni,no bez jaj już!
Sanderka 🫂🫂🫂
Darrika uwielbiam takie podejście 🤍 też uważam, że wszystko jest po coś i życie mi to doskonale pokazuje. Myślę sobie, że nawet dobrze, że cb się zakończyła, bo nie byłabym gotowa na niepełnosprawnego malucha.
Pacynka mam nadzieję, że to nie Brajan odpierdala tylko malutka kropeczka w środku 🌼
A mi pinki nigdy nie pokazały nawet majaczącego cienia kuzyna gdy nie byłam w ciąży. Mam do nich duże zaufanie 🙈
SanderkaA, Pacynka, Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
emilgiana wrote:U mnie pinki strumieniowe w dwóch poprzednich cyklach dały lekką kreskę i to nie po czasie.. także chyba coś z pinkami się dzieje. A też je brałam za pewniaki, bo nigdy nic nie pokazywały, ba, słabo mi się wybarwiały nawet po Ovitrelle i miałam założenie, że jak na pinku coś się dzieje - to dzieje się naprawdę i strasznie się wkurzyłam, zaraz może znajdę fotkę i podeślę.
Czyli strumieniowe też potrafią kłamać… ja zawsze używałam pinki płytkowe i nigdy nie kłamały do dzisiaj… 😔grazka0022, emilgiana lubią tę wiadomość
Badania 04.04:
U mnie też pinki sprawdzają się bez zarzutu, najczęściej używam właśnie tych płytkowych o czułości 10 mIU.
SanderkaA lubi tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
🧬 V R2 hetero
🔬❌ homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
🔜🏥 15.04 histeroskopia -
ater wrote:Nefretam masakra, współczuję bardzo takich akcji. Co do diamencika to mi też wypadły takie 2 małe, oddałam do jubilera i w sumie niedużym kosztem miałam naprawione.
Marzycielka ehh, wredna🐒! 9 cykl i niech to będzie ostatni,no bez jaj już!
Sanderka 🫂🫂🫂
Darrika uwielbiam takie podejście 🤍 też uważam, że wszystko jest po coś i życie mi to doskonale pokazuje. Myślę sobie, że nawet dobrze, że cb się zakończyła, bo nie byłabym gotowa na niepełnosprawnego malucha.
Pacynka mam nadzieję, że to nie Brajan odpierdala tylko malutka kropeczka w środku 🌼
A mi pinki nigdy nie pokazały nawet majaczącego cienia kuzyna gdy nie byłam w ciąży. Mam do nich duże zaufanie 🙈
Aterku ja właśnie też zawsze miałam duże zaufanie do nich, zawsze biel i już, nie sądziłam że mnie tak okłamie jak dzisiaj. Ja czekam na @, właśnie znowu pojawiło się ciemne plamienie, żadnej ciąży nie mam, w maju będzie (tak się już nastawiam) 🤣 to taki prezent będzie za to że w nowym cyklu nie mam jak się starać 😅
Badania 04.04:
SanderkaA wrote:Czyli strumieniowe też potrafią kłamać… ja zawsze używałam pinki płytkowe i nigdy nie kłamały do dzisiaj… 😔
No ja co do strumieniowych to tez właściwie nie mam zarzutu, ale co do płytkowych to nigdy więcejSanderkaA lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
SanderkaA wrote:Czyli strumieniowe też potrafią kłamać… ja zawsze używałam pinki płytkowe i nigdy nie kłamały do dzisiaj… 😔
Potrafią. Wiem jakie to rozczarowanie, już lepiej po prostu zobaczyć biel niż jakieś majaczenie, bo to boli po prostu. Przytulam Cię 🫂 maj jest Twój! 🍀
Tu link do mojego pinka, widziałam przez szybkę, że coś tam się dzieje i rozebrałam. Ta kreseczka nie znikała a jeszcze podbarwiona była lekko na różowo, nie muszę mówić jak się cieszyłam 😬 a wcześniej zawsze pinki miałam białe
https://zapodaj.net/plik-wuraD9gZEhSanderkaA lubi tę wiadomość
-
SanderkaA wrote:Aterku ja właśnie też zawsze miałam duże zaufanie do nich, zawsze biel i już, nie sądziłam że mnie tak okłamie jak dzisiaj. Ja czekam na @, właśnie znowu pojawiło się ciemne plamienie, żadnej ciąży nie mam, w maju będzie (tak się już nastawiam) 🤣 to taki prezent będzie za to że w nowym cyklu nie mam jak się starać 😅
Pod koniec maja szykujemy się na ostre spotkanie z Brajanem 🤣 ale no w maju to już nie ma bata, należy się nam!
SanderkaA lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
emilgiana wrote:Potrafią. Wiem jakie to rozczarowanie, już lepiej po prostu zobaczyć biel niż jakieś majaczenie, bo to boli po prostu. Przytulam Cię 🫂 maj jest Twój! 🍀
Tu link do mojego pinka, widziałam przez szybkę, że coś tam się dzieje i rozebrałam. Ta kreseczka nie znikała a jeszcze podbarwiona była lekko na różowo, nie muszę mówić jak się cieszyłam 😬 a wcześniej zawsze pinki miałam białe
https://zapodaj.net/plik-wuraD9gZEh
Masakra, przytulam Cię że musiałaś przez takie chwilowe zawirowanie przejść! 😔❤️
Dziękuję za wsparcie, powiem szczerze że w poprzednim cyklu bym to mega źle zniosła ale w tym cyklu jednak już od paru dni byłam nastawiona że nie ma ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 10:55
emilgiana lubi tę wiadomość
Badania 04.04:
White1 wrote:Jakiego rozmiaru były 12 dnia? Pęcherzyki rosną 1-2mm dziennie, po zastrzyku mogą trochę szybciej. 20mm to odpowiedni rozmiar, mogą jeszcze pęknąć i w sumie to dobrze, że poszłaś na dodatkowy monitoring, bo jakbyś wzięła Duphaston to by już na pewno owulacji nie było... Nie ma co się załamywać, dzięki wizycie uratowałaś cykl, a rozmiar pęcherzyków świadczy o tym, że owulka tuż tuż. Jak chcesz być pewna czy była to możesz umówić się jeszcze raz za kilka dni.
Mogę wiedzieć czemu lekarz przepisał ci branie Duphaston? Bo jeśli nie masz problemu z niskim progiem, to nie ma sensu go brać, bo może owulację zablokować i nic innego nie wnosi30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
emilgiana wrote:Potrafią. Wiem jakie to rozczarowanie, już lepiej po prostu zobaczyć biel niż jakieś majaczenie, bo to boli po prostu. Przytulam Cię 🫂 maj jest Twój! 🍀
https://zapodaj.net/plik-wuraD9gZEh
O jaaaaa 😔co za oszust wredny!
To jakie nigdy nie oszukują?
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
Cześć dziewczyny, znów miałam kilka dni przerwy od forum, bo dopadła mnie chyba jelitowka 😫
Karczoch, przykro mi, że dostałaś wypowiedzenie 😞 Ale tak jak pisały dziewczyny, jestem przekonana, że możesz znaleźć lepszą pracę! Trzymam za to mocno kciuki 🤞
Ja dzisiaj byłam na jednej rozmowie o pracę i jestem zadowolonaDyrektorka też mówiła, że zrobiłam na niej dobre wrażenie
Mam jeszcze jedną rozmowę w środe, ale to będzie w miejscu do którego mam daleko, więc nie wiem czy się przekonam, ale zobaczymygrazka0022, CrazyDaisy, Darrika, Marzycielka94, Meggi_**, Belia, Paula08, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Powiem Wam, że mi nigdy testy nie pokazały cienia. Jak jest biel to biel. Używam pinków i jeszcze jakiś testów z z apteki.
Jak były krechy to od razu. Nigdy nie miałam wątpliwości. I często też jak tutaj wrzucacie cienie to wszyscy piszą, że widzą ale ja nie widzę. Dlatego z reguły się nie odzywam 😅
AnMiPe lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️